San Francisco! Koop onroerend goed! Wijken om in te investeren – The Mission, Nob Hill, SoMa, Co.

Onroerend goed in San Francisco – Als u een huis in San Francisco wilt kopen of wilt investeren in onroerend goed in de Bay Area, hebt u een gids nodig. We leggen uit wat u moet weten over onroerend goed in San Francisco. Van de vastgoedmarkt tot onroerendgoed- en inkomstenbelastingen en een gedetailleerde kijk op de topwijken in San Francisco. Silicon Valley, financiën en hippies; San Francisco heeft alles wat je van een stad aan de westkust verwacht.

San Francisco: vastgoedbeleggingen in Silicon Valley

San Francisco is een van de legendarische steden van de VS. Het ligt vlak naast Silicon Valley, was de geboorteplaats van de hippies en is een van de belangrijkste culturele centra van de 20e eeuw. Dit komt ook tot uiting op de vastgoedmarkt. Er zijn vele redenen waarom San Francisco wordt beschouwd als een van de moeilijkste vastgoedmarkten om binnen te geraken. Maar maak je geen zorgen, wij geven je het complete overzicht van waar je in deze metropool kunt investeren. Maar laten we eerst even kijken naar de economie en de algemene vastgoedmarkt.

Waarom San Francisco economisch succesvol is – Belangrijkste industrieën, prognose

San Francisco mag dan zijn roem hebben vergaard met de goudkoorts, vandaag de dag is het een tech-megastad. Hoewel veel van de actie plaatsvindt in Silicon Valley, zijn er ook een groot aantal tech-start-ups binnen de stadsgrenzen. Een andere belangrijke sector is de financiële sector, die goed is voor het grootste deel van de werkgelegenheid in de stad. Daarna komen zakelijke diensten zoals adviesverlening, detailhandel en natuurlijk toerisme.

 • Nieuwe technologie
 • Financiën
 • Diensten voor bedrijven
 • Detailhandel
 • Toerisme

Hoe scoort San Francisco qua kosten van levensonderhoud? Dure luxe met cultuur

In de door Numbeo gepubliceerde index van de kosten van levensonderhoud staat San Francisco op de 4e plaats (94,17), met New York twee plaatsen voor zich met een indexscore van 100,00. Een gemiddeld restaurantbezoek kost hier $19,00 en een brood $3,80. Als u erover denkt om hierheen te verhuizen, bedenk dan dat de basisvoorzieningen voor een maand $166 kosten en dat het gemiddelde internetabonnement $69 kost. Maar maak je geen zorgen, want het gemiddelde maandsalaris ligt ook hoger dan elders, met 7.777 dollar na belastingen die in je zak terechtkomen. Als u wilt zien waar San Francisco staat, kijk dan eens naar een paar geselecteerde steden hieronder, met hun index en rangorde in Amerikaanse steden:

 • Hamilton, BE (147,00) – 1
 • New York City, NY (100.00) – 2
 • San Francisco, CA (94.17) – 4
 • Los Angeles, CA (81.31) – 15
 • Miami, FL (77.98) – 25

Huurprijsindex – Heeft San Francisco de hoogste huur?

Het is ook mogelijk te kijken naar de huurindex. Dit geeft informatie over de relatieve prijs van de huur. Aangezien San Francisco door velen wordt beschouwd als de duurste stad om te huren, is het niet verwonderlijk dat het de eerste plaats inneemt van de duurste stad om te huren. Hieruit blijkt ook de unieke positie die San Francisco inneemt, waar de kosten van levensonderhoud over het algemeen niet hoger zijn dan in andere steden, maar de huurprijs dat wel is. Kijk eens naar de volgende rangschikking:

 • San Francisco, CA (116.48) – 1
 • New York City, NY (100,00) – 2
 • Hamilton, BE (94,98) – 3
 • Los Angeles, CA (75,17) – 10
 • Miami, FL (62.01) – 16

San Francisco Uitzicht – Drone Vlucht

San Francisco is natuurlijk het best bekend om de Golden Gate Bridge. Maar het heeft nog veel meer moois te bieden, en dat is per drone vastgelegd in de video hieronder.

Onroerend goed investering: Hoge vastgoedvoorraad in San Francisco

Onroerend goed in San Francisco is legendarisch. Niet altijd in positieve zin, maar toch legendarisch. Van onmogelijk luxueuze flats tot beruchte rijtjeshuizen op heuveltoppen en onmogelijk hoge huurprijzen, deze vastgoedmarkt heeft het allemaal.

Onroerend goed San Francisco Prijzen – Overzicht

Als u wilt investeren in een woning, kunt u in het stadscentrum rekenen op een gemiddelde van $14.485 per vierkante meter. Buiten het stadscentrum is het minder, maar nog steeds maar liefst 9.989 dollar. Ter vergelijking: de huurprijs voor een flat met 1 slaapkamer is 3.224 dollar, en voor een flat met 3 slaapkamers is het 7.100 dollar.

 • 14.485 dollar per vierkante meter
 • $3,224 voor een flat met 1 slaapkamer

San Francisco Real Estate Market Guide – Is het een goed moment om te kopen in de Bay Area?

In januari van dit jaar lag het aantal verkopen 67% hoger dan het jaar daarvoor. Een opmerkelijke stijging. Het is onwaarschijnlijk dat dit zo sterk zal blijven stijgen, maar het is een indicatie van de positieve verandering in de Bay Area. Het is belangrijk op te merken dat de onroerendgoedmarkt van San Francisco ongelooflijk complex is en dat de prijzen snel en per locatie verschillen. Op dit moment wordt de markt gekenmerkt door een zeer grote voorraad en weinig verkoop. Dit betekent dat het nu een geweldige tijd is om te kopen in San Francisco, vooral eengezinswoningen!

 • Ja, het is nu een goed moment om te kopen, met lage prijzen dankzij veel huizen op de markt

De duurste en goedkoopste wijken in San Francisco – vastgoedprijzen

De duurste eigendommen in San Francisco zijn meestal te vinden in het noorden van de stad. Dit zijn plaatsen als Presidio Heights, Cow Holow en Russian Hill. In het centrum van San Francisco is er een grote variatie, waarbij Ashbury Heights bijvoorbeeld tot de duurste behoort, terwijl Monterey Heights nog lager scoort. De goedkoopste zijn te vinden in het zuidoosten van San Francisco (Visitacion Valley, Bayview of Silver Terrace).

De top 5 duurste buurten in San Francisco – Onroerend Goed

Als u op zoek bent om een huis te kopen, de duurste plek om dit te doen is in Presidio Heights met een mediane verkoopprijs van $ 7.350.000. Dit wordt gevolgd door Pacific Heights met een mediane verkoopprijs van $ 5.600.00 en Sea Cliff op $ 4.672.500. De volledige rangschikking van de top 5, door mediane verkoopprijs is hieronder:

 1. Presidio Height – $7.350.000
 2. Pacific Heights – $5,600.00
 3. Sea Cliff – 4.672.500 dollar
 4. Cow Hollow – 4.296.000 dollar
 5. Russian Hill – $3.850.000

Top 5 goedkoopste buurten in San Francisco – Onroerend goed

Als je iets goedkopers zoekt maar toch dicht bij de stad wilt wonen, moet je toch diep in de buidel tasten. Het goedkoopste gebied in San Francisco is Hunter’s Point, waar je nog steeds rond de $825.000 voor een huis moet betalen. De volgende zijn Visitacion Valley ($910.000), Bayview ($920.000) en Oceanview ($935.000). De volledige lijst, van goedkoopste tot duurste, vindt u hieronder:

 1. Hunter’s Point – 825.000 dollar
 2. Visitacion Valley – 910.000 dollar
 3. Bayview – 920.000 dollar
 4. Oceanview – 935.000 dollar
 5. Bayview Heights – 937.000 dollar

San Francisco Belastingen – Onroerendgoedbelasting, Onroerend Goed

Belastingen in San Francisco zijn een ingewikkelde zaak. Het hangt er natuurlijk van af of u in San Francisco County of San Mateo bent, en van vele andere aspecten. Laten we eens diep in San Francisco belastingen duiken en wat u kunt verwachten te betalen.

Belastingtarieven in San Francisco – Hoeveel belasting betaalt u in San Francisco

In het algemeen heeft de staat Californië inkomstenbelastingtarieven tussen 1% en 12,5%. Bovendien heeft de stad San Francisco een extra belasting voor grote bedrijfskosten. Dit is een bruto-ontvangstenbelasting van 1,5% op de lonen. Bovendien heeft San Francisco een totale omzetbelasting van maar liefst 8,5%.

