Gedwongen verkoop: online portalen voor kopers, lijst van arrondissementsrechtbanken en tips
Verplichte veiling – U wilt zo goedkoop mogelijk een eigendom verwerven? Wilt u deelnemen aan een gedwongen verkoop, maar beschikt u niet altijd over de informatie over wanneer en waar een gedwongen verkoop plaatsvindt? Maak er een eind aan!
Verplichte veilingen – Hoe u altijd deel kunt uitmaken van de actie
Wij van Lukinski hebben voor u op een rijtje gezet hoe u geen afspraak voor een executieveiling meer hoeft te missen. Het maakt niet uit uit welk deel van Duitsland u komt, wij hebben het juiste adres voor u. En nog iets: wij geven u onze tips over hoe u zich het best kunt voorbereiden op een veilingdatum.
Hebt u zich altijd afgevraagd hoe vrienden of kennissen die op executieveilingen hebben geboden, wisten wanneer en waar deze plaatsvonden? Van nu af aan, zal dit je niet meer overkomen. Intussen zijn er zelfs internetportalen die de executieveilingen verdeeld over de verschillende federale staten tonen.
Vertrouw op het officiële portaal:
Foreclosures worden gepubliceerd op www.zvg-portal.de
Lijst van alle lokale rechtbanken in Duitsland
Als u niet de mogelijkheid hebt om op de verschillende internetportalen naar een geschikte woning te zoeken, is er nog een andere manier om achter deze data te komen. De data van de veilingen moeten worden bekendgemaakt bij de bevoegde arrondissementsrechtbanken. Bovendien moet de veiling worden opgenomen in het staatsblad en kan zij ook in een krant worden gepubliceerd. Als u niet weet welke lokale rechtbanken er in uw buurt zijn, vindt u hier een lijst van alle lokale rechtbanken in Duitsland, ingedeeld per deelstaat.
Verdere informatie over het onderwerp “executies”:
Tips voor de voorbereiding van een executieveiling
Om het gewenste succes op een executieveiling te behalen, moet u zich grondig voorbereiden. Het is zinvol de procedure van een gedwongen verkoop verschillende keren te bekijken voordat u zelf aan een gedwongen verkoop deelneemt. De tweede stap is beginnen zoeken. Zoek naar aanbiedingen die bij uw interesses passen door ook op online platforms het zoekfilter te activeren en niet onnodig tijd te verspillen.
Zodra u een woning hebt gevonden die u aanspreekt, is het belangrijk dat u voldoende informatie over de woning verzamelt. De belangrijkste informatie die je kunt verzamelen:
- Beoordeling marktwaarde taxaties
- Kadastrale bestanden controleren
- Noteer het bestandsnummer van het object om nog meer informatie te verkrijgen.
- Indien mogelijk, maak een afspraak voor bezichtiging
Ontwikkel een financieringsconcept en volg de voorbereidingstips
Het is bijzonder belangrijk dat u nadenkt over een verstandig financieringsconcept. Zorg ervoor dat u zich in het heetst van de strijd niet laat afbrengen van uw vooraf bepaalde hoogste bod, zodat u achteraf niet in financiële moeilijkheden komt. Voordat u een bod uitbrengt op een gedwongen verkoop, moet u er echter zeker van zijn dat u een borgsom kunt storten. De waarborgsom moet 10 procent van de marktwaarde bedragen en moet vóór de veiling aan de gerechtskassier worden betaald. De totale prijs van het eigendom moet vier tot zes weken later worden betaald.
Als u deze voorbereidingstips volgt, staat niets u meer in de weg om uw droomhuis op een veiling te kopen. Nu hoeft u alleen nog maar uw identiteitskaart of paspoort mee te nemen naar de veiling, zodat u zich kunt legitimeren.
Lees ook:
- Uitleg over gedwongen verkoop
Voorkom executie - Onderwerping aan uitvoering
- Ontvanger
Verplichte hypotheek - Tip! Zo werkt een veiling (extern): Procedure van de verplichte veiling
Procedure van gedwongen verkoop – Video
Risico’s van een gedwongen verkoop – Wat u in gedachten moet houden
De meeste mensen die een executieveiling bijwonen hopen een koopje te krijgen. Dit is echter niet altijd gegarandeerd. Een gedwongen verkoop houdt risico’s in waarvan u zich zeker bewust moet zijn. Hier hebben wij mogelijke risico’s voor u op een rijtje gezet, zodat u zich kunt voorbereiden op de situatie in geval van een gedwongen verkoop.
Persoonlijke bezichtiging zelden mogelijk
Alvorens deel te nemen aan een openbare verkoping van een onroerend goed, is het belangrijk om vooraf voldoende informatie in te winnen. Helaas is het zelden mogelijk het interieur van een woning van tevoren te inspecteren, aangezien de bewoner geen inzage in het interieur hoeft te geven. Daarom komen eventuele beschadigingen of gebreken vaak pas achteraf aan het licht.
Bestaande huur moet blijven – tenzij eigen gebruik nodig is
Als u een reeds gehuurde woning op een veiling koopt, wordt u automatisch de huisbaas en heeft u niet het recht de huur op te zeggen, tenzij u de woning voor eigen gebruik nodig heeft. U bent dus tot op zekere hoogte gebonden aan de huurders.
Bieder biedt meer dan financieel mogelijk is
Bij een gedwongen verkoop bestaat altijd het risico dat men in een zogenaamde “biedingswoede” terechtkomt. Als de wens om het goed op een veiling te kopen bijzonder groot is, neemt het risico toe om in een dergelijke situatie terecht te komen. De actieve bieders drijven elkaar op en merken op een gegeven moment niet meer dat ze de limiet die ze zelf hebben gesteld al hebben bereikt. Als gevolg hiervan kan het gebeuren dat men zichzelf financieel in de vernieling rijdt. Zodra een gedwongen verkoop is gesloten, is er geen herroepingsrecht meer.
Geen garantie op constructiefouten
Het is bijzonder vervelend wanneer u erin geslaagd bent een eigendom op een veiling te kopen en er nadien bouwgebreken optreden. Het nadeel van een verplichte veiling is dat er geen garantie is voor constructiefouten.