De grootste megaprojecten in aanbouw in 2023 – Videodocument

Megaprojecten in aanbouw in 2023 – Van de hoogste wolkenkrabbers tot enkele van de grootste vastgoedprojecten in de geschiedenis. En van intercontinentale spoorwegnetwerken tot een baanbrekend nucleair megaproject, hier zijn de 23 grootste megaprojecten in aanbouw in 2023. De wereld van bouwwonderen en technologische hoogstandjes heeft zichzelf weer overtroffen. Van innovatieve infrastructuurprojecten tot gedurfde architecturale ondernemingen, de schaal en ambitie van deze megaprojecten is moeilijk te overtreffen. Laten we eens kijken welke projecten een revolutie teweeg zullen brengen in de wereld van bouw en technologie.

Maya Tren

Een ambitieus spoorvervoerssysteem dat Noord-Amerika met Midden-Amerika zal verbinden. De Maya Tren belooft sneller en efficiënter reizen tussen de continenten.

Yinjianbuhan tunnel

Deze onderwatertunnel in Azië wordt de langste in zijn soort en zal de verbinding tussen twee steden mogelijk maken via een onderwaterverbinding.

De lijn

Saoedi-Arabië is van plan om een futuristische stad te bouwen zonder wegen of auto’s. In plaats daarvan zullen autonome voertuigen kriskras door de stad rijden. In plaats daarvan zullen autonome voertuigen de stad, die gericht is op duurzaamheid en innovatie, doorkruisen. Een 170 kilometer lange en 500 meter hoge gespiegelde lijn zal binnenkort de woestijn van Saoedi-Arabië doorkruisen. Mensen zullen er wonen en werken. Nog een prachtig project, na de recente opening van het spiegelende concertgebouw. De stad zal “The Line” worden genoemd, met meer dan 9 miljoen inwoners. Onder de titel “What if we could start again” worden alleen de ideeën gepresenteerd.

Meer over het project:

Video: Bouwprojecten 2023

Wasl Toren

De hoogste wolkenkrabber van Dubai zal niet alleen de skyline domineren, maar ook schitteren door zijn innovatieve ontwerp en duurzame technologie.

Eko Atlantic

Dit gigantische bouwproject in Nigeria wil een nieuwe stad bouwen op een kunstmatig opgeworpen eiland voor de kust van Lagos.

Nusantara

Een netwerk van hogesnelheidstreinen in Indonesië om de verbindingen tussen de eilanden te verbeteren en de mobiliteit in de regio te bevorderen.

Chūō Shinkansen

Deze Japanse hogesnelheidstrein, ook bekend als de “Maglev”, zal reizigers in staat stellen om met ongelooflijke snelheden te pendelen tussen Tokio en Nagoya.

Merdeka toren

Het meest trotse bouwwerk van Maleisië, naar verwachting het op twee na hoogste gebouw ter wereld en een nieuwe definitie van de Maleisische skyline.

Metro van Doha

Qatar bouwt een ultramodern metrosysteem om de mobiliteit in de snelgroeiende stad Doha te vergemakkelijken.

Dasu-dam

Een enorme dam in Pakistan om hernieuwbare energie te leveren en de watervoorziening veilig te stellen.

Luchthaven Western Sydney

Australië breidt zijn luchthaveninfrastructuur uit met een nieuwe internationale luchthaven in Sydney om het toenemende passagiersverkeer aan te kunnen.

Internationale luchthaven Incheon

Zuid-Korea breidt een van zijn belangrijkste luchthavens uit om plaats te bieden aan het groeiende luchtverkeer.

MSG-bol

Een baanbrekend entertainmentgebouw in Las Vegas dat een meeslepende ervaring zal bieden voor concerten en evenementen. Las Vegas, de stad van de dromen, heeft zichzelf opnieuw overtroffen met de productie van het nieuwste en meest ambitieuze architectonische wonder – de Las Vegas Mega-Sphere. Met een investering van $2,3 miljard is dit baanbrekende bouwwerk niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook een technologische sensatie.

Meer over het project:

Hudson Werven

Dit megaproject in New York City zal een nieuwe mix van woon-, commerciële en vrijetijdsruimtes creëren en het stedelijke landschap een nieuwe vorm geven.

Frankfurt Vier

Een van de megabouwprojecten van dit jaar, de Frankfurt Vier. Toen ik in mijn onderzoek “Frankfurt Four” las, dacht ik in eerste instantie aan een project in Las Vegas, San Francisco, een of andere plek waar een “Klein Frankfurt” zou kunnen zijn. Ik dacht verkeerd: het gaat eigenlijk over Frankfurt! Dit project zal de skyline van Frankfurt veranderen.

Een ensemble van vier wolkenkrabbers in Frankfurt, Duitsland, die het stadsbeeld zullen vormgeven en moderne leefruimte zullen bieden.

Iconische toren

Een project in Australië dat de aandacht trekt met zijn unieke ontwerp en duurzame technologie.

Rail Baltica

Een ambitieus spoorwegproject dat de Baltische staten zal verbinden met het Europese spoorwegnetwerk.

Fehmarn Beltunnel

Een onderzeese spoorverbinding tussen Duitsland en Denemarken die de reistijd tussen de landen zal verkorten.

Brenner-basistunnel

Deze tunnel in de Alpen zal een revolutie teweegbrengen in het vracht- en personenvervoer tussen Oostenrijk en Italië.

Flamanville 3

Een nucleair megaproject in Frankrijk dat nieuwe normen voor energieproductie zou moeten stellen.

Hinkley-punt C

Nog een groot nucleair project in het VK, bedoeld om de energiezekerheid in het land te versterken.

ITER

Een internationaal nucleair onderzoeksproject dat baanbrekende technologieën voor het opwekken van fusie-energie ontwikkelt.

Nieuwe Zijderoute

China’s ambitieuze infrastructuurproject om de handel en connectiviteit tussen Azië en Europa te stimuleren.

Deze 23 megaprojecten die momenteel wereldwijd in aanbouw zijn, vertegenwoordigen het summum van menselijke techniek, architectuur en technologie. Ze zullen niet alleen het stadslandschap een nieuwe vorm geven, maar ook de manier waarop we leven, werken en reizen fundamenteel veranderen. In een tijd waarin innovatie en vooruitgang een steeds belangrijkere rol spelen, zijn deze megaprojecten een duidelijk teken dat de mensheid naar de sterren reikt en steeds nieuwe grenzen verlegt.