Logo-Banner des Cologne Fashion Days 2014

CFD: Keulse modedagen 2015 – De modeweek van Keulen

Binnenkort in Keulen, de Cologne Fashion Days 2015 met meer dan 40+ modeontwerpers en deze keer over 4 dagen! Van 04.12. – 06.12.2015 in het Mercedes-Benz Center Keulen (Mercedes-Allee 1, 50825 Keulen). Mode, mode, trends, dat alles zal het thema zijn van de “Cologne Fashion Week”. Met lezingen, experts uit de industrie, modeshows en live shoots door het modellenbureau CM Models. In 2014 bezocht ik de eerste Keulse modedagen in de Keulse wijk Mülheim en deed er verslag van. Twee leuke dagen te midden van mode en design. Dit jaar zal alles een beetje groter zijn: meer tentoonstellingsruimte, meer dagen, meer ontwerpers! Dat ik dit jaar nog meer CFD zag, maakt me erg blij, want het was geweldig!

Als het om modehoogtepunten in Keulen gaat, is er sinds vorig jaar maar één naam in de branche! De Cologne Fashion Days, kortweg CFD. De kleine “Fashion Week” is nu in zijn tweede jaar en groter dan ooit tevoren. Verspreid over drie of vier beursdagen vinden de bezoekers diverse evenementen, van modeshows tot live shoots en modelcastings. Backstageverslagen van de CFD zijn beschikbaar op de officiële website van de Cologne Fashion Days of op FIV | Fashion Interview.

De hoogtepunten van de CFD | Cologne Fashion Days 2015 in Keulen

Donderdag, 4.12. – De eerste Mercedes Benz Fashion Awards + Modeshow

Reeds op donderdagavond vindt in de stad een bijzonder hoogtepunt plaats, de eerste Mercedes-Benz Fashion Awards! Hier zullen de beste opkomende ontwerpers van de modewereld worden geëerd op een glamoureuze avond.

Vrijdag, 5.12. – Modebeurs, Modeshow en Live Shoot

Op vrijdag, de tweede dag van het CFD-evenement, zal het modellenbureau CM Models als partner ter plaatse zijn. Met een uitgebreide opnameset worden individuele, speciale collectiestukken van de ontwerpers live gefotografeerd. Met sterke modellen van het agentschap en een van de beste modefotografen, Oliver Rudolf en Julian Singer. Direct op het hoofdpodium worden dan decors geschoten met het publiek – met modellen van het agentschap, verschillende designercollecties en sfeer. Bij de stands van de ontwerpers kunnen modeartikelen worden gepast en gekocht. Een echte live ervaring! s Avonds kunnen alle gasten zich verheugen op de tweede, grote modeshow van de CFD 2015.

Zaterdag, 6.12. – Modebeurs, catwalk en koetjes en kalfjes

Op zaterdag zal er, net als op vrijdag, op de avond van het evenement een gechoreografeerde modeshow worden gehouden. Met veel modellen en exposerende ontwerpers van de modebeurs. Voorafgaand zal het modellenbureau ter plaatse scouten, naast de verschillende modehoogtepunten. Ontwerpers presenteren hun creaties en muziek vult de ruimte. Een perfecte plek voor een praatje! Bezoekers kunnen in december ook luisteren naar de business talks, met boeiende onderwerpen over de mode-industrie.

Het volledige programmaboekje van de CFD 2015

programmheft-cologne-fashion-days-2015-mode-messe-koeln

Zondag, 7.12. – De grote finale van de Keulse modedagen

Zondag is het hoogtepunt van de Keulse modedagen van dit jaar. De laatste kans om je favoriete stuk te passen! Een live casting voor modellen zal plaatsvinden op het hoofdpodium. Kijk hoe moeilijk het selectieproces is. Na een business talk is er om 15.00 uur de finale catwalk van de 10 beste castingdeelnemers. Daarnaast staan alle bezoekers nog vele andere kleine en grote hoogtepunten te wachten.

Aanpak en routebeschrijving via Google Maps

 

De Keulse modedagen 2015 – Mode & hoogtepunten

Vorig jaar waren de Keulse modedagen in Keulen al iets heel bijzonders. Vorig jaar kon je nog op twee dagen kennismaken met de verschillende ontwerpers en exposanten op de modebeurs. Meer dan tien ontwerpers exposeerden op de eerste CFD. Dit jaar zullen het er al meer dan 30 zijn. De modedagen strekken zich uit over vier dagen, met onder meer de eerste Mercedes-Benz Fashion Awards.

Vorig jaar ontmoetten zij elkaar niet in het Mercedes Benz Cente, maar in de Hafengelände Mülheim. Een heel bijzondere locatie, die een beetje doet denken aan een rustige plek in Berlin Mitte. In Dock One, een enorme opslagplaats, presenteerden de verschillende jonge en opkomende ontwerpers hun collecties aan het publiek. Natuurlijk kunt u ook tijdens de modedagen winkelen. Naast de ontwerpers waren er modeshows met modellen, gesprekken met experts, DJ’s en de cocktails gingen er als warme broodjes in – zo moet een mode-evenement zijn.

Omdat het vorig jaar zo goed ging, zal er in 2015 veel gebeuren, zelfs meer.

Gepresenteerd door Mercedes-Benz, de Keulse modedagen 2015

Van 4.12. tot 6.12.2015 kunnen bezoekers altijd gratis naar de modebeurs in Keulen! De toegang is gratis voor alle bezoekers, elke dag. De belangrijke dagen zijn allemaal in het weekend. De zalen van de CFD zijn open van vrijdag tot zondag. Op de beurs van dit jaar zullen verschillende modeontwerpers exposeren, waaronder niet alleen Keulse, maar ook Berlijnse en internationale ontwerpers. Hier vindt u een complete lijst van ontwerpers van de Cologne Fashion Days.

De nieuwkomers van de modewereld stellen hun collecties voor!

Of het nu gaat om jonge mode of urban, de specialiteit komt tot uiting in elke individuele ontwerper. Daarom is er ook elke avond een catwalk, waar de modellen uit de open casting de outfits van de ontwerpers presenteren, uiteraard live voor een publiek. U kunt ze niet alleen bekijken, maar ook kopen en passen! Of het nu gaat om mode, design of kunst, tijdens de Keulse modedagen worden verschillende lezingen door deskundigen gehouden. Meer dan 30 niveaus presenteren hun nieuwe collecties en zijn ter plaatse.

De officiële website van de Keulse modedagen

Hier vindt u de officiële website van de Cologne Fashion Days.

Teaser voor de “Cologne Fashion Week” 2014

“Mag ik zeggen ‘klein maar machtig’? De eerste CFD waren geweldig, leuke mensen, kleurrijk publiek, uitvoering van hoge kwaliteit. De kleine tentoonstellingsruimten waren gevuld met hoeden, jurken maar ook met mooie schoenen álla Lady Gaga. De strakke witte meubels in Dock.One vestigden de aandacht precies goed: op de collecties. Een beetje meer entertainment zou op een gegeven moment wel leuk geweest zijn, een paar live opnamen bijvoorbeeld, direct bij de stand met de expositiestukken. Wat dacht je van een grote schommel met een model in een lange jurk erop. Maar: ik wil niet mopperen op een hoog niveau, want het was geweldig!” Lees het hele artikel over de Keulse modedagen 2014 hier.