Snel en eenvoudig: een huis verkopen in Düren

Verkopen met een professionele, goed verbonden makelaar of kan je het ook privé doen? Een huis verkopen in Düren: Hier in onze Vastgoed Blog vindt u antwoorden op de belangrijkste vragen over het verkopen van een woning.

Spreek een startdatum af met de eerste makelaar voor de taxatie van uw woning (appartement of huis)

Of u nu een rijtjeshuis of een flatgebouw met één slaapkamer verkoopt, u moet weten hoe u te werk moet gaan in het proces en hoe u door knowhow de hoogst mogelijke verkoopprijs kunt bereiken. Verwerf hier alle noodzakelijke kennis die hier in de onroerend goed markt wordt beschreven en, als u zich wat tijd wilt besparen, schrijf ons een e-mail, waardoor u alle noodzakelijke kennis krijgt die hier in de verkoop van huizen wordt beschreven, kennis over uw eigen regio en in de taxatie van de verkoopwaarde, als u er niet zoveel tijd in wilt steken, neem dan contact met ons op via e-mail en telefoon.

Voorbereiding van papieren (ontvangstbewijzen, documenten idealiter in het origineel en ook de verschillende facturen)

U zult een hele reeks min of meer belangrijke documenten nodig hebben, zoals de plattegrond van de kamers en het energiecertificaat. Verfijn uw huis met professioneel genomen foto’s, zodat kopers een veel realistischer beeld van de woning kunnen krijgen, wat tijd bespaart. Uw geproduceerde foto’s moeten uw huis of duplex in Düren altijd in het perfecte licht laten zien en van hoge kwaliteit zijn. Omdat je wilt verkopen. En het beste van alles voor een sterke prijs.

Hausverkauf mit Makler in Düren

Er moet een biedprijs worden vastgesteld

Diverse bekende of minder bekende factoren zoals ligging, type gebouw, bouwkwaliteit, buurt, spelen allemaal een onvermijdelijke rol bij de koopprijsbepaling van uw onroerend goed, wat hier telt is niet welke koopprijs u zelf ooit heeft geïnvesteerd voor het huis in Düren destijds. zoals altijd reguleren vraag en aanbod de verkoopprijs. U moet met dit feit rekening houden, zodat er geen onrealistische verwachtingen ontstaan. Zoals steeds het geval is geweest, bepalen vooral vraag en aanbod van huizen de beoogde verkoopprijs. Voor normale mensen wordt het soms vrij verwarrend om de authentieke waarde van een onroerend goed op gezaghebbende wijze vast te stellen. Uw alternatief, een professionele taxatie door onze specialisten.

Ontvang een offerte voor uw huis ontworpen door een professional

Het doet u ook snel denken aan uw eigen zoektocht naar onroerend goed, alleen al het lezen van de beschrijving van uw leegstaande woning en de details bevestigt of u geïnteresseerd bent, interieurfoto’s wilt bekijken en nog veel meer te weten wilt komen of niet, want bij de kennismaking telt onze eerste indruk, dus het is de moeite waard om wat tijd te steken in een uiterst professioneel voorbereid exposé in de verkoop. Bovendien: Als eigenaar kent u alle noodzakelijke details van uw huis, zorg er altijd voor dat alle extra’s vermeld staan, bijvoorbeeld een privé-zwembad, tuin, garage of stuk grond en gebruik voor de koper. Is je exposé klaar? Nu is het tijd om het te presenteren, in een advertentie op een onroerend goed portal, maar ook in de goede oude dagelijkse krant, en dan is het afwachten.

Vragen beantwoorden over de rondleiding en de post

Als u begint met een goed opgezet exposé van een deskundige, zal uw makelaar voor het huis de eerste vragen krijgen naar aanleiding van uw onroerend goed advertentie, en als u een makelaar heeft aangesteld om het huis te bemiddelen, zal hij alle vragen voor u beantwoorden. Hij zal pas contact met u opnemen als er meer gedetailleerde informatie aan het licht komt.

Volgende op uw to-do lijst is het punt: Bezichtigingsafspraken met potentiële kopers.Woensdag, donderdag, enz: De adrenaline stijgt, zodat uw woning het gemakkelijkst en met het meeste succes wordt verkocht, maakt de makelaar elke ochtend afspraken voor bezichtigingen in Düren met mensen die een afspraak voor een bezichtiging hebben gemaakt. Als u wilt, zal hij elk gesprek onafhankelijk voeren. Maar ook u als verkoper kunt aan het gesprek deelnemen. Laat zeker nooit iets aan je geluk over.

Controle van de huidige kredietwaardigheid van de belanghebbende

Een aspirant-koper wil toeslaan en het meteen kopen? Natuurlijk vraagt de makelaar onmiddellijk kredietinformatie op om na te gaan of de kandidaat-koper over voldoende kapitaal beschikt om betalingen te verrichten. Zo komt u in de toekomst niet voor onaangename verrassingen te staan.

Je volgende stap is: Na het aanbrengen van wijzigingen in het ontwerp van het contract: sluit het notariële koopcontract voor onroerend goed bij de notaris af. Alle details van het koopcontract dat gaat volgen en alle onderhandelingen met de nieuwe eigenaars van het huis, zullen worden gevoerd door uw onroerend goed specialist. Vervolgens stelt hij samen met de notaris het notariële koopcontract op en natuurlijk moet u voor de waarmerking van de gezamenlijke actie hoe dan ook naar een notaris gaan, ook uit juridisch oogpunt. Welke voorwaarden u ook had, of onroerend goed en grond op de beste locatie, het gestelde doel van de verkoop is dichterbij dan u zou vermoeden, bij de notaris ondertekenen u en de koper het koopcontract, gefeliciteerd, daarmee is uw huis volledig gecertificeerd verkocht.

Uw volgende taak: Na de inschrijving in het kadaster, of de prioritaire kennisgeving van overdracht, kan de aankoopprijs van het onroerend goed worden afgelost. Uw toezichthoudende notaris zal nu opdracht geven voor de inschrijving in het kadaster. Bovendien wordt een prioriteitsoverdracht ingeschreven; dit document zorgt er bijvoorbeeld voor dat een verkoper niet tweemaal, d.w.z. aan twee personen tegelijk, kan verkopen. De notaris geeft de koper toestemming om de koopprijs onmiddellijk over te maken op de in het contract vermelde rekening, maar vergeet niet achteraf te controleren of het bedrag op uw eigen rekening is bijgeschreven.

Betaling van rekeningen voor notaris en makelaar

Als verkoper geeft u vervolgens opdracht voor de afrekening van de gebruikte diensten voor uw makelaars- en notariskosten nadat het koopcontract door verkoper en koper is ondertekend. U zult van beide partijen twee facturen ontvangen.

De nieuwe taak: overdracht van de belasting op de overdracht van onroerend goed aan de belastingdienst: Dan is uw eigendom of flatgebouw in Düren verkocht. Vermogenswinstbelasting kan verschuldigd zijn bij de verkoop van een huis als het particulier wordt verkocht en het huis minder dan tien jaar wordt doorgegeven, solidariteitstoeslag en kerkbelasting kunnen nog worden toegevoegd. Natuurlijk worden hier enkele wettelijke uitzonderingen gemaakt, bijvoorbeeld als de eigenaar meer dan 3 jaar]36 maanden zelf in het huis heeft gewoond en het nooit heeft verhuurd, maar wie kan bewijzen dat hij meer dan 36 maanden zelf in het huis heeft gewoond en hier gedurende die tijd niet als verhuurder actief is geweest, is vrijgesteld van vermogenswinstbelasting.

Stedelijke vernieuwing en grondbezit in Düren

Wetenswaardigheden uit de nieuwbouwvraag Vandaag wordt tot 0,6 miljard euro geïnvesteerd in huizen en flats in Düren. Momenteel wonen en leven er 90.066 mensen op85 KM². Met 1060 mensen per vierkante meter is er automatisch een tekort aan betaalbare woonruimte. In totaal woont in Düren 0,11% van de Duitse bevolking.

Huidige tendensen op de woningmarkt

Het Federale Bureau voor de Statistiek had onlangs actuele statistieken nodig, waaruit blijkt dat statistisch 34.982 inwoners in huizen wonen, zoals de koopwoning, rijtjeshuizen en appartementsgebouwen, die gemakshalve eigendom van de eigenaar zijn, en 43.601 huurders. Slechts 5.935 wonen samen in een gedeelde flat, van alle medeburgers zijn er 53.139 gehuwd en 36.927 alleenstaand. De behoefte aan nieuwe woningen voor mensen is dan ook groot. Hoe worden in de huidige enquêtes de kosten voor noodzakelijke nieuwe gebouwen geraamd? De huidige woningbehoefte is inderdaad groot, studies gaan uit van 32.751 nieuwe woningen17% ziet slechts 38.210 nieuwe woningen in de behoefte en een derde speculeert op nieuwe woningen in Düren, hoeveel woningen zullen er volgens de extrapolatie die kan worden toegevoegd werkelijk worden gebouwd? Dit jaar zullen slechts 252 nieuwe eenheden worden gebouwd, op basis waarvan veel zal worden geïnvesteerd, een hele 3,5 miljard euro.

De wijken van Düren worden goed ontvangen

De inwoners van Düren zijn uiterst tevreden over hun locatie en hun buurt. Hetzelfde geldt voor de geëxtrapoleerde 74.241 eigenaren van onroerend goed die juist deze locatie en buurt prettig vinden, tegen slechts 15.825 minder tevredenen, een hele 58.417 meer, en er is ook veel tevredenheid onder huurders, met 66.217 mensen. De meeste inwoners wonen in eengezinswoningen en niet in flats, in totaal 47.164 mensen uit Düren, 27.987 wonen in huizen met meerdere huurders of 13.968 mensen in tweegezinswoningen, dat is Düren.

Stedelijke groei: Bevolking in Düren

Düren heeft een groot aantal jonge inwoners, zoals 5.926 tieners in de leeftijd van 6-14 jaar, maar ook veel oudere burgers, zoals 21.877 burgers in de leeftijd van 40-59 jaar. Het aantal inwoners van Düren neemt voortdurend toe, van 89.311 inwoners nauwelijks 4 jaar geleden, steeg de bevolking met 755 tot de statistische 90.819 van vandaag, de prognose gaat verder, want al over een paar jaar zullen volgens de statistische waarschijnlijkheid ongeveer 93.043 mensen ruimte nodig hebben om te wonen, dat zijn nog eens 2.977 burgersLaten we nu eens komen tot de berekeningen van vandaag in de volgende 20 jaar.

0,6 miljard euro wordt momenteel geïnvesteerd in huizen en flats in Düren

De hoeveelheid geld in Düren is immens, een ongelofelijke 0,5 miljard euro in contanten, volgens statistische gegevens van de Bundesbank momenteel op rekeningen of onder kussens, veel meer, ongeveer 0,6 miljard euro is gestort in onroerend goed, slechts 114.956.967 euro bestaat als bruikbaar vermogen, wist u dat? Het totale bedrag van de transacties van aan- en verkopen in Düren bedraagt, puur statistisch gezien, 8,2 miljard euro per jaar; in de nieuwbouw van woningen wordt naar verwachting een heel bedrag van 3,5 miljard euro verplaatst, in de modernisering wordt momenteel elke twaalf maanden een heel bedrag van 4,1 miljard euro geïnvesteerd, in totaal maakt de onroerendgoedsector elke twaalf maanden een bijna onvoorstelbare 15,9 miljard euro over.

Dit is de verdeling van particuliere woningen naar leeftijd

Wie woont er in onroerend goed? Volgens een landelijk onderzoek (empirica) wonen momenteel 3.788 kinderen tussen 0 en 10 jaar in een eigen flat of huis. Naarmate zij ouder worden, neemt het aantal iets toe, mogelijk omdat beide ouders de kindertijd hebben overleefd en nu werken.691 wonen in het huis van hun ouders, veel minder zijn 21 tot 30 jaar oud, zij reizen bijvoorbeeld en zoeken nieuwe uitdagingen in heel Duitsland, statistisch gezien wonen 1.026 in hun eigen huis. Het percentage stijgt naarmate we ouder worden. Zo zijn er onder de 31- tot 40-jarigen opnieuw 3.888 tevreden eigenaars en onder de 41- tot 50-jarigen maar liefst 6.724. In de leeftijdscategorie van 51 tot 60 jaar wonen 6.157 Dürenaars in een eigen woning en in het segment van de 61- tot 70-jarige senioren zijn dat er statistisch gezien 4.703, omdat niet zo veel senioren het komende deel van hun leven in hun oude woning doorbrengen, slechts 2.914.

Ontwikkeling in Düren: vastgoed op een centrale locatie

Huisvestingssituatie – plat

Huisvestingssituatie Nummer
Huiseigendom 34.982
Flat 5.539
Huur 43.601
Gedeeld appartement 5.935

Bron: Federaal Bureau voor de Statistiek

Huiseigendom

Huiseigenaar in Düren / Jaar Eenheden
0-10 3.788
11-21 4.691
21-30 1.026
31-40 3.888
41-50 6.724
51-60 6.157
61-70 4.703
71-80 2.914

Bron: empirica / LBS Research

Ontwikkeling

Omgeving

Huishoudens vandaag 2035 Verschil
1 36.927 39.629 2.702
2 30.622 32.424 1.801
3 10.808 9.007 -1.801
4 8.106 7.205 -901
meer dan 5 2.702 2.612 -90

Bron: Federaal Bureau voor de Statistiek

Düren

Huishoudens vandaag 2035 Groei
1 47.735 50.437 2.702
2 26.119 25.218 -901
3 8.106 7.205 -901
4 5.404 5.314 -90
meer dan 5 1.801 1.621 -180

Statistieken: Federaal Bureau voor de Statistiek