Blick vom Dach über Neu-Delhi Innenstadt und Regierungsviertel

Regeringswijk in New Delhi (India): 2,7 miljard dollar verbouwing – Stadsontwikkeling

New Delhi is vooral in de koloniale tijd ontstaan. Geïnspireerd door of ook door de “National Mall” in Washington, D.C. (3,5 kilometer lange weg naar het Capitool). In die tijd verplaatste Engeland de hoofdstad van Calcutta naar New Delhi in 1911. Nu wordt de regeringswijk omgebouwd voor 2,7 miljard dollar! Een beetje inzicht in de geschiedenis van de stad en de komende ontwikkeling, met videodocumentaire.

Central Vista in New Delhi: XXL bouwproject

De hoofdstad werd ontworpen tijdens de koloniale tijd. Naast het oude Delhi zou een geheel nieuwe regeringswijk worden gebouwd. Het nieuwe gebouw is ook geïnspireerd op Europese bouwwerken, waaronder de “Arc de Triomphe de l’Étoile” aan de Avenue des Champs Élysées in Parijs. Een soortgelijke boog is ook te vinden in de Central Vista, New Delhi.

Trouwens, de Central Vista zelf is geïnspireerd op de VS. Om precies te zijn, de National Mall (Washington, D.C.). Een 3,5 kilometer lange straat met het Capitool aan het eind. De bestemming van de straat is het centrum van de politieke macht. Alle straten komen op dit gebied samen in een stervorm.

Nu wordt alles opnieuw ontworpen, ook het parlement. Van bovenaf lijkt het op een scheepsschroef, drie elementen omgeven door een ronde cirkel. Leer meer in deze nieuwe video.

2,7 Miljard Conversie: Video

Central Vista in New Delhi: Kaart

Virtueel bezoek aan de Central Vista

Indrukken

Op weg naar de Arc de Triomphe.

Kleine Parade im Regierungsviertel von Neu-Delhi mit Fahne auf Rollern

Poort in de paleistuin:

Weg uit de regeringswijk, woonachtig in New Delhi.

Typische Straße in Neu-Delhi mit Häusern, Wohnungen und Stromkabeln

Onderneming met een waarde van meer dan 1 miljard

India ontwikkelt zich steeds sneller. Dit jaar waren er meer dan 36 unicorns in India, dat wil zeggen particuliere bedrijven met een waardering van meer dan 1 miljard US dollar.

3 nieuwe Unicorns / jaar

Velen willen een bedrijf beginnen, velen doen dat. Bedrijven die in 2021 naar de beurs gaan, hebben op de markt echte recordbedragen opgehaald. Maar zij staan ook voor unieke uitdagingen om nog groter te worden.