LLC: Oprichting, voordelen, nadelen & belastingen (VS)

LLC eenvoudig uitgelegd – Het oprichten van een LLC (Limited Liability Company) is een populaire optie voor ondernemers in de VS die hun aansprakelijkheid willen beperken en willen profiteren van belastingvoordelen. Lees hier meer over het opzetten van een LLC, de voor- en nadelen en de fiscale aspecten van dit type bedrijf. Een bedrijf opzetten in de VS? Lees hier meer over rechtsvormen in de VS.

Heeft de oprichting van een LLC in de VS zin?

US-Firma Gründung

LLC gründen – sinnvoll oder nicht?

De oprichting van een LLC is een juridische bedrijfsvorm die in de VS heel gebruikelijk is. Het biedt veel voordelen, vooral voor kleine bedrijven en zelfstandigen. Bij het oprichten van een LLC moeten bepaalde stappen worden gevolgd, waaronder

Partnerschapsovereenkomst: Oprichting van de LLC

Voor de oprichting van een LLC is een exploitatieovereenkomst nodig waarin de basisregels en structuur van het bedrijf worden vastgelegd. Deze overeenkomst kan specifieke clausules bevatten over beheer en winstverdeling.

Minimumkapitaal: Variabel

In de VS is er geen gestandaardiseerd minimumkapitaal vereist voor de oprichting van een LLC, maar sommige staten vereisen een minimale investering, die kan variëren. Het is raadzaam om informatie in te winnen over de specifieke vereisten van de betreffende staat.

Inschrijving en registratie

De LLC moet worden geregistreerd bij het relevante staatskantoor. Dit omvat het indienen van oprichtingsdocumenten en het betalen van vergoedingen. De exacte vereisten kunnen per staat verschillen.

Funderingskosten in detail

De kosten voor het oprichten van een LLC kunnen per staat verschillen. In de regel kun je de volgende kosten verwachten:

  • Stichtingskosten: tussen 50 en 500 USD
  • Notariskosten: indien nodig
  • Jaarlijkse rapportagekosten: tussen 50 en 800 USD, afhankelijk van de staat

Mijn aanbeveling voor de eerste 10 eigenschappen

Voor de eerste twee tot tien eigendommen is een LLC (zie GmbH in Duitsland) het meest geschikt om aansprakelijkheidsrisico’s te minimaliseren en tegelijkertijd te profiteren van belastingvoordelen. De LLC beperkt de persoonlijke aansprakelijkheid van de eigenaren, terwijl winsten en verliezen direct worden toegerekend aan de aandeelhouders, wat dubbele belastingheffing voorkomt. Ter vergelijking, een commanditaire vennootschap (zie KG) biedt meer flexibiliteit in termen van passieve deelname, maar de algemene partner draagt de volledige aansprakelijkheid. Een vennootschap onder firma (zie OHG) brengt hogere risico’s met zich mee vanwege de onbeperkte aansprakelijkheid.

US-Firmengründung speziell für Tax-Lien-Investoren

US-Firmengründung speziell für Tax-Lien-Investoren. Dieses exklusive Paket wurde speziell für deutschsprachige Tax-Lien-Investoren entwickelt und enthält alles Wichtige, was ein Investor benötigt, um seine Tax-Lien-Investments erfolgreich umzusetzen:
  • Gründung einer LLC oder Corporation
  • Registered Agent Service (gesetzlich vorgeschrieben)
  • Geschäftsadresse
  • Postservice
Mehr erfahren:

Voor- en nadelen van een LLC

Hier zijn de belangrijkste voor- en nadelen van een LLC op een rij:

3 voordelen in één oogopslag

  1. Beperkte aansprakelijkheid
  2. Flexibiliteit in belastingheffing
  3. Minder formele vereisten

De belangrijkste voordelen van een LLC zijn beperkte aansprakelijkheid, wat betekent dat de persoonlijke bezittingen van de eigenaren beschermd zijn in het geval van schulden of aansprakelijkheidsclaims. LLC’s bieden flexibiliteit in belastingheffing, omdat ze kunnen worden belast als eenmanszaak, maatschap of vennootschap. Daarnaast zijn de formele vereisten lager in vergelijking met andere bedrijfsvormen.

3 “Nadelen” in een oogopslag

  1. Oprichtingskosten
  2. Boekhoudkundige complexiteit
  3. Regelgeving

Het oprichten en beheren van een LLC kan kostbaar zijn, inclusief oprichtingskosten en jaarlijkse kosten. Daarnaast vergt de boekhouding meer inspanning dan bij een eenmanszaak. De wettelijke vereisten kunnen ook per staat verschillen.

Voorbeelden van succesvolle LLC’s

Enkele bekende LLC’s in de VS zijn

Alternatieven voor de LLC?

Ontdek hier andere rechtsvormen die geschikt kunnen zijn voor uw bedrijf:

Belastingen voor een LLC in de VS

LLCs zijn over het algemeen onderworpen aan pass-through taxation, wat betekent dat de winsten en verliezen van de LLC direct worden doorgegeven aan de eigenaren en worden belast op hun persoonlijke belastingaangifte. Meer over dit onderwerp hier: Belastingen VS.

Belangrijke fiscale aspecten

  1. Federale inkomstenbelasting
  2. Federale belastingen
  3. Zelfstandigenbelasting

LLCs moeten belasting betalen over hun winst, en de federale inkomstenbelasting en staatsbelastingen kunnen per locatie verschillen. Er kan ook zelfstandigenbelasting van toepassing zijn op eigenaren die actief betrokken zijn bij de LLC.

Belasting besparen met de LLC

Met een LLC kun je belasting besparen, omdat je bepaalde kosten kunt aftrekken en kunt profiteren van belastingvoordelen. Zorgvuldige boekhouding en belastingplanning zijn echter essentieel.

FAQ over de LLC

Hoeveel kost het om een LLC op te richten?

De opstartkosten variëren afhankelijk van de staat, maar liggen over het algemeen tussen USD 50 en USD 500.

Kan ik zelf een LLC opzetten?

Ja, in veel staten is het mogelijk om als individu een LLC op te richten.

LLC vorming voor ondernemers

Het oprichten van een LLC kan een slimme beslissing zijn, vooral als je de voordelen van beperkte aansprakelijkheid en belastingflexibiliteit in overweging neemt.

LLC’s bieden bescherming voor je persoonlijke bezittingen en laten je profiteren van belastingvoordelen. Dit maakt ze een aantrekkelijke keuze voor veel ondernemers.

Conclusie

De LLC is een veelzijdige bedrijfsvorm die veel ondernemers in de VS aanzienlijke voordelen kan bieden. Als je overweegt om een LLC op te richten, is het raadzaam om je te verdiepen in de specifieke vereisten van jouw staat en eventueel een professional te raadplegen om de beste beslissingen voor jouw bedrijf te nemen.

Rechtsvormen VS: Stichting & onroerend goed

Welke soorten bedrijven zijn er? Als je je eerste bedrijf in de VS wilt oprichten, is het kiezen van de rechtsvorm een van de eerste stappen in het bedrijfsvormingsproces. Of je nu een speciaal vastgoedbedrijf of een start-up wilt oprichten, we hebben hier alle soorten bedrijven in de VS voor je samengevat – met natuurlijk extra tips voor vastgoedinvesteringen.