6+ tips voor een succesvolle huisverkoop in Velbert & omgeving gratis

Particuliere verkoop of beter met een makelaar? Hier in ons onroerend goed portaal zult u onze meest interessante vragen en alle belangrijke onderwerpen tegenkomen waarmee u rekening moet houden in de huidige marktsituatie voor onroerend goed, ook bij het plannen van architecten en modernisering van uw onroerend goed.

Alles begint altijd met een eerlijke taxatie: maak een afspraak met de makelaar voor een snelle taxatie van uw huis of mooie appartement in Velbert. 70 of 160 vierkante meter, of u nu een modern vrijstaand huis verkoopt of een huis op het platteland: U moet weten hoe u het beste te werk kunt gaan en hoe u de beste prijs voor uw eigendom kunt krijgen. Verwerf alle know-how op het gebied van de verkoop van onroerend goed en het beheer van onroerend goed die hier wordt opgesomd en die vereist is. Als u zich veel tijd wilt besparen, neem dan contact met ons op via e-mail en telefoon, bij de taxatie van de waarde van onroerend goed wordt u ondersteund door de hier vermelde kennis in onroerend goed verkopen en, natuurlijk, de verdere, vooronderstelde kennis, onderzoek prijzen die reeds zijn bereikt door andere makelaars in uw omgeving en bij de taxatie van de waarde van de verkoop, en als u geen tijd wilt investeren, neem dan contact met ons op.

Plattegronden en oude architectuurplannen: belangrijke documenten voor verkoop en taxatie van onroerend goed

Aanvragen maar ook taxaties van de makelaar zijn noodzakelijke documenten die u nodig heeft voor de nieuwe eigenaar. Goede foto’s verhogen de verkoopprijs van het onroerend goed, zodat alle kopers zich een veel vollediger beeld kunnen vormen. Foto’s moeten altijd van hoge kwaliteit zijn, maar moeten ook uw eigendom in het beste licht tonen.

Haus verkaufen mit Makler in Velbert

Het volgende punt op uw plan: het is absoluut noodzakelijk dat u de stabiele marktwaarde van uw eigendom of appartement vaststelt. De taxatie van een koopprijs, die bestaat uit verifieerbare gegevenspakketten, draagt een grote verscheidenheid van elementen in zich, zoals bijvoorbeeld de grootte, het constructietype, de gebreken, de buurt alsook de uitrusting en de staat van het onroerend goed; wat doorslaggevend is, is niet welk bedrag u zelf ooit voor uw onroerend goed had betaald. Noch, natuurlijk, de hoeveelheid hard werk en geld die u in de loop der jaren hebt geïnvesteerd. Vraag en aanbod van huizen in Velbert op de huidige onroerend goed markt domineren de prijs die een van de geïnteresseerde partijen bereid is te betalen, u dient dit feit te weten. Zoals altijd bepalen vraag en aanbod de verkoopprijs die een potentiële koper zal investeren. U moet dit weten Bent u niet 100% zeker over de waarde van het onroerend goed als u erover nadenkt? Toegegeven, voor normale mensen kan het verwarrend zijn om de werkelijke marktwaarde nauwkeurig in te schatten, welnu dan is de gerenommeerde taxatie van onze specialisten onze aanbeveling voor u en uw familie.

Uw volgende stap: een onderscheidend exposé maken voor potentiële kopers van het pand. De interesse om te kopen is al voelbaar bij het doornemen van een woningbeschrijving, het loont de moeite om een beetje moeite te steken in een echt gestructureerd exposé bij de verkoop, u als eigenaar kent alle details in en om het huis toch het beste, zorg er altijd voor dat de diverse extra’s die aan de orde moeten komen hun plaats vinden in het exposé. Bijvoorbeeld, tuin, garage en zwembad om te ontspannen, enz. Is je exposé klaar? Dan komt de presentatie, in een advertentie op een onroerend goed portal of in de goede oude lokale pers in Velbert. En dan wachten.

Beheer van de vraag

Binnen enkele dagen zullen de eerste aanvragen komen in antwoord op de huidige onroerend goed advertentie, uw agent zal alle verschillende aanvragen voor de verkoper beantwoorden en alleen als er aanvragen komen van potentiële kopers zal hij contact met u opnemen.

Coördineren en uitvoeren van bezichtigingsafspraken

Nu wordt het steeds spannender. Om uw huis zo gemakkelijk en succesvol mogelijk te bemiddelen, regelt een makelaar voortdurend bezichtigingsafspraken. Hij voert alle afspraken alleen uit, natuurlijk kunnen eigenaars aanwezig zijn.

Controleer de koopkracht van de persoon die geïnteresseerd is in uw huis

Als u uw huis verkoopt, doet u dat met een makelaar, omdat professionals onmiddellijk de vermeende kredietwaardigheid van de koper controleren door informatie te verstrekken.

Verkopen als experts, het volgende punt op uw verkoopplan voor de verkoop van een huis in Velbert: uw bezoek aan de notaris en het sluiten van het officiële koopcontract.Alle details van het contract voor de aankoop van het onroerend goed die nog te controversieel zijn, met inbegrip van alle onvermijdelijke heronderhandelingen, worden gedaan door de vertrouwde onroerend goed professional. Uw specialist formuleert en bereidt samen met de aangewezen notaris voor koper en verkoper uw notariële contract voor, en een afspraak met de notaris is een must voor de notariële vastlegging.Koper en verkoper ondertekenen het nu complete koopcontract. Gefeliciteerd, want met de handtekening is het eigendom officieel verkocht.

Na bijwerking in het kadaster, respectievelijk na de kennisgeving van overdracht, zal de vooraf overeengekomen prijs onmiddellijk worden overgedragen.

Uw toezichthoudende notaris zal nu de vereiste aantekening in het kadaster maken, en bovendien zal hij de zogenaamde voorrangsverklaring van overdracht laten inschrijven, die tot doel heeft de frequentere verkoop zonder fraude te bemoeilijken. Uw notaris zal de koper op de hoogte brengen zodra hij of de bank de contractuele verkoopprijs op uw rekening kan storten die in het koopcontract is vermeld. Vergeet niet dat u achteraf uw rekeningsaldo moet controleren om er zeker van te zijn dat de betaling is ontvangen.

Notartermin

Uw volgende stap: vereffen de facturen van de notaris en de makelaar. Als verkoper dient u de volgende facturen voor de bij de notaris bestelde diensten te voldoen na de gewenste afronding van de verkoop.

Je volgende punt op het verkoopplan draait om: Overdrachtsbelasting. . Als er niet meer dan tien jaar ligt tussen de aankoop en de verkoop, moet u belasting betalen over de vermogenswinst. Daarbovenop moet u wellicht een solidariteitstoeslag en kerkbelasting betalen. Er worden echter enkele uitzonderingen gemaakt, bijvoorbeeld als u als eigenaar zelf meer dan 3 jaar in het pand of condominium hebt gewoond en het nooit hebt verhuurd, maar als u kunt bewijzen dat u meer dan 36 maanden zelf in uw huis hebt gewoond en het nooit hebt verhuurd, bent u vrijgesteld van vermogenswinstbelasting.

Regionale verandering en investeringen in onroerend goed in Velbert

Voorspellingen van eigendom tot verkoop en aankoop. Er zijn momenteel 81.822 geregistreerde officiële inwoners op een oppervlakte van 74,9 km². Met 1092 inwoners per vierkante kilometer zijn flats in trek. In totaal staat 0,1% van de Duitsers in Velbert ingeschreven.

Nieuwbouw onroerend goed – Hoe woont u eigenlijk in Velbert?

Enkele weken geleden heeft het Bundesamt für Statistik statistieken opgesteld over Velbert, maar ook over Duitsland; statistisch gezien wonen 31.780 inwoners in hun eigen huis. 5.032 zijn trotse eigenaars van een flatgebouw en 39.610 huurders, gedeelde flats in Velbert daarentegen bereiken slechts een uiterst onbeduidend totaal aandeel van 5.392 bewoners. Volgens LBS Research zouden er momenteel 48.275 gehuwden en 33.547 alleenstaanden in alle plaatselijke huizen en flats wonen. Behoefte aan nieuwbouw in alle districten. Welke nieuwe beoordelingen kunnen in sectorspecifieke enquêtes worden samengevat? In de komende 12 jaar voorspelt 50% van de enquêtes in Velbert nieuwe eenheden rond de 17% ziet slechts 34.712 nieuwe woningen nodig en 33% verwacht nieuwe woningen in Velbert, hoeveel zullen er statistisch gezien daadwerkelijk gebouwd worden? Momenteel worden slechts 229 eenheden gecreëerd, met een volume van 3.170.329.760,00 euro.

