De vroege vogel! 80+ modellen, 4 websites, één weekend

Zeggen ze niet dat de vroege vogel de worm vangt? Als dat het geval is, haal ik vandaag de grootste. Hellas! Wie ons reclamebureau in Keulen niet kent, weet misschien niet dat we eigenlijk pas om 10 uur beginnen. Daar zijn verschillende redenen voor, het hoofd is wat helderder, de zon schijnt en we hebben genoeg tijd gehad om de dag te beginnen. Dat is goud waard met al die veeleisende taken die we hebben tussen online marketing, online shops en content marketing. Na zoveel dagen of beter gezegd weken en maanden, met 4 parallelle projecten, de derde keer op rij: sport, sigaret, café van Backwerk en daar gaan we! Dames en heren, het is 7 uur. En ik ben in het kantoor!

4 projecten, één maand

In de afgelopen weken heb ik een aantal ongelooflijk omvangrijke projecten opgestart tussen online marketing, mediamanagement en modellenbureau – die gelukkig allemaal zijn afgerond. Nu is het tijd om de zomer in te gaan met goede ideeën die ons hopelijk terug naar Pro7 zullen katapulteren. Vorige week is ons team weer wat gegroeid en hebben we onze eerste echt grote casting gehouden. Maar liefst 11 nieuwe contracten kwamen er uiteindelijk uit. Ik was zelf verbaasd wie er bij de casting was. Echte talenten, superlang, supermooi en ideaal voor wat we met ons modellenbureau van plan zijn. Wie had kunnen denken dat ons idee voor modelbeheer uit de herfst van 2014 vandaag zo zou opbloeien?

Nu hebben we de salade

Ik heb zo weinig geslapen dat ik al drie dagen ongelofelijk vroeg wakker ben. Zonder wekker, zomaar. Ik vraag me af (niet echt): Is mijn slaapritme verstoord? Heb ik last van een burn-out? Ben ik een gedesoriënteerde Generatie Y persoon? Draag ik een joggingbroek? Heb ik geen doelen in het leven? … nee wacht, ik sta voor het eerst sinds lange tijd vroeg op! Dat betekent: Ben ik nu een waardevol lid van de samenleving! Ben ik nu ook een rolmodel? Ben ik al 30?

Nee. Whew. Geen van beide.

Wat hebben we vorige maand niet gedaan? Enerzijds was er het nieuwe vastgoedportaal voor makelaars en woningzoekenden in Keulen en Düsseldorf, homeday.de. We hebben ook twee online juwelierszaken geadviseerd en websites gemaakt voor een ander online marketingbureau. Daarnaast was er Meine Gemüsekiste, een pandon aan Bonativo. Een portaal voor accessoires en aan de zijkant planden we onze casting. Onderweg? Nee! De eerste echte grote casting voor CM Models. Met een luxe 200 m² in het Media Park, balkon en alles wat u zich maar kunt wensen. De eerste grote, waar we fantastische nieuwe mensen hebben ontmoet. We helpen ook een beetje met de organisatie van de modeshow voor ‘le bloc’ in Keulen, een beetje cross-media promotie en ondersteuning bij de casting voor de catwalk en op 13.06.15, de dag van de modeshow.

Het reclamebureau heet Champagne & Power

Nu denk je misschien dat dat al vier is voor een klein bureau, maar er is meer. Ik heb onze eigen website opnieuw gelanceerd, in een volledig nieuw, chic ontwerp, overzichtelijk en met een meer gedetailleerd bloksysteem voor hulp, tips en instructies. We hebben de website van ons modellenbureau volledig opnieuw gelanceerd. Nieuw ontwerp, nieuw concept, nieuwe look en zelfs nieuwe teksten van professionals. Hierdoor konden we ook ongelooflijk veel winst boeken in de advertenties van Google voor zoekresultaten: 400% stijging. Onze bezoekersaantallen verviervoudigden in de eerste 14 dagen, wat alleen al door zoekmachine geoptimaliseerde inhoud en een zoekmachine geoptimaliseerde structuur van de hele website kan bijblijven in de online poker ranglijsten – ondanks kleine budgetten in vergelijking met de dino’s van de industrie.

Is dat het einde? Nee. Vorige week stonden er toevallig mensen uit de muziekindustrie in ons kantoor. Het gebeurde zo snel, ik kon geen twee keer nadenken, Keulen, Hamburg. En… bang! We waren al bezig met het promoten van de nieuwe videoclip van Wunderkind “Zungenkuss”. De video is een kus en wij ondersteunen hem ook online en digitaal met onze crossmediale promotiemogelijkheden. Last but not least hebben we ook aanstormend werk verricht en drie nieuwe blogs voor aankomende bloggers ingewijd. Daarnaast was er natuurlijk, zoals altijd, een uitgebreide workshop, hier in ons kantoor in het Mediapark, met mij en het World Wide Web van Affilates en Rankings voor mode-, beauty- en lifestylebloggers.

Mijn hoogtepunt: de modellen casting

Zondag was het grote hoogtepunt, de casting van ons modellenbureau. Er waren veel geweldige modellen. Alles was perfect georganiseerd, van de gegevensbladen tot de catwalk. Laten we gaan! Model na model betrad de catwalk. Na dat, een korte inleiding, boeken, poseren. Daarna werden polaroids en fotoshoots genomen om te zien waar de sterke punten en mogelijkheden van elk individu lagen. Met 6 geweldige mensen en een jury van vier hebben we de dag met vlag en wimpel doorstaan. En ik was vermoeider dan ooit.

Ik ging vroeg naar bed en stond de volgende dag om 7 uur op. De dag daarna was ik weer zo vroeg op en deze keer zelfs half zeven. En vandaag? Vroeg. Heel vroeg. 5 uur. Maar je kunt de tijd verstandig gebruiken. Dus ik sportte een beetje, rookte een of twee sigaretten ter compensatie en was stipt om half zeven op weg naar kantoor, beantwoordde de eerste mails en schreef nu een blog. Ik kijk uit naar een vakantie. Jij ook?

Het is een geweldige maand geweest en ik hoop dat we een geweldige eerste zomer hebben. Ala #firstlove