Eenvoudig en veilig: een huis verkopen in Rheine en omgeving

Heb ik een makelaar nodig of moeten we de verkoop van het huis of rijtjeshuis particulier doen? Voor de verkoop van een onroerend goed, hier hebben we de verschillende vragen die mij en mijn medewerkers in het bedrijf, maar ook in mijn dagelijks leven op of direct op de bouwplaatsen bereiken.

In het begin draait alles om: Berekening van de waarde van uw huis: De eerste ontmoetingen en afspraken met uw makelaar. Bij de verkoop van een huis gaat het er in de eerste plaats om de hoogste prijs te krijgen voor antieke vakwerkhuizen, rijtjeshuizen en energiezuinige prefab-woningen. De nodige knowhow verwerven op de vastgoedmarkt. Als u uzelf veel onomkeerbare tijd wilt besparen, schrijf dan naar ons team en zij zullen u bijstaan met de nodige know-how op de onroerend goed markt en kennis over Rheine en de regio. Als u niet zoveel tijd en moeite wilt besteden, neem dan contact met ons op via e-mail en telefoon.

De nieuwe taak: kwitanties, documenten en facturen. Hier vindt u alles wat u nodig heeft voor de verkoop en taxatie van het onroerend goed, bijvoorbeeld de plattegrond van de kamers en het energiecertificaat, dat u beslist bij de hand moet hebben. Onze deskundige tip, initieer uw huis met goede foto’s. Dit zal potentiële kopers een veel realistischer indruk geven. Uw bewerkte foto’s moeten uw eigendom of stadsvilla in het meest gunstige licht tonen. Je wilt tenslotte iets weggeven.

Hausverkauf

De lijst gaat verder met het punt: Er moet een waarde in euro’s worden bepaald.Diverse kleine of grote details die niet te beïnvloeden zijn, zoals leeftijd, grootte van de kamers, ligging, elk detail speelt een onvermijdelijke rol bij de berekening van de verkoopprijs, wil alles later goed functioneren, dan telt hier niet in de eerste plaats welke koopprijs u zelf ooit in het persoonlijke verleden in het huis heeft geïnvesteerd. Vraag en aanbod van onroerend goed op de huidige markt bepalen de waarde. Het grote aandeel van vraag en aanbod van onroerend goed domineert echter de richtwaarde die een belangstellende zal uitgeven, dit heeft u te danken Ja, elke taxatie betekent veel zorgvuldigheid die u moet betrachten, voor particulieren zal het natuurlijk moeilijk zijn om de marktwaarde exact te bepalen.

Uw volgende stap: laat een offerte ontwikkelen voor uw momenteel leegstaande woning. Al bij het doornemen van de beschrijving bepaalt u of deze meteen de aandacht trekt of niet; de moeite voor een aansprekende advertentie is de moeite waard. Trouwens, als eigenaar kent u alle details. Zorg er daarom voor dat eventuele extra’s hun plaats vinden in het exposé van uw woning, zoals zwembad, gebruik van tuin, extra’s van het pand of . De grootste kans op succes hebben de grotere onroerend goed portals en natuurlijk de betrouwbare lokale krant in Rheine en dan is het afwachten geblazen. Valt uw huis in de smaak bij waarnemers van de lijst?

Beheer van vragen van belangstellenden

Met een eersteklas exposé dat perfect is voorbereid door een deskundige, inclusief representatieve galerijen, is het contact vaak vrij snel gelegd en heeft uw makelaar de eerste vragen al. Als u een makelaar heeft ingehuurd voor het project, zal hij of zij alle reacties in ontvangst nemen, en alleen als er vragen binnenkomen zal hij of zij contact opnemen.

Verkopen als professionals, het volgende op uw verkoopplan in Rheine: het regelen van bezichtigingsafspraken met uw potentiële belangstellenden en het uitvoeren daarvan.Met elk uur dat verstrijkt, wordt de spanning groter. Om ervoor te zorgen dat uw eigendom idealiter gemakkelijk en met succes wordt verkocht, maakt een makelaar elke ochtend nieuwe afspraken om het te bezichtigen met mensen die geïnteresseerd zijn in het type en de ligging van uw eigendom; als u dat wenst, maakt hij of zij elke afspraak alleen. Natuurlijk mogen de eigenaars ook aanwezig zijn, zorg er ook altijd voor dat de bezoekers uw huis in de beste algemene staat aantreffen.

