De tuin correct plannen – van zwemvijvers tot kruidenperken

Het plannen van een tuin – Een mooi ontworpen tuin betekent niet alleen ontspanning en tijd weg van het dagelijks leven, maar ook een feel-good gebied en een verbinding met de natuur. Het ontwerp is echter vaak moeilijk. Niet genoeg ruimte of weinig ontwerpideeën zijn slechts enkele van de vele redenen hiervoor. Opdat de tuin een deel van het huis zou worden en een plaats van terugtrekking en een oase zou zijn, vooral op mooie zomerdagen, moet de planning goed doordacht zijn.

Tuinplanning – tips en trucs voor uw droomtuin

Het is lente en de zomer staat voor de deur. Het is de hoogste tijd om de tuin op te knappen voor mooie zomerdagen. Een nieuw kruidenperk, een zwemvijver of misschien een complete herinrichting van uw oase van welzijn? Zodat u goed voorbereid aan de slag kunt met de herinrichting van uw tuin, hebben wij een aantal leuke ideeën voor u op een rijtje gezet om de zomer in uw tuin te brengen.

Heb je geen tuin? Geen probleem, want wij laten u zien hoe u uw balkon of terras zomerklaar kunt maken!

Plannen en ontwerpen van een tuin – stap voor stap naar een mooie tuin

Elke renovatie moet beginnen met een goede planning. Of het nu gaat om een volledige renovatie of slechts een kleine verbouwing, de stappen moeten goed worden doordacht en van tevoren worden gepland. De verdeling van de tuin in verschillende secties is zeer belangrijk. Afhankelijk van de eisen waaraan de tuin moet voldoen, moet meer of minder ruimte worden ingepland voor de afzonderlijke elementen. Ook moet van tevoren worden bekeken welke elementen door de tuinman moeten worden gebouwd en welke in opdracht moeten worden gegeven. Zelf wat kleine elementen in de tuin creëren is een leuke herinnering en een leuk project, vooral in het voorjaar. In de video wordt gedetailleerd beschreven hoe een volkstuin kan worden omgevormd van een onverzorgd struikgewas tot een plek waar men zich goed voelt. Er worden ook waardevolle tips gegeven over de ontwerpbeginselen en de eerste planningsstappen.

 • Tuinontwerp vergt altijd een goede planning vooraf
 • De verschillende tuinelementen moeten goed op elkaar zijn afgestemd en aan de tuin zijn aangepast.

Een onderhoudsvriendelijke tuin ontwerpen – genieten en niet zwoegen

Een tuin moet vooral één ding zijn, en dat is een oase van welzijn. Zeer weinig mensen willen dagelijks zwaar tuinwerk verrichten, en daarom moet bij het plannen van een tuin altijd aandacht worden besteed aan de vervolgwerkzaamheden die de elementen met zich meebrengen. Veel verschillende bloemperken, een groot grasveld en een zwembad maken meer werk dan een zwemvijver, weinig onderhoud vergende planten en een kiezelpad. Bij het plannen van een tuin moet u dus altijd uw eigen behoeften in aanmerking nemen om de juiste elementen voor uw eigen tuin te kiezen. In de video legt een professional uit hoe een tuin op een onderhoudsvriendelijke manier kan worden aangelegd, welke voordelen daaruit voortvloeien en waar in de planningsfase rekening mee moet worden gehouden.

 • Een tuin kan zeer appelvriendelijk worden gemaakt met de juiste elementen
 • Een onderhoudsvriendelijke tuin is perfect om te ontspannen en te genieten

Bouw je eigen tuinpad – visuele verbinding en scheidingselement

Een tuinpad biedt vele praktische voordelen. Visueel is een tuinpad erg mooi om naar te kijken en het is ook een geweldig element om de tuin in verschillende gebieden te scheiden. Maar een tuinpad kan ook praktisch zijn, omdat het meestal van het ene deel van de tuin naar het andere leidt. Vooral op blote voeten is het vaak aangenamer om over een pad te lopen dan door het gras. Het aanleggen van een tuinpad is relatief eenvoudig en kan, afhankelijk van de uitstraling, in uw eentje worden gedaan. In de video wordt stap voor stap uitgelegd hoe een tuinpad gemakkelijk zelf kan worden aangelegd en hoe nuttig het kan zijn. Het voorbeeld wordt geïllustreerd met een grindpad met platen.

 • Een tuinpad kan worden aangelegd met een paar eenvoudige stappen.
 • Visueel is een tuinpad een mooie onderverdeling van de afzonderlijke delen en een verbinding ertussen

Een tuinvijver aanleggen – een kleine oase in slechts enkele stappen

Een tuinvijver heeft een bijzonder groot visueel effect, omdat het een klein waterparadijs in de tuin creëert waar vissen en planten een thuis kunnen vinden. Aangezien water door velen als een symbool van rust wordt beschouwd, kan een vijver de sfeer direct veranderen. Het zachte kabbelen van het water en de glinstering van de zon op het wateroppervlak geven de tuin een geweldige sfeer. De dieren in de vijver en de vormgeving van de afzonderlijke elementen nodigen uit om ze te observeren en te ontdekken. Vooral in kleine tuinen is een vijver een geweldig element, omdat er niet veel ruimte nodig is, maar wel een groot effect kan worden bereikt. In de video wordt stap voor stap uitgelegd hoe eenvoudig het is om een kleine vijver in uw eigen tuin aan te leggen.

 • Een tuinvijver zorgt voor een behaaglijke sfeer en verhoogt de sfeer in de tuin
 • De constructie is vrij eenvoudig en kan door uzelf worden gedaan

Bouw uw eigen open haard – het element vuur voor een idyllisch samenzijn

Een open haard biedt een gevarieerd element in het tuinontwerp. Het kan worden gebruikt voor grote evenementen, zoals een barbecuefeest, maar ook als een plaats van ontspanning en idylle op warme zomeravonden. Een open haard nodigt uit om samen te komen en is vooral populair bij gezinnen. In grote tuinen is het een goed idee om de open haard als een aparte ruimte met een omringend ontwerp in te richten om een volledig nieuwe ruimte te creëren. Maar ook kleine tuinen kunnen genieten van de voordelen van een vuurplaats. De video laat zien hoe eenvoudig het is om zelf een vuurplaats te bouwen en wat een geweldig effect het element vuur kan hebben in het tuinontwerp.

 • Een open haard is gemakkelijk zelf met de hand te bouwen
 • De tuin krijgt er een geweldig element bij dat de sfeer in de tuin verandert en op vele manieren kan worden gebruikt.

Je eigen kruidentuin kweken – de juiste kruiden en creatieve vrijheid

Kruidentuintjes bieden mooie designelementen in de tuin en zijn bovendien nuttig voor de keuken. De bedden kunnen in allerlei maten en vormen worden aangelegd en bieden dus veel creatieve vrijheid voor zowel kleine als grote tuinen. De opstelling van de bedden is geheel aan de eigenaar. Van tijm tot rozemarijn en basilicum, alles wat uw hartje begeert is mogelijk. In de video laten deskundigen zien hoe gemakkelijk het is om zelf kruidenbedden te maken, waar rekening mee moet worden gehouden en hoe het bed er ook visueel aantrekkelijk uit kan zien. Ontdek in de video welke kruiden bijzonder geschikt zijn voor de teelt in Duitse kruidenbedden.

 • Een kruidentuin is niet alleen praktisch, maar ook mooi om te zien
 • De constructie is zeer eenvoudig en kan individueel aan alle omstandigheden worden aangepast.

Een zwemvijver aanleggen – een groot project met een grote impact

Een zwemvijver is een groter project dat ook een grotere tuin vereist. Het effect dat met een dergelijk element wordt bereikt, is echter spectaculair. Een goed geplande en aangelegde zwemvijver kan de hele sfeer van een tuin veranderen en het comfort enorm verhogen. Het natuurlijke ontwerp nestelt zich in de natuurlijke omgeving en maakt het mogelijk een oase van welzijn te creëren. Door de natuurlijke filtratie met behulp van bepaalde waterplanten blijft de vijver zelfs chemisch en dus chloorvrij. Dit minimaliseert het onderhoud en de tijd die nodig is voor de verzorging. In de video toont een vakman het hele plannings- en bouwproces van een zwemvijver en een adembenemend resultaat.

 • Een zwemvijver is zeer uitnodigend, vooral in grote tuinen, en integreert zich goed in de natuur.
 • De voordelen zijn talrijk en vooral op warme zomerdagen is de zwemvijver zijn gewicht in goud waard.

Kleine tuinen ontwerpen – groot effect met weinig elementen

De trend naar kleine tuinen is in opmars. Vaak is er gewoon niet genoeg ruimte om een uitgestrekte tuin aan te leggen. Het ontwerp hoeft echter niet te worden beperkt door de grootte van de tuin. Zelfs kleine tuinen kunnen een oase van rust en een idyllische plaats van ontspanning worden. De keuze van de juiste elementen is hier van cruciaal belang. De video laat ook zien hoe belangrijk het is om de afzonderlijke elementen precies te plannen en te plaatsen, zodat de tuin niet overvol lijkt. De video maakt duidelijk dat het niettemin mogelijk is de gegeven mogelijkheden goed te benutten en dat zelfs kleine elementen een groot effect kunnen hebben.

 • Zelfs kleine tuinen kunnen met de juiste planning een paradijs van welzijn worden
 • De juiste elementen op de juiste plaats maken een perfect gebruik van de gegeven ruimte mogelijk

https://ihrhausverkauf.de/garten-in-wohlfuehloase-verwandeln-die-passenden-moebel-fuer-ihren-garten/