Appartement te koop Frankfurt-Westend: Eigendom, Onroerend goed, Raadgever

Een flatverkopen in Frankfurt-Westend – een flat verkopen, een appartementsgebouw verkopen of uw eigen eigendom verkopen. U wilt uw woning verkopen in het exclusieve Westend in Frankfurt? Of het nu gaat om een villa, appartement of meergezinswoning – wij vertellen u hier hoe u topprijzen voor uw eigendom kunt krijgen. Daarnaast alle belangrijke informatie over de verkoop van uw eigendom, de nodige documenten en onze gratis gids voor de taxatie van onroerend goed – Welkom in het Westend! Terug naar overzicht: Een huis verkopen in Frankfurt.

Eigendom verkopen in Frankfurt-Westend

Frankfurt is zeker een van de indrukwekkendste Duitse steden en doet in niets onder voor andere Duitse metropolen zoals Berlijn en Hamburg. Met ongeveer 750.000 inwoners en een oppervlakte van iets minder dan 750 vierkante kilometer inspireert de metropool aan de Main met zijn unieke skyline, historische monumenten en een veelheid aan musea en kunstgalerijen. De stad geniet ook grote populariteit als internationale locatie, en de bank- en financiële sector, evenals een groot aantal nationale en mondiale bedrijven, trekken elk jaar vele gezinnen, ondernemers, alleenstaanden en investeerders naar de stad.

Meer informatie vindt u hier: Onroerend goed verkopen

Daarom is onroerend goed in Westend in trek:

 • Uniek stadsgezicht
 • Veel musea en kunstzalen
 • Internationale locatie
 • Nationale & internationale bedrijven

Westend: kaart en ligging

De bedrijven en ondernemingen in het Westend van Frankfurt hechten veel waarde aan een mooi stadsgezicht, en daarom wordt de hoofdstraat gekenmerkt door cafés en restaurants. Bovendien is hier alles te vinden wat naast voedsel nodig is voor het persoonlijk welzijn: fitnessstudio’s, zonnestudio’s en nog veel meer. Dus lichamelijk welzijn is zeker gegarandeerd. Ook de populaire wijken Nordend en Gallus zijn niet ver weg.

In de buurt: Nordend & Gallus

U kunt dit zelf zien. De Goethestraße, Frankfurt’s topplek voor designer- en luxemode, is ook niet ver weg. Deze straat grenst direct aan het oude operagebouw en leidt naar de Goetheplatz in het centrum van de stad. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door het feit dat de stad relatief klein is in Duitsland en dus een vrij gecondenseerd stadscentrum heeft.

Hier is de mesolocatie van Westend:

Een woning in het Westend van Frankfurt betekent ook een woning midden in de actie, omdat het grootste deel van het leven in Frankfurt zich afspeelt rond het stadscentrum. Sinds 2011 ligt ook de nieuwe universiteitscampus in het centrum van de wijk, wat heeft geleid tot een extra uitbreiding van het openbaar vervoer. De prestigieuze Frankfurt School of Business and Finance ligt ook op een steenworp afstand.

Bekijk meer van het bruisende centrum van Westend hier in Streetview:

Onroerend goed verkopen: Flat, huis, flatgebouw

De nabijheid van de Main betekent dat flats met uitzicht op het water niet ongewoon zijn. Een aantal ontwikkelaars heeft het potentieel al ontdekt en de afgelopen jaren zijn er veel nieuwe gebouwen opgetrokken in en rond deze veelzijdige wijk. De grote vraag naar woonruimte wordt ook weerspiegeld in de vastgoedprijzen in Frankfurt. Vooral in de duurste straten van Frankfurt stijgen de prijzen per vierkante meter voortdurend. Maar of het nu gaat om een nieuw gebouw of een oud gebouw – zowel kopers als verkopers zijn het over één ding eens: het pand moet snel en efficiënt worden verkocht. Een ervaren makelaar zal u niet alleen door het verkoopproces loodsen, maar u ook adviseren op het gebied van belastingen en financiering. Een ervaren makelaar is ook bekend met de verschillende soorten huizen en flats.

Meer over het onderwerp van de verkoop in de West End in een moment. Hier volgt een overzicht vooraf, met nadere informatie en tips:

De taxatie van het onroerend goed is een van de belangrijkste stappen bij de verkoop van onroerend goed.

Taxatie van onroerende goederen: Taxatie voor de verkoop van onroerende goederen

U wilt ergens anders een huis kopen? Of wilt u nu uw huidige woning verkopen om een appartementsgebouw te kopen om te verhuren? Bij een taxatie van een onroerend goed worden verschillende factoren gebruikt om de waarde van het goed te schatten en zo de aankoopprijs te bepalen. Ook hier is het de moeite waard de expertise van een bekwaam makelaar te raadplegen. Het is niet alleen de zuiver materiële waarde van uw onroerend goed die de uiteindelijke aankoopprijs uitmaakt, maar ook de kosten voor renovaties en moderniseringen, voor ambachtslieden en architecten, en voor de woonomgeving en infrastructuur.

Hier vindt u meer informatie over taxatie van onroerend goed:

De eigendommen in Oostende zijn exclusief en luxueus:

Vierkante meter prijzen voor huis & flat

De waarde van een onroerend goed hangt altijd af van de ligging, de grootte, de staat en de inrichting, alsmede van het soort onroerend goed. Woningen in Frankfurt Westend worden momenteel verkocht voor een gemiddelde van ongeveer €4.830 per vierkante meter. Er zijn prijsverschillen tussen condominiums en huizen in Frankfurt Westend, waarbij flats over het algemeen meer waard zijn dan huizen.

Woningen in Frankfurt Westend verkopen voor een gemiddelde van €4.830/m2

Een flat van 60 vierkante meter in Frankfurt Westend kost bijvoorbeeld ongeveer 5.030 euro/m2. Een huis van 100 vierkante meter is gemiddeld 4.570 euro/m2 waard. Overigens, hoe meer vierkante meters een huis in Frankfurt heeft, hoe goedkoper de prijs wordt.

Vierkante meter prijzen voor huizen en flats in een oogopslag:

 • Flat: 5.030 euro/m2
 • Huis: 4.570 Euro/m2

Procedure: Voorbereiding, documenten & bijkomende kosten

Er zijn vele redenen waarom u als eigenaar uw eigendom zou willen verkopen. Ongeacht de reden en ongeacht of u een flat, een stuk grond of een huis in Frankfurt Westend wilt verkopen, moet u zich goed voorbereiden. Want bij de verkoop van onroerend goed hebt u niet alleen kennis van het juridische kader nodig, maar ook veel knowhow en de juiste onderhandelingsvaardigheden. Als u zich niet met al deze zaken wilt bezighouden, kunt u een makelaar opdracht geven voor de verkoop van uw flat of huis.

Bij de verkoop van onroerend goed zijn marktkennis, een zekere knowhow en onderhandelingsvaardigheden vereist!

Voorbereiding en planning

Een verkoop van onroerend goed moet goed gepland worden. Want zelfs de kleinste fouten in het proces kunnen grote financiële risico’s voor u betekenen. Voor deze complexe taken moet eerst onderzoek worden gedaan naar de huidige marktsituatie in Frankfurt. Overweeg op basis van de resultaten of een verkoop van onroerend goed überhaupt de moeite waard is. Daarna spelen overwegingen over de verkoopprijs een belangrijke rol. Het is ook belangrijk te weten hoe lang de verkoop van een huis of appartement zal duren, d.w.z. een realistische termijn te plannen. Vergeet niet de kosten die u zult maken bij de verkoop van uw eigendom.

Een verkoop van onroerend goed gaat dus altijd gepaard met kosten voor de eigenaar.

Zoek uit of u belastingen moet betalen, hoeveel een taxateur zal kosten om uw eigendom te taxeren en ga na of er verbouwingen nodig zijn voor u het pand kunt verkopen. U zult ook deze kosten moeten identificeren en toevoegen aan het kostenplan voor de verkoop. Een ander belangrijk punt is na te gaan of er nog een lening op het onroerend goed rust, dan wel of u het contract met de bank vervroegd kunt opzeggen zonder boete wegens vervroegde aflossing bij een verkoop. Ook zeer belangrijk is het energiecertificaat, dat u nodig hebt voor de verkoop, evenals vele andere documenten. Een verkoop van onroerend goed gaat dus altijd gepaard met kosten voor de eigenaar.

Hier is een overzicht:

 • Onderzoek naar de huidige marktsituatie
 • Overwegingen inzake aankoopprijs en periode
 • Afwegen van de bijkomende kosten
 • Kosten voor taxateurs
 • Mogelijke belastingkosten
 • Verzameling van belangrijke documenten

Of het nu gaat om rendement vastgoed of vastgoedbeleggingen, Frankfurt heeft voor iedereen wat te bieden:

Bepaal de aankoopprijs

Of het nu gaat om Westend, Gallus, Offenbach of Ostend: om een exacte verkoopprijs voor uw woning in Frankfurt te kunnen bepalen, kunt u het beste een beroep doen op een professional op dit gebied, die factoren als bouwjaar, uiterlijk van het gebouw, bouwconstructie, verwarming, warmte-isolatie, staat van het dak, nevenruimten en grootte van het pand voor zijn nauwkeurige berekening zal gebruiken. Het is ten zeerste aan te raden een deskundige te raadplegen om een realistische en passende verkoopprijs te bepalen. Bij de verkoop van onroerend goed is niet alleen de theoretische verkoopwaarde van belang, maar ook de hoogste vastgoedprijs die op de markt kan worden bereikt.

Verwarming, thermische isolatie, bouwsubstantie enz. zijn van invloed op de waarde van het onroerend goed.

Locatie, inrichting, bouwjaar en verbouwingen: Al deze factoren beïnvloeden de aankoopprijs. Maar ook de grootte van het perceel en de infrastructuur van de omgeving spelen een belangrijke rol.

Hier volgen enkele van de belangrijkste criteria die de waarde en dus de verkoopprijs van uw eigendom beïnvloeden:

 • Locatie
 • Infrastructuur / Omgeving
 • Maat
 • Uitrusting
 • Staat van uitbreiding
 • Opknapbeurten / noodzaak tot opknappen

Belangrijke documenten

Voordat u uw eigendom kunt verkopen en dus inkomsten kunt genereren, moet u bepaalde kosten maken die u niet moet onderschatten. Het eerste belangrijke punt voor de verkoop van een onroerend goed is het energiecertificaat, dat nu verplicht is. De kosten moeten worden gedragen door de verkoper, niet door de koper. U moet hier minstens een paar honderd euro voor rekenen. Als u een makelaar inschakelt voor de verkoop van een woning in Frankfurt Westend, zal hij of zij graag zorgen voor het verkrijgen van een energiecertificaat.

De kosten moeten niet door de koper, maar door de verkoper worden gedragen

Makelaar huren

Bovendien moet u rekening houden met de kosten voor het plaatsen van advertenties. Dit komt omdat regionale kranten en onroerend goed platforms meestal alleen op vergoeding gebaseerde diensten voor het plaatsen van advertenties te koop aanbieden. In sommige Duitse deelstaten delen de verkoper en de koper overigens de kosten voor de makelaar. In Hessen is de koper echter verantwoordelijk voor de betaling van de courtage van 5,95 procent, zodat u hiermee geen rekening hoeft te houden.

Verkoper en koper delen de kosten van het honorarium van de makelaar

Extra kosten voor verkopers

Als u het onroerend goed minder dan tien jaar in eigendom hebt en het niet voor uzelf hebt gebruikt, zult u hoogstwaarschijnlijk speculatiebelasting aan het belastingkantoor moeten betalen. U dient hierover meer informatie in te winnen bij het bevoegde bureau. U als verkoper hoeft echter niet de notariskosten te betalen voor de uitvoering van het koopcontract. In de regel worden de notariskosten betaald door de koper.

Als het onroerend goed minder dan 10 jaar in eigendom was, moet speculatiebelasting worden betaald.

Anderzijds zult u niet om een kostenpost heen kunnen als u de waarde van uw eigendom wilt bepalen. Afhankelijk van de omvang van de taxatie is een taxatie niet goedkoop en kan zij oplopen tot enkele duizenden euro’s. Deze taxatie is echter niet absoluut noodzakelijk voor de verkoop van een onroerend goed. In plaats daarvan kunnen wij een taxatie van uw huis of appartement uitvoeren.

Hier volgt een overzicht van mogelijke extra kosten:

 • Speculatiebelasting
 • Notariskosten
 • Verwerking van koopcontracten
 • Waardering en advies van deskundigen

Frankfurt is niet alleen de thuishaven van een aantal nieuwbouwprojecten, maar ook van prachtige oude gebouwen uit vervlogen tijden:

Verhuurde onroerende goederen verkopen

Een appartementsgebouw kopen om het vervolgens lucratief te verhuren is een zeer goede investering! Als u uw condominium of een huis dat verhuurd is op het moment van verkoop wilt verkopen, betekent dit niet automatisch dat de huurder moet verhuizen. Integendeel: de verkoop van een eigendom verbreekt de huurovereenkomst niet! Je hebt praktisch geen kans op een speciaal recht van beëindiging. In plaats daarvan neemt de nieuwe eigenaar de verplichtingen en rechten van de bestaande huurovereenkomst over. Zo’n eigendom wordt meestal verkocht als investering.

De verkoop van een eigendom breekt de huur niet

Verkoop appartement huis

Het is bijzonder gunstig voor u indien u voor de huur een hoge huurprijs bent overeengekomen. Dit is een goede stimulans voor de potentiële koper om het appartement of huis te kopen, aangezien hij of zij vanaf het begin een maandelijks inkomen zal ontvangen. Als uw flat of huis verhuurd is en u het liever verkoopt dan onverhuurd, dan moet u strategisch te werk gaan en alle wettelijke mogelijkheden uitputten om de huurder te doen verhuizen. Dit kan echter een langdurig proces zijn. Het is beter als u met de huurder tot een minnelijke schikking komt, bijvoorbeeld door hem een bedrag op afstand aan te bieden waarvoor hij vervroegd zal verhuizen.

Tip. Bied de huurder een bedrag op afstand

Flat in flatgebouw verkopen

Als u een appartement wilt verkopen dat zich bevindt in een huis met meerdere appartementen met verschillende eigenaars, moet de vereniging van eigenaars instemmen met de nieuwe eigenaar. Doen zij dat niet, dan kan de verkoop mislukken. Bovendien heeft u volgens de Condominium Act de toestemming van de beheerder nodig. Een reden voor weigering door de nieuwe eigenaar zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat hij betwijfelt of hij de algemene administratie- en onderhoudskosten niet kan betalen. Gebruiksplannen die in strijd zijn met de regels van de gemeenschap kunnen ook een reden tot weigering zijn.

Hier nog eens samengevat:

 • De gemeenschap van eigenaars moet akkoord gaan
 • Condominium Owners’ Act: Beheerder moet ook instemmen

Frankfurt am Main: Onroerend goed in de financiële metropool

Frankfurt is zeker de meest indrukwekkende Duitse stad. Als je in het centrum van Frankfurt staat, als je hier binnenrijdt, zijn de wolkenkrabbers iets heel indrukwekkends. Hierdoor lijkt de stad twee keer zo groot als Berlijn, drie keer zo groot als München en vier keer zo groot als Keulen. De aantrekkelijke ligging direct aan de Main en in het centrum van Midden-Europa blijft mensen uit heel Duitsland en de hele wereld naar de stad lokken. Frankfurt a.M. staat bekend om zijn unieke skyline, wolkenkrabbers en een bloeiende financiële markt. Maar de stad biedt zoveel meer. Musea, groenzones, de opera, kunstzalen. Cultuur zo ver als het oog kan zien.

Verkopen in Frankfurt am Main: Wijken in de buurt

U wilt een woning verkopen in een van de andere districten? Lees dan hier verder:

Kopen in Frankfurt am Main: Populaire woongebieden

Meer informatie over de respectieve districten vindt u hier:

 • North End
 • Westend