Mensen wonen hier graag: 67.446 tevreden eigenaars in Velbert

In Velbert zijn de mensen helemaal tevreden met hun locatie en buurt. Zoals 67.446 eigenaars van huizen en appartementen die tevreden zijn over hun woonomgeving, tegenover slechts 14.376 ontevredenen, een totaal van 53.070 meer, ervaren ook huurders dit positieve gevoel met 60.156 mensen die hier graag wonen. Wist u dat de overgrote meerderheid van de burgers in een eengezinswoning woont en niet in een flatgebouw? 42.847 Velberters wonen in een eengezinswoning, 25.425 van hen wonen in een flatgebouw, 12.689 van hen in een huis voor twee huurders.

De ontwikkeling van Velbert vandaag en in de komende jaren

Zuiver statistisch gezien telt Velbert veel jonge inwoners, bijvoorbeeld 2.168 jongvolwassenen tussen 18 en 20 jaar, maar ook veel inwoners op gevorderde leeftijd, zoals 14.327 65-plussers, maar wat zal de toekomst brengen? De ramingen van vandaag gaan op dezelfde manier verder, over slechts vier jaar zullen er ongeveer 84.526 burgers wonen, een toename van 2.704 personenLaten we nu overgaan tot de ramingen van vandaag voor de komende twintig jaar.

498.965.433 euro liggen onaangeroerd in spaarpotten

De beschikbare middelen zijn echt veel, een statige 498.965.433 euro aan liquide middelen, volgens de statistische gegevens van de Duitse Federale Bank over spaarrekeningen, veel hogere bedragen, omdat statistisch gezien 0,6 miljard euro opzij wordt gezet in onroerend goed, zou u hebben gerekend met het huidige bedrag? Zuiver statistisch gezien worden er elke twaalf maanden grote bedragen betaald via aan- en verkoop of zogenaamde transacties, de schatting komt uit op 7,5 miljard euro, in de nieuwbouw van woningen wordt tegelijkertijd tot 3,2 miljard euro overgemaakt, jaarlijks wordt tot 3,7 miljard euro geïnvesteerd in de modernisering van onroerend goed. In totaal maakt de woning- en huizenmarkt in Velbert 14.410.589.818,18 euro per kalenderjaar over.

Wie woont er nu huurvrij? Velbert eigendom

Wie woont er in onroerend goed? We hebben eigenaars in alle leeftijdsgroepen Laten we nu eens kort kijken naar een paar waarden. Volgens een berekening voor heel Duitsland (bron: empirica) leven 3.441 kinderen van 0 tot 10 jaar in een woning. In de groep tieners wordt het iets meer, mogelijk doordat zij de peuterfase hebben overleefd en doordat althans een deel van de ouders een eigen beroepscarrière heeft; van 11-21 jaar wonen er 4.262 in hun eigen huis. Er zijn er veel minder onder de 21-30-jarigen, slechts 932 wonen in hun eigen huis. Het percentage stijgt naarmate we ouder worden. Onder de 31- tot 40-jarigen zijn dat er 3.532 en nog iets meer, en onder de huidige 41- tot 50-jarigen zijn er zelfs 6.109 tevreden bezitters. In de leeftijdscategorie 51 tot 60 jaar bezitten er 5.593 een eigen woning en in de leeftijdscategorie 61 tot 70 jaar zijn dat er nog 4.273. Niet zo veel senioren brengen het volgende deel van hun leven in een eigen woning door, slechts 2.647 op een cumulatief totaal van 0,08 miljoen mensen.

Demografie in Velbert

Huisvestingssituatie – plat

Huisvestingssituatie Nummer
Huiseigendom 31.780
Flat 5.032
Appartement te huur 39.610
Gedeeld appartement 5.392

Statistieken: Federaal Bureau voor de Statistiek

Huiseigendom

Huiseigenaar in Velbert / Leeftijd Hoeveelheid
0-10 3.441
11-21 4.262
21-30 932
31-40 3.532
41-50 6.109
51-60 5.593
61-70 4.273
71-80 2.647

Bron: empirica / LBS Research

Ontwikkeling

Omgeving

Huishoudens / personen vandaag 2035 Verander
1 33.547 36.002 2.455
2 27.819 29.456 1.636
3 9.819 8.182 -1.636
4 7.364 6.546 -818
5+ 2.455 2.373 -82

Gegevensbron: Federaal Bureau voor de Statistiek

Velbert

Huishoudens (personen) vandaag 2035 Verschil
1 43.366 45.820 2.455
2 23.728 22.910 -818
3 7.364 6.546 -818
4 4.909 4.827 -82
meer dan 5 1.636 1.473 -164

Bron: Federaal Bureau voor de Statistiek