Deal Trader voor onroerend goed: Makelaar een huis, flat & co. als een tipster + verdien commissie

Deal Trader(Tippgeber) – Vandaag verscheen dit sterke artikel over“Deal Trader” (extern), bij de collega’s van Immobilien-Erfahrung.de. Vaak krijg ik de vraag hoe je geld kunt verdienen met onroerend goed, zelfs zonder eigen vermogen? Dit is de vraag voor veel beginners die niet over het eigen vermogen beschikken om een onroerend goed te financieren. Toch zijn er manieren om geld te verdienen met onroerend goed, zelfs zonder eigendom en eigen vermogen. Tipgevers – moderne deal traders – zijn beginners in onroerend goed die geld verdienen door te bemiddelen in eerste eigendommen. Het voordeel: goede winstmarge, er komt nauwelijks geld of eigen vermogen aan te pas en als agent zit je er maar “even in”, zodat je relatief snel geld kunt verdienen. Leer hier meer over handel in deals.

Deal Trader: Contacten voor commissie

Condominium, rijtjeshuis, half- of vrijstaand huis, als een Deal Trader koopt u niet zelf, zij bemiddelen bij de verkoop van het onroerend goed tegen een commissie.

U kunt op verschillende manieren geld verdienen met onroerend goed. Buy’n’hold (de klassieke koop en huur), buy’n’flip (d.w.z. kopen, renoveren en snel doorverkopen met winst). Maar zonder eigen vermogen of een regelmatig inkomen is het moeilijk om te starten in vastgoed en investeringen.

De oplossing: word een handelaar

Het beste van alles is dat, zelfs als u later uw eerste, tweede of zelfs derde eigen investering koopt, u kunt blijven makelen in panden die te ver weg zijn of een investeringsvolume hebben dat (nog) te groot voor u is.

3 snelle voordelen van dealhandel als tipster:

 • Geen expertise of diploma nodig
 • Snel inkomen door commissies
 • Opbouw van kennis en vermogen (eigen vermogen)

Er is nauwelijks een ander beroep dat zoveel winst oplevert in verhouding tot de inspanning (geld en tijd) als de makelaardij in onroerend goed.

Het belangrijkste is dat het rendement van een eigendom juist is!

Wat doet een handelaar?

Elke dag besluiten mensen hun huis of appartement te verkopen. Veel beter voor deal traders: verkoop van meergezinswoningen en volledige vastgoedportefeuilles bestaande uit meerdere wooneenheden (flats) of meergezinswoningen.

Als u op het juiste moment op de juiste plaats bent, kunt u relatief snel geld verdienen door de juiste contacten door te verwijzen.

Nog twee voordelen: u hebt geen“makelaarsvergunning” nodig en u leert al doende. Waardevolle kennis om later zelf een vastgoedbelegger te worden met kredietwaardigheid en eigen vermogen.

Dus als u erin slaagt één of twee eigendommen te koop te krijgen, kunt u snel een succesvolle handelaar worden.

Je oneerlijke voordeel als een handelaar?

Je hebt wat iedereen wil: Betaalbaar solide onroerend goed met rendement en/of marges bij wederverkoop

Vaak gaat het sneller dan verwacht zodra men weet dat “jij goede contacten hebt” om een eigendom snel, veilig en tegen een goede prijs te verkopen. Maar voor de aankoop van onroerend goed, laten we de voordelen eens op een rijtje zetten.

Voordelen van een Deal Trader

Hier zijn de voordelen die u al heeft ervaren en nog meer:

 • Geen expertise of diploma nodig
 • Zeer laag risico
 • Je kunt met weinig geld beginnen
 • Je hebt een hoog verdienpotentieel
 • Je hebt snel inkomen door commissie
 • En nog meer! Opbouw van eigen vermogen voor eigen investeringen

Nog niet genoeg? Ok! Meer voordelen van deal trading:

 • Geen “makelaarsvergunning” volgens §34c van de Trade Regulation Act nodig
 • Het vak kan op korte termijn geleerd worden
 • Geen lange of grote training
 • Gemakkelijke toegang tot onroerend goed
 • Kennis opbouwen door praktische ervaring
 • Verdere expertise: Fix’n’flip, projectontwikkelaars, enz.
 • Netwerk opbouw: Ambachtslieden, investeerders, enz.

De handel kan beginnen in het comfort van uw eigen huis.

Van handelaar naar vastgoedbelegger

Velen zouden een handelaar in onroerend goed ook een topkoper voor investeerders noemen. Het geheim ligt in de aankoop van onroerend goed. Bij voorkeur off market eigendommen.

Onroerend goed aankoop van off market eigendommen

Misschien herinnert u zich de eerste zin: “U hebt wat iedereen wil: Goedkoop solide onroerend goed met rendement en/of marges bij wederverkoop”. Als een eigendom al weken en maanden te koop staat op vastgoedportalen, kan het geen koopje zijn, er is iets “verrot”.

Vastgoed dat niet op de markt is, is vastgoed dat nog niet op de markt is. Gewoonlijk makelaars, onroerend goed portalen en kranten. Simpel uitgelegd: U kent goede investeerders en krijgt van uw kennissen of netwerk een pand aangeboden dat (binnenkort) verkocht moet worden: Perfect.

Nu kun je de deal rond krijgen. Uw investeerders zullen de rest doen.

Zij nemen dus niet de taken van een makelaar over.

U brengt alleen het contact tot stand tussen de verkoper en de koper/potentiële koper. Hiervoor neem je je kleine tipster commissie.

Beste “koper” voor vastgoedbeleggers

Daarom is er veel vraag naar u als deal trader, want u hebt wat iedereen wil, vooral investeerders die op zoek zijn naar kapitaalinvesteringen.

 1. Snelle en ongecompliceerde vastgoedtransacties
 2. Onroerend goed buiten de markt
 3. Goedkope eigendommen met een goed potentieel voor rendement en marge, bij wederverkoop
 4. Eigendommen waar veel vraag naar is (solide middenklasse eigendommen)
 5. Een goed netwerk van investeerders in onroerend goed, makelaars, agenten, enz.

Met voldoende kredietwaardigheid: Beveilig zelf onroerend goed

Op een gegeven moment zult u zelf voldoende kredietwaardigheid hebben opgebouwd, d.w.z. een solide en regelmatig inkomen plus activa (eigen vermogen). Nog een voordeel: via uw netwerk kunt u nu zelf de filets pakken en ze verhuren als buy’n’hold of upgraden en doorverkopen met fix’n’flip.

De handel in onroerend goed is een uitstekende manier om zonder risico’s in de onroerendgoedsector te stappen en geleidelijk aan steeds meer expertise te verwerven.

Makelaar en Deal Trader: Verschil

Zoals eerder geleerd, neemt u als deal trader niet de taken van een makelaar op u. Ervaren beleggers kunnen zonder de hulp van een makelaar vastgoed taxeren en kopen.

Wat handelaren niet (hoeven te) doen

Makelaars begeleiden verkopers door het hele proces. Zij verzamelen documenten, maken foto’s, stellen advertenties op, communiceren met belangstellenden, maken afspraken voor bezichtigingen en onderhandelen in naam van de verkoper. Als een handelaar in onroerend goed, doe je dat allemaal niet.

Makelaars zijn breed gepositioneerd, zodat u veel eigendommen te makelaar land. Je doel is niet om voor altijd makelaar te blijven, maar om 1) kennis en 2) eigen vermogen op te bouwen door deals als tipster.

Deal Trader brengt verkopers en kopers direct bij elkaar.

 • Makelaars in onroerend goed voor een breed publiek
 • Deal Trader verbindt ervaren investeerders en verkopers direct

Tip! Het hoeft niet altijd om appartementsgebouwen te gaan, ook meer gespecialiseerd vastgoed zoals ondergrondse parkeerplaatsen kunnen winstgevend voor u zijn.

Wie kan een Deal Trader worden?

In “onroerend goed” stappen als voltijdse baan is een risico voor velen die reeds een vaste baan hebben. Het goede aan de job van een deal trader is dat u ook makelaar kunt zijn aan de zijkant, in loondienst of als zelfstandige. Ook voor studenten, gepensioneerden, theoretisch voor iedereen die affiniteit heeft met onroerend goed en vermogensopbouw.

Je motivatie? Dealhandel is iets voor iedereen die:

 • Een affiniteit voor onroerend goed heeft
 • Wil je geld verdienen met onroerend goed
 • Hij wil zijn bezittingen veilig stellen
 • Zijn aandelenkapitaal en kredietwaardigheid wil verhogen
 • Wil vastgoedbeleggers vinden
 • Wilt u uw eerste woning kopen
 • Wil je een onroerend goed portefeuille opbouwen
 • Wil je aan de slag in de vastgoedsector
 • Wil je het onroerend goed vak leren
 • U wilt omschakelen naar zelfstandig ondernemerschap
 • Wil een 2e steunpilaar opbouwen
 • Wil je meer geld bijverdienen
 • Wil je je meer veroorloven
 • U wilt een vermogen opbouwen met onroerend goed voor uw kinderen
 • Belastingen om te zetten in eigen vermogen en in stabiele activa
 • Wil je financiële vrijheid bereiken

Werken naast je baan:

Kopers van onroerend goed: investeerders

Laten we overgaan naar de verschillende doelgroepen waar je als deal trader mee praat. In het ideale geval heb je daadkrachtige investeerders die willen kopen en die over voldoende kredietwaardigheid en eigen vermogen beschikken. Op deze manier kunt u snel een woning financieren en kopen.

Professionele beleggers nemen snel beslissingen.

De belangrijkste klanten van een Deal Trader zijn:

Onroerend goed beleggers met weinig acquisitietijd

Vastgoedbeleggers die op zoek zijn naar snelle vastgoeddeals maar geen tijd hebben om zelf vastgoed te zoeken en te verwerven. Het model wordt buy’n’hold genoemd (kopen en houden [verhuren of met leegstand op waardestijging)].

Koper voor:

 • Bestaande eigendommen
 • Onroerend goed
 • Commercieel onroerend goed

Fix’n’flip: Te renoveren eigendom

Kopers die fix’n’flip (kopen, upgraden, verkopen) zijn professionals die snel eigendommen kopen die gerenoveerd moeten worden, ze renoveren en ze dan snel weer verkopen.

Koper voor:

Voorbeeld: appartementsgebouw in Dortmund.

Projectontwikkelaar (nieuwbouw): Kavel / sloop huis

Projectontwikkelaars (nieuwbouw) zijn professionals die percelen kopen met of zonder sloopwoningen om er een nieuw gebouw neer te zetten.

Koper voor:

 • Land
 • Sloop huizen

Voorbeeld: Sloop huis Berlijn op een toplocatie. Ideaal voor projectontwikkelaars.

Verkavelaar / ontwikkelaar (voorraad): Flatgebouw

Onderverdelers/ontwikkelaars (voorraad) zijn professionals die appartementsgebouwen(huurkazernes) opkopen om ze om te bouwen tot condominiums. De condominiums worden dan afzonderlijk doorverkocht, met een goede marge.

Koper voor:

 • Huurwoning

Makelaar: Aanbod voor bestaande klanten

Makelaars zijn professionals die tipgevers graag commissies betalen om op professionele wijze te verwijzen naar off market eigendommen voor hun cliënt.

“Koper” voor:

 • Alle soorten onroerend goed voor hun cliënten

Uw commissie gaat alleen naar de makelaar als hij of zij een koper heeft gevonden. De rechtstreekse contacten met investeerders, projectontwikkelaars, subdividers en dergelijke verlopen dus sneller.

Deal Trader: Lucratieve eigendommen in uw eigen portefeuille

U houdt de meest lucratieve eigendommen zelf naarmate uw kredietwaardigheid en eigen vermogen toenemen.

Wat moet je kunnen doen?

Verdien snel geld met onroerend goed! Dat klinkt super simpel.

Als handelaar staan u uitdagingen en problemen te wachten. U hoeft niet veel geld te investeren, maar u moet wel tijd investeren om te leren. Een voorsprong in kennis maakt je een handelaar. Of het nu gaat om basiskennis over taxatie, de juiste analytische instrumenten voor vierkante meterprijzen of zelfs het verkrijgen van kwaliteitscontacten (investeerders) die u vertrouwt.

Problemen en uitdagingen: Checklist

Laten we eens kijken naar de typische problemen en uitdagingen die u te wachten staan in het dagelijkse leven van een deal trader.

Problemen en uitdagingen:

 • Kom je de vastgoedsector binnen met weinig kennis?
 • Wat zijn de eerste stappen om een succesvolle deal trader te worden?
 • Welke instrumenten zijn beschikbaar om marktanalyses uit te voeren?
 • Welke eigendommen leveren goede deals op? U en de belegger
 • Welke partners zijn waardevol, wie kun je negeren?
 • Hoe evalueert u snel en onafhankelijk vastgoedaanbiedingen?
 • Hoe kom je aan goede deals?

Als je alle uitdagingen een voor een bekijkt, zijn ze niet meer zo moeilijk. Vooral als u handelt met de kennis en ervaring van deskundigen om de eerste fouten op voorhand te vermijden.

Begin nu! Word een handelaar

Weet je niet waar je moet beginnen? Hier is een tip: Immobilien-Erfahrung.de – de collega’s geven u de expertise die u nodig heeft. Als u serieus geïnteresseerd bent in het onderwerp deal trading en u wilt geld verdienen met onroerend goed, lees dan hier meer:

know-how, netwerk en toegang tot specialisten:

 • Deal Handelaar
 • Fix’n’flipper
 • Beleggers
 • Projectontwikkelaar
 • Etc.