Scheiding en thuis – mogelijkheden, counseling

Scheiden van je partner is een trauma. Om ervoor te zorgen dat de beslissing over uw gezamenlijk aangekochte en gefinancierde woning geen traumatische wordt, moet u zeker kiezen voor professioneel advies over de verschillende mogelijke oplossingen.

Huis verkopen in 9 stappen

 

Gezamenlijk gekochte goederen in geval van scheiding

Terwijl de verdeling van het onroerend goed of de opbrengst van de verkoop kan worden geregeld in het geval van gehuwde paren, kan de regeling problematisch worden wanneer ongehuwde paren uit elkaar gaan. In de meeste gevallen wordt het huis gezamenlijk gefinancierd of staat één partner garant voor de partner die de leningsverplichting met de bank aangaat. In beide gevallen zijn beide partners verantwoordelijk, zodat het huis meestal een voorwerp van geschil wordt in geval van scheiding. Zeer zelden vindt een scheiding in der minne plaats.

In het geval van scheidingen die niet in der minne kunnen worden geschikt, kan het raadzaam zijn dat u hulp zoekt in de vorm van advies en, zo nodig, een professionele verkoop. Ook als u niet wilt verkopen maar besluit het pand te houden, staan wij u als ervaren online makelaars bij en ondersteunen wij u waar overeenstemming en concrete afspraken nodig zijn.

Meer informatie over het onderwerp echtscheiding:

Echtscheidingsprocedure

Van alle gemeenschappelijke aanwinsten is het huis het grootste goed in uw bezit. Alleen al om deze reden zal een tijdens de huwelijksperiode gezamenlijk verworven onroerend goed ook het grootste “twistpunt” zijn bij de verdeling van het vermogen in de loop van de echtscheiding. Leer alles over het scheidingsproces.

Houd huis

Voor gezinnen met kinderen staat het huishouden bij een echtscheiding vaak bovenaan de agenda. In veel gevallen blijft de partner bij wie de kinderen blijven, in het huis wonen. Opdat de kinderen in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven en niet extra worden belast door de echtscheiding, blijkt deze optie de beste oplossing te zijn. Maar de wens om het huis te behouden hangt natuurlijk samen met de respectieve financiële situatie en met de gemaakte afspraken. Meer over het houden van een huis.

Huis verkoop

Een gezamenlijk bewoond en gefinancierd huis is meestal het middelpunt van een echtscheiding. Als geen van beide partners het huis wil of kan houden, komt het in de meeste gevallen neer op een verkoop van het huis. Er zijn verschillende oplossingen die u kunt overwegen en vergelijken. De meeste scheidende echtparen kiezen voor een verkoop van het huis aan een derde, omdat deze methode de minste geschillen met zich meebrengt. U lost samen bestaande schulden af en sluit uit dat u samen een lening op uw huis moet blijven aflossen. Alles over de verkoop van het huis.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.