Geld, financiën, cash flow, belasting coaching en 7 basisregels: Ervaringen van Alex Fischer

Geld, financiën, cashflow, belastingen… waar begint het allemaal? Met jou. Als u een vastgoedbelegger wilt worden en geld wilt verdienen met vastgoed, moet u vooral één onderwerp beheersen: Financiën en Belastingen. Uit eigen ervaring – ook met mijn belastingadviseur – weet ik dat wat ik niet weet of suggereer bijna nooit pro-actief naar voren wordt gebracht. Belastingen zijn complex, financiën ook, ondernemerschap en onroerend goed sowieso. Maar het is de moeite waard, want hier ligt de echte winst, of de winst die fiscaal geoptimaliseerd is. Maar voordat ik je vertel over de online coaching van Alex Fischer (artikel komt over een paar dagen), hier een blik op de basis, een van zijn bestsellers “Reicher als die Geissens” (Rijker dan de Geisses), de basis, zeg maar, de mindset. Meer over Alex Fischer.

Ervaringen van Alex Fischer: Onroerend goed, financiën en belastingen

Tip! Kent u zijn boek“Reicher als die Geissens” al? Een hele 220.000 exemplaren verkocht tot nu toe! Bespaar 29,95 euro, alleen verzending, gratis bestellen: het boek van Alex Fischer.

Als je succesvol wilt zijn in het leven, ook professioneel, heb je meer nodig dan “alleen maar” doelen. Veel dieper gaat het nog om de eigen mentaliteit en de eigen idealen, die zich in het leven opbouwen en manifesteren. Beslissingen hangen af van onze idealen. Gelukkig kunnen deze idealen worden veranderd, gecorrigeerd, zelfs volledig afgebroken en vernieuwd. Dit alles met het doel om gelukkig te worden, succesvol, niet alleen in het privé-leven maar ook op het werk. Maar voordat het over geld en je eerste eigendom via gegenereerd eigen vermogen gaat, geeft vastgoedmiljonair en auteur Alex Fischer in de podcast van “Reicher als die Geissens” (Rijker dan de Geisses) een diep inzicht in het onderwerp mindset en idealen. Uw voorwaarde voor succes!

Leestip! Veldrapport belasting coaching

Ik hou van belastingen! Daarom was ik misschien een van de eersten om Alex Fischers nieuwe belastingcoaching te kopen. In mijn kleine “insider report” vertel ik je over mijn ervaring. In een notendop:

  1. Je moet een stabiel jaarinkomen van 50.000 euro+ hebben, dan is “belasting sparen” pas echt leuk.
  2. Het is een hoop geconcentreerde kennis. Wees erop voorbereid dat het u weken zal kosten om het in uw bedrijf (of privé) te operationaliseren (PS: Als het gemakkelijk was, zou iedereen het kunnen).
  3. Uw belastingadviseur beheert uw facturen, fiscale structurering is absoluut de zaak van de baas, u kent uw individuele vermogen het best

Als dat je niet afschrikt, hier is het artikel:

Mocht je ooit zelf een kijkje willen nemen in de belastingcursus: Hier zult u leren hoe u een cash-flowing fortuin kunt opbouwen dat miljoenen waard is, gewoon door slim te zijn en zo uw leven steeds meer ontspannen te maken. Herinnering: het gaat niet van de ene dag op de andere!

Loopbaan Podcast & Coaching voor je Bucket List

Zij die veel belasting betalen, hebben succes. Als je succesvol wilt zijn, heb je een fundering nodig. “Rijker dan de Geissens” moet op de bucket list staan voor iedereen die succes wil hebben. Top 2 op Amazon voor carrière, 200.000 lezers, de cijfers spreken voor zich. Toen ik het audioboek voor het eerst streamde dacht ik dat ik er in een dag doorheen zou zijn, verre van dat! Wat je in dit boek leert zijn langetermijnstrategieën die tijd nodig hebben om te werken. In principe gaat het erom binnen vijf jaar succesvol te worden met onroerend goed met €0 eigen vermogen.

De podcast bevat zo veel universele en tijdloze recepten voor succes! Het beste is om aantekeningen te maken terwijl je luistert. Hier is een zeer gedenkwaardig citaat van Alex Fischer uit deze afleveringen dat ik heb genoteerd:

“Versterk je sterke punten!” – Alex Fischer

Hier wil ik wijzen op de universaliteit van het luisterboek “Rijker dan de Geissens”. Voor particulieren, werknemers maar ook ondernemers die al een behoorlijke cashflow genereren, is het boek en het audioboek een sterke en (voor het onderwerp) compacte gids.

Succes in het leven (en in zaken)

Maar voordat u begint met het opbouwen van cashflow, geschikte cashflow, eigen vermogen en uw allereerste woning, moet u eerst aan uzelf werken. U bent tenslotte de architect van uw eigen geluk.

Om goede beslissingen te nemen, heb je kennis nodig. Deze kennis is gebaseerd op situaties, waarden en gesprekken die u in de loop van uw leven hebt meegemaakt. Dus je neemt elke dag beslissingen op basis van wat je weet. De grote vraag is nu: leer je met vallen en opstaan, probeer je zelf alle wegen te verkennen, maak je fouten, verlies je tijd, ga je misschien zelfs failliet als zelfstandige, of leer je van degenen die het gemaakt hebben?

Precies! Als je wilt slagen, moet je structuren en denkwijzen overnemen van mensen die positieve rolmodellen zijn voor je doel. Leren van hen die geslaagd zijn is altijd een goede strategie, vooral om je eigen fouten te vermijden. Hoe minder eigen vermogen je hebt, hoe groter het risico op mislukking.

Dus voordat je “geld gaat verdienen” begin je met de absolute basis, je mindset en ideaal.

In deze recensie neem ik u mee door een paar belangrijke lessen uit de eerste hoofdstukken van het gratis luisterboek van “Rijker dan de Geissens”. Wil je succesvol zijn? Koop dan zeker het boek of luister naar de gratis podcast van Alex Fischer.

Mindset voor je leven en ondernemerschap

Welke doelen drijven ons als mensen, maar ook als ondernemers? In aflevering 6: Uw persoonlijke onroerend goed kansen, Alex Fischer kijkt naar de zeer fundamentele doelen die ons drijven, vooral met betrekking tot onroerend goed. Wie naar de podcast “Rijker dan de Geissens” luistert, streeft vooral één doel na: geld verdienen met onroerend goed. Later in de podcast, gaat het veel dieper in op je mindset. Aan het begin van de podcast is het onderwerp “Identificeer uw persoonlijke kansen in de vastgoedmarkt”, d.w.z. welke segmenten, kansen en doelen zijn zinvol voor u persoonlijk?

Wat is je individuele doel?

In de podcast noemt Alex Fischer veel verschillende motieven die je kunnen drijven, van zorgeloos pensioen tot cashflow door onroerend goed op grote schaal. Dat wil je:

  • Vul uw latere pensioen zo goed mogelijk aan,
  • Belastingen en heffingen omzetten in particuliere activa,
  • Verdien of vul uw inkomen aan met makelaardij in onroerend goed,
  • Extra cashflow genereren voor pensionering,
  • Kunnen leven van de cash flow van de huurinkomsten of
  • Net als Alex Fischer, verdien je de kost met de handel in onroerend goed.

Dit zijn slechts enkele van de doelen en mogelijkheden die mensen willen bereiken. Concrete doelen helpen je in het algemeen, denk na over wat echt belangrijk voor je is. Op die manier kun je één doel tegelijk bereiken. Voor velen die aan het begin van hun eigen carrière staan, is het heel nuttig om al in een vroeg stadium over je eigen ideeën na te denken, voordat je veel tijd investeert zonder een concreet doel voor ogen te hebben.

Er zijn dus vele manieren, afhankelijk van uw doelstellingen enerzijds, maar ook van uw eigen persoonlijke vereisten anderzijds. Een daarvan is natuurlijk, en vooral, eigen vermogen. Als u als ondernemer succes wilt hebben, zijn investeringen onvermijdelijk.

Volgens Alex Fischer is er veel meer, want er is altijd een doel achter het doel, je doel. Maar voordat Alex Fischer dieper ingaat op de podcast, is de basisvraag: Wat zouden uw persoonlijk belangrijke 3 vastgoed doelen zijn en wat is uw doel achter het doel? Wil je begrijpen wat dat concreet betekent? Luister dan naar aflevering 6: Uw persoonlijke onroerend goed kansen van “Rijker dan de Geissens”.

U kunt deze en andere doelen vinden in Alex Fischer’s ledengebied. Daarnaast zijn er concrete studie- en leertips over hoe je individueel je doel kunt bereiken – snel en effectief. Alle methoden en stappen zijn door Alex Fischer zelf getest. Oriëntatie, overzicht, proces. Een zeer opwindend pad met veel te winnen.

Maakt geld je gelukkig?

Doelen zijn geweldig, het eerste doel van veel ondernemers is financiële vrijheid, wat betekent eigen vermogen en vooraf cashflow om in de eerste plaats in staat zijn om eigen vermogen op te bouwen voor zichzelf. Geld, geld, geld. Alex Fischer stelt de vraag in aflevering 7: Maakt geld (echt) gelukkig? Alex Fischer geeft een duidelijk en direct antwoord: Nee, als dat zo was, zou iedereen in Hollywood gelukkig zijn. Maar zo is het niet.

Alex Fischer schrijft en praat over momenten van succes in aflevering 7. Creativiteit en design als ware geluksbrengers.

Momenten van succes: Alleen niet voor jezelf.

Dit wordt in het boek gevolgd door grote voorbeelden van grote momenten van succes die Alex Fischer heeft meegemaakt, net als vele andere voorbeelden van beroemdheden. Grote momenten van succes die alleen bedoeld waren, meestal voor de buitenstaanders. Voor zichzelf ziet de wereld er heel anders uit. Hij laat dit zien met verbazingwekkende voorbeelden die ik nog nooit eerder heb gehoord.

Alex Fischer laat zien hoe bijvoorbeeld Formule 1-legende Michael Schumacher, bergbeklimmerslegende Reinhold Messner, maar ook tennislegende Boris Becker, op hun grootste momenten persoonlijk geen succes voelden en dat op hun absolute hoogtepunten van succes. Schuhmacher huilde bij zijn eerste overwinning in Monza. Tot op de dag van vandaag is hij de meest succesvolle coureur die de Formule 1 ooit heeft gekend. Hij heeft het record van zeven wereldtitels met 91 overwinningen. Zijn eerste overwinning eindigde in tranen, maar niet van vreugde. Luister hier naar alle verhalen in de podcast, in aflevering 7: Maakt geld (echt) gelukkig.

Reinhold Messner, Boris Becker en Michael Schumacher

Toen Reinhold Messner de Mount Everest bereikte, “voelde hij niets dan leegte en raakte hij zelfs in een depressieve stemming”. Toen Boris Becker won om nummer 1 op de wereldranglijst te worden, verliet hij het stadion zonder een woord te zeggen, ging bij een nabijgelegen rivier zitten en huilde. Alex Fischer heeft zelf hetzelfde moeten doormaken. 2,7 miljoen met één handtekening. Bij het eerste pand was hij nog helemaal euforisch, bij het volgende pand met 2,3 miljoen niet, helemaal niet. Hij hield van het eigendom. Dus hoe kun je 2,3 miljoen winst maken met één handtekening en dan ongelukkig zijn?

Dit klinkt bekend.

Persoonlijk commentaar: Als ondernemer ken ik dat gevoel ook, vooral als je jong begint. Als jonge ondernemer ben je blij met je eerste 4-cijferige zaak, je eerste 5-cijferige zaak, je eerste 6-cijferige zaak. In het begin dacht ik ook dat het gevoel van geluk exponentieel zou toenemen. Bij de eerste deal van 4 cijfers was het geluk enorm, bij de eerste deal van 5 cijfers was het enorm, bij de eerste deal van 6 cijfers was het beheersbaar, enzovoort. In feite neemt het geluksgevoel niet evenredig toe met de groei van het inkomen. Er moeten er meer zijn!

Geld? Nee, creativiteit en design

Alex gebruikt nu een voorbeeld om heel mooi te beschrijven waar het om gaat. Het gaat niet om geld, het gaat om design en creativiteit.

Alex Fischer beantwoordt de vraag: “Wat is geluk?” met een belangrijke ervaring. Een kleine buurjongen bouwde een perfecte sneeuwman, met fundering, wortelneus, alles wat een goede sneeuwman nodig heeft. Waarom? Omdat! Na 5 minuten scheurden ze de sneeuwman met hetzelfde enthousiasme uit elkaar. Onmiddellijk daarna begon hij een iglo te bouwen. Hier begreep Alex Fischer waar het om ging:

“Het was niet het bezit, of het beheren van iets. Het was het creatieve proces van het maken dat de voldoening en vreugde gaf.” – Alex Fischer

Video: Uitvoering van een bedrijfsidee

Hoe kunt u uw bedrijfsidee het best uitvoeren

Positief denken: Mindset

In principe gaat het bij het verwezenlijken van je doelen om een positieve mindset. Wat hebben gelukkiger dan gemiddelde mensen gemeen? Ze nemen hun leven, hun werk en ook hun relaties speels op, zegt Alex Fischer. Waarom waren Alex Fischer, Boris Becker, Michael Schumacher en Reinhold Messner zelf bedroefd?

“Het was het succes dat het spel doodde.” – Alex Fischer

Dit spel herhalen is saai en geeft niet meer dezelfde voldoening. Het voelt alsof het allemaal bergafwaarts gaat vanaf hier. Dus “gewoon” meer geld verdienen maakt je niet meer gelukkig. De grote vraag:

“Wat maakt jou leuk? Wat maakt je gelukkig? – Alex Fischer

Basisregels door Alex Fischer

Zijn basisregels van aflevering 7 in de podcast “Rijker dan de Geissens”:

  1. Geluk komt voort uit een creatief, extrovert proces (zoals het bouwen van een sneeuwpop, het creëren van een waardevol ding).
  2. Zonder interesse in het milieu is er geen geluk
  3. Een hoger inkomen maakt alleen gelukkig in de mate waarin het obstakels wegneemt die je beperken in je basisbehoeften (financiële vrijheid).
  4. Hoe waardevoller uw eigen bijdragen aan het milieu u lijken, hoe hoger het geluksniveau.
  5. Hoe meer je doet voor de mensen om je heen en hen helpt, hoe groter de persoonlijke voldoening.
  6. Zonder een uitdagend doel, lijkt geluk niet mogelijk
  7. Als het uitdagende doel bereikt is en er geen nieuw doel in zicht is, uit zich dat in ongelukkigheid (je hebt een nieuw doel nodig).

Deze regels laten zien waarom de “rijken en schonen” vaak niet gelukkig zijn. Zij hebben niet langer een nieuw doel dat voor hen onbereikbaar is. Wat een krachtig inzicht. Financiële vrijheid alleen maakt je niet gelukkig. Wat je gelukkig zal maken is zelf nieuwe doelen te bereiken. Voor jezelf en de mensen om je heen. Zoals Alex Fischer zegt: “Eigenwaarde is de basis van zelfvertrouwen”. Hier zul je ook veel leren in de latere afleveringen van deel 3. Daar gaat het over je bronnenlijst en krachtenlijst. Deze troeven, gecombineerd met uw doel (het grote doel) en de niche-lijst van de sector, zullen u de meest effectieve manier tonen om financiële vrijheid en geluk te bereiken.

Een positieve instelling is wat telt! Inzichten uit “Rijker dan de Geissens” van Alex Fischer, aflevering 7: Maakt geld (echt) gelukkig?

Geest en idealen

Het vijfde hoofdstuk van het boek en aflevering 10 van de podcast gaat over je eigen geest. Aflevering 10: Hoe je geest evalueert en welke trucs hij uithaalt introduceert het onderwerp “idealen”. Eenvoudig uitgelegd met een voorbeeld in het luisterboek: Een kind kan bijvoorbeeld niet met geld omgaan, het heeft nog geen vergelijkende waarden. Onze eigen geest vergelijkt voortdurend nieuwe informatie die wij waarnemen met oude informatie om de huidige, nieuwe situatie te kunnen beoordelen. Zo is het ook in het bedrijfsleven. Zijn 1.000 bezoekers aan de online winkel per maand goed of 100.000? Zonder een verwijzing naar wat u reeds hebt geleerd (analyses van software, gesprekken met mensen uit soortgelijke sectoren, enz.), kunt u geen uitspraak doen over de vraag of het aantal bezoekers goed (ideaal) is of niet met het oog op de markt. Het beginsel van de eigen idealen is dus zeer fundamenteel voor de beoordeling van situaties in het dagelijks leven.

Ieder van ons heeft ideale ideeën die zich hebben ontwikkeld over levensgebieden als relaties, zaken, geld en nog veel meer. Wij kijken naar de situatie, vergelijken die met de ideale toestand en vinden overeenkomsten en discrepanties. Alex Fischer laat dit zien met financiële transacties: zijn doel was om in één keer een zo groot mogelijk bedrag te verdienen. Kansen met een laag maar regelmatig inkomen waren voor hem oninteressant. Het paste niet bij zijn ideaal.

Maar kunnen deze idealen ook verkeerd zijn?

Voorbeeld: Idealen in een relatie

Als voorbeeld van partnerschap schrijft hij: Lifestyle magazines schetsen vaak een verkeerd beeld van partnerschap. Bijvoorbeeld, “vlinders in de buik, zelfs na een relatie van 10 jaar”. Dan verwijst hij naar een vrouw. Deze vrouw heeft een perfecte man, hij doet zijn best, toont affectie, maar de vlinders in haar buik zijn weg. Haar gevolgen: Ze vergelijkt haar relatie met het eerder gecreëerde ideaalbeeld. Met als resultaat dat ze de relatie beëindigt. De vlinders in haar buik kwamen door de onzekerheid en de onzekerheid over wat de nieuwe partner en de nieuwe relatie zullen brengen.

Onthoud: “Verkeerde idealen leiden tot fataal verkeerde beslissingen.” – Alex Fischer

Wij vergelijken voortdurend situaties met onze idealen. Het in twijfel trekken en onderzoeken van je eigen idealen kan je behoeden voor het nemen van verkeerde beslissingen. Alex Fischer geeft nog meer voorbeelden, bijvoorbeeld uit de financiële sector rond bekende, niet-bestaande en onbewuste informatie. Je moet valse idealen herkennen en corrigeren. Alex Fischer somt op: Zorg ervoor dat u de juiste idealen hebt op de afzonderlijke gebieden van uw leven. Verkeerde idealen leiden tot verkeerde beslissingen. U moet informatie die u niet hebt, aan het licht brengen en corrigeren (witte informatie).

U kunt de voorbeelden en nog veel meer over het onderwerp idealen horen in aflevering 10: Hoe uw geest evalueert en de trucs die hij uithaalt.

Geluk buiten de comfortzone

Angsten overwinnen, het onbekende, maakt gelukkig, zegt Alex Fischer in aflevering 11: Happiness lies outside the comfort zone. Omdat geluk buiten de comfort zone ligt. Maar om uit je comfortzone te stappen, moet je eerst de juiste motivatie vinden. Slechts weinigen verlaten hun vertrouwde terrein.

De comfort zone is om je heen, als een hek. Wat kunt u doen? Wat durf je te doen? Zoals je in het boek of de podcast leert, maakt het alleen beheren je niet gelukkig. “Zeker, het hek heeft voordelen. Binnen is het veilig, buiten is het mogelijk falen.” Maar veiligheid betekent ook verveling en uiteindelijk gedachten als onzekerheid, omdat je moet beschermen wat je hebt bereikt. Achter het hek ligt geluk. Het hek kan bescherming zijn of een “poort naar nieuw geluk en nieuwe mogelijkheden”.

Het kan voor u persoonlijk zeer verrijkend zijn om de uitdaging aan te gaan en natuurlijk ook het risico om buiten uw eigen comfortzone te treden. Stel jezelf een doel en verdeel het in kleine etappes.

Als u besluit een “nieuwe weg” in te slaan, dan heb ik een klein persoonlijk verhaal bij een citaat van Alex Fischer uit deel 2 van “Rijker dan de Geissens”. Je eigen waarden bepalen welke mensen je aantrekt. Een vriend van mij, die nu op nog geen 30-jarige leeftijd een paar eigen woningen bezit, is ook al vroeg begonnen met het zoeken naar flats, vooral in de buurt van succesvolle mensen. Hij komt zelf uit Keulen en nam bijvoorbeeld een flat in het Kran Haus, waar sterren als Lukas Podolski (nationaal elftal) horen te wonen. Zijn dag begon dan ook met de lift naar de ondergrondse parkeergarage, waar hij kleine gesprekken voerde met de buren en er niet alleen Porsches maar ook twee Ferrari’s beneden stonden. Dit is niet om te laten zien hoe belangrijk materiële waarde is, maar om te laten zien hoe je je eigen mentaliteit kunt veranderen, volgens Alex Fischer, door je eigen daden.

“Mensen omringen zich met mensen die dezelfde waarden hebben.” – Alex Fischer

Symbolisch interactionisme

De volgende episode is moeilijk in een paar woorden samen te vatten. Het gaat om individuele perceptie en gemeenschappelijke afstemming van symbolen. Een uiterst boeiend hoofdstuk dat je hier kunt beluisteren, aflevering 12: Wat ik voor het leven kan leren van verkeersregels. In het kort gaat het over “symbolisch interactionisme” aan de hand van een parabel, verkeersborden. De verkeersborden zijn nauwkeurig gedefinieerd en door het intensief aanleren van de borden is er geen chaos op de wegen. Alex Fischer gaat nu naar het niveau van de taal, want dergelijke symbolen kunnen verkeerstekens zijn, maar ook woorden. Woorden zijn ook nauwkeurig gedefinieerd, u kunt hun definities vinden in de Duden. Dus we hoeven niet te speculeren als we een woord horen. Wij weten waar het over gaat wanneer wij een bepaald woord in een bepaalde context lezen of horen.

We leren de symbolen in de loop van het leven. Verkeerssymbolen door de rijschoolinstructeur, woorden, bijvoorbeeld, door onze ouders in onze kindertijd. Wij nemen deze informatie in ons op en kennen er een betekenis aan toe, zodat ze doordrenkt raakt met symbolen en betekenissen. Als je je het voorbeeld van de relatie herinnert (hierboven in het artikel), zijn het vooral onze idealen die verkeerde beslissingen veroorzaken wanneer we verkeerde feiten koppelen aan nieuwe situaties, in het voorbeeld waren het de vlinders in de buik, zoals op de eerste dag en dat na meer dan 10 jaar relatie. Het doel van het koppel moet dus zijn hun eigen symbolen en waarden op elkaar af te stemmen door middel van gezamenlijke gesprekken. Zodat valse idealen worden gecorrigeerd. Een buitengewoon spannend hoofdstuk dat je hier kunt beluisteren, aflevering 12: Wat ik voor het leven kan leren van verkeersregels.

Deze tip kan ik ook alle ondernemers aanraden voor hun team:

Breng door gezamenlijke gesprekken uw eigen symbolen en waarden op één lijn.

Het leren van deze afzonderlijke kapitaalgoederen is groot. Voordat je concrete doelen kunt noemen, moet je kijken naar mindsets en idealen. Ze vergezellen je de hele dag, zelfs ’s nachts in je dromen. Als je in de latere afleveringen naar je doel (je purpose) gaat, zul je zeker een aantal van je eigen idealen moeten corrigeren of zelfs overboord gooien. Het zal in de latere afleveringen ook buitengewoon interessant zijn met betrekking tot “geld” en “geld verdienen”.

Wil je meer en diepere informatie over geld, geluk en mindset? U kunt meer vinden op het Youtube kanaal. Hier vindt u ook veel van mijn lezingen die op andere kanalen zijn gepubliceerd: Alex Fischer Youtube.

Video: Strategische planning

In deze video van Alex Fischer leer je hoe je met de juiste strategie door het dak kunt gaan.

Deel 2: Gelukkig zonder doelen? Uw Doel

Het tweede deel gaat over het doel volgens Alex Fischer. Wat dat is, leg ik je uit in deze recensie. Doelgerichtheid is de basis voor zo’n beetje alles in je leven. Het helpt u de juiste beslissingen te nemen: voor uzelf, voor uw succes en ook “voor” uw omgeving. Een groot deel van het succes is de automatisering van bepaalde processen, maar ook uw eigen financiële patronen. Dit alles haalt zijn energie uit jouw Doel!

Je doel: waarom je iets doet

Zoals u in het eerste deel van de recensie van “Rijker dan de Geissens” hebt geleerd, moet u, voordat u een (passieve) cashflow en eigen vermogen opbouwt en uw eerste onroerend goed koopt, eerst en vooral met uw eigen mindset afrekenen om echt succesvol te worden. Na onze blik op de ideale ideeën, nu naar ons tweede deel, uw doel volgens Alex Fischer. Ik zal in deze recensie uitleggen wat dit is. Doelgerichtheid is de basis voor zo’n beetje alles in je leven. Het helpt u de juiste beslissingen te nemen: voor uzelf, voor uw succes en ook “voor” uw omgeving. Een groot deel van het succes is de automatisering van bepaalde processen, maar ook uw eigen financiële patronen. Dit alles haalt zijn energie uit jouw Doel!

Alex Fischer begint met de vraag: “Hoe vind je in godsnaam je Doel?” Aflevering 16, How to Find Your Purpose, gaat over hoe je niet langer “gewoon” doelen nastreeft. Wat dat betekent, hoort u in aflevering 16. Hier is een klein inzicht:

Henry Ford, Steve Jobs: Visies

Henry Fords droom was dat iedereen in een auto zou rijden. Met de lopende band veranderde hij de auto in een massaproduct voor iedereen.

Steve Jobs wilde iedereen een instrument geven om een deuk in het universum te maken. Momenteel is Apple het meest waardevolle bedrijf op Wall Street met een beurswaarde van 920 miljard dollar. Met computers, MP3-spelers maar ook de smartphone heeft Apple een revolutie teweeggebracht in de sector van het digitale entertainment en de mobiele telefonie.

Steve Jobs Geest

Wat aflevering na aflevering voelbaar is, is de geest van Steve Jobs. Hij veranderde niet alleen de wereld, maar een deel van Alex Fischers wereld heeft ook de legende beïnvloed. Dat voel je en dus is er ook wat ondernemerswijsheid van Steve Jobs en inzicht in de structuren van Apple – bij vlagen het meest waardevolle bedrijf ter wereld vandaag. Alex hield altijd al van Apple’s visie. Apple veranderde een hele generatie:

“Onze klanten zijn de creatieve en rebelse. Wij bouwen de coole instrumenten voor hen om een deuk in het universum te maken.” – Apple Inc.

Alex geeft hier de tips die je moet weten om de kennis te hebben om een deuk in het universum te slaan. Wat je hier leert in het boek: om een echte vrijheid en geld machine te bouwen. Kennis die vaak ontbreekt in academische paden:

Toepasselijk, financieel en ondernemend onderwijs. Het ontbrekende onderwerp, succes in het leven.

Als de motivatie weg is…

Henry Ford en Steve Jobs hadden hun doel gevonden. De ene wilde de auto voor iedereen, de andere wilde dat de gebruikers “een deuk in het heelal konden slaan”.

Alex Fischer had ook een moment in zijn leven, zoals hij beschrijft in aflevering 16 How to Find Your Purpose, toen hij zijn drive verloor. Hij had zijn doel bereikt, hij verdient veel geld met onroerend goed. Alex Fischer had een manier gevonden om veel geld te verdienen, namelijk met onroerend goed, maar hij verloor nog steeds de motivatie om ’s morgens op te staan. Een echt probleem dat elke zakenman kent. Het maakt je traag en gedemotiveerd. De reden voor een burn-out, volgens Alex Fischer.

Gelukkig zijn zonder doelen?!

In de rubriek “Gelukkig zijn” ontdekte Alex Fischer dat het vooral gaat om het nastreven van een eigen, persoonlijk, uitdagend doel dat zo nuttig mogelijk is voor de eigen omgeving. Omgekeerd betekent dit dat als je van je doel afdwaalt, je geen geluk of plezier zult voelen en uiteindelijk een hekel zult krijgen aan wat je aan het doen bent.

Als je aan doelen denkt, gaat het vooral om de doelen die je nog niet hebt bereikt. Nu komt de grote truc, het briljante idee. Zijn thesis:

“Geluk is aan de andere kant van wat ik niet wil.” – Alex Fischer

Door de dingen die je niet wilt, niet leuk vindt of zelfs haat op te schrijven in een gestructureerde lijst, kun je precies die dingen vinden die je wel wilt. Op deze manier kun je de negatieve gedachten gebruiken om precies het tegenovergestelde te formuleren van wat je wilt.

Is “doel” hetzelfde als “doelstelling”?

Hier is een kort fragment uit de latere aflevering van “RADG”. In het Duits staat het woord Ziel voor het bereiken van iets. In het Engels zijn er veel definities die een doel beschrijven, maar die verschillend moeten worden geïnterpreteerd. “Doel”, “Doel”, “Doel” maar ook “Doel”. Purpose betekent “doel”, “iets beogen” of “iets bereiken”. Doel wordt echter ook vertaald als “taak”, en zelfs als “bestemming”.

Dus hoe vind je je doel?

Wat is het grote probleem als je op zoek bent naar doelen? Ik ken dit verhaal van Alex Fischer maar al te goed. Als je nadenkt over “doelen” en waar je jezelf in de toekomst ziet, vind je vaak alleen de doelen die je nog niet hebt bereikt. Dat is frustrerend.

Alex Fischer maakt van de nood een deugd, zo is Alex Fischer op zijn “haat lijst” gekomen.

In het kort uitgelegd: Alex Fischer schreef een lijst van dingen die hij niet meer wil doen. Zodat ze niet langer in zijn hoofd rondzweven, maar opgeschreven zijn. De naam van de lijst:

“Wat ik niet graag doe. Wat ik niet meer graag doe. Wat ik echt haat om te doen!” – Alex Fischer

Tijdens het schrijfproces realiseerde hij zich dat zo moeilijk als het is om dingen te vinden die je wilt doen (doelen met alle onbereikte in het achterhoofd), zo gemakkelijk is het om dingen op te schrijven die je niet meer wilt. De “Niet leuk vinden lijst”. Het grote voordeel van deze lijst, omdat alle dingen uit zijn hoofd nu op papier stonden, voelde hij zich “vrij als nooit tevoren”.

De truc: dingen die je haat, dingen waar je van houdt

Hier is de kicker. Neem de dingen die je niet leuk vindt en verander ze in positieve overtuigingen. Een voorbeeld uit het boek: “Ik hou er niet van steeds weer hetzelfde te doen”. Omgekeerd: “Ik vind het leuk om steeds weer nieuwe dingen te ontdekken en toe te passen”. Of “Ik haat het om mijn advies in de verkoop te geven aan mensen die het niet waarderen”. Omgekeerd: “Ik geef graag advies aan mensen die dat op prijs stellen”.

Zo wordt duidelijk wat je leuk vindt en wat niet. Het werd u en ook Alex Fischer snel duidelijk dat het niet de baan was die u niet beviel, maar slechts afzonderlijke aspecten.

Hoe maak je een dislike lijst

  1. Stel een 2-koloms Word-document op of vouw een stuk A4-papier op de rand in het midden.
  2. Label de linkerkolom met de titel “Dingen die ik niet leuk vind, die me frustreren of die ik niet leuk vind om te doen”.
  3. Begin in de linkerkolom alles op te schrijven wat je niet bevalt, tot je niets anders meer kunt bedenken. Neem alle gebieden van je leven, niet alleen je werk, maar ook je relatie, familie, vrienden, hobby’s, enz.
  4. Als je echt, echt niets anders kunt bedenken, zou je nu meerdere pagina’s moeten hebben – hint: Alex Fischer had 3 pagina’s
  5. Sorteer gelijksoortige dingen en zet ze onder een gemeenschappelijke noemer, zoals de rubriek “Dingen die ik niet leuk vind omdat ik me er overgekwalificeerd voor voel”. Maar laat alle afzonderlijke punten eronder, u zult ze later nodig hebben om ze in detail door te nemen.
  6. Pas als je echt niets anders meer kunt bedenken en de uitwerking inclusief kopjes, samenvatting, ga dan naar 7.
  7. Herformuleer nu de punten aan de linkerkant ronduit, zonder na te denken over doelstellingen of problemen. Dat wil zeggen, precies het tegenovergestelde, aan de rechterkant.
  8. Kijk na afloop nog eens naar alle geformuleerde punten
  9. Denk voor de eerste keer na over je doel, maak dan je formuleringen (meer in detail uitgelegd in de podcast of het boek).
  10. … luister naar de andere 6 punten in de podcast: Hoe vind je je doel.

