Huis verkopen in Villingen-Schwenningen – Waar moet u op letten bij de verkoop van een huis
Schakel ik een makelaar in of moet ik de verkoop van het huis of rijtjeshuis ook particulier plannen? Hier vindt u antwoorden op de belangrijkste vragen over de verkoop van een woning.
De berekening van de waarde van uw eigen huis en appartement: De allereerste afspraak met uw makelaar
De eerste stap is om de hoogste prijs te krijgen voor een antiek vakwerkhuis of een modern Fries huis. Verwerf hier alle nodige kennis in de verkoop van onroerend goedKennis over uw eigen regio, indien u zich tijd wenst te besparen, verwittig ons. Bij het berekenen van de prijs van een object zal de kennis van het verkopen van onroerend goed, het onderzoek naar de prijs van onroerend goed en het helpen bij het vinden van de prijs een must zijn, maar als u niet al die moeite wilt doen, neem dan contact met ons op.
Volgende: Zorg voor papieren voor de aanstaande huisverkoopVloertekeningen en oude bouwtekeningen.Talloze offertes en ook prognoses zijn belangrijke documenten die u zeker nodig zult hebben voor de nieuwe eigenaar. Heldere foto’s verhogen de verkoopwaarde van uw huis. Heel eenvoudig, zodat kopers een veel beter beeld krijgen, bespaart tijd. De door u bewerkte foto’s moeten een goede resolutie hebben van bijvoorbeeld 1700 x 1350 pixels en het huis of de stadsvilla in Villingen-Schwenningen vanuit weloverwogen perspectieven voorstellen.
U moet een marktwaarde vaststellen voor het onroerend goed of het appartement dat u wilt verhuren
Om een verkoopprijs te kunnen schatten zijn verschillende gegevens nodig, zoals de nabijheid van warenhuizen, vervoersverbindingen, de kwaliteit van het gebouw, de ligging van het pand, maar ook de staat en uitrusting van een huis. Het is niet belangrijk hoeveel u toen investeerde. Of hoeveel je hebt betaald in geld en werk door de jaren heen. Vraag en aanbod van onroerend goed op de huidige vastgoedmarkt domineren de verwachte waarde die de potentiële koper zal betalen. Vraag en aanbod van huizen op de huidige woningmarkt reguleren de prijs U bent niet zeker over de waarde van het onroerend goed? Voor mensen die in hun dagelijks leven weinig met de verkoop van onroerend goed te maken hebben, kan het moeilijk zijn om de marktwaarde realistisch in te schatten.
Voorbereiding van het exposé voor belanghebbende partijen
Het doet denken aan het zoeken naar een eigen woning, waarbij het doorlezen van de beschrijving van het onroerend goed voor het merendeel van de potentiële kopers al bevestigt of zij positief staan tegenover het exposé, fotogalerijen willen zien en meer details te weten willen komen of niet. Zoals overal met huizen, is het onze eerste blik die telt. Het loont de moeite tijd te steken in een zeer informatieve advertentie bij de verkoop, met alle details die u als eigenaar misschien zelfs als vroegere bewoner het beste kent. Zorg er daarom altijd voor dat alle extra’s vermeld zijn, bijvoorbeeld zonnige serre, tuin en garage of carport, enz. De beste kansen op een succesvolle verkoop worden gegarandeerd door de veelgebruikte portaalsites voor huizen en appartementen en, natuurlijk, de betrouwbare plaatselijke pers. En dan afwachten.
Je volgende item op je to-do lijst gaat over: Vragen ontvangen via platforms, telefoon maar ook e-mail. Dan komen je eerste aanvragen. Als u een makelaar heeft ingehuurd voor de makelaardij, zal hij of zij alle vragen voor u beantwoorden en alleen contact met u opnemen als u verdere feedback van geïnteresseerde partijen ontvangt.
Afspraken maken voor bezichtigingen. Nu wordt het steeds spannender, uw makelaar maakt dan elke ochtend afspraken voor een huisinspectie met mensen die een inspectie hebben geregeld, hij neemt elke afspraak over zonder u. Natuurlijk kunnen er ook eigenaars aanwezig zijn, zorg er altijd voor dat bezoekers uw huis in de beste staat aantreffen.
Het volgende punt op de lijst gaat over: Nog vóór een koopcontract: de financiën veilig stellen door de koopkracht van de kandidaat-koper te controleren.Uw potentiële koper wil na een bezichtigingsafspraak toeslaan en meteen kopen? Uw makelaar zal nu informatie inwinnen over de financiële situatie om na te gaan of de koper het huis überhaupt kan betalen, zodat u zich later geen zorgen hoeft te maken over wanbetalingen.
