Luxe Makelaar Vancouver (Canada): Condo, Huis en Investering

Vancouver – Vancouver is waarschijnlijk de meest creatieve stad van het land – de dichtheid van kleine en grote galeries, musea en studio’s is navenant hoog. Majestueuze bergketens, kale fjorden, fascinerende regenwouden: Net buiten de stadspoorten ligt de ongerepte wildernis van Canada te wachten om ontdekt te worden. Toegekend: Enorme winkelcentra, fast-food ketens en stadsplanning vanaf de tekentafel zijn te vinden in Canada’s derde grootste stad – net als in elke andere Noord-Amerikaanse stad. En toch is de stemming anders, de sfeer meer ontspannen. Zij zijn beleefd in hun omgang met elkaar, maar lang niet zo overdreven vriendelijk als de Amerikanen.

Dit artikel maakt deel uit van onze reeks over de top vastgoedbestemmingen in Canada. Voor een volledig overzicht, zie Real Estate Canada – Real Estate Market Explained.

Er is geen andere stad zoals Vancouver

Vancouver is een grote stad met luxueuze ambities. Het is een van Canada’s bolwerken voor onderwijs en onderzoek, met twee gerenommeerde universiteiten en talrijke onderzoeksinstellingen, zoals het National Research County of Canada, dat 20 onderzoeksinstituten omvat. Er wonen ongeveer 2,3 miljoen mensen in de metropoolregio Vancouver aan de kust van de Stille Oceaan, en de stad staat op de zesde plaats in de leefbaarheidsindex van de Economist Intelligence Unit en op de derde plaats in de Mercer-lijst. De welvaart van de metropool is gebaseerd op de houtindustrie en de haven van Vancouver, de grootste zeehaven van Canada. Door de Olympische Winterspelen van 2010 presenteerde Vancouver zich aan een wereldwijd publiek en investeerde het zwaar in zijn vervoersinfrastructuur in het bijzonder. De beurs van Vancouver is een kleinere regionale beurs en kan niet concurreren met de beurs van Toronto. Belangrijke industriële sectoren in Vancouver zijn bosbouw en mijnbouw. Canada is over het algemeen rijk aan vele grondstoffen en een belangrijke speler in de internationale exporthandel in grondstoffen.

  • 6. Meest leefbare stad ter wereld

Volledige vastgoedmarkt

Vancouver is een ideale plaats om te wonen, te bezoeken en te werken. Het is een zeer jonge stad met veel moderne gebouwen, de op twee na grootste stad van Canada en slechts 45 kilometer van de grens met de VS. Samen met Toronto en Montreal is het de belangrijkste economische en financiële metropool van Canada. Als het om investeren in onroerend goed gaat, zijn de huizenprijzen momenteel gespreksonderwerp nummer één in de stad, en er gaat bijna geen dag voorbij zonder dat ze in de pers of op de televisie worden vermeld. Volgens de Royal Bank of Canada’s Housing Trends and Affordability bedragen de kosten voor de aankoop van een vrijstaande eengezinswoning thans 109% van het mediane inkomen. Het nationale gemiddelde bedraagt 51% van het mediane inkomen. Er zijn vele redenen voor deze ontwikkeling: De vraag is veel sterker gestegen dan het aanbod. Hoewel dit laatste niet in het minst door geografische factoren wordt beperkt, blijft de vraag gestaag stijgen doordat buitenlandse investeerders en immigranten na Expo 1986 of de Olympische Winterspelen van 2010 in Whistler hebben ontdekt dat Vancouver een geweldige plek is om te wonen.

  • Kosten eengezinswoning 109% van mediaan inkomen
  • Bevolking: 2,3 m
  • Gemiddelde prijs van een huis CAD942.000

Kaart: Comfort aan zee

Drone: Vancouver Uitzicht

Vancouver en de omringende natuur zijn beter gezien dan gezegd.

Wijken: Gastown en Drake Hotel

Vancouver heeft vele gezichten, wat betekent dat er verschillende en unieke wijken zijn. Hoewel de meeste hoogbouw in het stadscentrum staat, wordt het gezelliger in buurten als Gastown, West End of Granville Island. De wat kleinere wijk Yaletown is ook erg gezellig.

Gastown: Het Epicentre

Gastown: Het Epicentre
Historisch Gastown ligt in het centrum van Vancouver. Het herkenningspunt van het voormalige commerciële en financiële centrum is de beroemde stoomklok. De grote bakstenen huizen en lantaarns van Gastown doen denken aan Londen. Het komt vooral tot leven in de avonduren, wanneer de vele restaurants en pubs u uitnodigen om te eten en te drinken in het schemerige licht van de oude straatlantaarns. Het was een Gastown Tavern die, opgericht in 1867, van Vancouver een groeiende stad maakte. Gastown is niet groot, maar het heeft een heel speciale sfeer. Het is een van de oudste buurten van de stad en straalt een zekere charme uit. Gewoon geweldig. Hoewel de geplaveide straten en de vintage stijl nog steeds te zien zijn, is Gastown zelf uitgegroeid tot een topbestemming voor eten, mode en entertainment.

West End: Sunset Promenade

Vlak naast het centrum van Vancouver ligt West End, dat bekend staat als de toegangspoort tot het beroemde Stanley Park. Historische gebouwen, parken, bars en restaurants wachten op u, en als u van ramen en Koreaans eten houdt, bent u in het juiste gebied. Vermeldenswaard is ook het Inukshuk-standbeeld op de promenade, dat als inspiratiebron diende voor het logo van de Olympische Spelen van 2010. En natuurlijk het strand, waar u kunt genieten van een prachtige zonsondergang. Robson Street heeft een van de beste winkelstraten van de stad. Het West End is ook niet ver van Stanley Park.

Kitsilano: hippie mekka wordt suburbia

Wat deze wijk zo bijzonder maakt, is de nabijheid van het strand. Kitsilano Beach met zijn tennisbanen, een grote groene ruimte om de hoek en het prachtige uitzicht op English Bay. Kitsilano ligt aan West 4th Avenue. De hoofdstraat – bezaaid met winkels, restaurants en bars – loopt in het weekend snel vol. Kitsilano, ooit het centrum van de hippies, is nu de thuisbasis van een bonte mengeling van werkende alleenstaanden en gezinnen die van een actieve levensstijl houden. De buurt staat ook bekend om enkele van de beste nieuwe restaurants van Canada, waaronder AnnaLena en Mission.

Yaletown: Echte Binnenstad

Yaletown heeft verschillende grote glazen torens die de skyline van Vancouver domineren. Naast moderne flats biedt deze hippe wijk ook parken, designerwinkels, chique restaurants en bars. Het is bekend om deze pubs en bars. De een volgt de ander op langs het vasteland en Hamilton Street. Yaletown was niet altijd een ontmoetingsplaats voor trendsetters, maar toen werden veel van de rode bakstenen gebouwen omgetoverd tot bijzondere ruimtes, woningen, restaurants en winkels. De luxueuze lounge waar nu cocktails worden gedronken, was vroeger misschien een textielfabriek. Net als veel andere binnenstadswijken van Vancouver ligt Yaletown aan de beroemde waterkant. Daar kun je joggen, fietsen of wandelen en heb je een prachtig uitzicht op de skyline van de stad en False Creek.

Uniek karakter

Vancouver is bekend om zijn opvallende ligging tussen de Stille Oceaan en de Rocky Mountains. Dit betekent dat u kunt wandelen langs kilometerslange Caribische zandstranden met massieve bergen in uw rug. Niet te missen zijn de regenwouden. De film Avatar uit 2009 is opgenomen in de regenwouden rond Vancouver. Sommige bomen hier zijn meer dan 1000 jaar oud, meer dan 80 meter hoog en hebben een stam zo dik als een olifant. Whistler, het legendarische ski- en bergresort dat beroemd is om zijn diepe sneeuw en steile afdalingen, ligt op slechts 1,5 uur afstand, met ontelbare andere verspreid over de regio.

Korte trip naar Vancouver

De belangrijkste informatie voor een korte trip naar Vancouver.

De vlucht: De dichtstbijzijnde luchthaven is Vancouver International Airport (YVR), dat op ongeveer 20 minuten van de stad ligt (slechts 12 km naar het stadscentrum). De volgende routes brengen u naar de stad:

  • Met de trein via de Canada Line
  • Met een van de vele pendeldiensten zoals de “Go Airport Shuttle”.

De luchthaven is relatief klein, dus het is niet zo gemakkelijk om te verdwalen als op veel andere grote luchthavens. Mocht dit toch gebeuren, dan is het personeel altijd zeer vriendelijk en behulpzaam.

Trein: Reizen per trein in Canada is ongebruikelijk en duur. De diensten van de spoorwegen zijn meer gericht op toeristen dan op gewone reizigers. In het voorjaar en de zomer rijdt VIA Rail Canada’s “The Canadian” op de route Toronto-Winnipeg-Edmonton-Jasper-Vancouver. Alle treinen komen aan op Pacific Central Station (kruispunt van Main St & Terminal St, Skytrain Station: Main Street).

Accommodatie: Er zijn hotels in alle soorten en maten voor zowat elke wens. Voor wie op zoek is naar een traditionele ervaring, is het St. Regis een topbestemming. Anders is de Burrard, vlak bij Robson Street, een populaire bestemming vanwege de jeugdige sfeer.