Vastgoedmarkt: Huizen- en flatprijzen stijgen in Wiesbaden-Erbenheim

Wat in het hele Rijn-Maingebied kan worden vastgesteld, geldt ook voor Wiesbaden-Erbenheim: de vastgoedprijzen blijven stijgen. Met een stijging van ongeveer 20% ten opzichte van het voorgaande jaar staat het district Wiesbaden helemaal bovenaan de lijst. Een echt voordeel voor iedereen die hier zijn huis, appartement of eigendom wil verkopen! Het Lukinski team van experts zal u laten zien wat belangrijk is voor een succesvolle huisverkoop. Als discreet makelaar voor Wiesbaden en het Rijn-Maingebied hanteert Sebastian Mathias von Lukinski een iets andere aanpak dan de gebruikelijke makelaars. Want vooral in de verhitte markt is het belangrijk om het hoofd koel te houden.

Discretie bij de verkoop van een huis – de basis voor succes

Veel helpt veel: dit is het motto van de meeste particuliere huizenverkopers, die hun eigendom niet alleen in elk regionaal advertentieblad plaatsen, maar ook op alle relevante verkoopsportalen. Dit is een fatale fout in de ogen van Diskret makelaar Sebastian Mathias. Zijn recept is de succesvolle verkoop van onroerend goed, bijna met uitsluiting van het publiek. Wat klinkt als een tegenstrijdigheid, wordt logisch bij nader inzien. Omdat een discrete makelaar werkt met deze middelen:

 • Diskret-Makler von Lukinski verkopen uw huis met absolute discretie
 • Lukinski’s discrete makelaars doen het zonder de gebruikelijke internetportalen voor vastgoedaanbiedingen
 • Diskret-Makler vonLukinski heeft een uitgebreid bestand van belanghebbende partijen
 • Lukinski’s discrete makelaars zorgen zo vaak voor een snellere verkoop van uw woning
 • Discrete makelaars van Lukinski verkopen onroerend goed in alle soorten en maten
 • Lukinski’s discrete makelaars werken ook als de verkoper in het buitenland woont

Met een “geheime verkoop” – zoals deze methode reeds lang bekend is in de internationale onroerend-goedwereld – kan de verkoper er ook zeker van zijn dat hij topprijzen voor zijn eigendom krijgt. De gerichte aanpak van de discrete makelaar zorgt er meestal voor dat de verkoop snel wordt afgerond.

Taxatie van onroerend goed: hoe bepaal je de juiste woningwaarde

Het succes van de verkoop van uw huis hangt voor een groot deel af van de juiste vraagprijs. Als de prijs te hoog is, schrikt dat potentiële kopers af. Potentiële kopers zullen eerder sceptisch worden als de prijs te laag is voor de regio van het onroerend goed. De basis voor een realistische verkoopprijs is een taxatie van het huis. Met Lukinski is dit eenvoudig, snel en gratis voor de verkoper. Om tot een realistische vraagprijs te komen, moet de vastgoeddeskundige echter met een paar belangrijke zaken rekening houden. Deze omvatten de locatie en de inrichting van het huis. Smaak speelt hier geen rol. Alleen de feiten tellen voor een correcte taxatie van onroerend goed.

Wanneer heeft een taxatie van een huis zin?

“Wat is mijn huis waard?” is wat iedereen wil weten die zijn eigendom wil verkopen. Een professionele woningtaxatie is echter ook bijzonder nuttig als het goed zal worden of is geërfd. Dit komt doordat het bedrag aan successierechten in het geding is. Als u wilt weten hoe de waarde van uw eigendom zich ontwikkelt, kunt u ook een taxatie laten uitvoeren. De officiële statistieken geven meestal slechts een globaal overzicht van de prijsontwikkeling in de regio. Van bijzonder belang voor de taxatie in Erbenheim: Welke invloed hebben de verkeersverbindingen met het autosnelwegennet en het openbaar vervoer op de waarde van het onroerend goed? En: Hoe beïnvloedt vliegtuiglawaai uit Frankfurt de waarde?

Statistik: Entwicklung der Hauspreise in Deutschland in den Jahren von 2000 bis 2018 (2015 = Index 100) | Statista

Meer statistieken vindt u op Statista

Dit alles beïnvloedt de waarde van een huis

 1. Locatie van het onroerend goed De macro-locatie (regio als geheel) en de micro-locatie (directe woonomgeving, afstand tot scholen, artsen, winkelvoorzieningen).
 2. Uitrusting Welke bouwmaterialen werden gebruikt; grootte van de woonruimte; grootte van het perceel; aanwezigheid van een privétuin; uitrusting die de woonwaarde verhoogt.
 3. Algemene toestand Energie-efficiëntieklasse; mate van modernisering van de diensten van het gebouw; mate van renovatie van het interieur en het exterieur van het huis in het algemeen.

Dit is hoe de woningtaxatie werkt

 • Beschrijf uw eigendom. Is het een eengezinswoning of een appartementsgebouw? Wat is de indeling van het pand? De grootte van het perceel en de woonruimte zijn belangrijk, evenals het bouwjaar en de datum van vroegere renovaties. Attentie! Houd facturen gereed!
 • Regel een afspraak ter plaatse. Lukinski’s vastgoedexperts zullen uw informatie evalueren en een persoonlijke afspraak ter plaatse regelen. Dit is de enige manier om een volledig beeld van het eigendom te krijgen.
 • Na een uitgebreide prijsanalyse ontvangt u een dossier met de optimale, marktconforme verkoopprijs voor uw eigendom.

Taxatie door uzelf of door de makelaar?

In principe kan iedere huiseigenaar zelf de waarde van zijn eigendom bepalen. Er is geen verplichting om dit door een deskundige te laten doen. De reden waarom het huis moet worden getaxeerd, speelt een belangrijke rol bij de keuze van de juiste manier.

Een zogenaamd “volledig deskundigenverslag” kan alleen worden opgesteld door een officieel aangewezen en beëdigd deskundige. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als de eigendomssituatie moet worden opgehelderd met het oog op een gerechtelijke procedure, een verplichte veiling of een verzekeringsclaim. Echtscheidingen of scheidingen van tafel en bed leiden ook vaak tot een taxatie in een volledige taxatie. In het kader van kredietverstrekking aan banken of voor belastingkwesties met de belastingdienst is meestal ook een officiële deskundige nodig voor de taxatie van onroerend goed. De kosten bedragen ongeveer 0,5 % van de vastgestelde waarde.

Architecten of burgerlijk ingenieurs kunnen ook worden gebruikt als taxateurs van onroerend goed. Het is echter van belang vooraf duidelijkheid te krijgen over de kosten die voor de taxatie in rekening zullen worden gebracht. De taxatie door een makelaar is daarentegen gratis. Pas wanneer het huis met succes is verkocht, wordt de vooraf door de makelaar in het contract overeengekomen premie verschuldigd. Tot nu toe heeft de koper de premie geheel of voor de helft betaald.

Als u uw eigendom zelf wilt taxeren, moet u met een paar dingen rekening houden. In de eerste plaats is er de emotionele band van de eigenaar met zijn eigendom. Dit leidt er meestal toe dat een waarde te hoog wordt ingesteld. Verkopen van onroerend goed in de onmiddellijke omgeving kunnen helpen om een eerste schatting van de waarde van het huis te krijgen. Een eigen taxatie is meestal voldoende als u gewoon een gevoel wilt krijgen voor de waarde van uw eigen bezit zonder concrete intentie om het te verkopen. Een vastgoedkompas met gemiddelde informatie over koop- en huurprijzen kan hier ook nuttig zijn.

 

Conclusie: Laat de deskundige evalueren wanneer de prijzen stijgen

Misschien komt er ook in Wiesbaden-Erbenheim snel een einde aan de stijging van de huizenprijzen. Alleen de verkoper zelf beslist wanneer het juiste moment is om het huis te verkopen. Het advies van een ervaren vastgoeddeskundige van Lukinski helpt echter altijd om de juiste verkoopprijs te bepalen. Vooral in regio’s met enorme stijgingen van de vastgoedprijzen heeft de makelaar het hoofd koel te houden om het doel niet voorbij te schieten. Uiteindelijk kent de deskundige ook de prijzen van de hele regio, heeft hij een deskundig oog voor de staat van het huis en kent hij de wensen van de mogelijke kopers. Op die manier is elke verkoper van een huis er zeker van dat hij de werkelijk optimale waarde van zijn eigendom krijgt wanneer het wordt getaxeerd.