Dit wordt gevolgd door: Na wijzigingen aan het ontwerpcontract: medeondertekening van het koopcontract samen met de notaris. Uw agent leidt de onderhandelingen met uw veronderstelde nieuwe eigenaar en regelt ook alle formaliteiten van het contract. Uw specialist stelt in samenwerking met het notariskantoor een ontwerp op van uw notariële overeenkomst. Voor de notaris is een afspraak met de notaris standaard, welke voordelen u ook had, of ongebruikt onroerend goed met goede vervoersverbindingen op een centrale locatie, het hoofddoel dat u zich heeft gesteld is dichterbij dan u zou denken, met hem ondertekenen u en de koper het koopcontract. Gefeliciteerd, want met uw handtekening en die van de koper is het eigendom echt van eigenaar veranderd.
Volgende op uw lijstje bij dit onderwerp: Overdracht van de koopsom aan u als eigenaar na inschrijving in het kadaster (het zogenaamde prioriteitsoverdrachtsbericht). De notaris die al actief is, schrijft vervolgens de inschrijving in het kadaster en het zogenaamde prioriteitsoverdrachtsbericht in. Het papier heeft tot doel frequentere verkopen zonder concrete fraude moeilijker te maken. De notaris deelt de koper onmiddellijk mee wanneer hij de verkoopprijs aan u kan overmaken. Daarna moet u uw rekening controleren op de ontvangst van het betalingsbedrag.
Betaling van notarisbenoeming en makelaarsfactuur
Uw woning in Villingen-Schwenningen is verkocht, nu nog het overdrachtsbedrag voor de in opdracht gegeven makelaar en de notaris. Uw betaling voor de makelaars- en notariskosten moet door de verkoper direct na de notarisafspraak worden overgemaakt.
In Villingen-Schwenningen(Baden-Württemberg) wonen en werken 84 070 inwoners en mogelijke kopers van huizen. Bij de verkoop van een huis kan vermogenswinstbelasting worden geheven, en dit is altijd het geval als het huis onderhands wordt verkocht en de verkoop binnen tien jaar plaatsvindt. De algemeen geheven solidariteitstoeslag en kerkbelasting kunnen daar dan nog bij komen, maar er zijn ook enkele uitzonderingen. Bijvoorbeeld als u als eigenaar zelf meer dan 3 jaar]36 maanden in uw huis hebt gewoond en het nooit hebt verhuurd. Als u echter langer dan 36 maanden zelf in het huis hebt gewoond en hier niet als verhurende eigenaar bent opgetreden, hoeft u geen belasting over uw winst te betalen.
Nieuwbouwvraag, woningmarkt en onroerend goed
Trends van vastgoedbezit tot financiering en vastgoedmarkt. Villingen-Schwenningen telt momenteel 0,08 miljoen inwoners die wonen en werken op een gebied van 165,5 km2. Op elke vierkante kilometer wonen ongeveer 508 mensen, wat betekent dat de woonruimte natuurlijk schaars is; in totaal woont 0,1% van de Duitse bevolking in Villingen-Schwenningen.
Woningmarkt en nieuwbouwvraag vandaag: ontwikkelingen en studies
Zoals blijkt uit het werk van het Federaal Bureau voor de Statistiek, wonen 32.653 mensen in hun eigen huis of rijtjeshuis. 5.170 zijn trotse eigenaars van een flatgebouw en een hele 40.698 zijn huurders. Volgens LBS Research moeten 49.601 gehuwde mensen in de verschillende panden wonen en 34.469 alleenstaanden. Het aantal nieuwe huizen, maar ook appartementen, is toegenomen. Hoe hoog zijn volgens nieuwe studies de investeringskosten? In de komende 12 jaar gaat de helft van de huidige studies uit van de bouw van 30.571 nieuwe flats, een goed derde gaat uit van de bouw van 25.476 flats, slechts 17% gaat uit van de bouw van 35.666 nieuwe flats. Statistisch gezien worden er momenteel in Villingen-Schwenningen slechts 235 nieuwe eenheden gebouwd. Daarom investeert Villingen-Schwenningen 3,3 miljard euro per jaar.
Eigenaars en huurders wonen zeer graag in hun buurt
Alle inwoners van Villingen-Schwenningen zijn heel tevreden over hun buurt. Van alle vastgoedeigenaren zijn er 69.299 tevreden mensen die hun woonomgeving waarderen, tegenover slechts 14.771 die niet tevreden zijn, een totaal van 54.528 meer. Hetzelfde positieve beeld is ook te zien bij de huurders, met 61.808 tevreden mensen. Wist je dat al? De meerderheid van de inwoners van Villingen-Schwenningen woont in eengezinswoningen, niet in flats, in totaal 44.024 inwoners van Villingen-Schwenningen, duidelijk meer dan in flatgebouwen, waar respectievelijk 26.124 en 13.038 mensen in huizen voor twee personen wonen.
De regionale ontwikkeling van Villingen-Schwenningen vandaag en in de komende jaren
Villingen-Schwenningen heeft statistisch gezien een hoog aantal nog zeer jonge inwoners, b.v. 664 baby’s jonger dan zes jaar, maar ook enkele burgers op gevorderde leeftijd, b.v. 4.439 personen tussen 50-64 jaar. Maar wat zullen de komende jaren brengen in termen van ontwikkeling in het bevolkingsvolume? De huidige schattingen van de komende stadsontwikkelingen gaan door, al over vier jaar zullen ongeveer 86.848 mensen huisvesting nodig hebben, een extra 2.778 mensen, we kijken nu naar nieuwe demografische voorspellingen voor het jaar 2035.
Er zit 584.210.073 euro in het onroerend goed van Villingen-Schwenningen van vandaag
Een ongelofelijke 0,5 miljard euro aan contanten staat momenteel op spaarrekeningen of onder kussens, nog grotere financiële bedragen, een hele 584.210.073 euro zijn gestort in onroerend goed en slechts 107.303.891 euro bestaat als consumptiegoederen. Het totale bedrag aan transacties van aan- en verkopen in Villingen-Schwenningen bedraagt, statistisch gezien, 7,7 miljard euro. Intussen wordt jaarlijks tot 3.257.432.266,67 euro uitgegeven voor de bouw van flats, en in totaal 3.849.692.678,79 euro voor modernisering in Villingen-Schwenningen. In totaal maakt de vastgoedmarkt in Villingen-Schwenningen per kalenderjaar een verbazingwekkende 14.806.510.303,03 euro over.
Eigenaar
Het is veel gemakkelijker om in onroerend goed te wonen, en Villingen-Schwenningen heeft zowel oude als jonge eigenaars van onroerend goed. Laten we eens kijken naar een paar waarden. Volgens de enquête (bron: empirica) wonen momenteel 3.536 jonge kinderen tot 10 jaar in onroerend goed, daarna nog iets meer. Ook omdat ouders de tijdrovende peuterperiode achter de rug hebben en zich met hun carrière bezighouden. Van de tieners tussen 11 en 21 jaar wonen er 4.379 in hun eigen huis, daarna komt er een knik, bij 21-30 jaar reizen zij en zoeken zij vaak uitdagingen in heel Europa, van hen wonen er 958 statistisch gezien huurvrij. Het percentage stijgt naarmate we ouder worden. Tussen 31 en 40 jaar zijn dat er 3.629 en tussen 41 en 50 jaar 6.277. Tussen 51 en 60 jaar zijn er 5.747 inwoners van Villingen-Schwenningen die een eigen huis bezitten, in de leeftijdscategorie 61-70 jaar zijn dat er nog 4.390, maar steeds meer verkopen hun huis of geven het aan hun familie, zodat er nog maar 2.720 over zijn.
Woningmarkt in Villingen-Schwenningen: Pand op een toplocatie
Huisvestingssituatie – plat
Huisvestingssituatie | Nummer |
Eigen woning | 32.653 |
Condominium | 5.170 |
Huur | 40.698 |
WG | 5.540 |
Statistieken: Federaal Bureau voor de Statistiek
Huiseigendom
Huiseigenaar / Leeftijd | Hoeveelheid |
0-10 | 3.536 |
11-21 | 4.379 |
21-30 | 958 |
31-40 | 3.629 |
41-50 | 6.277 |
51-60 | 5.747 |
61-70 | 4.390 |
71-80 | 2.720 |
Statistieken: empirica / LBS Research
Ontwikkeling
Omgeving
Huishoudens | vandaag | 2035 | Verschil |
1 | 34.469 | 36.991 | 2.522 |
2 | 28.584 | 30.265 | 1.681 |
3 | 10.088 | 8.407 | -1.681 |
4 | 7.566 | 6.726 | -841 |
meer dan 5 | 2.522 | 2.438 | -84 |
Bron: Federaal Bureau voor de Statistiek
Villingen-Schwenningen
Huishoudens / Mensen | vandaag | 2035 | Verander |
1 | 44.557 | 47.079 | 2.522 |
2 | 24.380 | 23.540 | -841 |
3 | 7.566 | 6.726 | -841 |
4 | 5.044 | 4.960 | -84 |
meer dan 5 | 1.681 | 1.513 | -168 |
Bron: Federaal Bureau voor de Statistiek