Luxe makelaar Calgary (Canada): Condo, Huis en Investering

Calgary – Veel mensen kennen Calgary pas als Olympische stad sinds 1988, toen de Winterspelen er werden gehouden. Calgary staat bekend om zijn vriendelijke en gastvrije mensen, muziek- en openluchtevenementen, en de Calgary Stampede. Dit laatste wordt beschouwd als het grootste openluchtevenement ter wereld en trekt elk jaar in juli meer dan 1,5 miljoen bezoekers naar Calgary. Daarmee is het een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Canada, samen met Vancouver, Toronto en Montreal. De nabijheid van de Rocky Mountains leidt tot mogelijke plotselinge klimaatveranderingen. Dit komt door de Chinook-wind. Cruciaal voor het begrijpen van Calgary is het begrijpen van zijn geschiedenis. Een snelle ontwikkeling in de jaren 1970 als gevolg van een bloeiende olie-industrie bracht deze prairiestad in de mondiale concurrentie. Terug naar: Luxe Agenten + Onroerend Goed.

Calgary: Money on the Prairie

Als mondaine stad in het westen van Canada vindt Calgary een evenwicht tussen moderniteit en traditie. Terwijl Calgary nog in het laagland ligt, rijzen de Rocky Mountains indrukwekkend op slechts 1,5 uur naar het westen. Dit betekent dat skiën, ontzagwekkende wandelingen en mountainbiketochten geen probleem zijn voor de vrije zaterdagmiddag. Het is een multiculturele stad waar meer dan 120 talen worden gesproken. Het heeft ook geweldige winkelwijken, geweldige restaurants, natuur met rivieren en wandelpaden in het centrum, en tal van attracties. East Village en Inglewood hebben zich de laatste jaren snel ontwikkeld. East Village ondergaat een complete transformatie – ooit was het een donkere hoek, nu wordt de hele stad ernaartoe getrokken om in de Charbar te eten en langs de rivier te wandelen. Binnenkort komen daar nog het Nationaal Muziekcentrum en een nieuwe bibliotheek bij.

  • Meer dan 120 talen
  • 1,5 uur van de Rocky Mountains

Ontwikkeling in Cowtown

Calgary, de grootste stad in de westelijke Canadese provincie Alberta, is de op drie na grootste stad van Canada met ongeveer 1,4 miljoen inwoners. Calgary heeft de langste fietspaden in Noord-Amerika, namelijk 700 km. De belangrijkste economische sector in Calgary is de olie- en gashandel. Bovendien legt de Canadese immigratiewetgeving een aantal strikte beperkingen op. Wie in Canada in het buitenland wil werken, moet voldoen aan eisen die in een centraal puntensysteem worden geregistreerd en dienovereenkomstig worden beoordeeld. Infrastructurele verbeteringen en sociale projecten hebben de wijk duidelijk voor lange tijd veranderd. In 2019 telde de stad 1.285.711 inwoners, met een enorm bbp van 97,9 miljard dollar.

  • Geen provinciale omzetbelasting
  • BBP: 97,9 miljard dollar bio.
  • Pop. 1.29 m.

Economische opkomst… Snel

Veel grote bedrijven hebben hun hoofdkwartier voor Canada in Calgary. De verkoop en organisatie van aardolieproducten en aardgas spelen de hoofdrol. Ondanks diversificatie sinds de jaren 1980 wordt de economie van Calgary nog steeds sterk beïnvloed door de gas- en olie-industrie. Bedrijven zoals BP, Canadian Natural Resources, EnCana, Imperial Oil, Pembina Pipeline, Petro-Canada, Shell, Suncor Energy, Precision Drilling en TC Energy hebben hun hoofdkantoor in Calgary. Instellingen voor wetenschap en onderzoek en een steeds meer gedifferentieerde dienstensector bereiden een steeds breder scala van economische sectoren en loopbaangebieden voor.

Investeringen in onroerend goed: Stand van zaken vandaag

Van de totale groei van het BBP in Canada was meer dan 50% te danken aan de vastgoedsector. In Calgary zorgde de boom in de olie-industrie voor een bouwhausse. Wanneer het gebouw in aanbouw voltooid is, zal de kantoorruimte in Calgary met ongeveer 16% toenemen tot 5,8 miljoen vierkante meter. Dit wijst op een snel groeiende leegstand en dalende huurprijzen. In de grafiek hieronder ziet u de typische vastgoedkeuzes voor huiseigenaren in Calgary. Het meest populaire woningtype in Calgary is een eengezinswoning met 5084 woningstarts. Dit is 241% meer dan de tweede meest populaire; flats (met 2106).

  • Vrijstaande huizen meest populair

Kaart: Prairie en Bergen

Drone: Kinematic Calgary

Een blik van bovenaf op Calgary biedt een uitzicht op de mooie binnenstad.

Wijken: Mix en match

Calgary heeft, zoals de meeste steden in Canada, een grote verscheidenheid aan culturen en gemeenschappen. Net als in Toronto gedijen deze in een stad die haar economisch centrum in het centrum van de stad heeft. De stad wordt doorsneden door de Elbow rivier, waardoor er veel parken en gebouwen aan het water liggen. Er zijn maar weinig steden die zo modern zijn en toch trouw blijven aan hun cultuur en geschiedenis.

Englewood: Canada’s Brooklyn

De oudste wijk van Calgary, ten oosten van het stadscentrum, is de thuisbasis van talrijke antiek- en boekwinkels, meubelzaken, een populaire platenzaak, restaurants, bakkerijen en boetieks. Net als Brooklyn in New York is dit waarschijnlijk de hipste en meest creatieve wijk van de stad. Er zijn leuke winkels buiten de mainstream en veel restaurants en cafés. U vindt hier niet veel herenhuizen of landhuizen, maar new-age penthouses en lofts met hoge plafonds en een moderne sfeer.

Altadore: Multi-miljoen herenhuizen

Altadore is een van de meest trendy buurten van de stad. Het eclectische karakter van de buurt wordt weerspiegeld in de straten zelf, waar miljoenen kostende nieuwbouwprojecten zijn gebouwd naast een verscheidenheid aan karakteristieke huizen. Marda Loop is een populaire winkelbestemming, terwijl de Indie cafés en restaurants populair zijn bij zowel fijnproevers als hipsters. Hoewel er veel uitgaansmogelijkheden zijn in en rond de buurt, zijn er ook rustige opties in Elbow River, River Park of Sandy Beach Park. Beide uitstekende plaatsen om met de hond te wandelen, voor een picknick of een ontspannen weekendlunch.

East Village: Industrieel Chique

“De East Village was niet altijd het soort plek waar nette mensen gezien wilden worden”

De East Village is een van Canada’s opkomende gebieden. Maar de nu hipster wijk was niet altijd zo. Het bezit en draagt zijn ruig verleden als een ereteken. Oude gebouwen in industriële stijl laten zien dat het een van Calgary’s oudste buurten is, en deze staan in groot contrast met de moderne appartementencomplexen, hotels en openbare kunst.

<

Massief hout: warm en vriendelijk

Deze prachtige noordwestelijke wijk wint veel punten voor zijn strategische ligging tussen Nose Hill Park, Shaganappi Trail, Crowchild Trail en de LRT-lijn, waardoor bewoners overal naartoe kunnen rijden of lopen als ze daar zin in hebben, en ervoor zorgt dat het centrum nog steeds op slechts een korte rijafstand ligt. Brentwood, een gezinsvriendelijke wijk in het noordwestelijke kwadrant van de stad, is populair bij studenten. Het staat in de stad bekend als recreatiecentrum en is de perfecte buurt voor sportieve gezinnen en actieve studenten. Brentwood heeft ook vaak op de lijst van topbuurten gestaan. Er zijn goede vervoersverbindingen, zodat u zich gemakkelijk door de stad kunt verplaatsen. Tegelijkertijd zorgt de buurt ervoor dat je nooit meer de stad uit wilt.

  • 6.941 Inwoners

Kensington: In de drukte

Kensington is meer dan 100 jaar oud en blijft een geweldige winkelstad voor toeristen en een populaire bestemming voor de plaatselijke bevolking. Calgary’s hippe “dorp in de stad” nodigt u uit om een latte te drinken, te eten in een van de vele etnische restaurants of een film te bekijken in het historische Plaza Theatre. Hoewel het een klein zakendistrict is, is het ongeveer vier blokken bij vier blokken, in de vorm van twee kanten van een plein, zodat het gemakkelijk is om rond te lopen en alles te zien. Er zijn ongeveer 270 winkels en diensten in dit district. Er zijn enkele gave historische gebouwen gecombineerd met moderne architectuur. Het heeft een coole en vaak bizarre uitstraling door de verscheidenheid aan winkels en openbare kunst.

Calgary: Grootschalige sightseeing

Calgary is uniek in vergelijking met zijn buren door zijn cultuur, zijn kwalitatief hoogstaand en prestigieus aanbod en zijn belangrijke monetaire geschiedenis. De belangrijkste onderdelen hiervan zijn de Calgary Stampede, het Calgary Olympic Park en de Calgary Tower.

De Stampede – Cowboys in de 21e Eeuw

De Calgary Stampede vindt elk jaar plaats in juli en is het grootste rodeo- en landbouwspektakel ter wereld. Tien dagen lang wordt de stad omgetoverd tot een mekka voor westernfans. Het trekt meer dan een miljoen bezoekers. Internationale cowboys nemen deel aan de rodeo, er vinden huifkarraces plaats en met vele muziekevenementen is de Calgary Stampede het jaarlijkse hoogtepunt voor zowel de plaatselijke bevolking als de toeristen. Dit alles zorgt ervoor dat het festival zijn reputatie als “Greatest Outdoor Show on Earth” eer aan doet.

<

Skiën, bobsleeën en apres-ski… in het centrum van de stad

De sportfaciliteiten van de Olympische Winterspelen van 1988 kunnen vandaag de dag nog steeds worden bezocht. Win bijvoorbeeld het Calgary Olympic Park met de Olympische skischans en de snelste tokkelbaan van Noord-Amerika, die u aan uw linkerhand ziet als u de stad verlaat in de richting van Banff National Park. Het park ligt in de stad, op slechts een paar minuten rijden van vrijwel overal in het centrum. U kunt ook een halsbrekende rit door het ijskanaal maken op een bobslee. Er zijn 4 km aan pistes om te skiën en te snowboarden. 2 liften vervoeren de gasten. Het wintersportgebied ligt op een hoogte van 1.130 tot 1.246 m.

Calgary Tower – Iconisch uitzicht

De Calgary Tower is 191 m hoog en is daarmee het hoogste observatiedek in West-Canada (d.w.z. zonder gebouw). Midden in het centrum van Calgary verheft het zich boven de daken van de stad en biedt een panoramisch uitzicht van 360 graden. De vloer is van glas, dus je kunt recht naar beneden kijken. Een grote uitdaging voor mensen met hoogtevrees. Dit monument wordt vaak verward met de vergelijkbare (maar kleinere) CN Tower in Toronto, maar bij de toegangsprijs is ook een multimediatour inbegrepen die gebruik maakt van geavanceerde technologie om bezoekers te informeren over de geschiedenis van Calgary, de monumenten en het toekomstige ontwerp.

Korte trip naar Calgary

De belangrijkste informatie voor een korte trip naar Calgary.

Vlucht: De dichtstbijzijnde luchthaven is Calgary International Airport (YYC). De meeste vluchten uit Europa komen rond het middaguur aan op Calgary International Airport, zo ook onze vlucht. Het duurt een tijdje om je bagage en inreisstempel te krijgen. De rit naar het stadscentrum duurt slechts 20 minuten. De volgende routes brengen u naar de stad:

  • De Calgary Transit Bus 300 (Lijn 300 – BRT Airport / Downtown) brengt u naar het centrum voor $9,50.
  • Van het vliegveld naar het centrum kun je een taxi nemen voor ongeveer $40. Vergeet niet: 10-15% fooi is gebruikelijk in Canada.

Trein: Reizen per trein in Canada is ongebruikelijk en duur. De diensten van de spoorwegen zijn meer gericht op toeristen dan op gewone reizigers. In het voorjaar en de zomer rijdt VIA Rail Canada’s “The Canadian” op de route Toronto-Winnipeg-Edmonton-Jasper-Vancouver. Alle treinen komen aan op Pacific Central Station (kruispunt van Main St & Terminal St, Skytrain Station: Main Street).

Auto: U kunt Calgary bereiken via de Trans-Canada Highway en Highway Two, ook bekend als de Queen Elizabeth II Highway. De Trans-Canada Highway loopt van kust tot kust en verbindt Calgary met bijvoorbeeld Banff National Park. De Queen Elizabeth II Highway loopt noordwaarts naar Edmonton en zuidwaarts naar de grens met de VS.

Accommodatie: Hotel Le Germain, tegenover de Calgary Tower, is een klassieke en chique bestemming. Voor een meer traditionele smaak is het vorstelijke Fairmont Palliser een goede keuze. Als u een vroege vlucht heeft, kijk dan eens naar het “in terminal” hotel, het Calgary Airport Marriott In-Terminal Hotel.