Appartement te koop Frankfurt-Gallus: eigendom, land, tips

Een flatverkopen in Frankfurt-Gallus – een flat verkopen, een appartementsgebouw verkopen of uw eigen eigendom verkopen. Als u uw woning in Gallus in de financiële stad Frankfurt wilt verkopen, vindt u hier alle tips en informatie over het verkoopproces. Ook: alles over het juiste moment om te verkopen, taxatie van onroerend goed en off market! Welkom in Frankfurt-Gallus. Terug naar overzicht: Een huis verkopen in Frankfurt.

Appartement te koop in Frankfurt-Gallus

De aantrekkelijke ligging direct aan de Main, de culturele diversiteit en de veelbelovende arbeidsmarkt blijven mensen uit heel Duitsland en Europa naar Frankfurt lokken. De internationale luchthaven is een van de grootste ter wereld, het moderne bus- en spoorwegsysteem zorgt voor een stabiele infrastructuur en de rustige oevers van de Main met zijn vele parken en groene ruimten nodigen uit tot een ontspannende middag, ver weg van de drukte van de grote stad. Als internationale beursstad met een bloeiende bank- en financiële sector doet Frankfurt dus geenszins onder voor de andere Duitse metropolen, zoals Berlijn en München. Gezinnen, koppels, studenten, ondernemers en investeerders – allemaal waarderen ze de culturele flair van de stad, de oogverblindende skyline en de opwindende carrièremogelijkheden in de grote metropool.

Meer tips vindt u hier: Eigendom verkopen

Daarom kunt u rekenen op een snelle verkoop van uw eigendom in Gallus:

 • Culturele verscheidenheid
 • Veelbelovende arbeidsmarkt
 • Internationale Luchthaven
 • Stabiele infrastructuur
 • Fluoridering van de bank- en financiële sector

Industriegebied nabij het stadscentrum

Het historische Frankfurt-Gallus ligt in het westen van de stad – dicht bij het stadscentrum en het centrum van Frankfurt-Westend. Lange tijd had Gallus een slechte reputatie als een volksbuurt met vervallen woongebouwen. Dit is echter niet langer het geval! Het Gallusviertel is een van de meest opkomende districten van Frankfurt, niet in het minst vanwege de handelsbeurs die hier is gevestigd. Dit trekt zakenmensen en andere reizigers aan. De laatste zet van de stad Frankfurt in de Gallus: de uitbreiding van het Europaviertel met nieuwe woongebouwen, luxehotels en restaurants.

Hier is de mesolage van Gallus:

Historische eengezinswoning & gemoderniseerde flat: Gids

De Gallus in Frankfurt is een van de meest historische wijken van de financiële metropool. Industriële lofts, gemoderniseerde maisonnettes en oudere bestaande huizen overheersen hier. Erfenis, familieverhuizing, carrièreperspectieven elders of echtscheiding – wat de reden ook is, zowel kopers als verkopers zijn het over één ding eens: de woning moet snel en efficiënt worden verkocht. Maar het is een lange weg van het bepalen van de koopprijs tot het definitieve koopcontract. Hier moet je een beslissing nemen: Wilt u uw eigendom onderhands of zelfs buiten de markt verkopen? Of met de hulp van een makelaar? Want het verkoopproces hangt niet alleen af van het tijdstip van verkoop en de actuele vraag, maar ook van de verschillende soorten huizen en flats.

Meer informatie vindt u hier:

De taxatie van het onroerend goed is een van de belangrijkste stappen bij de verkoop van onroerend goed.

Taxatie van onroerend goed in Europaviertel, Mainzer Landstraße & Co.

Het Gallusviertel in Frankfurt beleeft al enkele jaren een opleving. Steeds meer nationale en internationale autodealers vestigen zich in de Mainzer Landstraße, Westhafen belooft veel ontwikkelingsmogelijkheden en het Europaviertel wordt beschouwd als een populaire hotspot van de Frankfurter scene. Hier kunt u rekenen op een snelle verkoop van uw eigendom. Onze tip: neem contact op met de makelaar die u vertrouwt. Hij kent de factoren die de waarde van uw eigendom beïnvloeden het best. Een verkeerde prijs kan immers niet alleen het verkoopproces onnodig vertragen, maar ook potentiële kopers afschrikken en u uiteindelijk geld kosten.

