Welk huisdier past bij mij? – de grote gids op het gebied van huisdieren

Een huisdier kan een verrijking voor het leven zijn. Afhankelijk van welk dier wordt gekozen, moet er echter ook werk, aandacht en liefde worden geïnvesteerd, want dieren hebben ook bepaalde eisen. Voordat een huisdier wordt aangeschaft, moet echter zorgvuldig worden overwogen of juist dit dier met zijn specifieke eisen past bij de eigen levensbehoeften.

Van wilde dieren tot tamme huisdieren – welke dieren kunnen bij mensen gehouden worden?

Huisdieren zijn de beste vrienden van de mens, maar niet elk dier is geschikt om met mensen te houden. Veel dieren zijn wilde dieren en hoe schattig ze ook zijn, ze horen gewoon niet thuis in een omheining, maar in het wild. Ontdek nu welk dier geschikt is als huisdier en welke dieren beter in het wild kunnen worden gelaten.

Honden als huisdieren – de beste vriend van de mens

Een hond kan uw leven verrijken als gezinslid en metgezel. In de zomer met een hond op stap gaan aan het meer of in het park is een geweldige manier om jezelf in een goed humeur te brengen. Niet elke hond is echter geschikt voor iedereen. Vaak zijn er allergieën voor honden of bepaalde eisen qua karakter, grootte of ras. Afhankelijk van de individuele omstandigheden zijn sommige hondenrassen beter geschikt dan andere. Leer meer over honden als huisdieren en de verschillende hondenrassen!

Beoordeling van de redactie:

 • Gezinsvriendelijk 4.5 / 5.0
 • Single en paar vriendelijk 4.5 / 5.0

https://www.instagram.com/p/BxJkCN2hnQe/

Katten als gezelschapsdieren – metgezellen voor het leven

Katten zijn zeer elegante, mooie maar ook koppige dieren. Ze zijn onafhankelijker dan honden, maar integreren zich toch in het gezin. Katten houden van knuffelen of spelen en zijn daarom perfect als huisdier. Als u een kat als huisdier wilt hebben, moet u zich eerst goed informeren, want niet alle katten zijn hetzelfde. Er zijn veel verschillen in de aard en het uiterlijk van de verschillende rassen. Leer meer over de kat als huisdier!

Beoordeling van de redactie:

 • Gezinsvriendelijk 4.5 / 5.0
 • Single en paar vriendelijk 4.5 / 5.0

https://www.instagram.com/p/BxJOit9Fblc/

Ratten als huisdier – tam en gemakkelijk te verzorgen

Ratten zijn crepusculaire kleine dieren die behoren tot het knaagdierengeslacht. Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je deze kleine dieren houdt. Ze mogen nooit alleen gehouden worden en hebben veel ruimte nodig. De rat moet ten minste één speelkameraad hebben. Socialisatie met andere knaagdieren, zoals muizen, is niet geschikt voor de soort. De leefruimte van de rat moet groot genoeg zijn. Ze hebben veel vrije ruimte nodig en bewegingsvrijheid. De ratten houden ook van een regelmatige ren binnenshuis. Maar hou ze altijd in de gaten, anders knagen ze graag aan meubels. Ratten zijn zeer tamme en intelligente dieren en brengen graag tijd door met hun baasjes. Ratten als huisdier zijn bijzonder geschikt voor werkende mensen of kinderen ouder dan twaalf jaar.

Beoordeling van de redactie:

 • Gezinsvriendelijk 3.0 / 5.0
 • Single en paar vriendelijk 4.5 / 5.0

https://www.instagram.com/p/BwWJnZmBWJt/

Uil als huisdier – het wilde dier hoort in de natuur

Ook al zien uilen er heel aaibaar uit en lijken ze op het laatst na de Harry Potter-filmreeks goede huisdieren, het zijn in feite wilde dieren en kunnen zelfs gevaarlijk zijn met hun scherpe klauwen en spitse snavel. De dieren stellen zeer hoge eisen aan hun habitat en daarom is het zeer moeilijk ze op een aan de soort aangepaste wijze te houden. In Duitsland is het houden van uilen zelden toegestaan en is het aan bepaalde voorwaarden gebonden. Daartoe behoort niet alleen een grote volière in de tuin, maar ook een uitgesproken deskundigheid in het houden van uilen. Ook hier wordt duidelijk dat wilde dieren in het wild moeten blijven en niet geschikt zijn om als huisdier te worden gehouden.

Redactionele beoordeling:

 • Gezinsvriendelijk 0.0 / 5.0
 • Vriendelijk voor alleenstaanden en stellen 0.0 / 5.0

https://www.instagram.com/p/BxIxe6zgRDe/

Schildpad als huisdier – vrienden voor het leven

De meest voorkomende zijn Griekse en Europese landschildpadden, maar ook waterschildpadden. Aangezien schildpadden, afhankelijk van de soort, tot 100 jaar oud kunnen worden, zijn deze kleine reptielen een aanwinst voor het leven. Afhankelijk van de soort, vereisen schildpadden bepaalde omstandigheden. Schildpadden rennen veel, en daarom hebben ze een groot buitenverblijf met veel ruimte nodig. Waterschildpadden daarentegen kunnen ook in een terrarium van 80 tot 120 cm worden gehouden. Beide soorten hebben een plaats nodig om te zwemmen, te scharrelen en de warmte van de zon, die kan worden geboden door een UV-lamp, vooral in de wintermaanden. De dieren zijn erg blij met planten in de leefruimte, want die geven hun veiligheid. Waterschildpadden zijn zeer onderhoudsvriendelijke dieren en echte metgezellen voor het leven.

Redactionele beoordeling:

 • Gezinsvriendelijk 4.5 / 5.0
 • Single en paar vriendelijk 4.5 / 5.0

https://www.instagram.com/p/BohVVXInFMN/

Egels als huisdier – verboden in Duitsland

Egels zijn in Duitsland beschermd en mogen daarom niet als huisdier worden gehouden. In sommige gevallen zijn de diertjes echter afhankelijk van de hulp van mensen. Als een duidelijk zieke of gewonde egel wordt gevonden, moet hij zo snel mogelijk naar een dierenarts worden gebracht en worden verzorgd. Zodra hij hersteld is, moet hij echter weer worden vrijgegeven.

De Afrikaanse witbuik egel is een uitzondering. Dit dier mag in Duitsland als huisdier worden gehouden, aangezien het geen beschermde diersoort is. Het dier blijft echter een wild dier en voelt zich meestal niet op zijn gemak om gehouden te worden. Een egel heeft een zeer groot verblijf in de open lucht nodig, omdat deze dieren ’s nachts meestal verscheidene kilometers afleggen op zoek naar voedsel. Het houden van egels is echter over het algemeen niet aan te raden, omdat de dieren zich zelden op hun gemak voelen, ook al worden ze op een aan de soort aangepaste manier gehouden, en in het wild thuishoren.

Redactionele beoordeling:

 • Gezinsvriendelijk 0.0 / 5.0
 • Vriendelijk voor alleenstaanden en stellen 0.0 / 5.0

https://www.instagram.com/p/BwwiknaBPIR/

Muizen als huisdieren – de kleine knaagdieren zijn zeer flexibel

Muizen zijn zeer geschikt als huisdier, maar alleen met ten minste één soortgenoot. Er zijn verschillende soorten muizen, zoals de kleurmuis, de gerbil of de stekelmuis, die verschillende kenmerken en gedragingen hebben. Het is ook raadzaam alleen muizen van één geslacht samen te houden, zodat er geen ongewenste nakomelingen zijn. De behuizing van de muizen is zeer flexibel. Het kan zowel uit een kooi als uit een terrarium of aquarium bestaan. Het is belangrijk dat de muizen genoeg te doen hebben. Verschillende niveaus, buizen en stokken om te klimmen, maar ook een slaaphuisje voor rustfasen mogen in geen enkele leefruimte ontbreken. Muizen houden vooral van hooi of papieren zakdoekjes, omdat zij daar kleine nestjes mee kunnen bouwen. Deze kleine knaagdieren zijn zeer goede huisdieren en zijn zeer gemakkelijk te verzorgen.

Redactionele beoordeling:

 • Gezinsvriendelijk 4.0 / 5.0
 • Single en paar vriendelijk 4.5 / 5.0

https://www.instagram.com/p/BwsGj4qAjhf/

Aap als huisdier – niet aanbevolen voor particulieren

Ook al leren film en TV ons anders, apen zijn niet geschikt als huisdier. Vooral particulieren onderschatten de kosten, het werk en de ruimte die apen nodig hebben. Aangezien apen niet alleen mogen worden gehouden, is de aankoop van ten minste twee of meer apen noodzakelijk. Deze hebben een grote leefruimte nodig, zodat zij elkaar ook uit de weg kunnen gaan en ruzies tussen de apen kunnen worden vermeden. Als apen binnenshuis worden gehouden, beschadigen ze meubilair, laten ze overal hun behoefte achter en bijten ze soms. Apen zullen nooit zindelijk worden! Ook al zijn de dieren als baby nog heel klein, liefhebbend en hulpbehoevend, ten laatste in de puberteit verandert hun aard en kunnen zij agressief en wild worden. Het is dan ook duidelijk dat apen niet door particulieren mogen worden gehouden, aangezien de eisen die aan de dieren worden gesteld zo hoog zijn dat daaraan nauwelijks kan worden voldaan. Bovendien zijn en blijven apen wilde dieren en horen zij in het wild thuis.

Beoordeling van de redactie:

 • Gezinsvriendelijk 0.0 / 5.0
 • Vriendelijk voor alleenstaanden en stellen 0.0 / 5.0

https://www.instagram.com/p/BsiJMygAmWK/

Fretten als huisdieren – speels en vertrouwenwekkend

De kleine dieren van de marterfamilie zijn zeer vertrouwend en speels. Ze mogen niet alleen worden gehouden, want de dieren hebben veel afleiding en activiteit nodig. De leefruimte van de dieren dient voldoende groot en individueel ontworpen te zijn. Voor twee dieren is een leefruimte van ten minste zes vierkante meter nodig. Als er genoeg ruimte is, zullen de dieren ook blij zijn met een eigen kamer waar ze veel te ontdekken hebben. Het is belangrijk voor marters om verschillende verdiepingen te hebben, zodat ze hun kliminstinct kunnen uitleven. Stokken, buizen, speelgoed en hangmatten mogen in geen enkele leefruimte ontbreken. Fretten hebben ook dekens nodig, een toilet en een schuilplaats om zich terug te trekken en te slapen. Fretten baden ook graag in ondiepe waterbakjes. De fretten moeten ten minste vier uur per dag buiten hun leefruimte kunnen komen.

Beoordeling van de redactie:

 • Gezinsvriendelijk 3.5 / 5.0
 • Single en paar vriendelijk 4.5 / 5.0

https://www.instagram.com/p/BxHfDEhlY2o/

Vos als huisdier – wilde dieren horen niet aan de leiband

Vossen zijn wilde dieren en zijn niet geschikt om als huisdier te worden gehouden. Er zijn strenge regels voor het houden van wilde dieren in Duitsland. Een van de belangrijkste is dat een buitenverblijf van 30-40 m² (afhankelijk van de soort) beschikbaar moet zijn, zodat de vos zijn aangeboren driften, zoals het graven van een hol, kan beoefenen. De aankoop van vossen uit rassen zoals Rusland wordt sterk afgeraden, omdat de veehouderij hier niet aangepast is aan de soort en de handel gewetenloos is. Als u een dier vindt dat hulp nodig heeft, moet u het onmiddellijk naar een dierenarts brengen of contact opnemen met de vereniging voor natuurbehoud of reddingsorganisaties voor wilde dieren. Als de vos na zijn rehabilitatie niet opnieuw in het wild kan worden uitgezet, kunt u voor hem blijven zorgen als u zich aan bepaalde voorschriften houdt.

Beoordeling van de redactie:

 • Gezinsvriendelijk 0.0 / 5.0
 • Vriendelijk voor alleenstaanden en stellen 0.0 / 5.0

https://www.instagram.com/p/Bwoe4z5hj20/

https://ihrhausverkauf.de/katze-kaufen-richtige-katze-lebenssituation/