Berlijn: wet op groene daken en steeds duurdere luxewoningen – Immo News KW20

Immobilien Zeitung – Het laatste nieuws uit Berlijn: groendaken worden verplicht voor huiseigenaren. De vergroening van daken op gebouwen brengt veel voordelen met zich mee, en dat is zeker de reden waarom de Berlijnse senaat vandaag voor de verordening heeft gestemd. Van het ontlasten van het rioolstelsel tot het behoud van hulpbronnen en biodiversiteit – maar ook het imago van de stad speelt een rol. Al het onroerend goed nieuws vindt u direct hier: Immo Nieuws.

Wet op groene daken: lucht en levenskwaliteit

De dienst stadsontwikkeling van Berlijn benadrukt de volgende voordelen:

 • Ontlasting van de riolering
 • Bescherming van hulpbronnen
 • Verbetering van het stadsklimaat
 • Biodiversiteit
 • De kwaliteit van het verblijf verhogen
 • Beeld factor
 • Compensatie in geval van concurrentie op de grond
 • Filtratie van regenwater (voor verder gebruik of infiltratie)

Bron: Stadsontwikkeling Berlijn

Hamburg: Vergroening van grote stadsgebieden

Hier kunt u zien hoe ook betonoppervlakken in Hamburg in het groen worden gedompeld.

Onroerend goed nieuws:

Manager Magazin over luxe onroerend goed in Berlijn en Frankfurt

Frankfurt en Berlijn staan al enige tijd in de belangstelling van investeerders. Kapitaalinvesteringen in deze steden zijn aantrekkelijk. Berlijn is de hoofdstad en een magneet voor tienduizenden nieuwe burgers per jaar. Frankfurt overtuigt door de Brexit en de positieve stedelijke ontwikkeling – natuurlijk ook door de ontwikkeling van de vastgoedprijzen. Er zijn ook nieuwe koppen deze week van Manager Magazin zoals “Politiek tegen de middenklasse en de behoeftigen: Hoe de grote coalitie de neergang van Duitsland bevordert” evenals “Top in de wereld: Luxe onroerend goed in Berlijn en Frankfurt stijgt zo snel in prijs” . Meer krantenkoppen:

Focus Online op het Scholz-plan voor een nieuwe onroerendgoedbelasting

De blog Focus Online bericht over “Milieuminister wil strengere regelgeving: Een miljoen huishoudens worden geconfronteerd met dure verbouwing van schoorstenen en rookkanalen” en “Vaststelling van woonwaardezones: Hervorming onroerendgoedbelasting: intelligent model over het hoofd gezien door politici” Meer nieuws en actuele wetten:

IM Immobilienmanager via Real Exchange AG

Deze week in IM Immobilienmanager onder meer artikelen over “Real Exchange AG: De pioniers van de secundaire markt” en “Vastgoedbanken: Stijgen de marges weer? Meer nieuws is hier te vinden: Onroerend goed aandelen.

Frankfurter Allgemeine over de strijd tegen het witwassen van geld onder clans

De Frankfurter Allgemeine van deze week heeft boeiende artikelen, bijvoorbeeld “De strijd tegen het witwassen van geld: Wanneer de staat clan-vastgoed int” en “Woonetiquette: Pas op voor kleine patronen en verwassen kleuren! . Meer nieuws van de afgelopen dagen:

Handelsblatt bekijkt ook de prijzen van luxe onroerend goed in Berlijn

Daarentegen bericht Handelsblatt deze week over “AGM Vonovia gedomineerd door huurdebat” en “Brusselse woningmarkt is ingewikkeld” Meer Headlines van de Week:

Ster over woningbouw: klimaatneutraal en modern

De blog van Stern gaat over “Huizenbouw: klimaatneutraal en modern: Dit familiehuis is gemaakt van schroot” en “Surf Shack: Deze dromerige hut zit in een kartonnen doos en kan door leken worden gebouwd” Meer nieuws van de week:

Haufe over de handtekeningenactie van de huurdersvereniging tegen het Scholz-plan

Nieuw van Haufe deze week zijn onder meer “IVD-enquête: Waarom worden braakliggende percelen niet bebouwd?” en “Condominiumeigenaren hebben eigen recht om resoluties te laten aannemen” . Meer onroerend goed nieuws voor huurders, kopers en verkopers:

T-Online ziet fenomeen: huurprijzen nieuwe contracten dalen voor het eerst in jaren

Deze week heeft T-Online onderwerpen behandeld als “Zijn de huren niet te hoog? – Huurindexdebat: Vereniging van verhuurders stapt naar rechter” en “Ommekeer op de woningmarkt? – Huurprijzen nieuwe contracten dalen voor het eerst in jaren” . Nieuwe onderwerpen van de week:

Süddeutsche Zeitung over leven op 25 vierkante meter

De blog van de Süddeutsche Zeitung van deze week gaat over “Maximaal twee huizen of flats” en “Er is nog ruimte aan de top” . Updates en nieuws van de krant:

Federal Gazette ziet negatieve gevolgen in het kopersprincipe

Wij hebben reeds verslag uitgebracht over het “Bestellerprinzip “. Deze week in de Bundesanzeiger o.a. “Share deal plannen schaden Duitsland als vestigingsplaats” en “Duitsland heeft een masterplan nodig voor huur- en sociale woningbouw op nieuwe bouwgrond”. Nieuwe artikelen, krantenkoppen en trends:

 • Duitsland heeft een masterplan nodig voor de bouw van huur- en sociale woningen op nieuwe bouwgrond
 • Plannen voor aandelendeal schaden Duitsland als vestigingsplaats voor bedrijven
 • Ordeningsprincipe heeft negatieve gevolgen

Berlijn.de presenteert actuele woningbouwcijfers

Nieuwe artikelen en berichten van Berlin.de deze week zijn onder andere “Woningbouwcijfers in Berlijn blijven stijgen” en “Deutsche Wohnen komt onder druk te staan in woningbouwvereniging” Meer headlines van de week:

Immobilien Zeitung zegt: Frankfurt wordt te duur voor gezinnen

Deze week heeft Immobilien Zeitung interessante onderwerpen als “Prijsstijging voor luxewoningen in Berlijn en Frankfurt top” en “Financiering commercieel onroerend goed stijgt licht” in het magazine. De berichten en meer tips zijn hier te vinden:

Spiegel via Vonovia: Woongarantie voor huurders ouder dan 70

De Spiegel van deze week gaat over “Berlijnse huurindex: adempauze in de woongekte” en “Vastgoedgroep: Vonovia geeft woongarantie voor huurders boven de 70” . Meer nieuws van deze week: