Contract voor bouwsparen uitgelegd

Een bouwspaarcontract is een combinatie van een spaarplan en een lening voor onroerend goed. Het biedt veel mensen een geweldige kans om hun geld te investeren tegen een lage rente. Vergelijk hier uw bouwspaaraanbiedingen!

Inhoud van de gids:

  1. Rekenmachine en vergelijking: contract met de bouwmaatschappij
  2. Wat is een bouwcontract?
  3. Hoe een bouwcontract werkt

De belangrijkste feiten over het bouwcontract

  • Met een bouwspaarcontract worden een spaarplan en een vastgoedkrediet gecombineerd
  • Bestaat uit spaar- en aflossingsfase
  • De rente is meestal iets lager dan de marktrente.
  • Bouwspaarcontracten worden door veel banken aangeboden
  • Elke building society heeft zijn eigen building society tarieven
  • Spaarcontracten voor gebouwen brengen aankoop- en administratiekosten met zich mee

Rekenmachine voor gebouwbesparing

Wat is een bouwcontract?

Bij een bouwspaarcontract worden twee contracten gecombineerd: Een spaarplan en een lening voor onroerend goed. Het is verdeeld in twee fasen, de spaarfase en de aflossingsfase. De rentevoet voor de bouwspaarovereenkomst in de spaarfase is meestal iets lager dan de in de markt gebruikelijke hypotheekrente. Daarnaast zijn er aankoop- en administratiekosten voor elk gebouwbesparingscontract.

Hoe een bouwcontract werkt

Bij het afsluiten van een bouwcontract wordt eerst een bouwsom vastgesteld die de spaarder in een woning wil investeren. De klant bespaart nu een bouwsom die meestal overeenkomt met 30% tot 50% van de vaste bouwsom. De andere percentages worden door de building society als lening uitbetaald. Wanneer voldoende geld is gespaard, kan het bouwcontract na een bepaalde periode worden toegewezen.

Na de spaarfase vindt de aflossing plaats, die ook enkele jaren duurt. U moet weten dat hoe hoger het aflossingspercentage, hoe lager de rente.