Appartement te koop Berlijn-Charlottenburg: Afloop, Onroerend goed, Eigendom

Een flatverkopen in Berlijn-Charlottenburg: Bent u van plan een flat in de populaire wijk Charlottenburg in Berlijn te verkopen, uw flatgebouw of uw eigen woning te verkopen? Of u nu uw eigendom particulier verkoopt of buiten de markt met een makelaar, met onze gids bent u goed voorbereid op de verkoop van uw eigendom. Hier vindt u alles wat u moet weten, van de locatie en de procedure tot de koopprijs en de belangrijkste documenten – Welkom in Charlottenburg! Terug naar: Onroerend goed Berlijn.

Appartement te koop in Berlijn-Charlottenburg

Berlijn is niet alleen een van de economisch sterkste steden van het land, maar ook een aantrekkelijke plaats om te wonen voor ondernemers, gezinnen en studenten. De levensstandaard is hoog, de infrastructuur goed en het stadsbeeld divers. Als metropool van kunst en cultuur heeft de hoofdstad van Duitsland veel te bieden: Van historische monumenten tot groene nationale parken en boeiende musea. Het wordt hier nooit saai. Het kleurrijke stadsleven, de groeiende arbeidsmarkt en de culturele diversiteit maken het historische bolwerk Berlijn tot een van de populairste steden van Europa. En dit wordt ook weerspiegeld in de vastgoedmarkt.

Leer alle stappen hier: Eigendom verkopen

Dat is waarom eigendommen in Charlottenburg snel verkopen:

 • Sterke economie
 • Hoge levensstandaard
 • Zeer goede infrastructuur
 • Divers stadsbeeld
 • Kunst- en cultuurmetropool
 • Groeiende arbeidsmarkt
 • Culturele verscheidenheid

Hippe wijk Charlottenburg: oppervlakte & aantal inwoners

Met een oppervlakte van 10,6 km² telt de trendy wijk Charlottenburg ongeveer 130.223 inwoners. De wijk Charlottenburg is veel dichter bevolkt dan de Berlijnse villawijken Wannsee en Weißensee, maar toch zijn er tussen alle huizen nog voldoende groene ruimten en parken. Culturele instellingen, het paleis Charlottenburg en het plaatselijke opera- en theaterhuis dragen ook bij tot de flair van de woonwijk.

Samengevat:

 • Oppervlakte 10,6 km²
 • Bevolking 130.223 (30 jun. 2019)
 • Bevolkingsdichtheid 12.285 inwoners/km²

Eersteklas locatie in het westen van Berlijn

De populaire wijk Charlottenburg ligt in het westen van de stad in de buurt van Wilmersdorf, Schöneberg en Kreuzberg. Berlijn Mitte met zijn verscheidenheid aan winkels, restaurants en bezienswaardigheden is ook niet ver weg.

De mesolage van Charlottenburg:

Flat en appartementsgebouw: Tips!

Wilt u uw woning in Berlijn-Charlottenburg verkopen? Om uw eigendom zo professioneel mogelijk te presenteren, is het raadzaam een beroep te doen op de expertise van een ervaren vastgoedmakelaar. Een verkoop van een onroerend goed vergt immers veel planning en tijd, en niet alleen u, maar ook uw koper is geïnteresseerd in een snelle en efficiënte transactie. Vooral met betrekking tot de verschillende soorten huizen en flats verschillen de respectieve verkoopprocessen.

Of het nu gaat om een oude flat, een maisonnette of een flatgebouw – hier vindt u alle adviezen en tips in één oogopslag:

Voordat u verkoopt, moet u eerst uw eigendom taxeren:

Bepaal de aankoopprijs: Old Town, Witzleben & Co.

Het bepalen van de koopprijs is een van de belangrijkste stappen bij de verkoop van een onroerend goed, en zelfs onder tijdsdruk moeten fouten ten koste van alles worden vermeden. Want als de waarde van uw eigendom binnen het juiste bereik ligt, genereert dit een grote vraag. Als u echter de verkeerde aankoopprijs hebt gekozen, kan dit niet alleen de verkoop vertragen, maar ook potentiële kopers afschrikken of u uiteindelijk geld kosten. Dus geef hier geen geld weg!

Meer informatie vindt u hier:

Onroerend goed prijzen in Charlottenburg

Voor verkopers is de vastgoedmarkt momenteel bijzonder gunstig. Dit komt omdat de vraag naar huizen en condominiums een recordniveau heeft bereikt.

Recordniveau voor vastgoedprijzen

Charlottenburg is een spiegel van de geschiedenis van Berlijn. In de jaren twintig stond de Kurfürstendamm bekend om het opwindendste grotestadsleven van Europa. De oorlog en de Muur legden een sluier over de wijk, en de glamour vervaagde. Wie vandaag door de wijk wandelt, zal het snel doorhebben: Charlottenburg is terug. Moderner, chiquer, internationaler. De City-West is weer Triple-A.

Prijzen per vierkante meter voor flat & huis

Volgens de huidige vastgoedmarkt in Berlijn-Charlottenburg is de verkoop van nieuwbouwwoningen bijzonder winstgevend. Een nieuwbouwwoning die niet ouder is dan drie jaar, kost momenteel namelijk gemiddeld ongeveer 7 040 euro per vierkante meter.

Verkoopprijs gemiddeld 7.040 euro/m²

Voor oudere huizen met een normale inrichting betaalt u ongeveer 100 euro/m² minder. Je kunt zelfs iets meer vragen voor een nieuw gebouwde flat. Gemiddeld kost zo’n flat in Berlijn-Charlottenburg 8.580 euro per vierkante meter.

Condominiums ouder dan drie jaar worden verkocht voor een gemiddelde van 5.281 euro/m². Een blik op de prijzen voor bestaande flats toont een sterke stijging van 6,3% op alle locaties.

Alle prijzen in een oogopslag:

 • Huis jonger dan 3 jaar: gemiddeld 7.040 euro/m²
 • Huis ouder dan 3 jaar: gemiddeld 6.900 euro/m²
 • Appartementen ouder dan 3 jaar: gemiddeld 5.281 euro/m²

Timing: Nu verkopen!

Vastgoed verkopen in Berlijn – Is dit het juiste moment? Of het nu gaat om Charlottenburg, Wannsee of Grunewald: wij kunnen u veel tijd en stress besparen en u kunt rekenen op een hogere verkoopopbrengst. Er zijn verschillende redenen waarom er momenteel zo’n grote vraag is naar onroerend goed. De eerste reden is de lage rente, die financiering aantrekkelijk maakt voor potentiële huizenkopers. Bovendien zijn er steeds meer investeerders die van de lage rente profiteren en in onroerend goed investeren.

Flat, appartementsgebouw, grond – Verkoop nu uw onroerend goed!

Huidige vastgoedmarkt: Overzicht

Een andere reden waarom het nu een goed moment is om uw eigendom te verkopen, is de toenemende woningnood in de grote steden. De vraag naar onroerend goed in stedelijke gebieden is momenteel zeer groot. Dit komt doordat steeds meer mensen hun werk naar de stad verplaatsen. Bovendien is de instroom uit het buitenland momenteel bijzonder groot als gevolg van het tekort aan geschoolde arbeidskrachten in sommige sectoren. Er is dus veel vraag naar eenpersoonshuishoudens en daarom loont het de moeite om in steden kleinere flats te verkopen.

Samengevat:

 • Lage rentevoeten
 • Toenemend tekort aan woningen
 • Inkomende migratie uit binnen- en buitenland
 • Stijgende vraag

Vooral appartementen in oude gebouwen zijn populair:

Eigendom particulier verkopen: Tips!

De voor- en nadelen van een particuliere verkoop van onroerend goed blijven altijd dezelfde. Als u uw eigendom onderhands wilt verkopen, moet u zich goed voorbereiden. Want alleen wie met deze materie vertrouwd is, zal een goede prijs kunnen bedingen en niet in juridische struikelblokken geraken.

Belangrijke documenten: Flat & huis

Begin de verkoop van het huis door belangrijke documenten te verzamelen, zoals een plattegrond, een plattegrond van het terrein, een actueel uittreksel uit het kadaster, een berekening van de woonoppervlakte en eventuele huurcontracten als het pand wordt verhuurd. U moet ook een rekening van het nutsbedrijf opstellen en, indien nodig, de verklaring van erfrecht bij de hand hebben.

De belangrijkste documenten zijn:

 • Plattegrond
 • Plattegrond
 • Uittreksel kadaster
 • Woonruimte verklaring
 • Alle huurovereenkomsten
 • Verrekening servicekosten
 • Indien vereist: verklaring van erfrecht

Procedure: van het exposé tot het koopcontract

Denk na over de ideale verkoopprijs en de laagste pijngrens. Maak foto’s van de woning en schrijf een exposé om deze informatie op onroerend goed platforms te plaatsen en te adverteren in regionale advertenties. Pas daarna volgen verdere stappen. Wat de verkoopprijs betreft, is het altijd raadzaam het advies van een deskundige in te winnen. Deskundigen kunnen de waarde van uw eigendom zeer nauwkeurig bepalen.

Tip: Laat uw woning altijd professioneel taxeren

Beoordeel oud gebouw flat, maisonnette & co.

Hoeveel is uw eigendom waard? Helaas blijkt uit de prognoses niet echt of de vraag naar een woning in de steden in de toekomst zal aanhouden. Feit is in ieder geval dat het nu een goed moment is om een flatgebouw of appartement te verkopen.

De beslissende factor is: locatie, locatie, locatie

Op bevoorrechte locaties, zoals Savignyplatz, kan een condominium tot 1 miljoen euro kosten. Rond de Kurfürstendamm zijn de prijzen de afgelopen anderhalf jaar omhoog geschoten. Maar afgezien van de locatie zijn er nog vele andere factoren die de waarde van een onroerend goed beïnvloeden. Daartoe behoren de infrastructuur, het culturele aanbod in de streek, de inrichting en het bouwjaar.

De belangrijkste factoren bij de taxatie van onroerend goed zijn onder meer:

 • Omgeving
 • Infrastructuur
 • Nabijheid van scholen, ziekenhuizen en cultureel aanbod
 • Jaar van vervaardiging
 • Uitrusting

Een makelaar in Charlottenburg inhuren

Wilt u liever gebruik maken van een makelaar in Charlottenburg? Een ervaren makelaar brengt jaren ervaring en unieke expertise met zich mee, waardoor u niet alleen stress, maar ook veel tijd en geld bespaart bij de verkoop van uw appartement.

Taken van een vastgoedmakelaar

Een makelaarskantoor zal graag de waarde van uw condominium of huis taxeren als u een makelaar inschakelt om uw eigendom te verkopen. Zodra uw woning is geadverteerd, moet u zich voorbereiden op de bezichtigingsafspraken, d.w.z. verkoopgesprekken. Wees erop voorbereid dat elke koper zal proberen je prijs naar beneden te drukken. Dus heb je goede argumenten nodig om dit tegen te gaan. Of u kunt een ervaren professional inhuren om u bij te staan.

De taken van een makelaar omvatten:

 • Taxatie van onroerend goed
 • Voorbereiding van het exposé
 • Het eigendom adverteren
 • Het uitvoeren van de rondleidingen
 • Opstelling van het koopcontract
 • Verwerking

Makelaar in Charlottenburg: Voordelen

Uw makelaar in Charlottenburg zal uw verkoop niet alleen gemakkelijker en zo stressvrij mogelijk maken, maar ook de beste verkoopprijs verkrijgen en de verkoop zo snel mogelijk afronden.

Hier volgt een overzicht van alle voordelen:

 1. Beveiliging
 2. Tijdsbesparing
 3. Goede verkoopprijs

Platte verkoop: 12-stappen checklist

Het verkoopproces van onroerend goed varieert altijd naargelang het type huis en flat, maar in het algemeen volgt elke verkoop altijd dezelfde procedure. Ruime oudbouwflat in de oude binnenstad van Charlottenburg, moderne maisonnette in Witzleben of zolderflat in Kalowswerder. Met deze checklist bent u goed voorbereid op elke verkoop van onroerend goed.

Flat verkoop checklist: 12 stappen voor de verkoop van flats:

 1. Realistische tijdsplanning
 2. Weloverwogen strategie
 3. Particuliere verkoop of makelaar?
 4. Documenten voor de verkoop
 5. Verkoop voorbereiding
 6. Realistische verkoopprijs
 7. Marketingstrategie
 8. Plaats advertenties
 9. Contact opnemen met belanghebbende partijen
 10. Bereid je voor op vragen
 11. Data bekijken
 12. Gesprekken met belanghebbende partijen
 13. Kredietwaardigheidscontrole
 14. Opstellen koopcontract
 15. Notariële akte bij de notaris
 16. Overdracht

Charlottenburg is ook een populaire plaats om te wonen vanwege de bezienswaardigheden:

Verkopen van onroerend goed in Berlijn-Charlottenburg: Conclusie

Als u er al een tijdje over denkt om uw eigendom te verkopen, is dit een goed moment om dat te doen. De vraag is nog nooit zo groot geweest! De feiten en cijfers bevestigen dat u nu een zeer goede verkoopprijs kunt bereiken, hoger dan misschien eerder gedacht.

Goede redenen waarom Charlottenburg vooral populair is bij jonge gezinnen en oudere mensen:

 • Berlijn zeer rustig
 • Korte weg naar het stadscentrum
 • Nabijheid van de natuur

Verkopen in de hoofdstad: XL Gids

Hoofdstad, universiteitsstad, historisch bolwerk en als internationale locatie een aantrekkelijke woonplaats voor gezinnen, stellen, singles en studenten. Berlijn heeft dan ook te maken met een voortdurend groeiende bevolking als gevolg van immigratie. Dus verkopen is niet zo moeilijk, er is genoeg vraag! Ontdek hier meer in onze gidsen: