Een exposé maken: Documenten, foto’s, strategie – checklist

Het maken van een exposé – Het onroerend goed exposé gaat over het beschrijven van uw woning van zijn beste kant. Welke feiten horen in het exposé? Welke documenten zijn hiervoor nodig? Dit alles en nog veel meer kunt u hier te weten komen. Bovendien: Hoe kunt u uw huis of appartement vakkundig presenteren met professionele foto’s, inclusief voorbeelden en vergelijkingen! Terug naar: Een woning verkopen.

Maak exposé voor huis & flat

Je hebt al veel geleerd over het verkopen van onroerend goed. Nu is het tijd om de eerste kennis toe te passen door het maken van het eigendom exposé.

Beschrijf onroerend goed: Feiten en cijfers

Het onroerend goed exposé bevat de belangrijkste informatie over het onroerend goed. Dit omvat in het bijzonder foto’s en feiten over het onroerend goed, van het bouwjaar, tot de grootte van het onroerend goed, tot de berekening van de woonruimte en ook de infrastructuur: Waar is het onroerend goed gelegen en wat is er in de onmiddellijke omgeving?

De belangrijkste feiten:

  • Jaar van vervaardiging
  • Grootte van het perceel
  • Berekening leefruimte
  • Infrastructuur
  • Locatie

Dit alles is samengevat in het onroerend goed-exposé en geeft belangstellenden een eerste inzicht. Dus voordat er tijdrovende bezichtigingsafspraken moeten worden gemaakt, kunnen potentiële kopers snel en gemakkelijk de belangrijkste informatie zien en in geval van twijfel ook vergelijken met andere aanbiedingen.

Documenten voor het onroerend goed exposé – checklist

Zoals wij reeds hebben geleerd, is met name de visuele voorbereiding van het onroerend goed-exposé een belangrijke factor voor de verkoopprijs die uiteindelijk kan worden bereikt. Hoe beter de presentatie, hoe meer potentiële kopers geïnteresseerd zullen zijn in uw woning.

Documenten voor het onroerend goed exposé – checklist

  1. Jaar van vervaardiging
  2. Grootte van het perceel
  3. Berekening leefruimte
  4. Plattegrond
  5. Beschrijving van het gebouw
  6. Energiewaarden en energiecertificaat
  7. Foto’s van binnen en buiten
  8. Omringende infrastructuur
  9. Extra’s (vloerverwarming, balkon, zwembad, carport, etc.)

Last but not least, wat velen vergeten, goede visuals!

Neem professionele foto’s: Voorbeeld & tips

Ook hier kan men het best de eenvoudige vergelijking trekken met de autohandel, of het nu gaat om VW, Bentley of Lamborghini. Als je het reclamemateriaal niet goed ontwerpt, zullen de mensen het product niet in vraag stellen. Dus, uiteindelijk gaat de handel in onroerend goed altijd over het creëren van vraag. Het gaat echter niet om de kwantitatieve hoeveelheid van de vraag, maar om de kwalitatieve hoeveelheid.

Attentie! De grootste fouten bij het maken van afbeeldingen

In feite zijn veel van de ontmaskeringen die wij ontvangen “zeer elementair” van uiterlijk. De foto’s zijn wazig en niet echt scherp. De lichtinstellingen zijn niet goed. Alles is donker. En de kamers zien er somber en klein uit. Bovendien is de informatie geplet of te weinig, en het lettertype is speels.

Vermijd de volgende fouten:

  • Wazige beelden
  • Wazige beelden
  • Verkeerde lichtinstellingen
  • Te donkere beelden
  • De kamers zien er somber en klein uit

Hier zijn een paar voorbeelden:

Fotografeer de buitenkant van het eigendom

Buiten worden de meeste fouten veroorzaakt door bewegingsonscherpte, heel vaak door overbelichting. Soms is de lens van de smartphonecamera een beetje vuil en vaak besteden verkopers gewoon geen aandacht aan visueel aantrekkelijke beelden, zoals hier te zien is in het voorbeeld van een vrijstaand huis.

Laten we beginnen met hoe je het niet moet doen – met een slechte foto:

  • Wazig door lichtbeweging
  • Oblique in perspectief
  • Bleke kleur

Juist:

Fotografeer het interieur van de woning

Ook binnenshuis kunnen veel fouten worden gemaakt. Licht is een belangrijke bron van fouten, net als buiten.

Ook hier beginnen we met het slechte voorbeeld:

  • Wazig door lichtbeweging
  • Oblique in perspectief
  • Bleke kleur

Juist:

Wilt u nog een paar voorbeeld-exposés bekijken? Dan vindt u hier nog 2 of 3 voorbeelden van design met impact:

Gefeliciteerd! U bent nu vertrouwd – althans met de grondbeginselen – met het proces van de verkoop van onroerend goed.

Laten we nu overgaan tot de verkoopfase.

Ga verder met Stap 7: Verkoop de woning

Als alle voorbereidingen zijn getroffen, is het tijd om over te gaan tot de verkoopfase. Hoe u uw flat of huis op de markt brengt, hangt af van zowel het type woning als de locatie. U kunt hier vinden hoe u een eigendom op een A-locatie, B-locatie en C-locatie efficiënt naar de koper kunt brengen.

Terug naar stap 5: Bepaal de biedprijs

Hoe wordt de aankoopprijs van een onroerend goed bepaald? Welke criteria zijn hier van invloed? En zijn vraagprijs en verkoopprijs hetzelfde? In onze gids leert u hoe u de verkoopprijs van uw woning kunt bepalen en welke factoren voor de koper bijzonder belangrijk zijn.