Onroerend goed verkopen in Noord (Stuttgart): Onafhankelijk en direct voor huis & flat

Verkoop van onroerend goed in Stuttgart-Nord – De verkoop van een stuk grond, een appartement of een appartementsgebouw in het noorden van de hoofdstad van de deelstaat is niet moeilijk dankzij de goede infrastructuur en de goede kwaliteit van leven en wonen. Stuttgart-Nord is immers een van de meest gewilde woongebieden, samen met de populaire wijken Degerloch, Mitte en Birkach. Wilt u uw eigendom hier verkopen? Met onze gratis gidsen over het verkopen van onroerend goed in het noorden, bent u goed voorbereid! Plus: Alles wat u moet weten over de taxatie van onroerend goed, welke documenten u nodig hebt en of u liever particulier of via een makelaar verkoopt – Welkom in Stuttgart-Nord! Terug naar overzicht: Onroerend goed Stuttgart.

Noord: chique wijk met prachtige groene ruimten

Stuttgart is een van de aantrekkelijkste plaatsen om te wonen in Duitsland. De economie bloeit, boetieks, restaurants en bars verrijken het stadsbeeld en de vele natuurparken en monumenten in de hoofdstad van Baden-Württemberg nodigen uit tot verwondering. Het is dan ook geen wonder dat Stuttgart nu meer dan 600.000 inwoners telt, waarmee het een van de grootste steden van Duitsland is. En elk jaar komen er duizenden nieuwkomers naar de stad. Een gezin met een kind, een ambitieuze student, een ondernemer met grote plannen of een investeerder – Stuttgart met zijn 152 wijken biedt voor elk wat wils.

Stuttgart-Noord: feiten en cijfers

Stuttgart-Noord is en blijft populair! Maar hoe ontwikkelt de bevolking zich? Wat zijn de trends? Wij geven u een kort inzicht in de belangrijkste kerncijfers betreffende bevolking, stad en wijken:

 • Deelstaat: Baden-Württemberg
 • Hoogte: 210-409 m boven zeeniveau
 • Oppervlakte: 6.815 km²
 • Bevolking: 27.000
 • Bevolkingsdichtheid: 4.054 inwoners per km2
 • Postcodes: 70174, 70191, 70192
 • Gebiedscodes: 0711
 • Voertuigregistratienummer: S
 • Stadsstructuur: 152 districten, waaronder 23 deelgemeenten

District: Kaart en ligging

Zoals de naam al aangeeft, ligt het district in het noorden van Stuttgart en grenst het aan de districten Feuerbach, Hallschlag en Stuttgart Oost en Zuid. Stuttgart-Mitte is ook niet ver weg en gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en met de auto.

In Stuttgart-Nord bent u een beetje uit het centrum, maar u vindt er toch alles wat u nodig hebt. Van goede openbaar vervoer verbindingen tot een bakker en supermarkt om de hoek. Als u hier woont, bent u niet alleen snel in het stadscentrum, maar Stuttgart-Nord heeft ook parken en recreatiemogelijkheden op het terrein.

Zie meer in Streetview:

Onroerend goed verkopen: Flat, huis, flatgebouw

Persoonlijke omstandigheden, zoals echtscheiding en erfenis of professionele carrièremogelijkheden elders – de redenen om een woning te verkopen zijn talrijk en gevarieerd. Maar ook als het snel moet gebeuren, geldt: het hoofd koel houden, een goede planning en een zeer goede organisatie. Niet alleen u als verkoper heeft immers belang bij een snelle en efficiënte transactie, maar ook de koper van uw eigendom. Of het nu gaat om een vakwerkhuis, een twee-onder-een-kapwoning of een stuk grond – uw eigendom moet tegen de beste prijs en zonder lange wachttijd worden verkocht.

Meer informatie vindt u hier:

Aan het allereerste begin van het verkoopproces staat de taxatie van het onroerend goed:

Taxatie van onroerende goederen: Taxatie voor de verkoop van onroerende goederen

De taxatie van uw eigendom helpt u om een realistische aankoopprijs vast te stellen. Waarom is dit belangrijk? Als u de koopprijs te hoog stelt, schrikt u potentiële kopers af en vertraagt u het verkoopproces. Als u de aankoopprijs te laag stelt, verliest u geld.

Ontdek hier welke factoren de aankoopprijs bepalen en waarom de verschillende woningtypes en flattypes een belangrijke rol spelen:

 • Plat tarief
 • Beoordeel een huis
 • Beoordeel appartement huis
 • Beoordeel eigendom
 • Overzicht: Waardering van onroerend goed

Onroerend goed verkopen in Stuttgart-Nord

In Stuttgart-Nord zijn eigendommen zoals vrijstaande eengezinswoningen, maar ook condominiums en percelen die als bouwgrond zijn aangewezen, zeer populair. Als u een dergelijk pand kunt aanbieden, is het mogelijk om op korte termijn een verkoop af te ronden. Er zijn veel belangstellenden, vooral voor panden in het centrum van Stuttgart-Nord. De aankoopprijzen zijn gebaseerd op de marktsituatie.

Bijzonder populair: woningen in het centrum van Stuttgart-Noord

Marktanalyse: locatie, locatie, locatie

Veel kopers zijn bereid een redelijke prijs te betalen voor een woning op een charmante locatie en in een instapklare staat. Als u een woning wilt aanbieden in een van de perifere locaties, zijn de vooruitzichten op een verkoop op korte termijn niet minder goed.

Woningen aan de rand van de gemeente zijn ook populair

Type eigendom: Bouwgrond, eengezinswoning & condominium

De situatie op de vastgoedmarkt in Stuttgart-Nord is zodanig dat er in veel gebieden nog maar een paar aantrekkelijke panden over zijn. Deze verklaring heeft in het bijzonder betrekking op bouwgronden die individueel kunnen worden gebruikt, maar ook op condominiums en vrijstaande huizen die goed zijn uitgerust en gelegen zijn te midden van een ruim ontwikkelde infrastructuur. De aantrekkelijke ligging van de stad zelf, het gevarieerde culturele aanbod en de talrijke mogelijkheden voor lokale recreatie dragen ook bij tot de aantrekkingskracht van eigendommen in Stuttgart-Nord.

De meest populaire vastgoed en perceel types in Stuttgart Noord:

 • Bouwgrond
 • Vrijstaand huis
 • Condominium

Onroerend goed verkopen in Noord: particulier verkopen of met een makelaar?

Aangezien de vastgoedmarkt in Stuttgart-Nord al vele jaren actief in beweging is, heeft u een zeer goed moment gekozen voor uw voornemen om te verkopen. Alles rond de verkoop van uw eigendom – zoals diverse diensten en contracten – moet worden afgehandeld door een gerenommeerd makelaarsteam. Zelfs een woning die grondig moet worden gerenoveerd, kan te koop worden aangeboden.

Voordelen van een makelaar: deskundigheid, ervaring & belangrijke knowhow

Een goede makelaar houdt een lijst bij van kopers die geïnteresseerd zijn in bepaalde eigendommen. Hieronder vallen zowel percelen grond als huizen die worden gekocht voor eigen gebruik of om te worden verhuurd. Voor u betekent dit dat u alles kunt bieden aan een goede makelaar. Hij of zij zal u op korte termijn vertellen of uw verkoop snel kan worden afgerond en welke koopprijs u kunt verwachten.

U ontvangt vooraf een schatting van de makelaar over de verkoopperiode & aankoopprijs

Hij heeft de ontwikkelingen gedurende verscheidene jaren geobserveerd en zal u een aanbeveling doen over wat de aankoopprijs zou kunnen zijn. Bovendien zullen wij u vertellen in welke periode u uw eigendom waarschijnlijk zult verkopen.

Hier zijn enkele van de voordelen van het gebruik van een makelaar:

 • Groot netwerk van klanten en belanghebbende partijen
 • Ervaring met de vastgoedmarkt
 • Ondersteuning tijdens het gehele verkoopproces
 • Bespaart de verkoper tijd, kosten en stress

Taken van een vastgoedmakelaar

De diensten omvatten niet alleen het opstellen van een exposé en het plaatsen van verkoopadvertenties, maar ook de individuele begeleiding van belangstellenden, het beantwoorden van vragen en het maken van afspraken voor bezichtigingen. De verkoop van een onroerend goed is vaak tijdrovend en stressvol. Laat deze taak over aan een professional en concentreer u op de belangrijke dingen in uw leven. Bovendien hebt u de zekerheid dat de verkoop in uw belang en tegen de hoogst mogelijke prijs zal worden afgehandeld.

Hier volgt een overzicht van enkele taken van de makelaar:

 • Taxatie van onroerend goed
 • Het maken van een exposé
 • Marketing van het onroerend goed offline & online
 • Planning en uitvoering van de bezichtigingsafspraken
 • Verkoopsonderhandelingen
 • Opstelling van het koopcontract
 • Overhandiging van sleutels

Off Market: Onroerend goed discreet & anoniem verkopen

Een discreet makelaar beschikt vaak over een lijst van belangstellenden die de voorkeur geven aan het particulier kopen van grond. Bied ons uw eigendom aan en hij zal cliënten uit het bestand aanwijzen die uw eigendom kunnen verkiezen.

Discretie is van het grootste belang bij een verkoop buiten de markt om!

Tijdens de samenwerking met een makelaar, moet hij in principe in uw belang handelen. Dit betekent dat hij of zij geen onafhankelijke beslissingen mag nemen en elke stap met u moet bespreken. Gedurende de hele tijd staat hij of zij in nauw contact met u. Tenzij u het wenst, zal een discrete makelaar uw identiteit niet onthullen aan de kandidaat-koper. Dit is mogelijk totdat het koopcontract is opgesteld. Wanneer het verkoopcontract tot stand is gekomen en de overdracht in het kadaster is ingeschreven, zal de koper te weten komen van wie hij het goed heeft gekocht. U hoeft echter niet als de verkoper op te treden tijdens de onderhandelingen.

Hier is een samenvatting van alles over het onderwerp Off Market:

 • Off market makelaars hebben een breed netwerk van klanten
 • Je komt niet over als een verkoper
 • Uw identiteit wordt niet onthuld tot de koopovereenkomst

Verkoop van panden die gerenoveerd moeten worden: Flat, woning & appartementsgebouw

Woningen die gerenoveerd moeten worden, lijken op het eerste gezicht niet zo aantrekkelijk. Dit kan het geval zijn in Degerloch en Birkach. In Stuttgart-Nord is dit echter slechts in beperkte mate het geval. Voel je vrij om je eigendom aan te bieden dat renovatie nodig heeft. Als u wilt, kunt u een inspectie ter plaatse regelen met een makelaar.

Voordelen: Vooral populair bij verhuurders

U heeft al een nieuwe woning op het oog en wilt die kopen? Dus u heeft haast met verkopen, maar uw huidige woning moet dringend gemoderniseerd worden? Geen probleem. Of het nu gaat om een maisonnette, een villa of een loft – al na een eerste inspectie van het pand kan een prognose worden gemaakt over hoe de verkoop zal uitpakken en welke koopprijsklasse u grofweg kunt verwachten. Er zijn heel wat kopers die bijzonder geïnteresseerd zijn in woningen die gerenoveerd moeten worden. Deze eigenschappen bieden enkele voordelen. De indeling kan bijvoorbeeld worden aangepast als onderdeel van een verbouwing.

Er zijn heel wat kopers geïnteresseerd in een pand dat gerenoveerd moet worden

Bovendien staan deze eigendommen vaak leeg wanneer zij worden verkocht. Na de geslaagde renovatie betrekt de nieuwe eigenaar het pand zelf of verhuurt hij het op de vrije woningmarkt. Want onze ervaring leert: veel kapitaalbeleggers willen een appartementsgebouw kopen om het vervolgens weer lucratief te verhuren! Aangezien de woningmarkt in Stuttgart-Noord en de aangrenzende regio vrij krap is en er vaak hoge huurprijzen worden gevraagd, kan het verhuren van een pas opgeknapte woning op de vrije markt dus binnen korte tijd succesvol zijn!

Weet u niet zeker of uw eigendom klaar is om verkocht te worden? Hier zijn de voordelen van de verkoop van een pand dat renovatie behoeft:

 • Voorafgaande raming van de aankoopprijs mogelijk
 • Nieuwe kamerindeling mogelijk
 • Hoge huurprijzen als gevolg van modernisering

Verkoop op korte termijn: tips voor de aankoopprijs

Samenvattend kan worden gesteld dat de verkoop van een onroerend goed op de vastgoedmarkt in Stuttgart-Nord de moeite waard is en in veel gevallen op korte termijn kan worden afgerond. Dit geldt voor de meeste eigendommen. Slechts enkele eigendommen vallen op als moeilijk te verkopen. Hier kunt u een potentiële koper echter tegemoet komen door de aankoopprijs te verlagen om uw eigendom aantrekkelijker te maken voor verkoop.

Maak uw eigendom aantrekkelijker door de aankoopprijs te verlagen

Waardebepaling van een onroerend goed: Bepaal de aankoopprijs met deze criteria

De belangrijkste criteria die de koopprijs van uw woning bepalen zijn de ligging van de woning, de grootte van het huis en het aantal beschikbare kamers of de totale woonoppervlakte. De ouderdom van het huis speelt slechts een ondergeschikte rol bij de verkoop van onroerend goed. Veel belangrijker voor de klant zijn de indeling van de kamers, de staat van de woning in termen van energie-efficiëntie en de bouwmethode volgens welke de woning is gebouwd.

Deze criteria spelen een belangrijke rol bij de verkoop:

 • Locatie
 • Maat
 • Aantal kamers
 • Jaar van vervaardiging
 • Kamerindeling
 • Bouw en energie-efficiëntie
 • Infrastructuur

Ontdek hier welke andere factoren de aankoopprijs beïnvloeden.

Type constructie: massieve constructie of lichtgewicht constructie?

Veel klanten geven de voorkeur aan woningen in solide constructie. Geprefabriceerde huizen of appartementsgebouwen met een lichte constructie kunnen bij renovatie slechts in beperkte mate worden gewijzigd. De kwaliteit van het wonen is ook minder, omdat de lichte constructie leidt tot een zekere mate van helderheid in de afzonderlijke kamers.

Woningen met een stevige constructie behalen hogere aankoopprijzen dan woningen met een lichte constructie

Huizen die gebouwd zijn met behulp van massieve constructie hebben bewezen een langere levensduur en bruikbaarheid te hebben. Lichtgewicht constructie is voordelig voor kopers die geen grote bedragen willen of kunnen investeren in de aankoop van het onroerend goed. In principe halen massieve huizen een hogere koopprijs op de woningmarkt dan huizen die in een lichte constructie zijn gebouwd.

Infrastructuur: Openbaar vervoer en verbindingen

Andere belangrijke criteria voor het bepalen van de koopprijs zijn de grootte van het perceel en de infrastructuur. Het aanbod van winkelvoorzieningen, artsen, scholen, kleuterscholen en openbaar vervoer in de onmiddellijke omgeving is mede bepalend voor de koopprijs.

Goede verbindingen met scholen en ziekenhuizen verhogen de aankoopprijs!

Locatie: bij voorkeur rustige zijstraten

Veel klanten willen echter ook een rustige locatie voor hun woning. Daarom zijn zijstraten die iets verwijderd liggen van de populaire zones in Stuttgart-Nord, gewild voor aankopen. Belangrijke bevoorradingseenheden kunnen te voet of met het openbaar vervoer worden bereikt. Niettemin biedt het pand een hoge recreatieve waarde door zijn ligging in een rustige zijstraat.

Zijstraatjes, een beetje weg van de drukte, zijn populair

Faciliteiten: Garage, tuin & co.

Bij de berekening van de koopprijs wordt ook rekening gehouden met modern sanitair en moderne keukens, een kelder of een verbouwde zolder. Toevoegingen zoals een garage, een carport of een sauna verhogen ook de aantrekkelijkheid van het pand. Hetzelfde geldt voor een mooi aangelegde tuin met planten die al enkele jaren groeien of met een mooie vijver.

Deze kenmerken verhogen de waarde van het onroerend goed:

 • Moderne badkamer & gerenoveerde keuken
 • Kelder
 • Verbouwde zolder
 • Garage
 • Carport
 • Sauna
 • Tuin in goede staat
 • Vijversysteem

Conclusie: Verkoop van een huis, appartement & stuk grond in Stuttgart-Noord

Verkopers van onroerend goed in Stuttgart-Nord kunnen verwachten dat de verkoop snel wordt afgerond, aangezien de situatie op de onroerendgoedmarkt krap is. Vaak zijn er maar een paar goede of zeer goede eigendommen beschikbaar. Verantwoordelijke makelaars bieden u uitgebreide ondersteuning en een hoog niveau van ervaring, specifiek voor de vastgoedmarkten in Baden-Württemberg.