Huis verkoop procedure: De 9+ belangrijke stappen voor Esslingen am Neckar

Particuliere verkoop of beter met een makelaar? Optimale woningverkoop in Esslingen am Neckar: Nieuws bereikt ons altijd ’s morgens, maar ook in persoonlijke gesprekken op diverse bouwplaatsen en in de nieuwbouw komen wij veel aanvragen tegen. Wij hebben de basisvragen over de verkoop van een woning hier verzameld en overzichtelijk verpakt.

Maak een afspraak met de makelaar om de waarde van uw huis te berekenen

Eerst en vooral moet u de beste prijs krijgen voor een idyllische woning op het platteland, een villa in de buitenwijken of een gezellig appartementsgebouw. Verwerf de hier beschreven kennis en verdere, noodzakelijke kennis in de verkoop van huizenKennis over Esslingen am Neckar en de omliggende regio, als u tijd wilt besparen, neem dan heel eenvoudig contact met ons op via telefoon en contactformulier. Alle know-how in de verkoop van onroerend goed en in het vinden van de waarde die hier wordt beschreven zal u helpen. Als u niet al die moeite wilt doen, schrijf dan gewoon naar ons onroerend goed team.

Ga verder op je lijst met: Documenten, formulieren, rekeningen en kwitanties. U zult een aantal belangrijke documenten nodig hebben, zoals de ontwikkeling van het huis en de akten. Onze tip: presenteer uw huis met goede foto’s. Zodat uw kopers zich letterlijk een veel beter beeld kunnen vormen van de woning online. De gemaakte foto’s moeten altijd een goede resolutie hebben, bijvoorbeeld 1400×1000 pixels.

Haus verkaufen in Esslingen am Neckar

Vervolgens, draai je om: U moet beslist een realistisch bedrag vaststellen voor uw woning of appartement in Esslingen am Neckar. Verschillende min of meer relevante invloedsfactoren zoals ouderdom, gebreken, type huis, bouwkwaliteit, ligging van de woning, dit alles speelt een rol bij de realistische prijsberekening van een huis, belangrijk is niet hoeveel u zelf ooit voor uw huis in Esslingen am Neckar had betaald. zoals te allen tijde bepalen vraag en aanbod van huizen bovenal de beoogde koopprijs. Je moet hier rekening mee houden. Vraag en aanbod van huizen op de huidige markt bepalen de koopprijs die een van uw potentiële kopers zal betalen In feite betekent elke taxatie veel tijd voor onderzoek, die u moet hebben, voor particulieren wordt het duidelijk nogal omslachtig om de waarde van het onroerend goed bindend vast te stellen. Dan is de snelle beoordeling van onze professionals de aanbeveling voor u en uw gezin.

Maak een exposé voor uw momenteel leegstaande woning in Esslingen am Neckar

Denk aan uw eigen zoekgedrag als u op zoek zou zijn naar een appartement in Esslingen am Neckar. Zelfs een snelle blik op de beschrijving zal voor het merendeel van de potentiële kopers beslissen of ze daadwerkelijk geïnteresseerd zijn om te kopen of niet. Zoals bijna altijd telt onze allereerste indruk, dus de moeite voor een aantrekkelijke advertentie loont. Als eigenaar, soms zelfs als voormalig bewoner, weet u het het beste. In de advertentie of het exposé van het huis, moet alles worden opgenomen, evenals , tuin, garage of extra’s van het eigendom. De beste verkoopruimte wordt geboden door het onroerend goed portaal, maar natuurlijk ook de regionale krant in Esslingen am Neckar, en dan is het afwachten, wordt uw woning geaccepteerd?

Je takenlijst gaat verder met: Het ontvangen van vragen. De eerste reacties op het huidige vastgoedaanbod zitten in de mailbox, uw makelaar ontvangt dagelijks de aanvragen voor u, en alleen als er vragen van kandidaat-kopers opduiken, neemt hij of zij persoonlijk contact met u op.

Regel bezichtigingsafspraken. De spanning stijgt, om uw eigendom snel en succesvol te verkopen, organiseert uw makelaar elke dag kijkafspraken met kandidaat-kopers, indien u dat wenst, neemt hij elk gesprek voor zijn rekening, maar u kunt ook bij het gesprek aanwezig zijn.

Vóór de koopovereenkomst: kredietcontrole van nieuwe kopers

Als u uw huis met grond verkoopt, doe dat dan via een makelaar, want deze zal onmiddellijk de opgegeven solvabiliteit controleren door informatie te verstrekken na het huis te hebben geïnspecteerd en de ramen, het trappenhuis, de ingang van het huis, enz. te hebben gecontroleerd.

De volgende stap op de lijst is het bezoek aan de notaris en het sluiten van het koopcontract: De laatste formaliteiten van het koopcontract, maar ook alle daaropvolgende onderhandelingen met de nieuwe eigenaar van uw huis, worden door de vastgoedspecialist verricht. Het notariële verkoopcontract wordt door de verkoper in samenwerking met de door u aangewezen notaris voor u en de koper opgesteld en voorbereid. Voor een notariële akte gaat u standaard naar de notaris, bij de notaris ondertekenen beide partijen het contract, tot zover alles goed, want met uw handtekening en de handtekening van de koper is het eigendom officieel veranderd, dus alleen de laatste stappen voor huizenverkopers blijven voor u over.

Uw volgende stap: na de inschrijving in het kadaster (het zogenaamde prioriteitsoverdrachtsbericht) wordt de vooraf overeengekomen verkoopprijs per bank betaald. Uw toezichthoudende notaris zal nu de kadastrale inschrijving verrichten, waarvoor de notaris ook een akte van overdracht met voorrang zal laten inschrijven. Het officiële document zorgt bijvoorbeeld voor een uitsluiting van het risico van dubbele verkoop aan meerdere kopers, zodra de nieuwe eigenaar de contractuele verkoopprijs mag overmaken op uw in het contract vermelde rekening, zal uw notaris u hiervan op de hoogte brengen, waarna u uw rekeningsaldo moet controleren op de ontvangst van de betaling.

Notar

Nu komt het: De rekeningen van de makelaar en de notaris vereffenen. Geef als verkoper opdracht tot betaling van uw makelaars- en notariskosten aan de door u ingeschakelde diensten, onmiddellijk na de gewenste totstandkoming van de koopovereenkomst met uw notaris.

Betaling van de aangewezen belasting op de overdracht van onroerend goed

. Als er minder dan 10 jaar zit tussen de aankoop en de verkoop, zult u belasting moeten betalen over de meerwaarde van de verkoop. Daar komen nog de solidariteitstoeslag en de kerkbelasting bij, en natuurlijk zijn er uitzonderingen. Als de eigenaar bijvoorbeeld meer dan 3 jaar]36 maanden zelf in het huis heeft gewoond en het nooit heeft verhuurd, maar als u zelf meer dan drie jaar in uw huis hebt gewoond en het niet hebt verhuurd, bent u vrijgesteld van vermogenswinstbelasting.

Condominiums, huizen en nieuwbouw in Esslingen am Neckar – structuren en kosten

Cijfers van Actuele prijzen voor flats, vrijstaande huizen en ook bouwgrond in Esslingen am Neckar tot 67.775 gelukkige huurders. Esslingen am Neckar telt momenteel 92.186 inwoners, van noord naar zuid op 46,43 KM², waarmee Esslingen am Neckar een van de belangrijke binnenlandse steden is, Esslingen am Neckar ligt niet ver van de deelstaathoofdstad van Baden-Württemberg, Esslingen am Neckar. Met 1985 mensen per vierkante meter zijn betaalbare woningen natuurlijk schaars.

Behoeften inzake huisvesting en nieuwbouw in de toekomst

Het Federaal Bureau voor de Statistiek heeft dit jaar de laatste statistieken gepubliceerd. Zuiver statistisch gezien wonen 35.805 mensen in een huis, rijtjeshuis of appartementsgebouw dat hun eigendom is, 5.669 zijn trotse eigenaars van een condominium. Daarnaast zijn er 44.627 mensen die in een huurflat wonen. Slechts 6.075 wonen in gedeelde flats. Daarvan zijn er 54.390 gehuwd en 37.796 ongehuwd. Noodzaak voor nieuwbouw op oude bouwgrond. Tegen 2020 voorspelt 50% van de enquêtes van Esslingen am Neckar nieuwe eenheden, slechts 33% van 27.935, slechts ongeveer 17% komt tot een nieuwbouwvraag van 39.109 voltooide flats, momenteel statistisch slechts geëxtrapoleerd 258 wooneenheden worden gebouwd, geïnvesteerd een geheel 3.571.900.213,33 euro.

75.989 tevreden eigenaars in Esslingen am Neckar

De mensen in Esslingen am Neckar zijn meestal gelukkig waar ze wonen. Onder de eigenaren van onroerend goed zijn er veel, namelijk 75.989 tevreden mensen die hun eigen woonomgeving waarderen, tegenover slechts 16.197 ontevredenen, een totaal van 59.792 meer. Onder de huurders in Esslingen am Neckar is er ook veel tevredenheid, met 67.775 mensen die hier graag wonen, tegenover 24.411 mensen die ontevreden zijn ondanks renovatie en modernisering. Wist u dat de overgrote meerderheid van de burgers in een eengezinswoning woont en niet in flatgebouwen? 48.274 inwoners van Esslingen am Neckar wonen in huizen voor één gezin, dat is aanzienlijk meer dan in huizen voor meer dan twee gezinnen; 28.646 of 14.297 mensen wonen in huizen voor twee personen, de bekende twee-onder-een-kapwoning.

Op die manier ontwikkelt Esslingen am Neckar zich vandaag en in de toekomst

Statistisch gezien telt de stad veel inwoners, waaronder jonge inwoners, zoals 3.392 jongvolwassenen van 21 tot 23 jaar, en enkele oudere inwoners, zoals 16.142 65-plussersJe ziet ook stijgingen in de bevolkingstrend.De trend zet zich onveranderd voort, al over vier jaar zullen ongeveer 95.233 burgers ruimte nodig hebben om te wonen, een extra 3.047 mensen, we richten ons nu op de huidige vooruitzichten in de komende vijftien jaar.

Financiering en vastgoedmarkt in Esslingen am Neckar

Het investeringskapitaal is echt hoog, een knappe 562.166.989 euro aan liquide middelen, volgens de statistische berekeningsgrondslag van de Bundesbank in rekeningen. Zelfs aanzienlijk meer, want puur rekenkundig zit er 0,6 miljard euro vast in onroerend goed, heeft u met dat bedrag per jaar rekening gehouden? Statistisch gezien worden elk jaar zeer grote bedragen omgezet, alleen al door aan- en verkoop of onroerendgoedtransacties, de schatting loopt op tot 8.442.673.231,52 euro; in de bouw van flats wordt tegelijkertijd tot 3.571.900.213,33 euro uitgegeven. Modernisering is al jaren een steeds vaker voorkomend onderwerp, waarbij tot 4,2 miljard euro wordt besteed aan de installatie van nieuwe technologieën. In totaal maakt de vastgoedmarkt in Esslingen am Neckar dus 16,2 miljard euro per 12 maanden over.

Wie woont er nu huurvrij? Particulier woningbezit

Hoe worden ze precies verdeeld, wie woont er gelukkig huurvrij? Laten we eens kijken naar twee concrete cijfers: volgens de statistieken (empirica) wonen er nu 3.877 peuters van 0-10 jaar in huizen die eigendom zijn van hun familie, en in de tienergroep ligt dat aantal iets hoger. Vermoedelijk omdat de peuterfase voorbij is en ten minste één ouder meer betrokken is bij een baan en bedrijf, kopen nogal wat mensen nu hun eerste woning; van 11 tot 21 jaar wonen er 4.801 in hun eigen huis. Het aantal 21- tot 30-jarigen daalt aanzienlijk; statistisch gezien wonen 1.050 mensen in deze leeftijdsgroep huurvrij. Hoe ouder de inwoners, hoe groter de kans dat ze een eigen woning bezitten, met 3.980 in de leeftijdsgroep 31-40 jaar en 6.883 in de huidige leeftijdsgroep 41-50 jaar. 6.302 inwoners van Esslingen am Neckar tussen de 51 en 60 jaar bezitten een eigen woning. Onder de 61-70-jarigen zijn er nog 4.814, omdat niet zo veel mensen hun pensioen in hun eigen huis doorbrengen, 2.983.

Demografie voor Esslingen am Neckar

Huisvestingssituatie – plat

Huisvestingssituatie Nummer
Huiseigendom 35.805
Flat 5.669
Huur 44.627
Gedeeld appartement 6.075

Bron: Federaal Bureau voor de Statistiek

Huiseigendom

Huiseigenaren in Esslingen am Neckar (leeftijd) Hoeveelheid
0-10 3.877
11-21 4.801
21-30 1.050
31-40 3.980
41-50 6.883
51-60 6.302
61-70 4.814
71-80 2.983

Statistische bron: empirica / LBS Research

Ontwikkeling

Omgeving

Huishoudens (personen) vandaag 2035 Verschil
1 37.796 40.562 2.766
2 31.343 33.187 1.844
3 11.062 9.219 -1.844
4 8.297 7.375 -922
5 + 2.766 2.673 -92

Bron: Federaal Bureau voor de Statistiek

Esslingen aan de Neckar

Huishoudens / personen vandaag 2035 Groei
1 48.859 51.624 2.766
2 26.734 25.812 -922
3 8.297 7.375 -922
4 5.531 5.439 -92
5 + 1.844 1.659 -184

Gegevensbron: Federaal Bureau voor de Statistiek