Huis verkopen: Succesvol uw eigen huis verkopen in Troisdorf

Trucs en insider tips: Hoe krijg ik een nog betere prijs? Dagelijks ontvangen wij vele e-mails, maar ook in persoonlijke gesprekken bij bezichtigingsafspraken komen wij veel vragen tegen. Verzameld en overzichtelijk verpakt vindt u hier de belangrijkste vragen over winstgeoptimaliseerde verkoop van onroerend goed.

In het begin draait alles om een professionele start – de berekening van de waarde van het appartement en de woning: de allereerste afspraak met de nieuwe makelaar. City loft met 100 of 240 vierkante meter, het maakt niet uit of het eerste wat je moet doen is de prijs bepalen om de beste prijs te krijgen gezien de huidige stand van de vastgoedmarkt. Verwerven van alle nodige kennis in de verkoop van onroerend goed onderzoek prijzen in uw stad, als je wilt weinig tijd-intensieve inspanning te besteden, schrijf ons een e-mail. Alle vereiste know-how in de verkoop van onroerend goed kennis over Troisdorf en de nabije regio hier beschreven zal u helpen. Als u tijd wilt besparen, schrijf ons dan.

Zorg voor papierwerk voor de verkoop van een eigendom: Bouwkundige plannen en plattegrond

U verschillende relevante papieren, bijvoorbeeld registraties van het kantoor en prognoses voor de toekomst. Toon uw huis in de advertentie met goede foto’s. Om uw toekomstige kopers zonder veel moeite een veel realistischer gevoel te geven, moeten de foto’s een hoge-resolutiekwaliteit hebben, maar ook altijd uw eigendom of appartementsgebouw tonen vanuit een gunstige ligging van de kamer, want u wilt nu verkopen, idealiter voor een eersteklas verkoopprijs.

Haus verkaufen in Troisdorf

Bepaal de marktprijs voor uw onroerend goed exposé

Veel grote of kleine feiten die niet kunnen worden veranderd, zoals grootte, leeftijd, spelen een centrale rol in de uiteindelijk eindige berekening van de verkoopprijs. Net als in grootvaders tijd domineren het merendeel van de aanbiedingen en de vraag naar huizen in Troisdorf de waarde die de aspirant-koper bereid is te investeren. Je moet dit weten. Net als in grootvaders tijd regelen vraag en aanbod de waarde die een van uw potentiële kopers bereid is te investeren. In feite belooft elke voorziening veel tijd die u moet zien te vinden. Voor de onervaren kan het moeilijk zijn om de werkelijke waarde van uw huis nauwkeurig te bepalen, in welk geval wij u een eersteklas taxatie van uw eigendom aanbevelen.

De volgende stap: laat uw bod op een eigendom opstellen. Zelfs een snel overzicht van de beschrijving van uw huis zal voor de meeste potentiële kopers bevestigen of er daadwerkelijk aandacht wordt gegenereerd. De moeite voor een gestructureerd exposé is dus de moeite waard; als eigenaar weet u het toch het beste. Zorg er daarom altijd voor dat met alle eigenschappen rekening wordt gehouden. Bijv. tuin, garage voor auto en fiets, enz. Je exposé voor de huisverkoop is klaar? De onroerend goed portalen en natuurlijk de lokale pers in Troisdorf beloven de beste kansen op succes, en dan moet je geduldig wachten op een eerste verzoek voor een afspraak om de woning te bezichtigen.

Haus verkaufen in Troisdorf

Vragen van potentiële kopers beantwoorden

Spoedig, zeer spoedig, zullen de allereerste reacties komen. Als u een makelaar heeft aangesteld, zal hij of zij alle vragen beantwoorden en alleen contact met u opnemen als er veel specifiekere vragen van belangstellenden zijn.

Het regelen en uitvoeren van bezichtiging afspraken. De spanning stijgt, uw makelaar is voortdurend bezig met het organiseren van bezichtigingsafspraken. Indien u dat wenst, zal hij alle gesprekken autonoom voeren, uiteraard mogen eigenaars aanwezig zijn, een belangrijke tip: laat zeker niets aan het toeval over, zorg steeds voor een onberispelijke indruk bij de bezichtigingsafspraak. Als een gloednieuwe auto.

Bevestiging van de reële koopkracht van de belanghebbende

Als u uw eigendom met grond wilt verkopen, werk dan met makelaars, want makelaars controleren de solvabiliteit van de koper rechtstreeks via kredietrapporten.

De volgende komt: Na de wijzigingen in het ontwerpcontract: sluit het notariële koopcontract af op het notariskantoor.De makelaar leidt de onderhandelingen, hij stemt ook in met de vele individuele kleine details van het koopcontract die nog moeten worden besproken, het notariële contract wordt door uw makelaar samen met het notariskantoor geformuleerd en voorbereid in een ontwerpcontract. En natuurlijk is een notariële benoeming een must voor de waarmerking van de gezamenlijke actie. Bij de notaris ondertekenen beide partijen het contract. Met de handtekening, hebt u uw eigendom notarieel verkocht, proficiat.

Dit wordt gevolgd door: Betaling van de koopprijs aan de eigenaar na inschrijving in het kadaster, het zogenaamde prioriteitsbericht van overdracht. Notarissen schrijven nu de nieuwe doorgang in het kadaster in, maar ook het prioriteitsbericht van overdracht. Het papier heeft tot doel een dubbele verkoop zonder concrete fraude te voorkomen, als de nieuwe eigenaar de overeengekomen koopprijs op uw bankrekening kan storten, neemt de notaris contact op, controleert of het bedrag op de bankrekening is ontvangen.

Notar beim Hausverkauf in Troisdorf

Verkopen als een expert, het volgende punt op uw strategie plan om onroerend goed te verkopen in Troisdorf: Afrekenen met claims van de eerder in opdracht gegeven makelaar en notaris. Betaal dan uw , na de succesvolle sluiting van het contract met uw notaris.

Dit wordt gevolgd door: Betaal de overdrachtsbelasting. Bij de verkoop van een woning kan vermogenswinstbelasting worden gevorderd wanneer er minder dan 10 jaar zit tussen de onderhandse verkoop en de overdracht van het onroerend goed, kerkbelasting en solidariteitstoeslag kunnen worden toegevoegd. Natuurlijk zijn er nog enkele uitzonderingen. Bijvoorbeeld als de eigenaar ter plaatse meer dan drie jaar heeft gewoond, maar iedereen die meer dan drie jaar in zijn woning heeft gewoond en gedurende die tijd niet als huurder is opgetreden, is vrijgesteld.

Stedelijke verandering en vastgoedinvesteringen in Troisdorf

Onze gids van de woningmarkt en nieuwbouw tot leeftijdsopbouw en ontwikkeling. In Troisdorf wonen momenteel 0,07 miljoen mensen, van oost naar west, op 62 vierkante kilometer – dat is een behoorlijk grote stad. Er is vraag naar huizen, flats en betaalbare woningen, bijvoorbeeld voor senioren, met 1203 mensen op elke onbebouwde en bebouwde vierkante kilometer.

Huidige woningmarkt en vraag naar nieuwbouw: zo wonen de mensen in Troisdorf

Maar waar wonen de mensen in Troisdorf? Het Bundesamt für Statistik verzamelde onlangs actuele cijfers voor Troisdorf, maar ook voor Duitsland; statistisch gezien zijn 28.981 inwoners eigenaar van een huis of flatgebouw en 36.122 huren. Slechts 4.917 wonen echter in gedeelde flats. Tegelijkertijd wonen er 44.023 gehuwden en 30.593 alleenstaanden in de panden van Troisdorf. De vraag naar nieuwbouw is toegenomen, ook in Troisdorf.

Hoe wordt in de huidige enquêtes de tendens naar een woningtekort beoordeeld? Tot het jaar 2020 gaat 50% van de huidige berekeningen uit van 27.133 nieuwe woningen, een ander derde van 22.611, slechts ongeveer 17% gaat uit van de behoefte aan 31.655 nieuwe woningen, en dit jaar zullen er volgens de statistieken in Troisdorf slechts ongeveer 209 nieuwe woningen worden gebouwd. Met een investering van 2,9 miljard euro per jaar.

54 858 van de huurders voelen zich prettig in hun huis en flat

Hier in Troisdorf zijn de meeste mensen echt tevreden met hun woonsituatie, onder de eigenaren zijn er 61.506 tevreden mensen die deze locatie en buurt waarderen, tegenover slechts 13.110 die niet tevreden zijn, 48.396 meer, een soortgelijk vriendelijk beeld zien we ook bij de huurders, met 54.858 tevreden bewoners tegenover 19.758 mensen die momenteel ontevreden zijn. Wist u dat het overgrote deel van de inwoners in huizen voor één gezin woont, in geen flats, in totaal wonen hier 39.073 Troisdorfers, aanzienlijk meer dan in huizen met meerdere wooneenheden, hier wonen 23.186 of 11.572 mensen in tweegezinswoningen.

Hoe Troisdorf zich vandaag en in de toekomst ontwikkelt

Statistisch gezien telt de stad een groot aantal zeer jonge inwoners, bijvoorbeeld 2.746 jonge volwassenen tussen 21 en 23 jaar, maar ook veel mensen van hogere leeftijd die van belang zijn voor de lokale economie, zoals 3.940 inwoners tussen 50 en 64 jaar, maar wat zullen de komende jaren brengen? De schattingen van de komende ontwikkelingen zullen in de toekomst worden voortgezet, want al in 2022 zullen hier ongeveer 77.082 burgers wonen, dat wil zeggen nog eens 2.466 mensen. Laten we de laatste berekeningen voor de komende twintig jaar eens nader bekijken.

455.021.935 euro kon nog worden uitgegeven

Het sluimerende kapitaal is echt veel, een ongelofelijke 455.021.935 euro aan liquide middelen sluimert, volgens statistische gegevens van de Bundesbank, in spaarboekjes en onder matrassen. Nog grotere financiële bedragen, een hele 0,5 miljard euro zijn gestort op de vastgoedmarkt, had u gedacht aan zulke grote bedragen? Statistisch gezien worden jaarlijks zeer grote meerwaarden overgedragen door aan- en verkoop of vastgoedtransacties, de extrapolatie komt op 6.833.559.389,09 euro, in dezelfde periode werd 2,9 miljard euro in de nieuwbouw van woningen in Troisdorf gestoken, een volle 3,4 miljard euro wordt momenteel jaarlijks in modernisering geïnvesteerd. In totaal draagt de vastgoedsector per kalenderjaar een indrukwekkende 13,1 miljard euro over.

Onroerend goed eigenaar

Het bezit van onroerend goed maakt het leven veel gemakkelijker, en we zien eigenaars van huizen en flats van 8-80 jaar oud. Laten we eens kijken naar twee waarden. Volgens de Duitse statistieken van empirica wonen 3.138 kinderen van 0 tot 10 jaar in onroerend goed. Naarmate de jaren verstrijken, neemt dit aantal iets toe, ook omdat de jonge kinderen meerderjarig zijn geworden en althans een aantal van hun ouders zich steeds meer met hun eigen beroepscarrière bezighouden. Van de 11-21-jarigen wonen er 3.886 in een woning die eigendom is van hun dierbare ouders. Aanzienlijk minder zijn 21-30 jaar oud, zij zijn vaak op reis en zoeken uitdagingen in heel Europa, in deze leeftijdsgroep wonen slechts 850 mensen huurvrij. Hoe ouder de inwoners van Troisdorf worden, hoe meer ze in hun eigen woning wonen: onder de 31- tot 40-jarigen zijn dat er 3.221 en onder de 41- tot 50-jarigen maar liefst 5.571, in de leeftijdscategorie 51-60 jaar bezitten 5.101 Troisdorfers een eigen woning. Onder de 61- tot 70-jarigen zijn er nog 3.897. Niet evenveel senioren brengen het volgende deel van hun leven door in hun vaak zelfgebouwde huis, 2.414.

Troisdorfs verandering op de vastgoedmarkt

Huisvestingssituatie – plat

Huisvestingssituatie Nummer
Huiseigendom 28.981
Condominium 4.589
Appartement te huur 36.122
Gedeeld appartement 4.917

Bron: Federaal Bureau voor de Statistiek

Huiseigendom

Huiseigenaar / Leeftijd Hoeveelheid
0-10 3.138
11-21 3.886
21-30 850
31-40 3.221
41-50 5.571
51-60 5.101
61-70 3.897
71-80 2.414

empirica / LBS Research (gegevensbron)

Ontwikkeling

Omgeving

Huishoudens (personen) vandaag 2035 Verschil
1 30.593 32.831 2.238
2 25.369 26.862 1.492
3 8.954 7.462 -1.492
4 6.715 5.969 -746
meer dan 5 2.238 2.164 -75

Gegevensbron: Federaal Bureau voor de Statistiek

Troisdorf

Huishoudens vandaag 2035 Verander
1 39.546 41.785 2.238
2 21.639 20.892 -746
3 6.715 5.969 -746
4 4.477 4.402 -75
5+ 1.492 1.343 -149

Bron: Federaal Bureau voor de Statistiek