De top 11 tuincentra in Berlijn

Tuincentrum in Berlijn – Eindelijk, de tijd is gekomen. De temperaturen stijgen en u hebt eindelijk tijd om voor uw tuin te zorgen. Wilt u dit jaar iets heel anders doen en de hele tuin opnieuw inrichten? Vaak heb je echter het gevoel dat je niet echt van start kunt gaan omdat het project nog niet volledig gepland is of omdat de juiste ideeën ontbreken. In dit artikel hebben wij niet alleen speciale ontwerpideeën voor u verzameld, maar ook uitgezocht wat de beste tuincentra in Berlijn zijn.

Koop materiaal in het tuincentrum: Tuinmeubelen, planten en decoratie

Welk plan u ook voor uw tuin hebt gesmeed, een bezoek aan een tuincentrum is altijd de moeite waard. Hier kunt u van alles kopen, van tuinmeubelen tot mooie planten en bloemen tot mooie decoraties. Bovendien kunt u in het tuincentrum niet alleen nieuwe dingen voor uw tuin kopen, maar ook advies inwinnen bij deskundige medewerkers of u laten inspireren door de tentoongestelde decoraties.

Geef de tuin karakter door decoratie

De manier waarop u uw tuin inricht, laat mensen meer over u weten. Het wordt snel duidelijk of u de voorkeur geeft aan een romantische sfeer met elegante decoraties en veel kandelaars in uw tuin, of dat u neigt naar een landelijke tuin, die typisch een rommeltje is van nuttige planten en mooie bloemen. Maak van uw tuin uw eigen rijk waar u zich helemaal thuis kunt voelen. Als u nog niet weet hoe u uw tuin wilt inrichten, vindt u helemaal onderaan het artikel drie video’s met decoratie-ideeën. Een bezoek aan een tuincentrum kan ook nuttig zijn, omdat u daar niet alleen advies kunt inwinnen, maar u ook kunt laten inspireren door de uitgestalde decoraties.

De tuinmeubelen – lounge, Hollywood schommel of ligstoel

Het kiezen van de juiste tuinmeubelen is niet altijd eenvoudig. Het moet altijd goed doordacht zijn, want het meubilair bepaalt hoe u uw tijd in de tuin doorbrengt. Met een salon is het voorbestemd dat u meestal gezellig met uw gezin zit, koffie drinkt en taart eet. Als u kiest voor een ligstoel, kunt u alleen maar relaxen en als u een eettafel met stoelen koopt, kan het moeilijk zijn om te relaxen, maar u kunt wel uitgebreid barbecueën in de tuin. Als u een zeer grote tuin of voldoende bergruimte hebt, kunt u natuurlijk meerdere tuinmeubelen kopen. En zelfs als u precies weet wat voor soort tuinmeubelen u zoekt, is het nog moeilijk kiezen omdat er zoveel verschillende materialen, stijlen, kleuren en vormen zijn. Als u geen raad weet met dit onderwerp, kunt u ons artikel lezen waarin de voor- en nadelen van verschillende soorten tuinmeubelen worden besproken.

Lees ook:

Tuincentrum Berlijn: de beste aanbevelingen

Komt u uit Berlijn en weet u niet welk tuincentrum voor u het juiste is? Geen probleem, want wij hebben de top 11 tuincentra voor u geselecteerd op basis van Google beoordelingen. In deze selectie vindt u zeker een tuincentrum bij u in de buurt dat aan uw verwachtingen voldoet.

The Dutchman Plant Centre Tuincentrum in Treptower Park

Het tuincentrum “Der Holländer” heeft een aangename keuze aan planten en bloemen van goede kwaliteit. De klanten worden over het algemeen goed geadviseerd en bediend. Met een waardering van 4,4 sterren staat dit tuincentrum daarboven. Mocht u een vrije dag voor de boeg hebben, dan kunt u een bezoek aan dit op het zuidwesten gelegen tuincentrum combineren met een uitgebreide picknick en wandeling in Treptower Park.

Tuincentrum Holland, Märkisches Viertel

Het Holland tuincentrum in het Märkisches Viertel is ook erg populair. De selectie van planten en bloemen wordt vaak geprezen. Sommige klanten waren van mening dat er hier ook planten zijn die zeer moeilijk te krijgen zijn. Bovendien is de winkel altijd goed gesorteerd en opgeruimd, zodat u snel uw weg kunt vinden. Als u op zoek bent naar iets speciaals dat u niet vaak ziet, dan moet u naar het Holland tuincentrum.

Tuincentrum in Tegel GmbH

Het tuincentrum in Tegel overtuigt met een redelijke prijs-kwaliteitverhouding. Ook het advies dat het personeel geeft, wordt door de klanten als uitstekend omschreven. Open vragen of advies worden eerlijk beantwoord door deskundig personeel. Vooral als u uit het noorden of westen van Berlijn komt, zou het tuincentrum in Tegel wel eens de juiste plaats voor u kunnen zijn.

Tuincentrum Brenke Blumen Pflanzen Fachmarkt

Beoordeling: 4.5 / 5.5

Wegener kwekerij

Beoordeling: 4.4 / 5.0

Grüner Holländer Plantencentrum & Tuincentrum Berlijn-Reinickendorf

Beoordeling: 4.2/ 5.0

PLAZA de FLORES

Beoordeling: 4.5 / 5.0

  • Mohriner Allee 52
    12347 Berlijn
  • Telefoon: 030 70370041
  • PLAZA de FLORES website

Tuincentrum Schmidt

Beoordeling: 4.6 / 5.0

Blumen Müller GmbH

Beoordeling: 4.3 / 5.0

  • Rosenthaler Weg 70
    13127 Berlijn
  • Telefoon: 030 4742807
  • Blumen Müller GmbH Website

Fabrieksmarkt Rudow H Schriever u B Rutten GbR

Beoordeling: 4.8 / 5.0

Hermann Rothe Gartenbau GmbH

Beoordeling: 4.3 / 5.0

Stadsplattegrond van Berlijn voor de routebeschrijving

Tuinideeën: Ontwerpen, planten en graven

Het juiste tuincentrum is gevonden, maar de juiste ontwerpideeën ontbreken nog? We hebben drie video’s voor je gevonden die je kunnen helpen. Als u graag creatief bent en uw tuin wil versieren met zelfgemaakte unieke stukken, dan moet u zeker enkele van deze ideeën uitproberen.

Bouw je eigen verhoogde bed – Dit is hoe het werkt

In deze video leert u hoe u een verhoogd bed bouwt van pallets. Als u een dergelijk bed in uw tuin plaatst, zullen de ogen van alle bezoekers er onmiddellijk op vallen. Door de verhoogde ligging springt het verhoogde bed direct in het oog, en daarom is het zinvol om in dit bed heel bijzondere planten te planten. Als u een wat grotere tuin hebt, kunt u ook overwegen twee of drie van deze bedden te maken en ze anders in te richten.

Creatieve tuindecoratie

Deze video bevat 8 creatieve decoratie-ideeën. Je hebt geen speciaal talent of moeilijk verkrijgbare materialen nodig voor de uitvoering, want het zijn alledaagse voorwerpen of zelfs voedsel. Laat uw familie of vrienden zien dat u niet per se veel geld hoeft uit te geven om uw tuin er mooi uit te laten zien.

16 ideeën in minder dan 13 minuten

Dat klopt, in minder dan 13 minuten kun je in deze video 16 nieuwe tuinideeën leren om zelf te maken. Voor de uitvoering van sommige van deze ideeën moet u echter wat meer tijd uittrekken. Er zijn allerlei manieren om je planten te planten en ze er op hun best uit te laten zien, en nu kun je erachter komen welke dat zijn.