 • Inkomstenbelasting: 1%-12,5%
 • Omzetbelasting: 8,5%

Onroerendgoedbelastingtarieven San Francisco – Californische ranglijsten

Onroerendgoedbelasting in Californië is niet eenvoudig. In Californië bedraagt het gemiddelde tarief van de onroerendgoedbelasting 0,77%. Elke county heeft zijn eigen regels en uitgaven, dus het is belangrijk om ook te kijken naar het bedrag dat u in San Francisco County betaalt. Hier bedraagt de gemiddelde onroerendgoedbelasting 0,65%, vergeleken met Los Angeles met 0,75% of het naburige San Mateo County met 0,66%.

Bent u geïnteresseerd in onroerendgoedbelasting in Californië? Dan is ons gedetailleerde artikel over dit onderwerp misschien interessant voor u:

SoMa tot Ashbury: de beste buurten van San Francisco

Er zijn te veel buurten om te onthouden. Hier presenteren wij de belangrijkste, meest trendy en opkomende buurten om in het oog te houden. Als u onroerend goedin New York wilt kopen, zijn dit de buurten die u in de gaten moet houden. Ze zijn de thuisbasis van enkele van de meest interessante en luxueuze eigendommen in Noord-Amerika, lees meer New York luxe onroerend goed. Onze top buurten in San Francisco voor onroerend goed zijn:

 1. SoMa
 2. Union Square
 3. Sunset District
 4. Nob Hill
 5. Haigh/Ashbury
 6. Pacific Heights

SoMa – Downtown Hub

Deze buurt in het centrum van San Francisco is enorm. Als u op zoek bent naar onroerend goed, is South of Market (of kortweg SoMa) een goede vangst omdat het nog betaalbaar is. Dit is ook te danken aan het aanstaande Central SoMa project, dat duizenden woningen en banen zal opleveren.

Union Square – Levendig, exclusief stadsleven

Union Square is de hartslag van de stad en is zeker een van de levendigste en meest exclusieve buurten van de stad. Om nog maar te zwijgen van de luxe winkels en de vele hotels, restaurants en kunstgalerijen. Het mag dan de thuisbasis zijn van veel toeristen, maar het is ook de thuisbasis van enkele van de beste straten van de stad

Sunset District – Suburban Dream

Het Sunset District is een enorme buurt, zowel qua oppervlakte als qua bevolking. Het is het suburbia waar veel jonge Amerikaanse gezinnen naar op zoek zijn. Er zijn veel scholen en universiteiten, het is veilig, en met een werkloosheidscijfer van minder dan 3% is het ook een financieel gezond gebied. Om nog maar te zwijgen van de vele parken die een wandeling hier tot een plezier maken.

Nob Hill – Elegantie en Stijl

Terwijl Russian Hill nog steeds bevolkt wordt door toeristen vanwege het nabijgelegen Ghirardelli Square, Aquatic Park en Lombard Street, is Nob Hill de elegante, exclusieve kant van San Francisco. Dit is de SoHo van San Francisco. Het is de thuisbasis van vier van de beste hotels (Big 4), Grace Cathedral (een replica van de Notre Dame in Parijs) en prachtige parken, zoals Huntington Park met zijn prachtige schildpadfontein.

Haight/Ashbury – Nog steeds in?

Haight Ashbury is nog steeds een van de heetste delen van de stad. De voormalige geboorteplaats van de flower power-beweging, waar legendes als Janis Joplin en Jimi Hendrix woonden, is nog steeds het centrum van de alternatieve en creatieve scene in de VS. Er zijn hier veel cafés en restaurants die worden bezocht door studenten, neo-hippies, gezinnen en toeristen. Hoewel veel dure boetieks en high-end vintagewinkels zich hier hebben gevestigd, is de flair als voormalig hippiebolwerk nog steeds voelbaar.

Pacific Heights – Beste kwaliteit van leven in San Francisco

Als het op levenskwaliteit aankomt, kunt u niet beter krijgen dan Pacific Heights. Deze buurt wordt altijd het duurste en meest exclusieve deel van de stad genoemd, en dat is niet voor niets. Er zijn ongelooflijke uitzichten op de kust rondom. Het is zelfs de thuisbasis van de zogenaamde Gold Coast, een van de duurste gebieden in de VS, bewoond door de miljardairs van San Francisco. Voor een betaalbaarder gebied dan de Gold Coast kunt u de Western Addition overwegen, die de luxueuze sfeer deelt zonder de torenhoge prijzen.