Contact opnemen met potentiële kopers en verzoeken om inlichtingen in behandeling nemen

Contact opnemen met potentiële kopers en aanvragen aanvaarden – Na een korte tijd zullen een aantal potentiële kopers contact met u opnemen. Of het nu per telefoon, post of e-mail is – een groot deel van het werk bestaat nu uit het verwerken van de verzoeken om inlichtingen van belangstellenden. Meer informatie vindt u hier. Terug naar: Onroerend goed verkopen.

Aanvaard en verwerk verzoeken: Gids

Hoeveel e-mails denk je dat je krijgt op de eerste dag voor een appartement in Berlin Mitte? Natuurlijk woont niet iedereen in Berlin-Mitte, Kreuzberg of Charlottenburg, maar ook in andere steden zoals Neurenberg, Ulm, Leipzig, Hannover of zelfs Düsseldorf is er veel vraag naar woningen. Leegstaande huizen en condominiums worden vaak zelfs rechtstreeks naar geïnteresseerden gestuurd die een zoekopdracht hebben geplaatst. Je hebt al 100, 200 aanvragen en die moeten allemaal worden gelezen, gesorteerd en verwerkt.

Contact via mail

Meer details over hoe u potentiële kopers van niet-kopers kunt scheiden in de volgende stap! De eerste stap bestaat erin de vragen en berichten van alle belangstellenden te aanvaarden en te ziften. Dit gebeurt meestal per e-mail in de eerste stap. Dus nadat u hebt geadverteerd uw woning, maken een punt van het controleren van uw e-mail box elke dag en het beantwoorden van het. Wij raden u ook aan altijd het telefoonnummer te vragen voor de volgende gesprekken.

Bekijk en beantwoord uw mails regelmatig

Contact via telefoon & gsm

Het is gemakkelijker om een beeld te krijgen van de koper tijdens een telefoongesprek. Bedank hen voor hun belangstelling en begin het gesprek door te vragen waar zij over het eigendom gehoord hebben. Zorg er ook voor dat je altijd telefonisch bereikbaar bent. Het is nooit een goed idee dat een koper u probeert te bereiken en de hele dag alleen maar een antwoordapparaat krijgt. Dit straalt niet goed over u en kan potentiële kopers afschrikken.

Dit zijn de voordelen van contact met ons via telefoon en gsm:

  • Persoonlijk gesprek met de koper
  • Sneller contact
  • Annulering of uitstel van de bezichtigingsafspraak op korte termijn

Je hebt nu een nauwkeuriger beeld van de potentiële kopers? Of het er nu 20, 50 of 200 zijn – in de volgende stap raden wij altijd aan om alle aanvragen te filteren en niet-kopers te diskwalificeren en uit te sorteren.

Ga verder met stap 9: potentiële kopers filteren en selecteren

Het eigendom is geadverteerd en de aanvragen zijn uitgezocht. Dus hoe weet u welke potentiële koper het beste bij u past? Hier vindt u meer informatie.

Terug naar stap 7: Verkoop de woning

Als alle voorbereidingen zijn getroffen, is het tijd om over te gaan tot de verkoopfase. Hoe u uw flat of huis op de markt brengt, hangt af van zowel het type woning als de locatie. U kunt hier lezen hoe u efficiënt een woning kunt verkopen op een A-locatie, B-locatie en C-locatie.