DJI Mavic Mini 2 Drone kopen? Ervaring, Prijs, Camera, Gewicht, Snelheid – Test & Video

DJI Mini 2 – Een snelle, lichte en kleine drone met 4K camera online kopen… en goedkoop!? Ja, natuurlijk! Voordat u een drone koopt voor foto- en video-opnamen, moet u beslist de getuigenissen lezen. Instructies, vliegtijd, snelheid, bereik, camera kwaliteit, installatie, setup en app voor Android & iOS. Natuurlijk heb ik ook een unboxing video voor jullie gemaakt, hier in het artikel en op mijn YouTube kanaal: Lukinski. Waarom deze test? Er zijn veel drones op de markt, maar welke is nu echt goed in vergelijking? We hebben in de loop der jaren al heel wat drones in onze kantoren gehad en deze is onze absolute favoriet: perfecte foto’s, gemakkelijk te bedienen en een drone onder de 1000 euro (slechts 575,56 euro netto), inclusief alle accessoires, van propellers tot een harde koffer voor onderweg. Dit is de ideale manier om huizen, villa’s en eigendommen (inclusief sport & co.) in de kijker te zetten voor de volgende vastgoedtentoonstelling. Met de DJI Mini 2 worden dronevideo’s of droneopnamen zo snel gemaakt dat je het hele proces van vliegen en produceren in één dag kunt leren. Hier zijn alle antwoorden! Heb je geen zin om te lezen, wil je morgen meteen beginnen? Momenteel in een pakket voor slechts 440,55 euro op Amazon: DJI Mini 2.

In review, DJI Mini2 op Amazon: DJI Mavic Mini 2

Mijn ervaring: DJI Mini 2 drone in test!

Wat maakt een onroerend goed exposé beter? Foto’s zeggen meer dan duizend woorden en drones leveren de mooiste foto’s of video’s die u zich als onroerend goed verkoper maar kunt wensen. Velen noemen deze drones de beste die buiten de professionele markt verkrijgbaar zijn. Maar hoe lang vliegt de Mini 2 en hoe snel vliegt hij of hoeveel weegthij?

Voor we in de details treden, volgt hier een overzicht van wat belangrijk is:

 • Extreem licht: slechts 249 gram
 • Geen drone licentie nodig
 • Camera in 4K (max 30 FPS)
 • HD ook slow motion mogelijk (60 FPS)
 • Installatie en instelling: 4 minuten
 • Klaar om te starten: 30 seconden
 • Vliegtijd / batterij: 30 minuten (officieel 31 minuten)
 • Vliegtijd / pakket: 120 minuten
 • App: Gratis voor Android & iOS

Hoe zou ik de drone beoordelen na de test?

Persoonlijke waardering: 4.9 / 5.0

Is drone vliegen toegestaan? Welke drone voor beginners? Welke drone is de beste? Wat mag ik filmen met mijn drone? Antwoorden op al deze vragen zijn te vinden in deze gids. Tip! Na de aanbevelingen hebben wij ook een overzicht gegeven van de huidige regelgeving inzake dronevluchten. Wat is belangrijk? Waar moet je op letten? In Duitsland zijn er duidelijke regels voor het vliegen met drones. Maar maak je geen zorgen, ze zijn relatief duidelijk en goed geformuleerd als het gaat om het gebruik van drones voor foto- en video-opnamen.

Perfect natuurlijk voor luchtfotografie van onroerend goed (foto’s, video’s met een drone): na de lijst met aanbevelingen vindt u voorbeeldfoto’s en dronevideo’s die met de DJI Mini 2 zijn gefilmd. Voor de Amazon checklist, hier is een quickview van de DJI Mini 2! Dit zijn de vragen waar 90% van alle kopers in geïnteresseerd zijn.

Wat ik ook erg leuk vond aan de drone, of liever gezegd de levering: er is vrijwel geen plastic en geen overbodige verpakking! Dit is hoe 2021 moet worden geleverd.

Alle vragen en antwoorden over de DJI Mavic Mini 2 volgen vanaf nu.

Mijn ervaring en alles over de prijs, de camera, het gewicht, de maximum snelheid en de vliegafstand.

In review, DJI Mini2 op Amazon: DJI Mavic Mini 2

Het pakket wordt geleverd met de volgende inhoud:

 • DJI Mini 2
 • Radiografische afstandsbediening
 • Intelligente vluchtbatterij
 • Vervangingspropeller (paar) 3x
 • Gimbal beschermer
 • Type C kabel
 • RC-kabel (micro-USB-aansluiting, USB-C-aansluiting en flash-aansluiting) 1x per stuk
 • Reserve stok (paar) / Reserve schroef 1x / Schroevendraaier

Unboxing! Dit is hoe de Mavic Mini 2 wordt geleverd:

DJI Mavic Mini 2: uitpakken, app & leren vliegen

Voordat we naar details zoals verdere vragen, snelheid & co. Foto’s zeggen meer dan 1.000 woorden, hier is mijn unboxing + XXL video over de app en het leren vliegen met de drone.

 1. Uitpakken: DJI Pakket
 2. Leer vliegen met een drone: handleiding

Uitpakken: DJI Pakket onder 600 euro

Video’s zeggen meer dan duizend woorden! Hier live, vanuit mijn kantoor, het grote uitpakken!

Leer vliegen met een drone: Handleiding (Duits)

Leren vliegen voor beginners met DJI App voor Android / iOS. Na de DJI Mini 2 unboxing, een korte tutorial: app, opstijgen, landen, camera, instellingen & Co. Leer de basis voor je eerste vlucht met de drone. In de video ziet u de DJI Mavic Mini 2 die slechts 249 g weegt en een snelheid van 56 km/u haalt. Een echt vlieggewicht! Een echte vlieggewicht! Hoe gedraagt de drone zich in de wind onder echte omstandigheden? Hoe werkte de 4K camera en gimble? De test en mijn conclusie!

 • App: Leer vliegen met een drone

Video-handleiding: Tijdlijn

 • 00:20 – DJI Mavic Mini 2 Checklist (Uitrusting)
 • 05:00 – Starten en laden, eerste voorbeeld
 • 08:20 – App en functies (hoogte, afstand, camera, enz.)
 • 12:00 – Camera-instelling (foto, video, slow motion)
 • 14:10 – Maatvergelijking en batterijwissel
 • 15:20 – Vol! Tas
 • 15:50 – De drone veilig inpakken (bescherming)
 • 17:00 – Vliegtest (Skyline)
 • 19:40 – Camera, optische zoom
 • 20:50 – Drone beelden, voorbeeld scènes

Waarom een drone? Precies voor zulke, spectaculaire shots van onroerend goed en locatie:

Hoe lang vliegt de DJI Mavic Mini 2?

De drone heeft een vliegtijd van ongeveer 30 minuten, soms 31, maximaal 32 minuten vliegtijd met zeer zuinig vlieggedrag.

 • Vliegtijd: 30 minuten

Het pakket wordt geleverd met 3 batterijen. Dit betekent dat u 90 minuten lang kunt vliegen en fotograferen. In de test waren de specificaties correct. De lader heeft ook sleuven voor 3 batterijen, die batterij per batterij worden opgeladen, wat slim is. Op deze manier heeft 1 batterij altijd de voorkeur en kunt u de drone sneller weer gebruiken.

Tip! U kunt 1 extra batterij opladen in de drone. Zo kunt u direct dubbel opladen met de lader (en 2 USB-C-kabels, meegeleverd).

Hoe snel vliegt de DJI Mavic Mini 2?

De maximale snelheid van de DJI Mini 2 drone is 57,6 km/u! Ter vergelijking: de DJI Mini 1 vloog met een maximumsnelheid van 46,8 km/u. Relatief traag in vergelijking met grotere, pro-modellen, maar voldoende voor 99% van alle opnamen of concepten.

 • Maximumsnelheid: 57,6 km/h
 • + 10,8 km/h in vergelijking met het vorige model

Hoeveel weegt de Mini 2?

Minder dan 249 g! Dat maakt het ongeveer zo “zwaar” of licht als een appel. Ik was erg verrast toen ik hem uit de doos haalde. Hij is superlicht, maar heeft toch een stabiele, hoogwaardige constructie. Dus het lijkt helemaal niet op een “kleine, lichte drone”.

 • Minder dan 249 gram

Tijdens de test was ik verbaasd over hoe stabiel de Mini 2 is, zelfs in buitenomstandigheden, d.w.z. bij lichte wind. Ondanks het gewicht van slechts 249 gram, is hij zeer stabiel tijdens de vlucht.

Hoe groot is de DJI Mavic Mini 2?

Uitgevouwen zijn de afmetingen 160×202×55 mm. Ter vergelijking: de DJI Mini 1 had een afmeting van 150×190×60 mm. Als je hem voor het eerst in je handen houdt, is hij ongeveer zo groot als een tennisbal (in een ander formaat, natuurlijk). Hij past dus makkelijk in één hand.

 • 160×202×55 mm (uitgevouwen)

In de test bleek de grootte van de drone zeer effectief te zijn. Waarom? We kunnen nu nog makkelijker door kamers vliegen. Deuren zijn nog makkelijker te passeren, net als ramen. Dit maakt het mogelijk om echt, visueel sterke vliegscènes te realiseren. De video’s hebben een nog indrukwekkender, kwalitatief hoogstaander effect op de kijker door het binnen/buiten-effect.

Hoe goed is de camera van de drone?

In de DJI zit een 12-megapixelcamera die gegarandeerd indruk zal maken op iedereen die de eerste beelden van de drone ziet. De camera werkt met 4K/30fps video en een 3-assige gemotoriseerde gimbal.

 • 12 megapixel camera
 • 4K/30fps video
 • Gemotoriseerde 3-assige gimbalaandrijving

De beste drone-opnames, of het nu foto’s of video’s zijn, krijg je natuurlijk buiten. Waarom? Het licht is gewoon veel beter. Door de betere belichting, heb je schonere media. In donkere kamers (of ’s avonds), bijvoorbeeld, kunt u een lichte, zeer, zeer lichte ruis zien. PS: Klagen op hoog niveau.

Tip! Alle video-opnamen worden opgeslagen op een SD-kaart. In de test werkte alles perfect tot 256 GB. Als er een defect is op de SD-kaart, slaat de app alle video-opnamen automatisch op in een kleinere versie. Op die manier heb je altijd een back-up in geval van nood.

Locatie Locatie Locatie! Focus. Alleen de drone geeft zulke details.

Wat is de vliegafstand / reikwijdte?

Maximale transmissieafstand is 6 km met 720p video transmissie.

 • 6 kilometer
 • 720p video-overdracht

Volgens mijn ervaring met de eerste vliegproeven is ook hier alle informatie over het bereik of de afstand correct. De verbinding (dual band) was altijd stabiel. Je kunt ook een bepaalde frequentie instellen, dan is de kwaliteit iets beter. Met dualband zoekt het toestel automatisch naar de beste en meest stabiele verbinding. Voor “normale” en eenvoudige drone piloten zoals ik, niet echt belangrijk.

Hoe lang duurt het om de drone op te zetten?

Je bent klaar om zeer snel te vliegen. Stop je smartphone in de afstandsbediening, sluit de kabel aan, start de afstandsbediening, start de drone en je bent klaar om te gaan. Met een beetje oefening, duurt dit alles amper 30 seconden.

 1. Smartphone in de afstandsbediening
 2. Kabel aansluiten
 3. Start afstandsbediening
 4. Lanceer drone

PS: De installatietijd komt u zo te weten in het gedeelte over de DJI app.

Hoe stijg je op met de drone?

Het lanceren van je drone is super eenvoudig met de DJI app. Hij stijgt op en landt automatisch met een druk op de knop.

 • Automatisch opstijgen / landen

Detecteert de DJI Mini 2 obstakels?

Slechts gedeeltelijk – De detectie van obstakels werkt naar beneden. Zolang geen adelaar of havik de drone van boven aanvalt – ja, dat is er – is alles ok. Ter vergelijking, het grotere model, de Mavic Air 2 heeft voorwaartse + achterwaartse + neerwaartse obstakeldetectie.

De Mini 2 heeft dan ook geen “Volg mij”-functie!

 • Detectie van neerwaartse obstakels
 • Niet naar de zijkant / voorkant en achterkant!

Dit is hoe de DJI Mini wordt geleverd:

DJI-app: Android & iOS

Welke app moet je gebruiken voor je DJI Mavic Mini 2? Dit zijn mijn aanbevelingen:

Is de DJI app goed?

De app is beoordeeld met slechts 2.8 / 5.0 in de winkel. Na mijn eerste test, zeker te weinig. Hij start soepel, maakt snel verbinding en je kunt met de drone vliegen.

Android: DJI Fly & Go 4

Zoals altijd zijn er verschillende apps in de winkels.

IOS voor Apple: DJI Fly & Go 4

Hoe lang duurt het om de drone te installeren?

De installatie van de drone met de juiste app voor Android en iOs is snel gebeurd. In mijn test duurde het slechts 4 minuten van installatie in de App Store tot de eerste take-off.

 • 4 minuten van installatie tot start

PS! De DJI Mini 2 handleiding komt direct na de accessoires!

Genoeg geleerd, nu het beste pakket dat je op Amazon kunt kopen:

DJI Mini 2 drone kopen: Pakket Tip op Amazon

Waarom mijn aanbeveling? De prijzen variëren enorm! Dit DJI Mini 2 Fly pakket is momenteel verkrijgbaar op Amazon vanaf

Prijsklasse: 584,00 – 919,56 euro

De bezorging van het duurste pakket duurt zelfs een dag langer dan die van het goedkoopste pakket.

DJI Mini 2 Fly More Combo

Je hebt echt alles geleerd wat er te weten valt over de DJI. Het is een ultralichte en opvouwbare drone quadcopter, 3-assige gimbal met 4K camera, 12MP foto, 31 minuten vliegtijd, OcuSync 2.0 HD video transmissie, QuickShots met DJI Fly app. DJI Mini 2 is beginnersvriendelijk, krachtig en mini. Indrukwekkende prestaties, verbluffende beeldkwaliteit en creatieve video’s zijn slechts een paar tikken verwijderd. Maar wat ook nieuw is, is “Quickshots”. Met slechts een paar klikken neemt de DJI Mini 2 automatisch video’s op die direct kunnen worden gedeeld op sociale netwerken.

Het pakket wordt geleverd met de volgende inhoud:

 • DJI Mini 2
 • Radiografische afstandsbediening
 • Intelligente vluchtbatterij
 • Vervangingspropeller (paar) 3x
 • Gimbal beschermer
 • Type C kabel
 • RC-kabel (micro-USB-aansluiting, USB-C-aansluiting en flash-aansluiting) 1x per stuk
 • Reserve stok (paar) / Reserve schroef 1x / Schroevendraaier

Beste product op Amazon:

Accessoires: batterij, oplaadstation, etui, bescherming & Co.

Eerst en vooral, het belangrijkste, extra batterijvermogen!

Batterij: vervanging voor drone

Beste product op Amazon:

Batterijlaadstation: laad 3 batterijen parallel

Beste product op Amazon:

Hardcase voor DJI Mini 2

Speciaal voor de DJI Mavic Mini 2 drone en de bijbehorende accessoires. PS: U hebt al een uitstekende tas in het pakket! Ik raad deze hardcase alleen aan als je vaker op pad bent. Het houdt de drone veilig tegen stoten en klappen. De bijgeleverde tas is best leuk voor afspraken in de stad – voor bouwplaatsen (buitensporters & Co.) zou ik dit hoesje dan als nuttige extra aanbevelen. De koffer biedt ruimte aan je drone, 3 batterijen en de afstandsbediening. Dit geeft je ongeveer 90 minuten vliegtijd. Met de batterij in de drone krijg je zelfs 120 minuten filmtijd.

 • Afmetingen in mm: 275 x 225 x 110
 • Afmetingen in inches: 10.8 x 8.85 x 4.33

Beste product op Amazon:

360° Propellerbeschermer voor DJI Mini 2

Goedkoop en snel te installeren, beschermt de propeller volledig en verbetert de vliegveiligheid. Wie niet alleen buiten vliegt, maar ook binnen gebouwen, zoals makelaars, heeft bescherming nodig voor de propellers. Wat zou het jammer zijn als een drone uitvalt, alleen omdat je geen reserve propeller bij je hebt? Deze bescherming voorkomt grotendeels dat de propeller mensen of voorwerpen raakt en beschermt dus zowel de drone als het interieur van het pand en de betrokken personen. Deze bescherming is beschikbaar voor zowel de Mini als de Mini 2.

 • Licht en klein, makkelijk mee te nemen en op te bergen.
 • Toepasbare modellen: voor DJI Mavic Mini2 / Mavic Mini.
 • Snel los, makkelijk te installeren en te verwijderen.

Beste product op Amazon:

Propellerset voor DJI Mini 2

Als je veel reist met je drone, heb je vroeg of laat een vervangende propeller nodig. Hier is een goede deal, onder de 20 euro. Met of zonder schroefbeschermers (boven), u zult altijd reservepropellers nodig hebben. Tip! Het pakket bevat al 8 propellers voor vervanging. Als je ooit nieuwe nodig hebt, deze zijn goed en goedkoop, en snel geleverd. Hier krijg je 2 paar per motor (8 in totaal). Theoretisch kunt u uw drone twee keer vervangen voordat u meer vervangingen nodig hebt.

Propeller set in detail:

 • Propellerset voor Mavic Mini, reserveonderdelen
 • Hoeveelheid: 2 paar propellers en 12 schroeven voor montage
 • Afmetingen in cm: 16 x 8 x 1
 • Gewicht: 0,5 g elk

Beste product op Amazon:

Beschermende Film Sticker Kit

Volledige set decals voor vliegtuig en afstandsbediening.

Beschermende folie in detail:

 • Beschermt de drone tegen krassen en vuil
 • Waterdicht, zonlichtbestendig, krasbestendig
 • Gemakkelijk te verwijderen zonder een spoor

Hier zijn een paar modellen:

Camouflage Model: Digitale Look

Beste product op Amazon:

Camouflage Model: Legeruitstraling

Beste product op Amazon:

Koolstoflook

Beste product op Amazon:

Handleiding: DJI Mini 2: leren vliegen

Hier ziet u de DJI Mini 2 in actie.

De beste gids: Setup + Overzicht

Dit is de beste handleiding die ik op YouTube kon vinden. Het leert je echt alles tot aan de start van de drone, stap voor stap, inclusief de functies van de app:

Bereik 8 km? Test de drone

Eerste vlucht: Hoe goed is de drone echt ?

Functies en instructies: App

Ondanks crash! De beste drone

Waarom de DJI Mini 2 de beste drone is ondanks de crash!

Drone vliegen: regels / wetten in Duitsland

Status: 03/2020, bron Bondsministerie van Verkeer en Digitale Infrastructuur(Verordening inzake dronevluchten).

Een overzicht van de belangrijkste regels:

Model vliegvelden

Zij die hun vliegend voorwerp uitsluitend op een modelvliegterrein laten vliegen, kunnen dit ongewijzigd doen. De nieuwe regels gelden alleen buiten de modelvliegplaatsen. De enige uitzondering is dat u een sticker met de naam en het adres van de eigenaar moet aanbrengen.

Drones van meer dan 0,25 kilogram

Eigenaars van drones of modelvliegtuigen die meer dan 0,25 kilogram wegen, moeten een sticker met de naam en het adres van de eigenaar aanbrengen.

Drones van meer dan 2 kilogram

Voor eigenaars van drones of modelvliegtuigen die meer dan 2,0 kilogram wegen:

 • U moet een plaquette aanbrengen met de naam en het adres van de eigenaar.
 • Bovendien moeten zij het bewijs van bijzondere kennis leveren. Het certificaat wordt afgegeven hetzij na een examen door een door de Federale Luchtvaartautoriteit erkende instantie, hetzij, in het geval van modelvliegtuigen, na instructie door een luchtsportvereniging.

Drones van meer dan 5 kilogram

Eigenaars van drones of modelvliegtuigen met een gewicht van meer dan 5,0 kilogram hebben ook een opstijgvergunning nodig, die wordt afgegeven door de luchtvaartautoriteiten van de staat.

Vluchten van meer dan 100 meter hoog

Voor piloten die hun vliegend voorwerp – buiten de modelvlieggebieden – meer dan honderd meter hoog laten vliegen:

 • Dit is over het algemeen verboden voor drone piloten. Een officiële vrijstelling kan worden aangevraagd bij de luchtvaartautoriteiten van de staat.
 • Voor piloten van modelvliegtuigen is een bekwaamheidscertificaat vereist.
 • In het algemeen geldt dat met drones en modelvliegtuigen alleen binnen gezichtsafstand mag worden gevlogen.

In het algemeen:

 • Drones of modelvliegtuigen moeten bemande vliegtuigen altijd vermijden.

Verbod op het vliegen met drones

Verboden is

 • Elke belemmering of in gevaar brengen,
 • Het gebruik van drones of modelvliegtuigen in en boven gevoelige gebieden, zoals plaatsen waar politie- en nooddiensten opereren, mensenmassa’s, hoofdverkeersroutes, aanvlieg- en vertrekzones van vliegvelden,
 • Het gebruik van een drone of modelvliegtuig met een gewicht van meer dan 0,25 kilogram boven woningen. Hetzelfde geldt indien het vliegende voorwerp (ongeacht zijn gewicht) optische, akoestische of radiosignalen kan ontvangen, uitzenden of opnemen.