Een huis verkopen in Marl en omgeving: Hoe krijg ik de hoogste prijs bij het verkopen van een huis

Moeten we op veilig spelen en verkopen via een professionele makelaar of kan ik ook particulier verkopen? Hier in ons vastgoedmagazine vindt u de populairste vragen uit onze gemeenschap en alle belangrijke onderwerpen waarmee u zeker rekening moet houden bij het plannen van het verkoopproces en de belastingen na de verkoop van uw eigendom.

Eerste klas waardeberekening van condominium en huis, uw eerste afspraak met de makelaar

Om een gefundeerde taxatie van uw stadswoning in Marl te krijgen, is het allereerst nodig de verkoopprijs, de optimale verkoopprijs te bepalen, u verwerft alle nodige know-how in onroerend goed verkoop over Marl en omstreken. Als u tijd wilt besparen, neem dan contact met ons op. Als u tijd wilt besparen, neem dan contact met ons op en wij zullen u helpen om de waarde van al uw onroerend goed te berekenen.

Je volgende punt op je verkoopstrategie gaat over: Oude architecturale plannen en plattegronden. Voor de verkoop van een onroerend goed hebt u verschillende relevante documenten nodig, zoals facturen en toekomstprognoses. Professionele foto’s verhogen de waarde van uw woning, dat is belangrijk, zodat kopers een veel betere indruk van uw woning kunnen krijgen. Uw foto’s moeten altijd uw woning of appartement vanuit een gunstig perspectief laten zien, maar moeten ook een hoge resolutie hebben.

Haus verkaufen

De volgende stap is het vaststellen van een stabiele verkoopprijs voor de woning of het appartement in Marl. Kamerindeling, buurt spelen een directe rol in de berekening van de koopprijs. Wat hier telt is niet welke koopprijs je zelf ooit voor het huis in Marl hebt betaald, of de hoeveelheid werk. Net als in grootvaders tijd regelen vraag en aanbod de beoogde verkoopprijs waar een van de meegekomen kandidaat-kopers mee in zee wil gaan. Zoals altijd het geval is geweest domineren vraag en aanbod van met name woningen in Marl de koopprijs die de geïnteresseerde bereid is mee te gaan Echt, zo’n taxatie van een woning betekent veel tijd die u moet investeren, voor de onervarene is het echt heel moeilijk om de marktwaarde juist in te schatten.

Gedraag u als een ervaren expert, het volgende op uw verkoopplan in Marl: bereid de portfolio of het exposé voor belangstellenden voor. Denk aan het zeer individuele zoekgedrag, waarbij reeds het lezen van de beschrijving van uw voorwerp voor de meeste potentiële kopers bevestigt of duidelijk de aandacht is gewekt of niet. Het loont dus de moeite tijd te investeren in een aantrekkelijke advertentie in de verkoop, u kent uzelf als eigenaar toch het beste, dus zorg ervoor dat u met alle eigenschappen rekening houdt. Evenals een garage voor uw eigen auto, een serre om in te ontspannen na een dag hard werken, een tuin en extra’s van het perceel, enz. Het exposé is nu klaar? Nu moet uw eigendom, klaar voor verkoop, worden voorgesteld aan potentiële kopers, in een advertentie op een vastgoedportaal maar ook in het betrouwbare plaatselijke dagblad. Dan is het tijd om af te wachten hoe je huis wordt ontvangen.

Vragen beantwoorden over de rondleiding en algemene post

Met uw exposé, gaat het meestal snel en de eerste vragen zijn er al. De makelaar organiseert de vele vragen voor u en pas als er nog meer vragen binnenkomen, neemt hij of zij meteen persoonlijk contact met u op.

Bezichtigingsafspraken met belangstellenden. De spanning stijgt. Uw aangestelde makelaar organiseert elke ochtend bezichtigingsafspraken met mensen die een afspraak hebben gemaakt om het pand te bezichtigen, de makelaar doet al het praten. Natuurlijk mogen verkopers bij de afspraken zijn. Een belangrijke tip, laat echt geen uitkomst aan je geluk over. Zorg ervoor dat bezoekers uw huis in onberispelijke staat aantreffen, als een gloednieuwe auto.

Vervolgens gaat het over: Vermogen check: Controleer de kredietwaardigheid van de persoon die geïnteresseerd is in het huis. Als u uw eigendom verkoopt, begin dan met bekende makelaars, want de deskundigen zullen de solvabiliteit van de koper onmiddellijk na de bezichtiging controleren aan de hand van kredietrapporten.

Uw volgende stap: Na aanpassingen aan het ontwerp: Onderteken het notariële koopcontract bij de notaris.Alle details van het koopcontract die nog besproken moeten worden, maar ook de vooronderhandelingen, worden gedaan door de vertrouwde vastgoedspecialist, het notariële koopcontract wordt opgesteld door uw makelaar in samenwerking met uw notaris, voor notariële vastlegging moet u in ieder geval naar een notaris komen, welke basis u ook had met uw onroerend goed, of onroerend goed en grond met goed gelegen vervoersverbindingen op een centrale locatie, u bent al uiterst dicht bij het doel, bij de notaris ondertekenen verkoper en koper het nu complete koopcontract. Gefeliciteerd, want met de handtekening is uw huis volledig notarieel verkocht.

De volgende stap: na bijwerking van het kadaster (het zogenaamde prioriteitsbericht van overdracht) kan de overeengekomen prijs van uw eigendom worden overgedragen. Notarissen schrijven vervolgens de nieuwe inschrijving in het kadaster in, maar ook het zogenaamde prioriteitsbericht van overdracht, het document voorkomt een dubbele verkoop. Zodra de nieuwe eigenaar de contractuele prijs aan uw bank kan overmaken, meldt de notaris dit, vergeet niet dat u na overmaking uw rekeningsaldo moet controleren op de ontvangst van de betaling.

De volgende stap is over: Onmiddellijk na de succesvolle afronding van de verkoop staat de bijna eindafrekening voor uw makelaar en het notariskantoor nog open. U zult dan de betaling voor de notarisafspraak moeten verrichten, waarvoor u afzonderlijke facturen van de notaris en de makelaar zult ontvangen.

De lijst gaat verder met het punt: Overdracht van de toepasselijke belasting op de overdracht van onroerend goed, gefeliciteerd, u hebt alles perfect gedaan. Houd er altijd rekening mee dat vermogenswinstbelasting verschuldigd kan zijn op de voltooide verkoop van een onroerend goed indien het onroerend goed onderhands wordt verkocht en binnen tien jaar wordt doorverkocht. Daarbovenop kunnen dan nog kerkbelasting en solidariteitstoeslag komen; uiteraard worden uitzonderingen gemaakt in geval van verkoop. Als u als eigenaar bijvoorbeeld meer dan 3 jaar in het huis zelf hebt gewoond en het niet hebt verhuurd, bent u vrijgesteld.

Regionale innovatie en onroerendgoedbezit

Feiten en cijfers over bezit van onroerend goed tot bevolking en toekomst. Marl telt momenteel 83.737 inwoners op een oppervlakte van 87,76 km2. Flats en betaalbare woningen zijn in trek met 954 burgers per vierkante kilometer.

Woningmarkt Marl: Wonen in Marl

Zoals men thans in het laatste werk van het Federale Bureau voor de Statistiek kan lezen, wonen 32.523 inwoners in hun eigen huis of flatgebouw, 5.150 in hun eigen flat. Daarnaast zijn er 40.537 bewoners die huren. Slechts 5.518 wonen in een gedeelde flat. Volgens de berekening van LBS Research zouden in de verschillende regionale wooneenheden 49.405 gehuwde personen moeten wonen, 34.332 alleenstaanden. Gezien de omstandigheden ziet men nu al een dwingende noodzaak om actie te ondernemen op het gebied van de nieuwbouw.

Wat zijn de schattingen van gerenommeerde studies? De huidige vraag naar woningen is echt hoog, in recent gepubliceerde studies wordt uitgegaan van 30.450 nieuwe woningen circa 17% ziet slechts 35.525 nieuwe woningen in de vraag en een derde gaat uit van nieuwbouw in Marl, statistisch gezien worden in Marl jaarlijks slechts 234 eenheden gebouwd. Met een investering van 3,2 miljard euro per jaar.

Tevreden bewoners: 61.563 tevreden huurders

Hier in Marl zijn de bewoners over het algemeen erg gelukkig in hun omgeving. Naast 69.024 eigenaars, die juist zo’n vriendelijke buurt en locatie prettig vinden, tegen slechts 14.713 ontevredenen, een hele 54.312 meer, geven ook de huurders blijk van een soortgelijk gezellig gevoel, met 61.563 tevredenen. De meeste bewoners wonen in eengezinswoningen en niet in appartementsgebouwen. 43.850 mensen uit Marl wonen in eengezinswoningen, 26.020 van hen wonen in huizen met ten minste twee huurders, 12.986 van hen in huizen voor twee huurders, de beroemde twee-onder-een-kapwoning.

Dit is hoe Marl zich ontwikkelt: toekomst en heden

Marl heeft veel jonge inwoners, zoals 5.510 tieners van 6 tot 14 jaar, maar ook veel oudere burgers, zoals 4.421 burgers van 50 tot 64 jaar, maar hoe ziet de nabije toekomst eruit? Het aantal inwoners van Marl neemt regelmatig toe, van 83.035 ongeveer 4 jaar geleden, is de bevolking met een vaak ongelooflijke 702 gestegen tot een statistische 84.437 vandaag. De prognose zal in de toekomst aanhouden. Laten we nu overgaan tot de vooruitzichten voor de komende 15 jaar.

581.896.025 euro zijn geïnvesteerd in de huidige Marler Immobilien

Het investeringskapitaal is veel, een knappe 0,5 miljard euro aan liquide middelen sluimert op bankrekeningen in Marl of onder kussens, nog aanzienlijk grotere bedragen, namelijk 0,6 miljard euro, zijn opzijgezet in de vastgoedmarkt, had u zoveel verwacht? Het totale bedrag van de transacties uit verkoop en aankoop, bedraagt statistisch gezien 7,7 miljard euro in Marl, in dezelfde periode wordt 3,2 miljard euro gebruikt voor de bouw van nieuwe woningen. Modernisering is een steeds meer gestandaardiseerd onderwerp met momenteel 3,8 miljard euro aan kapitaal op de markt. In totaal gaat er op de vastgoedmarkt in Marl elke 12 maanden een ongelooflijke 14.747.861.939,39 euro om.

Onroerend goed eigendom

Hoeveel mensen wonen er momenteel in Marl zonder huur te moeten betalen? We hebben vastgoedbezit in elke leeftijdsgroep Laten we onze blik richten op een paar waarden. Volgens de Duitse statistieken (bron: empirica) wonen momenteel 3.522 kinderen van 0 tot 10 jaar in een eigen flat of huis van hun familie, in de opklimmende leeftijdsgroep zijn dat er iets meer, zeker omdat de ouders de peuterfase achter zich hebben en werken, kopen velen nu hun huis of een flatgebouw voor het jonge gezin, onder de jongeren van 11 tot 21 jaar wonen er 4.361 in een eigen huis.361 in hun eigen huis wonen, dan storten de statistieken bijna in, met 21- tot 30-jarigen, die statistisch gezien 954 in hun eigen woning wonen Hoe ouder ze zijn, hoe groter de kans dat ze een woning kopen. Zo zijn er onder de 31- tot 40-jarigen 3.615 en iets daarboven, onder de huidige 41- tot 50-jarigen, stijgt het tot 6.252. Op de leeftijd van 51-60 jaar bezitten 5.724 Marlers onroerend goed. De leeftijdsgroep van 61 tot 70 jaar telt er nog 4.373, maar het volgende deel van hun leven brengen minder, namelijk 2.709, bewoners in hun eigen woning door.

De demografische ontwikkeling van de vastgoedmarkt in Marl

Huisvestingssituatie – plat

Huisvestingssituatie Nummer
Huiseigendom 32.523
Condominium 5.150
Huur 40.537
Gedeeld appartement 5.518

Bron: Federaal Bureau voor de Statistiek

Huiseigendom

Huiseigenaar (leeftijd) Hoeveelheid
0-10 3.522
11-21 4.361
21-30 954
31-40 3.615
41-50 6.252
51-60 5.724
61-70 4.373
71-80 2.709

Bron: empirica / LBS Research

Ontwikkeling

Omgeving

Huishoudens (personen) vandaag 2035 Verander
1 34.332 36.844 2.512
2 28.471 30.145 1.675
3 10.048 8.374 -1.675
4 7.536 6.699 -837
5 + 2.512 2.428 -84

Bron: Federaal Bureau voor de Statistiek

Mergel

Huishoudens vandaag 2035 Verander
1 44.381 46.893 2.512
2 24.284 23.446 -837
3 7.536 6.699 -837
4 5.024 4.940 -84
5 + 1.675 1.507 -167

Bron: Federaal Bureau voor de Statistiek