Welvaart door commercieel vastgoed en logistiek park van de toekomst – Immo News

Er is een verhitte discussie op Haufe deze week. Het is voor iedere burger duidelijk dat het huisvestings- en bouwbeleid een belangrijk onderwerp is. Anderzijds vragen velen zich af waarom het zo moeilijk is om tot een akkoord te komen en waarom er, ondanks talrijke debatten en ideeënvoorstellen, nog steeds te weinig flats in de agglomeraties beschikbaar zijn en de ondernemingen over sommige locaties vrijwel met elkaar in de clinch liggen, terwijl andere steden niet eens in aanmerking lijken te komen. Advies en kritiek op het bouwbeleid zijn een dubbeltje op een dozijn – slanke processen, snelle beslissingen, onnodig vegen, u kunt het hoe en waarom nu lezen. Nieuw van Haufe deze week zijn “Berliner Sparkasse en Haspa brengen samen onroerend goed op de markt” en “Discussie: Bouwbeleid tussen regulering en vertrek”. Meer social media nieuws:

Federale Gazet over welvaart door commercieel onroerend goed

Wie wenst er geen grote welvaart? Zichzelf kunnen verwennen zonder een slecht geweten te hebben en zonder elke cent drie keer te moeten omdraaien aan het einde van de maand. Maar de dag heeft maar 24 uur en mensen zijn geen robots die van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat onvermoeibaar doorwerken. Er moeten dus andere manieren zijn om de nieuwe Prada-tas of de gezinsvakantie naar Californië te betalen. Het geheim schuilt in één simpel woord: commercieel onroerend goed! Want zonder commerciële gebouwen en de uitbreiding van bestaande infrastructuren zullen de stadsbewoners er uiteindelijk zelf onder lijden. Lees meer in de Bundesanzeiger – deze week ook “Kleine buur, groot rolmodel” maar ook “Woontop 2018 | Voorstellen van de Bundesanzeiger voor meer betaalbare woningen”. Nieuwe artikelen, krantenkoppen en trends:

  • “Huisvestingstop 2018 | Voorstellen van de Federale Kamer van Ingenieurs voor meer betaalbare woningen”.
  • Kleine buur, groot voorbeeld
  • Geen welvaart zonder commercieel onroerend goed

Berlin.de over het gevaar van vallen bij IKEA

Bijna geen flat in Duitsland heeft tegenwoordig niet minstens één Billy, Broder of Epok. Ikea-meubelen hebben langzaam maar zeker de harten van veel mensen veroverd – en natuurlijk ook hun huizen! Als je één keer naar Ikea gaat, ga je snel een tweede keer. Naast de Billy is er dan een Hemnes en in de badkamer zie je overal Godmorgon. Het huidige gevaar van Ikea plafondlampen is dan ook schandalig. Omdat niet alle lampen hetzelfde zijn en één model de nummer één bron van ongelukken in huishoudens is gebleken. Nieuwe artikelen en berichten van Berlin.de deze week zijn onder meer “Bouwprijzen in Berlijn en Brandenburg blijven stijgen” en “Vallend gevaar: Ikea roept plafondlamp terug” . Meer krantenkoppen van de week:

Immobilien Zeitung over het nieuwe logistieke park van de toekomst

Heeft u zich ooit afgevraagd hoeveel vraag er is naar logistieke parken? Het antwoord op deze vraag wordt geïllustreerd door de casestudie van Beieren, omdat in Beieren in de nabije toekomst een nieuw logistiek park zal worden voltooid. Direct gelegen aan de snelweg A 92 en tot dusver nog in de hete bouwfase, kan eigenaar P3 comfortabel achterover leunen. Wie precies niet kon wachten tot de oplevering en het huurcontract al heeft ingepikt, is deze week te lezen in de Immobilien Zeitung. Deze week met interessante onderwerpen als “Retailers willen kortere huurcontracten” en “P3 is all go” in de blog. De berichten en meer tips zijn hier te vinden:

Der Spiegel over woningnood als marketinginstrument

Iedereen weet dat de ruimte beperkt is. En het is ook logisch dat niet alle grond kan worden gebruikt voor woningen en bedrijfsgebouwen. Waarom de woningnood nu echter een politieke speelbal wordt en in hoeverre de kwestie wordt gebruikt als marketinginstrument om meer stemmen voor de eigen partij te winnen, is het onderwerp van een gloednieuw artikel in Der Spiegel. Spiegel vervolgt deze week met “Explosive curve: UBS waarschuwt voor vastgoedzeepbel in Duitse steden” en “Onroerend goed: kopen of huren – wat is waar goedkoper?”. Meer nieuws van deze week:

De Frankfurter Rundschau over betaalbare huisvesting

Veel mensen zijn op zoek naar flats, en veel mensen willen flats die ver boven hun budget liggen. Waarom is dat? Zijn de mensen tegenwoordig gewoon veeleisender en minder zuinig dan de na-oorlogse generatie? Helemaal niet, maar huizenprijzen zijn aan een zekere willekeur onderhevig en prijzen op een half “goede” locatie zijn soms gewoon te hoog geprijsd. Betaalbare flats vind je meestal alleen via insidertips en vitamine B – of dat dacht je toch! Want de Frankfurter Rundschau weet precies waar je moet zoeken om je portemonnee te ontlasten zonder al te veel compromissen te sluiten. Deze week in Frankfurter Rundschau, onder andere, een artikel over “Voor wie is een lijfrente de moeite waard”. Meer van de blog: