Verkoop je huis snel: Uw vastgoedmakelaars voor Göppingen

Verkopen wij bij voorkeur met een professionele makelaar of kan ik ook particulier verkopen? Wij ontvangen dagelijks vele e-mails, en ook veel vragen in gesprekken op de diverse bouwsites. Verzameld en duidelijk verpakt zijn hier de basisvragen voor de verkoop van een eigendom.

In het begin gaat het allemaal om een goed voorbereide start: Taxatie van huis en leegstaande flat: Uw allereerste makelaarsafspraak. Taxatie van uw stadsbezit in Göppingen, ongeacht of u een herenhuis, stadsvilla, milieuvriendelijk houten huis of zelfs een 6-kamerwoning wilt verkopen: U moet weten hoe u hier het beste te werk kunt gaan en hoe u met de kennis die u vandaag heeft opgedaan de beste verkoopprijs voor uw onroerend goed kunt bereiken, de nodige knowhow in de onroerend goed verkoop verwerven uw weg weten in uw regio in Goeppingen en als u niet zoveel tijd wilt investeren, absoluut ongecompliceerd via mail en telefoon contact met ons opnemen. Daarbij is de veronderstelde know-how in de verkoop van onroerend goed, kent uw regio goed en zal u helpen met de waardebepaling. Als u uzelf tijd wilt besparen, schrijf dan een e-mail naar ons makelaarsteam.

Nu gaat het over: Voor de verkoop van uw huis heeft u verschillende min of meer doorslaggevende documenten nodig, waaronder bijvoorbeeld belastingaanslagen, maar ook facturen. Professionele foto’s verhogen de verkoopwaarde van uw huis, zodat elke potentiële koper een veel vollediger indruk kan krijgen, wat tijd bespaart. De graphics moeten het huis in Göppingen altijd in het perfecte licht plaatsen, maar ze moeten ook een hoge resolutie hebben.

Haus verkaufen in Göppingen

De exacte biedprijs in euro’s voor het huis

Voor de schatting van de verkoopprijs, die bestaat uit serieuze waarden, is veel informatie van cruciaal belang, zoals de nabijheid van recreatieve voorzieningen, gebreken, grootte, bouwkwaliteit, ligging van het onroerend goed, maar ook de staat en uitrusting van uw woning. Wat belangrijk is, is niet welke aankoopprijs u had betaald. Zoals steeds het geval is geweest, domineren vooral vraag en aanbod op de huidige vastgoedmarkt de aankoopprijs die een kandidaat-koper bereid zal zijn te betalen Ja, elke taxatie betekent veel tijd die u moet vinden. Voor particulieren is het echt moeilijk om de marktwaarde ernstig te schatten. Uw alternatief, een taxatie door ons.

Het volgende punt op uw lijst is het samenstellen van een portfolio of exposé voor belangstellenden. Denk even na over het individuele zoekgedrag, want zelfs een snel overzicht van de beschrijving van het onroerend goed en de details zal voor het merendeel van de potentiële kopers bevestigen of de goodwill is gewekt. De moeite voor een mooi opgemaakte onroerend goed advertentie loont. Bovendien kent u als eigenaar uw huis door en door. Alles moet worden genoteerd in de advertentie of het exposé van het huis. Bijvoorbeeld een garage, een zwembad om in te ontspannen of een tuin om te delen. Is je exposé nu klaar? De grootste verkoopsmogelijkheden worden geboden door de portaalsites voor huizen en, uiteraard, de plaatselijke pers. Wacht dan maar af. Is uw eigendom goed ontvangen?

Het volgende punt op uw to-do lijst gaat over het beheer van de aanvragen: Kom je in het begin met een keurig gestructureerd exposé incl. foto’s van het exterieur en interieur, dan gaat het vaak snel, zijn er de eerste aanvragen op de onroerend goed advertentie, heb je een makelaar voor de doorverwijzing van het huis ingeschakeld neemt hij of zij alle vragen in behandeling, pas als er nog aanvragen komen neemt hij of zij direct contact met je op.

Vergadering voor de rondleiding met belangstellenden

Dan wordt het steeds spannender. De bemiddelende makelaar organiseert elke dag bezichtigingsafspraken in Göppingen; indien u dat wenst, voert hij elke afspraak zonder u uit. Natuurlijk, je kunt ook aanwezig zijn.

