Het perfecte interieur: kleuren, vloerbekleding & decoratie

Inrichting – Verhuist u naar een nieuwe flat of een nieuw huis? Uw eigen bedrijf verhuist naar een nieuwe locatie? Ongeacht de kamer of het appartement, de inrichting speelt een doorslaggevende rol bij het creëren van een gevoel van welzijn. Als u over de inrichting nadenkt voordat u er intrekt, zult u zich snel thuis voelen, of zelfs een directeur zal er baat bij hebben dat zijn werknemers zich op hun gemak voelen en met plezier naar hun werk komen. Maar ook als u niet van plan bent om er te gaan wonen, weerhoudt niets u ervan om een of meer kamers opnieuw in te richten.

Goed inrichten – Van een flat of huis een lievelingsplek maken

Wij hebben voor u enkele ideeën op een rijtje gezet die u als leidraad kunt gebruiken wanneer u een kamer of een appartement opnieuw wilt inrichten. Er zijn veel verschillende mogelijkheden, dus er moeten geschikte ideeën zijn voor iedereen. Laat ons u inspireren en breng nieuw leven in uw interieur.

De grondbeginselen van binnenhuisarchitectuur

Om een kamer perfect in te richten, moet u het ontwerp tot in het kleinste detail plannen. Deco, in het bijzonder, kan de finishing touch geven aan een kamer. Niettemin, laten we beginnen met de basis.

Kleuren beïnvloeden de atmosfeer

Voordat u kunt beginnen met het inrichten van een kamer, moet u bedenken welke kleuren vertegenwoordigd moeten zijn in meubels, muurkleuren en decoratie. Om de juiste kleur te kiezen, is het vooral belangrijk om na te gaan bij welke kleur u zich op lange termijn prettig voelt. Om niet te eindigen met een kleur die slechts een kortstondige favoriet is of uitsluitend tot een huidige trend behoort, is het ook zinvol te kijken naar het effect van kleuren en behangsoorten. Ook als meerdere kleuren moeten worden gebruikt, is het van belang na te gaan of de kleuren in combinatie met elkaar harmoniëren. Als u het moeilijk vindt om uw eigen mening te vormen, is het zinvol om een app te nemen die u inspireert met interieurfoto’s of om naar een meubelzaak te gaan om de juiste kleuren voor u te vinden.

Wist je dat? De meeste Duitsers houden van de kleur blauw. Voor meer dan 40% is blauw de favoriete kleur.

Vloerbedekking – Wat past bij welke kamer?

Niet alleen het ontwerp van de muren is van groot belang, ook de vloerbedekking maakt veel verschil. Terwijl een houten vloer een gezellige sfeer creëert, kunnen tegels het hele gevoel van de kamer veranderen. Daarom moet u van tevoren bedenken welk gevoel een ruimte uiteindelijk moet uitstralen en waarvoor de ruimte hoofdzakelijk zal worden gebruikt. Als u een hele flat wilt inrichten, is het zinvol om variatie aan te brengen in het vloerontwerp, zodat u zowel gezellige ruimtes als praktisch bruikbare ruimtes hebt.

Kamers correct inrichten

In een flat of een huis kunnen er veel verschillende kamers zijn die moeten worden ingericht. Of het nu gaat om de keuken, de woonkamer of het kantoor, wij hebben enkele interieurtips voor u op een rijtje gezet.

De keuken – de plaats voor creativiteit

De mogelijkheden voor het ontwerpen van een keuken zijn eindeloos. Het is bijzonder belangrijk dat een keuken er niet alleen goed uitziet, maar ook van goede kwaliteit is. In tegenstelling tot elektrische apparaten moet het werkblad in een keuken idealiter een levensduur van ten minste 20 jaar hebben. Voordat u een keuken koopt, moet u overwegen welke keukenvorm het beste gebruik maakt van de ruimte. Er moet voldoende bergruimte zijn en een voldoende groot werkoppervlak. Pas als aan deze belangrijke punten is voldaan, moet u beslissen welke stijl en kleuren u mooi vindt.

Woonkamer – De plek om te ontspannen

Als je de woonkamer binnenkomt van iemand die je kent, herken je een stukje van zijn persoonlijkheid. Elke woonkamer ziet er anders uit en laat zien hoe iemand zich het prettigst voelt. Niet iedereen heeft echter het talent om uit het niets een ideale woonkamer te creëren en het is zinvol om van tevoren een paar trucjes te leren. Om een woonkamer gezellig te maken, is het zinvol deze dienovereenkomstig in te richten. Kleine theeglazen met waxinelichtjes, feeërieke lichtjes, kandelaars, imitatiebont op de bank, een knusse deken, een zacht tapijt of zelfs een knapperend haardvuur zorgen voor de juiste sfeer in de woonkamer. Het is zeker niet alleen de decoratie die het gevoel van welbehagen creëert, want ook de muurkleur is enorm belangrijk. Aangezien u bijvoorbeeld veel tijd in de woonkamer doorbrengt en er ook bezoekers ontvangt, is het zinvol rustige kleurenschema’s te kiezen. De kleuren blauw en een warme geeltint zijn daarom niet onpopulair voor het ontwerp van de muren in een woonkamer.

https://www.instagram.com/p/Bu3WMlUnHtK/

Het kantoor – de plaats om te werken

Een voltijdse werknemer werkt gemiddeld 1.696 uur per jaar. Daarom is de inrichting van een kantoor, of van een werkplek in het algemeen, even belangrijk als die van een huiskamer waarin men elke dag tijd doorbrengt. Het is belangrijk dat er een feel-good sfeer wordt gecreëerd en dat de creativiteit wordt gestimuleerd. In een kantoor is het belangrijk dat alles niet alleen gevuld is met dossierkasten, telefoons en beeldschermen, maar dat er foto’s aan de muren hangen of dat de muren kleurrijk versierd zijn en dat er planten of bloemen op de tafels staan. Als de werknemer de kans krijgt om zijn of haar bureau te personaliseren met bijvoorbeeld een privé-foto van het gezin, zal dit ook een positief effect hebben op het werkgedrag.

Uw flat – Gevarieerd & Gezellig

Verhuist u voor het eerst naar uw eigen flat, of gaat u verhuizen en kijkt u uit naar een nieuwe inrichting van uw woning? Wij hebben tips voor u hoe u deze keer een echt gevoel van voldoening kunt bereiken bij het ontwerpen van uw flat. De sfeer in een flat wordt immers meestal beïnvloed door kleine dingen.

Decoratie

U kunt uw flat of huis ideaal gemeubileerd hebben, maar als de decoratie ontbreekt, zal het geheel er lang niet zo gezellig en huiselijk uitzien als het zou kunnen. Kleine dingen zoals kaarsen, kleine plantjes, bloemen en foto’s aan de muur maken een groot verschil. De decoratie zorgt voor afwisseling in het ontwerp van de kamer en als de decoratie qua kleur op elkaar is afgestemd, ziet het geheel er harmonieus en gezellig uit.

https://www.instagram.com/p/Bu4WG5TlvaE/

Verschillende lichtbronnen

In de meeste kamers hangt één groot licht in het midden van de kamer. Als u echter een ander gevoel van ruimte wilt bereiken, is het zinvol om de grote lamp weg te laten en in plaats daarvan meerdere kleinere lichtbronnen op verschillende plaatsen te plaatsen. Als u erop let lampen te kiezen die een warm licht uitstralen, zult u gezelligheid en rust bereiken. Een bijzonder mooie bron van licht zijn de feeënlampjes. Ze scheppen niet alleen een gezellige sfeer, maar ook een sprookjesachtige sfeer. Er zijn verschillende manieren om feeënverlichting in de decoratie te verwerken. Het is zinvol om inspiratie voor het ontwerp op te doen via een ideeën-app, zoals Pinterest.

De garderobe

Wanneer u naar een nieuwe woning verhuist en uw huisraad aanschaft, is de garderobe vaak een van de dingen die het laatst worden aangeschaft. Dit gebeurt omdat de meeste mensen de kleerkast niet als het belangrijkste huishoudartikel beschouwen. De garderobe wordt hier enorm onderschat. Een kapstok bij de ingang van de flat of het huis zorgt ervoor dat het eerste wat u doet in de flat is uw jas uittrekken. Omdat u geen jasje draagt en het nergens rondslingert om in de weg te zitten, voelt u zich meteen veel comfortabeler en stapt u met een goed gevoel uw huis binnen.

Geurkaarsen

Afgezien van het feit dat u uw huis vaak moet luchten om u comfortabel te voelen, is een aangename geur ook belangrijk. Zoek een geurkaars die bij uw smaak past en verspreid er verschillende in uw huis of flat. De geur mag niet te intens zijn, zodat u geen hoofdpijn krijgt. Na enige tijd is het ook een goed idee om de geurkaars te vervangen door een andere geur. Als geurkaarsen te intens voor u zijn, zijn er ook zogenaamde geurstokjes. Afhankelijk van het aantal geurstokjes in de vloeistof, kunt u zelf de intensiteit van de geur bepalen.

https://www.instagram.com/p/Bu7_6f-nOr1/

Opbergbare voorwerpen

Deze tip is vooral interessant voor mensen met een kleinere flat. Opbergspullen zijn hun gewicht in goud waard in een kleinere flat. Vooral grote voorwerpen nemen meestal alle ruimte in. Een tafel met uittrekfunctie of een uittrekbaar bed stellen u in staat de ruimte ook te gebruiken op andere momenten dan slapen of eten. Als een tafel wordt opgevouwen of een bed wordt opgeborgen, ziet de kamer er meteen opgeruimder en schoner uit. Als u over meer ruimte beschikt, is het ook handig om een kleine ruimte te hebben om schoonmaakgerei en -producten op te bergen. Als deze dingen opgeborgen zijn, voel je je meteen veel comfortabeler en vrijer.

Mogelijkheden voor het ontwerp van wanden

Er zijn veel verschillende manieren om muren spannend te maken. Er is niet alleen behang en verf, maar ook wanddecoratie die het mogelijk maakt variatie aan te brengen in het wandontwerp. Wanddecoratie omvat dingen als verschillende fotolijstjes, kleine plankjes en vele andere dingen. Het is ook zinvol ideeën voor wanddecoratie op te doen op internet of gewoon rond te kijken in een meubel- of decoratiewinkel.

Spiegel

Een spiegel blijkt ook een mooie wanddecoratie te zijn. Als een spiegel een bijzondere lijst heeft en aan een effen muur hangt, kan hij een echte blikvanger worden. Of het nu in goud of zilver is, iedereen die zijn muren spannender wil maken en van spiegels houdt, moet deze tip eens proberen.

Wandtapijt

Wanneer u aan een wandtapijt denkt, denkt u waarschijnlijk dat zoiets vroeger alleen werd gebruikt om kamers te versieren. Dit is echter niet het geval. Ook nu nog kunt u met een wandtapijt variatie en kleur in een kamer toveren. Laat je inspireren en wees niet bang om iets nieuws te proberen.

Lees ook:

https://ihrhausverkauf.de/konzepte-fuer-die-wohnungseinrichtung/

https://ihrhausverkauf.de/schlafzimmer-so-schaffen-sie-sich-ihre-wohlfuehloase/