In de podcast en het boek gaat Alex Fischer zeer gedetailleerd in op de uitwerking, geeft hij voorbeelden en best practices uit zijn leven. Tip! In de podcast krijg je ook actuele, verdere aantekeningen die je niet in het boek vindt!

Geniaal: Hoe je mindset te veranderen

Alex Fischer besefte dat hij geen hekel had aan zijn baan (handel in onroerend goed), maar alleen aan afzonderlijke gebieden. Dit leidde tot inzicht 2): Deel uw individuele kernpunten in in superordinate categorieën waaronder verschillende kernpunten kunnen worden gegroepeerd. Hieruit volgt nummer 3) spiegel deze bevindingen om uit te vinden wat u leuk vindt en wilt. Een heel eenvoudig voorbeeld: “Ik haat slecht weer”, integendeel “Ik hou van goed weer”. Wat een besef!

Wat een besef! Maar daarover zo dadelijk meer.

De transformatie van negatieve overtuigingen in positieve. Dus ik kan mijn eigen mindset omkeren en weet nu hoe ik negatieve gedachten kan focussen en ze kan herformuleren in positieve overtuigingen.

Ervaring die u zal helpen als belegger

“In 5 jaar zonder eigen vermogen een vastgoed miljonair worden” – hier krijg je de juiste en belangrijke tools voor een gelukkiger en meer vervuld leven, ook door financiële vrijheid. Alex Fischer leeft het, met onroerend goed dat hij allang voor zichzelf heeft gezorgd. Zijn focus ligt op het doorgeven van kennis, strategieën en succesverhalen. Een zeer inspirerend audioboek. Wil je meer weten? Als je meer principes, strategieën en methoden wilt leren, moet je eens een kijkje nemen op het YouTube-kanaal van Alex Fischer. Hier vindt u afspeellijsten gesorteerd op onderwerpen om alles online te leren. Bovendien vindt u hier op YouTube nog meer links naar dia’s en checklists – ook deze documenten zijn volledig gratis, zonder e-mailadres. Tip! In het gratis ledengedeelte kunt u de 27 strategieën krijgen die Alex Fischer er na meer dan twintig jaar ervaring heeft uitgehaald, samengeperst in een PDF van 11 pagina’s als checklist.

“Rijker dan de Geissens”: Boek en audioboek

Met meer dan 200.000 lezers is “Rijker dan de Geissens” niet voor niets mega succesvol. Het staat ook in de top 100 op Amazon! In een notendop krijgt u 43 tijdloze wetten van succes die u financieel, professioneel en privé succesvoller zullen maken. Je leert om je doelen te bereiken, om ze te “materialiseren” (wat dat betekent, leer je in het boek). U krijgt exacte stap-voor-stap instructies over hoe u uw eigen persoonlijke financiële vrijheid kunt bereiken. Op die manier vermijdt u echt frustrerende fouten vanaf het begin. Als privépersoon en/of als ondernemer leert Alex Fischer u hoe u deze fatale fouten kunt vermijden en tegelijkertijd uw passie kunt volgen – elke dag! In totaal bevat het boek honderden learnings die je specifiek zullen helpen om een gelukkiger en meer vervuld leven te leiden. Het beste van alles is dat je het audioboek gratis kunt krijgen op Spotify en iTunes!

Tip! Belastingen zijn een zaak voor de baas (Online coaching)

Ik heb er veel bekeken en heb een favoriet: Alex Fischer. Selfmade vastgoedmiljonair, nuchter, doelgericht, zeer duidelijk in zijn gedachten, ideeën en structuren. Ik volg zijn YouTube kanaal al een lange tijd. Toen kwam zijn boek, met verhalen en ervaringen van hemzelf: Rijker dan de Geissens. Nu is het boek gratis verkrijgbaar, ja gratis! Dus hier is mijn extra tip voor al diegenen die ook de wens hebben om geld te verdienen met onroerend goed.

Leer hoe je een cash-flowing miljoen-dollar fortuin kunt opbouwen met alleen je hersens en zo je leven steeds relaxter kunt maken.