Dan komt: bevestiging van de huidige koopkracht van degenen die in het onroerend goed geïnteresseerd zijn. Opdat u bij de verkoop van uw huis geen fraude zou ondervinden, wordt de solvabiliteit van de geïnteresseerde onmiddellijk na de woninginspectie en het onderzoek van lijstwerk, sloten, deuren, enz. aan de hand van kredietwaardigheidsinformatie gecontroleerd.

De volgende taak: de ondertekening van het koopcontract bij de notaris. Uw vertrouwde vastgoeddeskundige zorgt voor de laatste details van het koopcontract en alle onderhandelingen, vervolgens stelt hij of zij samen met het notariskantoor het ontwerp van het notariële contract op en uiteraard is een afspraak op het notariskantoor onvermijdelijk voor de notariële vastlegging van het contract.

Na inschrijving in het kadaster (ook prioritaire kennisgeving van overdracht), zal de onderhandelde verkoopprijs van uw eigendom worden afgelost.

Notarissen schrijven nu de nieuwe inschrijving in het kadaster in, maar ook het zogenaamde prioriteitsbericht van overdracht. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat een verkoper niet frauduleus verschillende keren kan verkopen, d.w.z. aan verschillende kopers op hetzelfde ogenblik, uw notaris geeft de koper het OK, onmiddellijk wanneer hij de prijs aan uw bank kan betalen. Vergeet dan niet te controleren of de betaling op de bankrekening is bijgeschreven.

Notar

Nu volgt: Uw huis in Goeppingen is met winst verkocht, nu de rekening voor de makelaar en de notaris nog. U zult dan uw betaling voor de notarisafspraak moeten doen.

Göppingen in Baden-Württemberg telt 56 904 inwoners en dus potentiële huizenkopers. Ga verder op je to-do lijst met: Betaal de overdrachtsbelasting op onroerend goed aan de vervoerder: Gefeliciteerd, je hebt het gedaan… Ligt er minder dan 10 jaar tussen, dan moet u vermogenswinstbelasting betalen, solidariteitstoeslag en eventueel ook kerkbelasting, uiteraard worden er wettelijke uitzonderingen gemaakt bij verkoop. Bijvoorbeeld als de eigenaar meer dan 3 jaar]36 maanden zelf in het pand heeft gewoond en het nooit heeft verhuurd.

Demografie op de woningmarkt

Schatting van het aantal inwoners naar leeftijdsopbouw volgens de huidige nieuwe bouweisen. In het centrum en de buitenwijken van Göppingen wonen momenteel 0,06 miljoen mensen, van west naar oost op 59,21 vierkante kilometer. Göppingen is dus duidelijk een van de belangrijkere Duitse steden, en Göppingen ligt ook heel dicht bij de hoofdstad van Baden-Württemberg, Göppingen. Met 961 mensen per vierkante kilometer is betaalbare huisvesting natuurlijk een schaars goed.

Nieuwe studies over de huidige woning- en vastgoedmarkt

Zoals men uit de studies van het Federaal Bureau voor de Statistiek kan opmaken, wonen 22.102 inwoners in hun eigen huis. Een hele 27.547 burgers huren. Volgens een studie van LBS Research zouden in de verschillende huishoudens in Göppingen momenteel 33.573 mensen in echtparen leven, 23.331 zijn alleenstaanden. Daarom is er nu al een dwingende behoefte aan maatregelen in de nieuwbouw. Welke nieuwe ramingen zijn er op grond van sectorspecifieke studies? Tot 2020 voorspelt 50% van de studies van Goeppingen nieuwe eenhedencirca 17% ziet slechts 24.141 nieuwe woningen in de vraag en 33% speculeert op Goeppingen nieuwe woningen, momenteel statistisch slechts ongeveer 159 nieuwe wooneenheden zullen worden gebouwd, met een volume van 2,2 miljard euro dit jaar.

41.836 moeten statistisch gezien zeer tevreden zijn

In Göppingen zijn bijna alle mensen echt tevreden over hun buurt, onder de eigenaars zijn er 46.906 gelukkige mensen die van deze vriendelijke buurt en locatie houden, tegenover slechts 9.998 ontevredenen, een hele 36.908 meer, maar dit positieve gevoel wordt ook ervaren door de huurders in Göppingen met 41.836 inwoners. De meeste burgers wonen in huizen voor één gezin en in geen flats, samen zijn er 29.798 Göppingeners, in huizen met minstens twee gezinnen wonen 17.682 van hen 8.825 mensen in huizen voor twee partijen, dat is Göppingen.

