Wonen in Duitsland: een overzicht van populaire wijken in Berlijn, Hamburg, München en Co.

Wonen in Duitsland – Vastgoed kopen in Berlijn, Hamburg, München, Keulen, Düsseldorf, Frankfurt & Co. – Een flat vinden in Duitse steden en wonen in Duitsland is niet zo eenvoudig. Vooral het zoeken naar de juiste buurt kan hard werken zijn en dan is er nog het proces van het kopen van uw eigendom. Daarom willen wij u graag een kleine gids geven, met aanwijzingen, tips en vooral een overzicht van de beste woonwijken in de populairste steden van Duitsland. Terug naar het overzicht: Onroerend goed Duitsland.

Wonen in Duitsland: Ultieme stadsgids

De vastgoedprijzen in Duitsland blijven stijgen, wat betekent dat steeds meer mensen een huis of een appartement als investering overwegen. Toch is vastgoed in Duitsland niet zo’n populaire belegging als in de VS, ook al is het een veiliger optie om geld in te beleggen dan gebieden als de aandelenmarkt, vooral in tijden van crises op de financiële markten.

Onroerend goed als investering: Hamburg, Berlijn, München & Co.

Als u dieper in een stad wilt duiken, zullen deze artikelen u helpen:

Waar kan ik het beste investeren in Duitsland?

Als u om de bovengenoemde redenen uw geld niet in onroerend goed wilt steken, is het zinvol na te denken over welke stad, en vooral welke buurten, een groeipotentieel hebben. Aan de andere kant kunt u ook op veilig spelen en teruggaan naar beproefde buurten. Als belegger loont het zeker de moeite om zich te concentreren op veilige buurten, terwijl beleggers meer kijken naar perifere gebieden en de buitenwijken van een stad. Wij hebben hier meer informatie over onroerend goed als investering voor u:

Berlijn: Onroerend goed in de trendy wijk Kreuzberg en villawijk Dahlem

Als hoofdstad van Duitsland trekken dagelijks duizenden mensen naar de metropool aan de Spree om er te werken, te studeren en uit te gaan. Om die reden is een flat hier bijzonder de moeite waard. Wonen in de metropool is ook iets heel bijzonders. Berlijn ademt een sfeer uit die geen enkele andere Duitse stad kan evenaren. Het publiek is internationaal en de grootte van de stad zorgt ervoor dat elke wijk zijn eigen sfeer heeft. U voelt de diepgewortelde geschiedenis van Berlijn en de diversiteit van haar inwoners in elke hoek.

 • Bevolking: 3.669.491 inwoners
 • Oppervlakte: 891,68 km²

Aankoopprijzen huizen: 4.000 €/m²

Aankoopprijzen appartementen: 4.500 €/m²

Culturele rijkdom verspreid over 12 Berlijnse wijken

Terwijl de Kurfürstendamm de thuisbasis is van exclusieve luxe winkels, biedt de Hackesche Märkte boetieks van individuele, lokale ontwerpers. Wedding daarentegen zit vol met tweedehandswinkels waar je echte schatten kunt vinden. Maar de diversiteit komt natuurlijk niet alleen tot uiting in de mogelijkheden om te winkelen.

De arbeidsmarkt van Berlijn is ook divers en biedt alles wat je je maar kunt voorstellen, van start-ups tot banen in het bedrijfsleven. Berlijn is ook de thuishaven van de grootste universiteit van Duitsland en telt in totaal 39 universiteiten en hogescholen waar je van alles kunt studeren, van architectuur tot kunst en economie.

Berlijn is vooral beroemd om zijn vele bezienswaardigheden, zoals de Brandenburger Tor, de East Side Gallery met delen van de Berlijnse Muur, de kathedraal en de Potsdamer Platz. Berlijn is een bruisende stad – ook ’s nachts, met wereldberoemde clubs zoals Berghain en vele andere bars en disco’s in de stad. De Bundestag, het centrum van de Duitse politiek, is ook een bezoek waard.

Kijk zelf maar eens rond in de wijken van Berlijn en ontdek zelf de buitengewone mogelijkheden. Laat u overtuigen door de bezienswaardigheden van de stad die zowel bij toeristen als Berlijners populair zijn:

Duurste woonwijk en beste cafés in Kreuzberg, Charlottenburg en Co.

Bij het zoeken naar de perfecte woonwijk spelen veel verschillende aspecten een rol. Enerzijds zijn er de prijzen van de flats, anderzijds de buurt zelf. Daarom geven wij u graag een kort overzicht van wat u in elke wijk kunt verwachten. U vindt al het andere op onze overzichtspagina:

Maar zoals beloofd, willen we ook de bijzonderheden van de verschillende buurten niet verzwijgen. Dat is wat de buurten speciaal maakt:

 • Friedrichshain: de thuisbasis van de beste cafés van Berlijn
 • Mitte: Thuisbasis van de duurste woonlocaties, zoals Pariser Platz
 • Charlottenburg-Wilmersdorf: de thuisbasis van de mooiste oude gebouwen
 • Kreuzberg: de thuisbasis van de meeste historische monumenten
 • Dahlem: thuisbasis van de meeste luxe villa’s

Hamburg: Luxeappartementen in HafenCity, Winterhude en villa’s in Blankenese

Hamburg mijn parel – luxe staat groot geschreven in de Hanzestad. De prijzen van onroerend goed zijn navenant hoog en zijn de laatste jaren voortdurend gestegen. Daarom is de stad met meer dan een miljoen inwoners een zeer goede plaats om in onroerend goed te investeren. Ontwikkelaars van grote woonprojecten hebben de Hanzestad ook voor zichzelf ontdekt, en de laatste jaren zijn luxueuze woonprojecten zoals het HafenCity-gebied gebouwd. De luxeflats aan de Elbe zijn onvergelijkbaar en komen in de buurt van geen enkel project dat de Duitse steden de laatste jaren hebben gezien.

 • Bevolking: 1.899.160 inwoners
 • Oppervlakte: 755,22 km²

Aankoopprijzen appartementen: 4.500 €/m²

Kleine wijken met veel potentieel in Hamburg

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Berlijn is Hamburg verdeeld in vele kleine wijken, die elk hun eigen charme hebben. Door de rivieren de Elbe en de Alster wordt de stad voortdurend opgebroken door de rivier, wat leidt tot ongelooflijk populaire woonlocaties direct aan het water, waarvan de meeste ook een prachtig uitzicht garanderen.

In Hamburg, zo lijkt het, is er een groter onderscheid tussen wonen, werken en uitgaan dan in andere steden. Of dit ook te wijten is aan het feit dat de stad verdeeld is in in totaal 104 districten, hoewel het gebied zelf kleiner is dan Berlijn, blijft open. Wat wel zeker is, is dat de stad niet achterblijft bij de hoofdstad wat betreft vastgoedprijzen of uitgaansleven.

Het centrum van Hamburg en St. Pauli zijn de delen van de stad die nooit slapen. Overdag kunt u hier winkelen, boodschappen doen of, vooral in St. Pauli, gewoon op uw gemak de levendige wijk verkennen.

Maar als u wilt weten waar de beste plaatsen zijn om te wonen en wat elke wijk speciaal maakt, dan hebben wij het perfecte artikel voor u. Hier vindt u alles wat u moet weten over de wijken die het meest geschikt zijn voor investeringen in onroerend goed:

Hamburgs 5 populairste plekken: HafenCity, Harvestehude en Co.

HafenCity, het stadscentrum, Harvestehude en meer hebben zeker een aantal bekende en ook minder bekende plaatsen om te verkennen. Als u verder de stad uit wilt, kunt u natuurlijk ook het beroemde Treppenviertel in Blankenese bekijken. Als u er toch bent, neem dan een kijkje in de luxueuze villa’s en zie wie hier niet de rest van zijn leven zou willen doorbrengen.

 • Landungsbrücken
 • Speicherstadt
 • Stadhuis
 • Sternschanze
 • Alsterpark

München: luxe appartementen in de duurste stad van Duitsland

Wie naar luxe verlangt, hoeft in München niet ver te zoeken, want alleen de elite verzamelt zich hier. De koopprijzen voor onroerend goed zijn navenant hoog. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Beierse hoofdstad de duurste woonwijk van Duitsland herbergt, het Glockenviertel. München is interessant voor al diegenen die hun geld in onroerend goed willen investeren, vooral omdat de inwoners van de stad herhaaldelijk blijk geven van een grote bereidheid om voor huurwoningen te betalen.

 • Bevolking: 1.484.266 inwoners
 • Oppervlakte: 310,7 km²

Aankoopprijzen appartementen: 7.950 €/m²

Beste woonlocaties rond het centrum van München

Wanneer men de vastgoedprijzen in München bekijkt, wordt het snel duidelijk: de populairste locaties liggen duidelijk rond het stadscentrum. Vooral als het gaat om woonoplossingen zoals loftwoningen of penthousewoningen. In de wijken rond het stadscentrum zijn de inwoners van München bereid grote sommen uit te geven voor het perfecte appartement. De studentenwijken Maxvorstadt en Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt zijn bijzonder populair bij de welgestelden.

Wie op zoek is naar het toppunt van luxe, hoeft in München ook niet ver buiten de stad te gaan. Terwijl de villa’s in Hamburg in de buitenwijken van de Elbe te vinden zijn, zijn ze in München te vinden in de villa-kolonies rond het paleis Nymphenburg. Woningen in dit gebied zijn voornamelijk off-market te vinden. Daarom is werken met een makelaar hier bijzonder de moeite waard.

Wilt u meer weten over de vastgoedmarkt, het leven en de populairste wijken in München? Kijk dan hier eens:

Theresienhöhe, Maxvorstadt en Co.: München wijken tijdens het Oktoberfest

Het Oktoberfest in september trekt elk jaar altijd duizenden feestbeesten. De Beierse hoofdstad gaat in de noodtoestand en de inwoners van München die niet aan de festiviteiten deelnemen, verlaten de stad liever voor de duur van het festival. Het bier stroomt in massa’s en steeds weer hoort men van confrontaties tussen gasten en de politie. Hoewel dit klinkt als absolute horrorverhalen, is natuurlijk niet de hele stad getroffen.

Natuurlijk is het toerisme in deze periode veel groter dan normaal, wat veel bezoekers naar het stadscentrum brengt. Deze toename van de bevolking is merkbaar rond het stadscentrum en ook in de bars en pubs is het drukker dan gewoonlijk, maar in de meeste woonwijken hoeft men zich daar geen zorgen over te maken.

Vooral Nymphenburg en Ludwigvorstadt-Isarvorstadt, evenals Schwabing-West, worden nauwelijks getroffen door de festiviteiten en blijven rustig zoals gewoonlijk. Natuurlijk biedt het Oktoberfest ook mogelijkheden voor kortetermijnverhuur van uw eigendom, dus het is zeker niet allemaal slecht. U kunt het gebied rond de Theresienwiese hier van dichterbij bekijken:

Frankfurt: Loftwoningen en hoogbouw

De bankstad aan de Main biedt een aantal mooie wijken en geweldige luxe flats. Frankfurt maakt deel uit van het Rijn-Maingebied, een schilderachtig gebied op slechts enkele minuten van de grote stad. Vooral de nabijheid van de Taunus en het welvarende Bad Homburg maken de stad extra aantrekkelijk. Frankfurt wordt ook gekenmerkt door een fascinerende skyline en een parmantige mix van nieuwbouwprojecten en oude gebouwen. De nieuwe luxeflats die hier worden gebouwd, zijn bijzonder gewild.

Wonen in de Hoofdmetropool: moderne woningen met uitzicht

Pas onlangs is de stad ontdekt door projectontwikkelaars, met als resultaat veel nieuw ontwikkelde wijken met onvergelijkbare luxe flats. Als u denkt aan een investering in onroerend goed, bent u in de stad aan de Main aan het juiste adres. Lees hier meer over Frankfurt en zijn meest exclusieve wijken:

Aankoopprijzen appartementen: 5.800 €/m²

Een voorbeeld van een populaire wijk in Frankfurt is Westend-Süd, waar commerciële panden en woongebouwen elkaar de loef afsteken.

Westend-Süd: luxeflats in het hart van de stad

Samen met het stadscentrum is de Westend het stadsdeel waar het leven zich afspeelt in Frankfurt. Banken, adviesbureaus en tal van andere werkgevers zijn hier gevestigd, wat dagelijks duizenden forenzen naar de stad lokt. Daarom is de vraag naar woningen hier bijzonder groot. Dit komt tot uiting in de vele nieuwbouwprojecten die het district de afgelopen jaren heeft gekend.

Wie op zoek is naar de nabijheid van het stadscentrum en een zakelijke sfeer, vindt wat hij zoekt in het Westend, kijk zelf maar:

Düsseldorf: Luxe woonoplossingen in Oberkassel en meer

De kunsthoofdstad van Duitsland is waarschijnlijk Düsseldorf. Dit wordt ook weerspiegeld in het stadsbeeld, want indrukwekkende oude gebouwen en grandioze stadsvilla’s kenmerken de vastgoedmarkt van deze middelgrote stad. Vooral de laatste jaren heeft Düsseldorf aan populariteit weten te winnen en overtuigt het investeerders en mensen die op zoek zijn naar een woning als investering met betaalbare huizenprijzen in vergelijking met eerdere steden en een prachtige woonomgeving.

Hoe te leven in Düsseldorf – uitgaan, winkelen en meer

Als u meer wilt weten over Düsseldorf als stad en vooral alles over de populairste woonwijken en waar het de moeite waard is om te investeren in onroerend goed, neem dan hier een kijkje, waar we u vertellen waar u de beste cafés kunt vinden, de mooiste musea kunt bezoeken en alles wat u moet weten over de stad:

Aankoopprijzen appartementen: 3.900 €/m²

De meest exclusieve woonwijk van Düsseldorf is ongetwijfeld Oberkassel, die wij u niet willen onthouden.

Oberkassel: exclusieve stadsvilla’s met uitzicht op de rivier

De populaire Düsseldorfse wijk Oberkasel wordt door de Rijn gescheiden van de oude binnenstad van Düsseldorf. Deze omstandigheid leidt naar indrukwekkende woonlocaties met uitzicht over de prachtige stad in het Rijnland. Wie een hoge dunk van zichzelf heeft, koopt een huis in Düsseldorf. De bereidheid van de bewoners om te betalen is navenant hoog. Als u een huis wilt kopen dat zijn waarde behoudt, kijk dan eens rond in Oberkassel:

Keulen: Luxe villa’s in Hahnwald en vastgoed in Südstadt

Het carnavalsbolwerk aan de Rijn is niet alleen tijdens de feestdagen een bezoek waard, maar trekt ook elk jaar duizenden mensen aan met zijn rijke onderwijsaanbod en gevarieerde arbeidsmarkt. Keulen is ook berucht als mediastad en is de bakermat van film, televisie en moderne mediaoplossingen.

Huisvestingsmogelijkheden rond twee groene gordels

Het gecomprimeerde stadscentrum biedt veel woonmogelijkheden, maar de echt exclusieve locaties zijn iets verder buiten de stad te vinden. Daarom hebben wij een gidsje samengesteld met de beste plaatsen om te wonen en waar u uw geld het beste kunt investeren:

Aankoopprijzen appartementen: 4.000 €/m²

Als u Keulen in al zijn pracht wilt beleven, ga dan naar Südstadt, waarover dadelijk meer!

Südstadt: stadswijk met luxe flats

De Südstadt van Keulen laat niet alleen de echte kern van Keulen zien, maar de wijk is ook populair bij jong en oud om in te wonen. Dat komt door de uitnodigende straten, die het hele jaar door vol leven zijn. Tijdens de semesters zijn hier studenten van de Technische Universiteit te vinden, aangetrokken door de coole straatcafés en de aangename flair van Südstadt.

Maak een virtuele wandeling door de straten van de zuidelijke stad en laat u infecteren door de geest: