Inrichting van nieuwe gebouwen en renovaties

Binnenafwerking – De binnenafwerking van het huis omvat het ontwerp van de muren, plafonds en vloeren. Bovendien vindt de installatie van de elektrische systemen, de verwarming en het watercircuit plaats. Trappen en deuren worden geïnstalleerd en vaste armaturen worden geïntegreerd in de keuken en de badkamer. Bij de bouw van een huis neemt de binnenafwerking ongeveer evenveel tijd in beslag als de bouw van het gebouw tot aan de uittredingsceremonie. De binneninrichting kan door de bouwer zeer individueel worden ontworpen. Niet alleen in het geval van een nieuw gebouw, maar ook in het kader van een verbouwing is een nieuwe planning van de binneninrichting mogelijk. Indien een uitgebreide renovatie met een verandering van de binnenstructuur van het huis is gepland, moet het huis leeg staan voor de periode van de bouwwerkzaamheden. Anders zal de renovatie moeilijk worden.

De binneninrichting bepaalt mede de waarde van het huis

Grote investeringen in de binnenafwerking van het huis hebben een waardeverhogend effect bij verkoop. Als u van plan bent een huis te verkopen, zullen uw investeringen worden meegenomen in het exposé. Veel potentiële kopers geven de voorkeur aan een huis waar weinig of geen renovatiewerkzaamheden hoeven te worden uitgevoerd. Het is belangrijk dat potentiële kopers een transparant beeld krijgen van het onroerend goed. Kies voor een stressvrije verkoop waarbij u een eerlijke marktprijs voor uw eigendom krijgt.

Technische installaties: verwarming, water, elektriciteit

In de loop van de binnenwerkzaamheden worden alle technische systemen in het huis geïnstalleerd. Dit omvat het verwarmingssysteem met alle leidingen en de radiatoren, die in elke kamer zijn geïntegreerd. Als u voor vloerverwarming hebt gekozen, wordt deze volgens uw specificaties in de kamers geïntegreerd. Het watercircuit is geïnstalleerd in een kleiner gedeelte van het huis. Het omvat de keuken, badkamer, WC en, indien nodig, kamers in de kelder of de bijkeuken. Indien gewenst kan ook een wateraansluiting in de tuin worden aangelegd.

Installatie van het verlichtingssysteem en het stopcontactcircuit

De installatie van de elektrische installatie is een zeer belangrijk onderdeel van de binnenhuisinrichting. Dit gebied omvat het verlichtingssysteem en het stopcontactcircuit. In nieuwe gebouwen en bij uitgebreide renovaties worden extra leidingen aangelegd voor de installatie van een netwerk. In alle kamers zijn er stopcontacten waar vaste apparaten op het netwerk kunnen worden aangesloten. Het is niet langer nodig om kabels te leggen. De bekabeling wordt aangesloten op de router, zodat de toegang tot het internet op alle aansluitingen gegarandeerd is.

Ontwerp van plafonds, wanden en vloeren

Nadat het huis is gebouwd, zijn de muren in ongepleisterde staat. In een eerste fase moeten ze worden bepleisterd of glad gemaakt met gips. Pas daarna wordt het ontwerp met verf of behang gedaan. Het plafond kan ook worden behangen of geschilderd nadat het pleisterwerk is aangebracht. Ook een uitvoering met hout of met panelen is mogelijk. Kies voor een uniforme uitstraling in het hele huis of kies voor een individueel ontwerp voor alle kamers. Er zijn geen grenzen aan de creativiteit van de bouwer.

Individuele vloeren: hout, tapijt, laminaat

Een individueel ontwerp van de vloeren is ook mogelijk. Naast klassieke vloerbedekking is hout erg populair. Plankenvloeren zijn verkrijgbaar in lichte en donkere houtsoorten. Veel bouwers kiezen voor parket. Het bestaat uit kleine stokjes. Het gebruikte materiaal is echt hardhout. Door de verzegeling is het parket gemakkelijk te onderhouden en zeer robuust. Een goedkoper alternatief voor parket is laminaat. Er zijn varianten van echt hout en van kunststof. U kunt kiezen uit veel verschillende kleuren. Zo kunt u het ontwerp van de vloer heel goed afstemmen op de inrichting.

Nadere informatie over het onderwerp woningbouw

Hier vindt u meer informatie en tips over het onderwerp woningbouw.

Bouwmaterialen: beton, hout, steen, glas en kunststoffen

Bouwmaterialen zijn onmisbaar voor de bouw van een nieuw huis, maar ook voor renovatie. Materialen zoals hout, steen en beton worden overwegend gebruikt. Maar ook gipsplaat, glas en diverse kunststoffen worden gebruikt. Eigenaars van gebouwen kunnen invloed uitoefenen op het soort bouwmaterialen. In principe is het belangrijk aandacht te besteden aan hoge kwaliteit. Het maakt niet uit of u toezicht houdt op de bouw van een nieuw huis of hebt besloten een bestaand gebouw te renoveren. De gebruikte bouwmaterialen worden meestal decennia lang gebruikt. Zij worden blootgesteld aan zeer hoge belastingen, zowel buiten als binnen. Bij het gebruik van bouwmaterialen die kwalitatieve beperkingen hebben, zijn kleine renovaties vaak met korte tussenpozen noodzakelijk. U kunt dit voorkomen door bouwmaterialen van hoge kwaliteit te kiezen.

Energie en technologie: energie-efficiëntie van technische installaties en beveiligingssystemen

Veel waardeverhogende componenten van een huis vallen op het gebied van energie en technologie. Indien u uw eigendom zonder stress wenst te verkopen, bieden wij u als makelaar graag onze individuele diensten aan. Dit omvat ook de voorbereiding van een exposé. Dit dient om uw eigendom te beschrijven aan alle belangstellenden die op de advertentie reageren.

  • Klik hier voor het artikel Energie en technologie.