De ontwikkeling van Göppingen vandaag en in de komende jaren

Göppingen heeft veel jonge burgers, bijvoorbeeld 1.377 tieners van 15 tot 17 jaar, maar ook veel oudere burgers, zoals 3.005 inwoners van 50 tot 64 jaar. Wat zullen de komende jaren brengen? Het aantal inwoners van Goeppingen neemt regelmatig toe, van 56.427 inwoners 4 jaar geleden, is het aantal inwoners volgens de statistieken met 477 personen gestegen tot 57.380. Deze trend zal zich in de toekomst voortzetten, in 2022 zullen volgens de statistieken 58.785 inwoners ruimte nodig hebben om te wonen, 1.881 meer dan nu.

Onroerend goed en financieringsmarkt

Het ongebruikte geld is immens, een ongelofelijke 0,3 miljard euro aan permanent bruikbare activa, volgens statistische gegevens van de bankrekeningen van de Bundesbank in Göppingen. Veel meer, ongeveer 0,4 miljard euro is gestort in onroerend goed en slechts 72,6 miljoen euro bestaat als bruikbare activa. De totale transactiemarkt van aankopen van onroerend goed in Goeppingen per 12 maanden bedraagt, statistisch gezien, 5.211.440.756,36 euro. Tegelijkertijd wordt in totaal 2,2 miljard euro uitgegeven aan woningbouw, wordt de modernisering vooral in de agglomeraties steeds meer gestandaardiseerd, met een huidig totaalbedrag van 2.605.720.378,18 euro voor de installatie van energie-efficiëntere technische opties en efficiëntere bouwmaterialen; in totaal genereert de markt voor onroerend goed in Göppingen jaarlijks een bedrag van 10.022.001.454,55 euro.

Wie leeft er vrij van huur? Bezit Göppingen

Het bezit van huizen en flats maakt het leven veel gemakkelijker. Wij zien huiseigenaren in groot en klein. Een paar voorbeelden: volgens een controle van empirica wonen nu 2.393 jonge kinderen van 0 tot 10 jaar in flats of huizen die eigendom zijn van hun ouders. Voor oudere kinderen, of tieners, ligt het aantal iets hoger. Nu de peuterfase veilig achter de rug is en de ouders zich steeds meer met hun carrière bezighouden, kopen nogal wat mensen hun huis of appartement voor hun kleine gezin. Van 11 tot 21 jaar wonen 2.964 in het huis van hun hardwerkende ouders, het aantal daalt aanzienlijk met 21 tot 30 jaar, zij zoeken het ver weg, statistisch gezien wonen 648 van hen in hun eigen huis. Hoe ouder men wordt, hoe meer men in zijn eigen woning woont, dus bij de 31- tot 40-jarigen zijn het er al 2.457 en bij de personen tussen 41 en 50 jaar komen er nog wat bij, zodat het nu al 4.248 trotse bezitters van een eigen woning zijn. Tussen 51 en 60 jaar bezitten 3.890 inwoners van Göppingen onroerend goed. Onder de 61- tot 70-jarigen zijn er nog 2.972, velen verkopen of geven aan de familie.

Woningmarkt in Göppingen: Een eigendom of flatgebouw met goede vervoersverbindingen op een centrale locatie

Huisvestingssituatie – plat

Huisvestingssituatie Nummer
Huiseigendom 22.102
Flat 3.500
Huur 27.547
Gedeeld appartement 3.750

Gegevensbron: Federaal Bureau voor de Statistiek

Huiseigendom

Huisbezit (jaren) Eenheden
0-10 2.393
11-21 2.964
21-30 648
31-40 2.457
41-50 4.248
51-60 3.890
61-70 2.972
71-80 1.841

empirica / LBS Research (bron)

Ontwikkeling

Omgeving

Huishoudens vandaag 2035 Groei
1 23.331 25.038 1.707
2 19.347 20.485 1.138
3 6.828 5.690 -1.138
4 5.121 4.552 -569
5+ 1.707 1.650 -57

Statistieken: Federaal Bureau voor de Statistiek

Göppingen

Huishoudens vandaag 2035 Verschil
1 30.159 31.866 1.707
2 16.502 15.933 -569
3 5.121 4.552 -569
4 3.414 3.357 -57
5+ 1.138 1.024 -114

Statistische bron: Federaal Bureau voor de Statistiek