Hier kunt u meer te weten komen over de taxatie van onroerend goed, de procedure en de belangrijkste documenten:

 • Plat tarief
 • Beoordeel een huis
 • Beoordeel appartement huis
 • Beoordeel eigendom
 • Overzicht: Waardering van onroerend goed

Onze tip: Renoveer of renoveer de keuken, badkamer & co. voordat u verkoopt, u zult de waarde van het pand verhogen:

Voorbereiding: Makelaars, Prijzen & Off Market

Er is de laatste jaren veel gebeurd in deze traditierijke wijk in de binnenstad. Oude industriegebouwen zijn gesloopt en hebben plaatsgemaakt voor nieuwe woonwijken, of zijn – zoals de voormalige Adlerwerke – gevestigde culturele podia geworden. Het “sociale stad”-project, ook bekend als het “programma van Frankfurt”, heeft geleid tot de modernisering en herinrichting van pleinen en parken.

Als u uw flat of appartementsgebouw wilt verkopen, is een goede voorbereiding het halve werk. Hier zijn onze tips over makelaars, off-markets en dergelijke – en alvast: welke prijzen u in de Gallus kunt verwachten.

Prijzen per vierkante meter in de Gallus

De gemiddelde prijs per vierkante meter voor een huurappartement in het Gallusviertel was €13,80 in de afgelopen twaalf maanden (vanaf 2019). Dit is een verandering van 3% ten opzichte van vorig jaar. Voor een huurwoning bedroeg de gemiddelde prijs 12,80 euro per vierkante meter – een verandering van maar liefst 4 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Huurflat: 13,80 euro/m² (+3%)

Huurwoning 12,80 euro/m² (+4%)

Dankzij het bouwproject City West zijn er in het Gallusviertel meer woonmogelijkheden ontstaan, die de levenskwaliteit aanzienlijk verhogen. Wie hier een huis koopt, moest vorig jaar een gemiddelde prijs van 3.700 euro per vierkante meter betalen. Dit komt overeen met een prijswijziging van 9 procent. Dit zijn echter gemiddelde waarden die niet representatief zijn voor elk onroerend goed.

Huis in Gallusviertel: 3.700 euro/m² (+9%)

Juiste tijd: Wanneer verkopen in de Gallus?

Stijgende verkoopprijzen, stijgende huuropbrengsten – en dat alles met aanhoudend lage rentetarieven: ideale tijden voor de verkoop van onroerend goed! Dus moet u wachten om uw eigendom tegen de echte topprijs te verkopen? Financiële deskundigen gaan er immers van uit dat de rentevoeten in de nabije toekomst opnieuw zullen stijgen. Dit betekent voor kopers van onroerend goed die een onroerend goed als een kapitaalbelegging beschouwen: enerzijds zal het duurder worden om een huis te kopen, anderzijds zullen de klassieke beleggingsvormen (aandelen, obligaties, enz.) weer aan belang winnen. En dan dalen de vastgoedprijzen in Frankfurt. Een exacte prognose is natuurlijk niet mogelijk, maar een einde aan de prijshausse in de vastgoedsector wordt steeds waarschijnlijker!

Het wordt duurder om een onroerend goed te kopen, terwijl andere beleggingsvormen weer aan belang winnen

Daarom is het beter te kijken naar andere criteria in verband met het juiste moment om het onroerend goed te verkopen. Daartoe behoren bijvoorbeeld de persoonlijke motieven voor de verkoop, de economische situatie van de verkoper en ook seizoensaspecten die van invloed kunnen zijn op de timing van de woningverkoop. Wanneer moet u uw eigendom verkopen? Wat is het juiste moment voor een vastgoedverkoop?

U moet deze criteria in gedachten houden:

 • Persoonlijke motieven
 • Economische situatie van de verkoper
 • Seizoensgebonden aspecten
 • Huidige prijzen per vierkante meter
 • Voorspellingen
 • Verhouding tussen vraag en aanbod

Off Market: Onroerend goed discreet verkopen

Veel particuliere verkopers van onroerend goed aarzelen om een makelaar te belasten met de afhandeling van de verkoop, niet alleen vanwege de kosten. Ze vrezen dat het werk van de agent de verkoop te openbaar zal maken. Om welke reden dan ook, mogen noch buren, noch vrienden en kennissen iets te weten komen over het voornemen om te verkopen. Een ervaren makelaar is ook bekend met verkoop buiten de markt om.

Een paar voorbeelden maken dit duidelijk:

 1. Geen verkoopborden op het huis en in de tuin
 2. Anonieme marketing van het eigendom
 3. Klanten worden gescreend voor verkoop

Vooral grote en luxueuze eigendommen worden vaak off-market verkocht:

Verkoop appartement huis met commercieel gedeelte

De “Gallus” is al lang geen industriegebied meer, ook al zijn er nog structurele overblijfselen van te zien. Het centrale district van Frankfurt dankt zijn nieuwe en moderne karakter vooral aan de nabijheid van woon- en handelsgebieden. Naast de restauratie of herinrichting van prominente parken zoals het wijkplein of “stadstuintjes”-projecten aan de Frankenallee, komt het gemeentelijke “sociale stad”-project ook tot uiting in het creëren van korte afstanden van huis naar werk.

Combinatie van residentieel en commercieel is populair

Architecten, ambachtslieden, grafisch ontwerpers en andere freelancers zijn intensief op zoek naar geschikte panden voor de combinatie van wonen en werken. Maar ook kleine ateliers, bistro’s, restaurants en detailhandel uit verschillende sectoren passen perfect in de “Gallus”!

Wilt u meer weten over het verkopen van een huis? Dan hebben wij het juiste adres voor u. Kijk hier eens:

Commercieel eigendom: Definitie

Wanneer is een pand een commercieel pand? Onroerende goederen met gemengd gebruik, zoals een woongebouw met verschillende panden, kunnen ook worden ingedeeld bij de commerciële eigendommen, afhankelijk van het aandeel van het commerciële gebruik. Doorslaggevend hierbij is het aandeel van commercieel of particulier gebruik, dat wordt berekend op basis van de bruikbare vloeroppervlakte.

Commercieel aandeel van meer dan 80 % = commercieel vastgoed

Indien dit resulteert in een aandeel van meer dan 50 % voor commercieel gebruik, kan het onroerend goed worden aangemerkt als een commercieel onroerend goed. Om het onroerend goed overeenkomstig de bepalingen van de Duitse wet op de taxatie als bedrijfsonroerend goed te kunnen aanmerken, moet evenwel een zakelijk aandeel van meer dan 80 % worden aangetoond. In het andere geval moet het onroerend goed worden aangeduid als woning of mede-eigendom, als huurwoning of als onroerend goed voor gemengd gebruik.

Hier zijn alle cijfers nog eens op een rijtje:

 • Meer dan 80%: Bedrijfsonroerend goed
 • Onder de 80%: Condominium of mede-eigendom, residentieel huurvastgoed of vastgoed voor gemengd gebruik

Kansen en risico’s: Overzicht

De intenties en belangen van de koper zijn belangrijk bij de verkoop van een onroerend goed met een commerciële component. In principe kan worden gesteld dat het rendement van onroerend goed met een commerciële component gemiddeld beter is dan dat van zuiver residentieel onroerend goed. Dit feit maakt de kans groter dat een gemengd goed wordt verkocht.

In individuele gevallen kan het zelfs interessant zijn te onderzoeken of delen van een zuiver residentieel pand kunnen worden omgebouwd tot commerciële ruimte alvorens het te verkopen. Alleen al het vooruitzicht dat het aangeboden huis ook in delen commercieel kan worden gebruikt, verruimt de kring van mogelijke kopers.

Woningen met een commerciële component hebben een beter rendement dan louter residentiële woningen

Indien uw eigendom reeds gedeeltelijk als handelspand wordt gebruikt, moeten uw toekomstige huurders weten hoe lang de huurovereenkomsten voor de handelsruimten zullen lopen en welke verlengingsopties er bestaan.

In principe bepaalt het soort bedrijf dat in het gebouw is gevestigd ook de verkoopkansen: wat betreft het risico van wanbetaling bij de huur, de verwachte waardevermindering van de huurders in de wooneenheden, enz. maakt het een groot verschil of het bedrijf bestaat uit een biercafé, een modeboetiek of een dokterspraktijk.

Hier nog eens samengevat:

 • Beter rendement op onroerend goed met een commerciële component
 • Waardevermeerdering: woonruimte vóór verkoop omzetten in handelsruimte
 • Duur van de huurcontracten te overwegen vóór verkoop
 • Type handel is doorslaggevend

Gecombineerde woningen en commerciële eigendommen zijn vaak te vinden in en rond de Gallus:

Verkopen van residentieel en commercieel vastgoed: Tips

Voor de verkoop van gecombineerd residentieel en commercieel vastgoed zijn er belangrijke kerngegevens en informatie die u moet kennen.

Speciale marktanalyse: Belangrijke factoren

De marktanalyse voor de verkoop van onroerend goed heeft betrekking op de fundamentele marktvoorwaarden die voor het betrokken type onroerend goed doorslaggevend zijn bij de bepaling van de waarde en de verkoop ervan. In het geval van woningen en bedrijfspanden is het ook van belang welk soort bedrijf in het gebouw is gevestigd of er in de toekomst kan worden gevestigd. De marktwaarde kan aanzienlijk verschillen naargelang een winkel, een restaurant of een verzekeringskantoor in het gebouw is gevestigd.

Wat beïnvloedt de marktwaarde van het type onroerend goed?

Voorstelling van het eigendom: Exposé

Bij de voorbereiding van het exposé voor een residentieel en commercieel gebouw, telt elk detail! Naast eersteklas foto’s bevatten deze gegevens vooral uitgebreide informatie over het soort bedrijf, de voorzieningen die nodig zijn voor een veilige bedrijfsvoering en de inkomstencijfers die uit het bedrijf voortvloeien. Ook de verhouding tussen commerciële ruimte en woonruimte moet nauwkeurig worden aangegeven.

Dat moet in de synopsis:

 • Zeer goede foto’s
 • Soort handel
 • Faciliteiten nodig
 • Winstcijfers
 • Verhouding handel/woningen

Controleer de commerciële aandelen: Checklist

Voor de koper van uw onroerend goed is het belangrijk te weten hoe lang de commerciële huurovereenkomst zal duren en welke verlengingsopties er bestaan. Welke mogelijkheden zijn er om de huur te verhogen, of op welke automatische mechanismen (indexering of iets dergelijks) is de huurovereenkomst gebaseerd? Bovendien moeten alle bouwvergunningen voor uitbreidingen en verbouwingen van het woonhuis en het bedrijfsgebouw beschikbaar zijn en op passende wijze in het exposé worden geplaatst.

Dit is wat de koper moet weten:

 • Duur van de handelshuur
 • Uitbreidingsopties
 • Mogelijkheden voor huurverhoging
 • Automatisch karakter van de huurovereenkomst
 • Bouwvergunningen voor uitbreidingen en verbouwingen

Meergezinswoningen en commercieel vastgoed: belastingvoorschriften

Wanneer u uw appartementsgebouw verkoopt, kan inkomsten- of bedrijfsbelasting van toepassing zijn. Inkomsten- of speculatiebelasting is verschuldigd als de verkoop van uw huis binnen tien jaar na de aankoop van het huis plaatsvindt. De speculatiebelasting is onderworpen aan het individuele belastingtarief en kan in individuele gevallen oplopen tot veel meer dan 25 procent. Na het verstrijken van de termijn van tien jaar kunt u uw appartementsgebouw echter belastingvrij verkopen.

Meer informatie vindt u hier: Belastingen in Duitsland

Speculatiebelasting: kosten voor renovaties en herstellingen

De speculatiebelasting kan worden verlaagd: U kunt de kosten die u maakt bij de verkoop van het huis verrekenen met uw opbrengst. Zo verminderen financiële uitgaven voor reclame, verbouwingen of taxaties de verkoopopbrengst en dus ook het belastingdeel. Het is belangrijk te weten dat kosten voor renovaties en herstellingen alleen kunnen worden gecompenseerd als de maatregelen plaatsvonden in de eerste drie jaar van eigendom en, met aftrek van btw, hoger waren dan 15% van de aankoopprijs van uw huis.

Handelsbelasting: beperking tot drie voorwerpen

De bedrijfsbelasting is verschuldigd als u binnen vijf jaar meer dan drie eigendommen hebt verkocht. Boven deze grens van drie onroerende goederen gaat de fiscus ervan uit dat u commercieel handelt in onroerend goed. Wij hebben hier ook meer over het onderwerp onroerend goed en belastingen voor u:

Verkopen in de financiële metropool: XL gids

Frankfurt is zeker de meest indrukwekkende Duitse stad. Als je in het centrum van Frankfurt staat, rij dan hierheen, de wolkenkrabbers zijn iets heel indrukwekkends. Frankfurt a.M. staat ook bekend om zijn unieke skyline, wolkenkrabbers en een bloeiende financiële markt. Maar de stad biedt zoveel meer. Musea, groenzones, de opera, kunstzalen. Cultuur zo ver als het oog kan zien. Hier zijn onze XL gidsen: