Appartement te koop Frankfurt-Ostend: Gids, Vastgoed, Onroerend goed

Een flatverkopen in Frankfurt-Ostend – een flat verkopen, een appartementsgebouw verkopen of uw eigen eigendom verkopen. U wilt uw eigendom in het historische Oostende in Frankfurt verkopen? Hier vindt u alles wat u moet weten om uw eigendom snel en efficiënt te verkopen. Plus onze gratis gidsen over taxatie van onroerend goed en off market – Welkom in Oostende! Terug naar overzicht: Een huis verkopen in Frankfurt.

Appartement te koop in Frankfurt-Ostend

De internationale luchthaven, de bloeiende financiële sector en de oogverblindende skyline van de stad vormen samen de unieke flair van Frankfurt. Ook de veelheid aan historische monumenten en moderne wolkenkrabbers ronden het stadsbeeld van de hoofdmetropool perfect af. Frankfurt is niet alleen een aantrekkelijke stad om te wonen, maar ook een internationale handelsbeursstad met een bloeiende bank- en financiële sector. Het stadscentrum is ook een lust voor het oog met zijn verscheidenheid aan nationale en internationale bedrijven, talrijke luxe boetieks en culinaire specialiteiten uit de hele wereld. Of het nu Gallus, Offenbach of Oostende is – in Frankfurt voelt iedereen zich thuis.

Meer tips vindt u hier: Eigendom verkopen

Daarom is er veel vraag naar vastgoed in Oostende:

 • Internationale Luchthaven
 • Bloeiende financiële sector
 • Verblindende skyline
 • Aantrekkelijk stadsgezicht
 • Internationale beursstad
 • Zetel van nationale en internationale bedrijven

Exclusieve locatie in het oosten van Frankfurt

Het Hafenpark met het grootste skatepark van Duitsland, een verscheidenheid aan cafés en restaurants – Frankfurt-Oostende biedt het allemaal. In deze opkomende wijk bevinden zich de dierentuin, groene ruimten en tal van uitgaansgelegenheden, zodat u zich aan het eind van de avond kunt ontspannen. Een korte wandeling langs de oevers van de Main brengt u rechtstreeks in het stadscentrum, waar bankiers, toeristen en de plaatselijke bevolking het glas heffen op de Hessische joie de vivre. De woonwijk ligt tegenover Frankfurt-Offenbach en andere populaire wijken, zoals het chique Frankfurt-Nordend en de voormalige volkswijk Gallus, zijn niet ver weg. Naast de meest exclusieve panden vindt u er ook de duurste straten van Frankfurt.

Hier is de mesolage van Oostende:

Intussen heeft zelfs de verkeersintensieve Hanauer Landstrasse zich ontwikkeld tot een bekend adres voor wonen en werken. Een appartement in Oostende is al lang een van die adressen die in een gesprek een waarderend “aha” ontlokken. En dat geldt ook voor woonwijken rond de Danziger Platz, bijvoorbeeld. Oostende is net zo divers als de stad Frankfurt zelf, en dat is ook te zien aan het straatbeeld.

Zie meer hier in Streetview:

Tussen het stadscentrum, Flößerbrücke & Riederwald: tips

Oostende is erg populair omwille van zijn uitstekende ligging, en daarom kunt u hier een snelle verkoop verwachten.

De verkoop van een eigendom in het gegeerde Oostende moet georganiseerd worden en vereist een zekere mate van voorbereidend werk. U kunt uw eigendom particulier verkopen of met de hulp van een makelaar. Het is immers van belang alle bronnen van foutenvakkundig te vermijden. De verkoop van een onroerend goed hangt niet alleen af van het type huis of appartement, maar ook van het tijdstip van verkoop en de huidige marktvraag.

Meer informatie vindt u hier:

Ongeacht het eigendom, is de taxatie niet alleen een van de eerste stappen, maar ook een van de belangrijkste.

Van de Obermainanlage naar de Bornheimer Landwehr

Gerenoveerd appartement in een oud gebouw in de buurt van de Obermainanlage, exclusieve loft met uitzicht op de oevers van de Main of ruime maisonnette aan de Bornheimer Landwehr, de taxatie van uw woning bepaalt niet alleen de waarde van uw onroerend goed, maar bepaalt ook een koopprijs. Dit moet realistisch worden geschat. Als de aankoopprijs te laag is, geeft u onnodig geld weg. Als de koopprijs te hoog is, schrikt u potentiële kopers af. Dus ook hier, neem contact op met de makelaar die je vertrouwt. Want niet alleen de zuiver materiële waarde is doorslaggevend voor de koopprijs van het onroerend goed, maar ook de kosten voor verbouwingen, renovaties en moderniseringen.

Meer informatie over taxatie van onroerend goed vindt u hier:

 • Plat tarief
 • Beoordeel een huis
 • Beoordeel appartement huis
 • Beoordeel eigendom
 • Overzicht: Waardering van onroerend goed

Oostende is ook de thuishaven van de internationale financiële sector van de stad:

Particulier verkopen of met een makelaar?

De verkoop van een onroerend goed brengt in eerste instantie een aantal vervelende taken met zich mee, die bijvoorbeeld gemakkelijk door een makelaar kunnen worden verricht. Eerst en vooral moet u beginnen na te denken over wat u wilt van uw onroerend goed verkoop in termen van prijs, inspanning en bezichtigingen.

Taken van een makelaar: overzicht

Natuurlijk kunt u uw eigendom particulier verkopen, maar met een geschikte makelaar aan uw zijde bespaart u uzelf stress, tijd en geld. Hij is vertrouwd met de huidige vastgoedmarkt, alsook met het aankoopproces en de aankooptransactie.

Dit zijn enkele van de taken van de makelaar:

 • Professionele taxatie van onroerend goed
 • Voorbereiding van de verkoopdocumenten
 • Opstelling van het koopcontract
 • Het uitvoeren van de bezichtiging afspraken
 • Behandeling van het verkoopproces

Off Market: Onroerend goed discreet verkopen

Veel particuliere verkopers van onroerend goed aarzelen om een makelaar met de afhandeling van de verkoop te belasten, niet alleen vanwege de kosten. Ze vrezen dat het werk van de agent de verkoop te openbaar zal maken. Waarom zouden noch buren, noch vrienden en kennissen iets te weten mogen komen over het voornemen om te verkopen?

Leestip: Off Market: Discreet uw flat, huis & co. verkopen

Discrete makelaars bieden u het volgende:

 1. Geen verkoopborden op het huis en in de tuin
 2. Discrete en anonieme marketing van het onroerend goed
 3. Kopers worden vooraf gescreend

Verkoop van een appartementsgebouw in Oostende: Gids

Bij de verkoop van een huis, ongeacht of het om een meergezins- of een eengezinswoning gaat, spelen psychologische zaken een grote rol. De “uiterlijke” indruk die uw eigendom maakt wanneer het verkocht wordt, heeft een aanzienlijke invloed op de aanvaarding van de verkoopprijs! Want een huis dat van buitenaf al een gebrekkige indruk maakt, doet de koper concluderen dat er nog meer gebreken zijn. In dit verband helpt het vaak niet om te verwijzen naar een vermeende of werkelijk gunstige prijs van het onroerend goed. Kopers – als zij in dit opzicht onervaren zijn – schatten de renovatiekosten aanzienlijk hoger in dan zij in werkelijkheid zijn. Een geslaagde renovatie of modernisering met de hulp van een vakman, architect & co. kan de waarde van uw eigendom enorm doen stijgen. Omgekeerd is gebleken dat zelfs een goed onderhouden tuin en een frisse laag verf mogelijke discussies over de verkoopprijs kunnen verzachten of zelfs voorkomen.

Tip: Moderniseer uw appartementsgebouw voor u het verkoopt

Verbouwing en modernisering: Checklist

Een appartementsgebouw moet regelmatig worden gecontroleerd op schade en op gebieden die renovatie of opknapbeurt behoeven. Zo moet de gevel vrij zijn van scheuren en begroeiing, moeten tuinen en heggen netjes worden gesnoeid en moeten alle gemeenschappelijke voorzieningen schoon en goed onderhouden zijn.

Renovatie en herinrichting hebben hier een waardeverhogend effect:

 • Gevel
 • Dak
 • Tuin
 • Eigendom omheiningen
 • Heggen
 • Gemeenschapsvoorzieningen

Hoe esthetischer de buitenkant van uw eigendom, hoe hoger de waarde:

Renovatie vóór verkoop: fiscale voordelen

Of renovatie de moeite waard is voordat het huis wordt verkocht, kan uiteindelijk alleen in individuele gevallen worden beantwoord. In principe kan worden gesteld dat de belastingdiensten de kosten voor het onderhoud van een onroerend goed erkennen. Een uitzondering vormen echter de uitgaven voor renovatie of modernisering van woningen die in zeer slechte staat verkeerden of die een zeer eenvoudige inrichting hadden toen zij werden gekocht. In dit geval worden de moderniseringskosten vervolgens opgeteld bij de productiekosten van het huis en afgeschreven tegen een rentevoet van 2% over een periode van 50 jaar.

De fabricagekosten worden afgeschreven tegen een percentage van 2% over een periode van 50 jaar

Uitrusting: Parketvloer, balkon & Co.

Normaal of duur? – In welke staat moet de woning in Oostende zijn? Of een huis een “eenvoudige”, “normale” of “dure” bouw heeft, kan worden beoordeeld aan de hand van talrijke kenmerken. Trouwens, een blik op de plaatselijke huurindex zal hier helpen! Parketvloeren, ruime en moderne badkamers, elektrische rolluiken, driedubbele beglazing en de aanwezigheid van een lift in het gebouw – om maar een paar voorbeelden te noemen – worden nog steeds als “upmarket” beschouwd.

Waardestijging van 5% indien balkon beschikbaar!

Maar zelfs met balkons hangt de indeling af van de vraag of het huis nog als nieuwbouw wordt beschouwd of niet. Voor nieuwe gebouwen worden balkons als “normaal” beschouwd, tenzij ze bijzonder groot zijn. Aan de andere kant, balkons verhogen de waarde van een oudere bestaande woning met maximaal 5%!

De volgende kenmerken duiden op een “luxe” bouwkwaliteit:

 • Parketvloeren
 • Ruime en moderne badkamers
 • Elektrische rolluiken
 • Driedubbele beglazing
 • Lift
 • Balkon

Investering: Ja of Nee?

Vooral in het Frankfurtse Oostende geldt echter: als u uw pand wilt verkopen, moet het qua standaard en staat op één lijn staan met de gebouwen in de omgeving. In gewone taal: als uw huis het “lelijke eendje” in de hele wijk is, moet u geld investeren! Tussen haakjes: de ligging van uw eigendom is ook van invloed op de beoordeling “normaal” of “luxueus”! Zo wordt bijvoorbeeld de nabijheid van openbaar vervoer en openbare voorzieningen – vooral in binnensteden – als “preferent” of hoogwaardig beschouwd.

Als uw huis het “lelijke eendje” in de hele wijk is, moet u geld investeren!

Verkopen in de financiële metropool: XL gids

Frankfurt is zeker de meest indrukwekkende Duitse stad. Als je in het centrum van Frankfurt staat, rij dan hierheen, de wolkenkrabbers zijn iets heel indrukwekkends. Frankfurt a.M. staat ook bekend om zijn unieke skyline, wolkenkrabbers en een bloeiende financiële markt. Maar de stad biedt zoveel meer. Musea, groenzones, de opera, kunstzalen. Cultuur zo ver als het oog kan zien. Hier zijn onze XL gidsen: