Vervolgfinanciering: Gunstige vastgoedlening, rentevoeten, prognose & volledige aflossing + calculator

Vervolgfinanciering – Loopt de vaste rentevoet van uw huidige vastgoedlening binnenkort af? Verlies dan geen tijd bij het vinden van de beste vervolgfinanciering. Vertrouw op deskundigen, want zij bepalen de perfecte vervolgfinanciering voor u en tonen u de verschillen tussen de mogelijke leningstypes.

Gunstige vervolgfinanciering voor een vastgoedlening?

Voor de vervolgfinanciering kunt u kiezen uit drie verschillende financieringsmogelijkheden. Deskundigen zullen voor u nagaan wat de beste voorwaarden zijn en u in detail adviseren over de termijnlening, de verlenging en de herschikking van de onroerende lening. Welke vervolgfinanciering voor u geschikt is, hangt af van verschillende factoren en vereist een optimale planning.

De meest voorkomende vragen bij consultaties

 • Hoe hoog zijn de rentetarieven voor vervolgfinanciering?
 • Hoe werkt de vervolgfinanciering?
 • Wat kost vervolgfinanciering?
 • Wanneer kunt u een vervolgfinanciering doen?

Grofweg geldt voor vervolgfinanciering het volgende (vuistregel)

Als de nieuwe rentevoet ten minste 0,2% lager is dan de vorige, is de schuldherschikking de moeite waard.

Waar moet ik rekening mee houden?

 • Vroeg begin van de planning
 • Eigen vermogen sparen
 • Controleer aanbiedingen grondig
 • Onderhandelen met uw bankadviseur
 • Tip! Niet alleen de rentevoeten, let ook op de bijkomende voorwaarden
 • Stel maandelijkse termijnen vast
 • Optimaliseer ze zodat u alle aflossingen veilig en regelmatig doet
 • Indien mogelijk, doe extra speciale aflossingen
 • Tip! Gebruik ook uw speciale beëindigingsoptie

Na 10 jaar kunt u opnieuw een afspraak maken en gebruik maken van uw bijzonder recht van opzegging, waarover zo dadelijk meer, na de tips de volgende bankafspraak.

Vastgoedfinanciering: dit is hoe de bank denkt – Video Tip

De volgende twee video’s geven een goed inzicht in de denkwijze van banken met “Internas zur Kreditvergabe” en “Wie man sich auf einen Banktermin vorbereitet”.

Video: Internals on lending

Kijk ook eens naar deze video van Alex Fischer:

Video: Hoe bereid je je voor op de bankafspraak?

Vervolgfinanciering vóór het verstrijken van de vaste debetrentevoet

Wilt u vanwege een oudere en hoogrentende vastgoedfinanciering eerder herfinancieren en niet wachten tot de vaste rente afloopt?

Na 10 jaar kunt u uw speciale recht van opzegging opnieuw uitoefenen zonder dat uw wens om uw eigendom goedkoper te lenen gepaard gaat met een boete voor vervroegde aflossing door de bank. Wat de vervolgfinanciering betreft, zijn lage rentevoeten de eerste keuze van onze klanten. Houd er rekening mee dat een lage rentevoet alleen niet voldoende is als de andere voorwaarden u niet bevallen. Wij vinden uw persoonlijke vervolgfinanciering en doen u een aanbod dat helemaal bij u past.

Vergelijk de voordelen van individuele vervolgfinanciering

Het bepalen van de beste voorwaarden voor een aanbieding vereist veel knowhow en kerncompetentie in het evalueren van vervolgleningen. Uw geldschieter zal deze taak voor u op zich nemen en u een lening aanbevelen die qua oriëntatie en contractuele basis aan uw wens tot vervolgfinanciering beantwoordt.

Het voorwaardenaanbod van elke kredietverstrekker is uniek en afgestemd op uw behoeften.

Er bestaat geen eenduidige, primair voordelige vervolgfinanciering die voor elke vastgoedeigenaar even geschikt is. Eerst en vooral hangt het af van de juiste keuze van lening en van de voorwaarden en flexibiliteit die bij u passen.

Calculator: afbetalingstermijn, aflossingspercentage, resterende schuld

Wat gaat de geplande bouwfinanciering u kosten? Maar veel belangrijker voor het dagelijks leven is de vraag hoe hoog uw maandlast zal zijn en wat er gebeurt als het aflossingspercentage later verandert. Hoe hoog zal de resterende schuld zijn aan het einde van de vaste renteperiode? Veel vragen, deze afbetalingscalculator geeft u alle belangrijke antwoorden over afbetaling, aflossingspercentage en restschuld.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.