Wintertuin om de waarde van een eigendom te verhogen

Serre – Een serre is meestal een uitbreiding van een gebouw die grotendeels uit glas bestaat. Indien correct gebouwd, kan het een positief effect hebben op de waarde van een eigendom. Dit komt omdat een correct gebouwde serre gebruik maakt van het glazen huis-effect, waardoor er geen conventionele verwarmingstechnieken hoeven te worden gebruikt. Als een serre echter niet goed geïsoleerd is, kan er veel energie doorheen ontsnappen en onbruikbaar zijn wanneer de zon sterk schijnt. Om de eventuele extra kosten te kunnen berekenen, is het van essentieel belang om gedetailleerde informatie in te winnen alvorens een woning met een aangebouwde serre te kopen.

Serre in een oogopslag: Glazen huis effect door juiste constructie

  • Uitbreiding van een gebouw of een zelfstandige constructie
  • Bestaat grotendeels uit glas en kan dus, bij een juiste constructie, gebruik maken van het glazen huis-effect in plaats van te vertrouwen op conventionele verwarmingstechnieken.
  • Kan dus de waarde van een eigendom verhogen indien correct gebouwd
  • Als hij echter niet correct is geconstrueerd, kan er veel energie doorheen ontsnappen en is hij niet bruikbaar bij sterk zonlicht, wat extra kosten met zich mee kan brengen.
  • Het is het beste om gedetailleerde informatie in te winnen voordat u een huis met een serre koopt, zodat u de eventuele extra kosten kunt berekenen.
  • Combinatiemogelijkheden met licht, interieur en opwaardering met open haard

Terug naar de Wiki: Onroerend goed

Wintertuin in de avond: Gezellige binnenruimte

Wintertuin in de avond: Zicht vanaf het eigendom

10 fouten bij het bouwen van een serre