Nu volgt: Controleer de koopkracht van de belangstellenden. Uw aspirant-koper wil het pand kopen na een bezichtigingsafspraak? Uw makelaar wint nu financiële informatie bij hem in om na te gaan of hij zich uw huis überhaupt zou kunnen veroorloven, zodat u later geen betalingsachterstand oploopt.

Doorgaan met de notarisbenoeming en het sluiten van het notariële koopcontract

Alle details van het contract, evenals de nodige onderhandelingen, worden beheerd door de vertrouwde onroerend goed professional, het notariële contract wordt geformuleerd en voorbereid in een ontwerp door uw deskundige in samenwerking met uw notariskantoor, een notariële afspraak is een must voor certificeringVerkoper en koper van het onroerend goed ondertekenen het koopcontract, so far so good, want dus het onroerend goed is officieel verkocht, dus slechts een paar uitdagingen blijven.

De volgende stap is: Overdracht van de koopprijs van onroerend goed aan de eigenaar na inschrijving in het kadaster, of ook wel prioritaire kennisgeving van overdracht. Uw notaris schrijft dan de kadastrale inschrijving in maar ook het zgn. prioriteitsbericht van overdracht, het voorkomt een eventuele meervoudige verkoop, uw notaris geeft de koper de OK, meteen als hij of de bank de prijs kan betalen aan uw bank, controleer of het aankoopbedrag op uw eigen rekening is ontvangen.

Verkauf besiegeln

Het volgende op uw todo-lijstje is het onderwerp: Het betalen van openstaande rekeningen van de notaris en de huismakelaar. Uw huis in Rheine is verkocht, nu staat het voorlaatste factuurbedrag voor uw aangestelde makelaar en notaris nog open. Uw betaling aan de notaris en de makelaar dient dan bij de notarisbenoeming te worden overgemaakt; u ontvangt van de notaris en de makelaar afzonderlijke facturen voor de overdracht.

Rheine (Noordrijn-Westfalen) heeft 75.338 inwoners en dus potentiële kopers voor huizen. De lijst gaat verder met: Overdracht van de berekende overdrachtsbelasting.Bij de voltooide verkoop van een woning kan belasting worden geheven over de meerwaarde van de verkoop, wanneer er minder dan 10 jaar zit tussen de onderhandse verkoop en de vervreemding van uw woning, wordt dan bovendien de algemeen geheven solidariteitstoeslag en de kerkbelasting geheven. Er zijn echter uitzonderingen, bijvoorbeeld als de eigenaar meer dan 3 jaar in het pand of het condominium heeft gewoond en het nooit heeft verhuurd. Wie echter kan bewijzen dat hij meer dan 3 jaar in zijn huis heeft gewoond en het niet heeft verhuurd, hoeft geen belasting te betalen over zijn meerwaarde.

Demografie en woningmarkt in Rheine

Van de kosten van een enkele m² van flats, rijtjeshuizen en ook bouwpercelen tot woningen. Momenteel wonen en werken er duizend mensen in Rheine, van zuid naar noord op 145 vierkante kilometer. Rheine is een van de grootste steden van het land en ligt ook in Noordrijn-Westfalen en niet ver van de deelstaathoofdstad Düsseldorf. Op elke onbebouwde en bebouwde vierkante kilometer van Rheine is er vraag naar rijtjeshuizen en flats voor 520 personen.

Actuele studies over de huidige vastgoed- en huizenmarkt in Rheine

Enkele dagen geleden heeft het Federaal Bureau voor de Statistiek gegevens verzameld, volgens welke 29.261 inwoners in een huis wonen, zoals hun eigen woning, rijtjeshuizen en meergezinswoningen, dat hun eigendom is. 4.633 zijn trotse eigenaars van een condominium en 36.471 zijn huurders. 44.449 mensen leven in een huwelijk en 30.889 zijn momenteel alleenstaand in de regionale flats en huizen, volgens LBS Research. Daarom is er dringend behoefte aan maatregelen op het gebied van nieuwbouw. De vraag naar woningen is echt groot, nieuwe studies gaan uit van 27.396 nieuwe appartementen17% ziet slechts 31.962 nieuwe appartementen in de vraag en een goed derde gaat uit van Rheine eenheden in Rheine, momenteel worden statistisch gezien slechts 211 nieuwe eenheden gebouwd. Er zal immers 2,9 miljard euro worden geïnvesteerd.

De districten van Rheine worden goed ontvangen

Hier in Rheine zijn alle burgers over het algemeen gelukkig in hun woning, van de eigenaren zijn er een hele 62.101 tevreden mensen die hun eigen woonomgeving prettig vinden, tegen slechts 13.237 niet gelukkig, een hele 48.864 meer, maar ook bij de huurders in Rheine met 55.388 inwoners is het goede gevoel te voelen. Wist je dat? De overgrote meerderheid van de burgers woont in een eengezinswoning en niet in een flat. 39.451 inwoners van Rheine wonen in een eengezinswoning, dat is duidelijk meer dan in flatgebouwen, waar 23.410 of 11.684 mensen in huizen voor twee gezinnen wonen, de populaire twee-onder-een-kapwoning.

Op deze manier ontwikkelt Rheine zich vandaag en in de komende jaren

Rheine heeft enkele jonge inwoners, bijvoorbeeld 595 baby’s jonger dan één jaar, 2.772 kinderen van 1-5 jaar, maar ook veel oudere burgers, zoals 3.978 inwoners van 50-64 jaar. Wat zullen de komende jaren brengen? Rheine groeit permanent, van 74.706 medeburgers nauwelijks vier jaar geleden, steeg Rheine met een vaak ongelooflijke 632 tot een statistische 75.968. De prognose op lange termijn gaat verder in de toekomst. Laten we nu overgaan tot de prognoses voor de komende 20 jaar in Rheine.

523.530.611 euro zijn geïnvesteerd in de regionale vastgoedmarkt

Een bedrag van 0,5 miljard euro aan liquide middelen sluimert op bankrekeningen of onder matrassen. Veel hogere financiële middelen, ongeveer 523.530.611 euro, zijn gestort in onroerend goed. Statistisch gezien worden jaarlijks zeer hoge meerwaarden overgedragen via aan- en verkoop of zogenaamde transacties, de extrapolatie loopt op tot 6.899.682.336,97 euro, in dezelfde periode werd 2.919.096.373,33 euro overgedragen in woningbouw, een geheel van 3,4 miljard euro wordt momenteel jaarlijks geïnvesteerd in modernisering, in totaal verplaatst de markt voor onroerend goed zich dus 13.268.619.878,79 euro per jaar.

Leven zonder huur te betalen? Eigen woningbezit in Rheine

Hoeveel mensen wonen er eigenlijk in Rheine zonder dat ze huur hoeven te betalen? Volgens een onderzoek van empirica wonen 3.169 kinderen tot 10 jaar in flats of huizen die eigendom zijn van hun familie. In de groep jongeren zijn er iets meer, ook omdat de ouders hun positie als jonge kinderen hebben versterkt en betrokken zijn bij hun carrière, en sommigen kopen nu hun eerste eigen woning. Van de leeftijd van 11 tot 21 jaar wonen er 3.924 in het huis van hun ouders. Daarna stort de curve in, met 21 – 30 jaar, zij reizen en zijn vaak op zoek naar uitdagingen in heel Europa, slechts 858 wonen in hun eigen woning. Hoe ouder de bewoners, hoe groter de kans dat zij een eigen woning bezitten. Zo zijn er onder de 31 – 40 jarigen 3.252 en onder de 41 – 50 jarigen 5.625, in de groep 51 – 60 jarigen zijn er 5.150 Rheinezen die binnen hun eigen vier muren wonen. Statistisch gezien zijn er 3.934 mensen in de leeftijdsgroep 61-70. Slechts 2.438 mensen brengen het volgende deel van hun leven in hun huis of flat door.

Demografie in Rheine

Huisvestingssituatie – plat

Huisvestingssituatie Nummer
Huiseigendom 29.261
Flat 4.633
Appartement te huur 36.471
WG 4.965

Gegevensbron: Federaal Bureau voor de Statistiek

Huiseigendom

Huisbezit (leeftijd) Hoeveelheid
0-10 3.169
11-21 3.924
21-30 858
31-40 3.252
41-50 5.625
51-60 5.150
61-70 3.934
71-80 2.438

empirica / LBS Research (gegevensbron)

Ontwikkeling

Omgeving

Huishoudens vandaag 2035 Verschil
1 30.889 33.149 2.260
2 25.615 27.122 1.507
3 9.041 7.534 -1.507
4 6.780 6.027 -753
5+ 2.260 2.185 -75

Gegevensbron: Federaal Bureau voor de Statistiek

Rheine

Huishoudens / personen vandaag 2035 Groei
1 39.929 42.189 2.260
2 21.848 21.095 -753
3 6.780 6.027 -753
4 4.520 4.445 -75
5 + 1.507 1.356 -151

Statistieken: Federaal Bureau voor de Statistiek