Woningtop in de Kanselarij en luxe gentrificatie – Immobilien Nachrichten

Deze week is er weer veel opwindend nieuws uit de vastgoedsector. Wij hebben de belangrijkste kranten en tijdschriften voor u onder de loep genomen om het laatste onroerend goed nieuws voor u in een duidelijk overzicht samen te vatten. U kunt al het onroerend goed nieuws hier vinden: Onroerend goed nieuws.

Onroerend goed nieuws – Onderwerpen van de week

In de Spiegel van deze week wordt onder meer ingegaan op de cruciale vraag voor al wie wil investeren in zijn eerste onroerend goed. Kopen of huren, wat is goedkoper? Stern rapporteert over de trend naar luxe gentrificatie. De huurmarkt is in rep en roer. Niet alleen in Duitsland, maar ook in Amerika. In het bijzonder kijkt Stern deze week naar luxe gentrificatie, voor extreem rijke New Yorkers. Huizen in New York worden schaars, vooral voor de superrijken. Als gevolg daarvan worden steeds meer huurders uit hun oude flats verdreven. Een gebouw met 1300 vierkante meter woonruimte werd momenteel verkocht voor 22 miljoen. In plaats van veel huurders, worden de kamers nu gebruikt voor wijnkelders, een eigen fitnessruimte of de derde en vierde slaapkamer. Tegelijkertijd wijst de Frankfurter Rundschau er deze week op dat er eerst gebieden zijn die de verkoop van flatgebouwen tegenhouden. Darmstadt is een van hen. U vindt al dit nieuws en andere headlines van de week in ons Real Estate Press Review.

Spiegel: Kopen of huren – wat is waar goedkoper?

Verschillende belanghebbenden zijn bijeengekomen op het kantoor van de kanselier voor de huidige huisvestingstop. Merkel beloofde vervolgens 100.000 nieuwe sociale woningen tegen 2021, wat betekent dat er binnen slechts drie jaar meer dan 100.000 woningen moeten worden gebouwd (als je de nieuwbouw buiten de sociale sector meetelt). Deze week neemt Spiegel de resultaten van de vergadering in het kantoor van de rector onder de loep. Het nummer van Spiegel van deze week gaat over “Huisvestingstop in het kanselarijkantoor: Merkel belooft 100.000 nieuwe sociale woningen tegen 2021” en “UBS waarschuwt voor vastgoedzeepbel in Duitse steden”. Meer nieuws van deze week:

Focus Online bepaalt “waar elektriciteit nu het goedkoopst is”

De huren stijgen, en tegelijkertijd wordt elektriciteit steeds goedkoper. Focus Online neemt onder de loep waar elektriciteit momenteel het goedkoopst is en waar de elektriciteitsprijzen momenteel het duurst zijn. De blog Focus Online bericht over “Huurgekte in Duitsland: “Als vuilnis”: Münchense familie moest een jaar lang in een noodwoning wonen” en “Blijf thuis en krijg geld: Inzet bij overlijden: voor wie is een lijfrente de moeite waard” . Meer nieuws van de blog:

Frankfurter Rundschau: Landstops verkoop appartementsgebouwen

Terwijl in andere steden de gentrificatie voortschrijdt, houden afzonderlijke delen van Hessen de verkoop van flatgebouwen tegen, waaronder Darmstadt. De Frankfurter Rundschau neemt een kijkje op het huidige onderwerp. Deze week in Frankfurter Rundschau o.a. artikelen over “Land stopt verkoop flatgebouwen” en “Voor wie is een lijfrente de moeite waard”. Meer van de blog:

Frankfurter Allgemeine: “Voordelen en valkuilen” van relatiegeschenken

De Frankfurter Allgemeine heeft deze week een aantal spannende artikelen, bijvoorbeeld “Voordelen en valkuilen: een huis weggeven” en “Accommodatiemakelaars: Hoeveel vernietigen Airbnb en Co. woonruimte?”. Meer nieuws van deze week:

Handelsblatt over onroerendgoedprijzen in Duitse metropolen

Daarentegen bericht het Handelsblatt deze week over “Hoe Tokio Londen en New York wil inhalen door de Olympische Spelen van 2020” en “Vastgoedprijzen in Duitse metropolen blijven stijgen – ondanks de dreiging van een prijzenzeepbel” . Meer krantenkoppen van de week:

Ster op de trend van luxe gentrificatie

Sterns blog gaat over “Trend luxe gentrificatie: Alle huurders eruit! Zo wordt een flatgebouw een tempel van hoge pieten” en “Huisvesting: Alleen als we weer plezier krijgen in het sparen, zal de woningnood verdwijnen” . Meer nieuws van de blog:

Haufe: Makelaarsconcurrentie op het net

Nieuw van Haufe deze week zijn “Broker concurrentie op het net” en “Schomberg familie sticht beleggingsbeheer boetiek”. Meer social media nieuws:

T-Online: “Wie draagt de kosten voor schimmel”?

Deze week heeft T-Online onderwerpen als “Huurrecht – Wat te doen tegen vochtige kelders?” en “De droom van een huis – Bijkomende kosten bij het kopen van een huis – hier liggen de kostenvallen op de loer”. Nieuwe onderwerpen van de week:

Süddeutsche Zeitung over wereldwijde vastgoedmarkten

De blog van de Süddeutsche Zeitung van deze week gaat over “Als woorden tekortschieten” en “Vorgebaut”. Updates en nieuws van de blog:

Bundesanzeiger: Geen welvaart zonder commercieel vastgoed

Deze week in Bundesanzeiger o.a. “Geen welvaart zonder commercieel vastgoed” maar ook “Kleine buur, groot rolmodel”. Nieuwe artikelen, krantenkoppen en trends:

  • Kleine buur, groot voorbeeld
  • Geen welvaart zonder commercieel onroerend goed
  • Woningbouwtop federale regering: ZIA roept op tot stroomlijning, vereenvoudiging en versnelling

Berlijn.de: Stijging verwarmingskosten verwacht

Nieuwe artikelen en berichten van Berlin.de deze week zijn onder meer “Valgevaar: Ikea roept plafondlamp terug” en “Stijging stookkosten verwacht” . Meer krantenkoppen van de week:

Immobilien Zeitung: 2018 wordt opnieuw beleggingsrecordjaar

Deze week heeft de Immobilien Zeitung interessante onderwerpen als “Verkoopdip op Berlijnse investeringsmarkt” en “Tweede grootste investeringssom in logistiek vastgoed” in de blog. De berichten en meer tips zijn hier te vinden:

Manager Magazin: Frankfurt is de belangrijkste bestemming voor Brexit-bankiers

Er zijn deze week ook nieuwe koppen uit Manager Magazin, zoals “Huisvestingssubsidies, sociale huisvesting, belastingen: Dit zijn de resultaten van de top over huisvesting” en “Helaba-studie: Frankfurt is belangrijkste bestemming voor Brexit-bankiers”. Meer krantenkoppen: