Beste makelaars website: Doe het zelf website & web design in plaats van reclamebureau

Je eigen website? Voor veel makelaars klinkt dit als een hoop moeite of zelfs een duur reclamebureau. Er zijn echter veel (bijna) gratis alternatieven die u kunt gebruiken om uw eigen online aanwezigheid te creëren voor uw onroerend goed aanbiedingen. Hieronder vallen bijvoorbeeld content management systemen zoals WordPress, maar ook aanbieders zoals Jimdo. Als u 100% flexibiliteit wilt en enige interesse hebt, kunt u uw eigen webontwerpen maken met zogenaamde WordPress templates. Vandaag presenteren wij de top 5 onroerend goed thema’s!

Maak je eigen website in plaats van een reclamebureau: zo doe je dat!

U wilt uw eigen bereik in plaats van maandelijkse advertentiekosten? Lees hier meer over onze strategieën:

 • Reclamebureau voor makelaars in onroerend goed

Vandaag presenteren wij u goedkope webontwerpen voor WordPress. Voor 50-70$ kunt u bijna kant-en-klare sjablonen krijgen van de provider Themeforest. Themeforest is een online provider waar auteurs (ontwikkelaars) bijna kant-en-klare sjablonen aanbieden. Deze kunnen dan worden geïnstalleerd in WordPress en je hebt een slimme website met veel functies. Op deze manier kunt u zelfs uw eigen onroerend goed portal bouwen als een makelaarskantoor!

Wat is een WordPress Blog?

WordPress is ’s werelds populairste content management systeem. Als beheerder van een website, kunt u het gebruiken om:

 • Blog posts en pagina’s maken, bewerken en natuurlijk ook weer verwijderen
 • Media uploaden en beheren
 • Door middel van extensies (plug-ins) kunnen ook complexere bijdragen worden gecreëerd (evenals advertenties voor onroerend goed).
 • Betalingsfuncties, evenals geavanceerde zoekopdrachten of ook integratie van kaarten (zoals in het voorbeeld hieronder)
 • En nog veel meer

Perfect Jimdo Makelaar Alternatief

Het perfecte Jimdo makelaars alternatief voor elke makelaar die zijn eigen website en listings wil ontwerpen. Maar wat is Jimdo? Met Jimdo kunt u met een paar klikken uw eigen website maken. De onlinetool zorgt ook voor het uploaden van foto’s en het plaatsen van logo’s.

Zoekmachine- en foto-optimalisatie

Wat erg belangrijk is voor een website in de onroerend goed sector is zoekmachine optimalisatie en foto optimalisatie. Beide zijn nauw met elkaar verbonden, want een van de belangrijke ranking factoren is de laadtijd van een pagina. Als de portals van uw concurrenten er 3 seconden over doen om de inhoud te laden, maar uw pagina doet er 15 seconden over, dan zult u altijd lager gerangschikt worden dan zij. Naast de laadtijd zijn er nog vele andere factoren:

 • Kwaliteit van de inhoud – kwantiteit en inhoud van de teksten en inhoud van hoge kwaliteit
 • OnPage factoren – trefwoord in titel, H1, H2, H3, enz.
 • Content Updates – Google houdt van content die regelmatig wordt bijgewerkt
 • Duplicate content – Gebruik nooit tweemaal content (identieke content rankt niet)
 • Relevante termen – Naast het belangrijkste trefwoord zijn er nog vele andere die een algemeen kader vormen.
 • Gebruikerservaring – Hoe lang blijven bezoekers op uw site?
 • Uvm.

Als makelaar kunt u foto’s en afbeeldingen van uw eigen camera verkleinen en opnieuw schalen met onder meer Photoshop. Leer hier hoe u dit kunt doen: Vastgoedfoto’s voorbereiden voor WordPress:

Top 5 webdesigns voor vastgoedmakelaars

Na de korte inleiding over het onderwerp websites met WordPress of online tools zoals Jimdo, komen we nu bij de topthema’s die we in ons onderzoek hebben gevonden.

Real Estate 7 – Turnkey ontwerp voor makelaars in onroerend goed

Hier krijg je alles wat je nodig hebt. Listings voor uw eigen onroerend goed advertenties, maar ook kant-en-klare integratie van betalingssystemen. U kunt dus niet alleen uw eigen makelaarssite opzetten, u kunt zelfs uw eigen onroerendgoedportaal hebben. De basisfuncties hebben echter te maken met het feit dat u zinvolle blogberichten (zoekmachineoptimalisatie) kunt maken, evenals uw eigen lijsten met huizen en flats.

Hier zijn nog een paar screenshots van het ontwerp:

Webdesign: Onroerend goed 7

MyHome: 95% kopertevredenheid – Tip!

Met kant en klare 6 demo’s en alles wat een modern onroerend goed portaal nodig heeft, komt MyHome. Met 95% tevredenheid en een 5 van de 5 sterren rating, zijn de meeste kopers die het thema al gebruiken zeer tevreden! En maak je geen zorgen, er zijn zoveel makelaars en steden, dat het niet opvalt als een thema twee of drie keer wordt gebruikt. Bovendien kan het WordPress thema nog volledig worden aangepast, zodat u ook als makelaarskantoor uw eigen huisstijl kunt aannemen. Prattisch!

Hier zijn nog een paar screenshots van het ontwerp:

Webdesign: Zo ziet MyHome er live uit

 

Houzez: het vastgoedportaal met een strak design

Als u van demo’s houdt, kunt u demo’s installeren voor al deze thema’s met slechts één klik. Op die manier kunt u snel en gemakkelijk zien hoe een systeem is opgebouwd. Op die manier heb je geen reclamebureau nodig en kun je theoretisch alles stap voor stap opbouwen. Zo wordt u, als makelaar, al snel uw eigen webmaster. Nog slimmer: neem direct een jonge makelaar in dienst, als “digital native” zijn zij vaak al bekend met nieuwe media. Onze aanbeveling voor een eenvoudige installatie.

Natuurlijk heeft u nog veel meer functies, zoals een “Geavanceerd zoeken”, maar ook “Prijstabellen” en natuurlijk kunnen er verschillende agenten worden aangemaakt met wie uw bezoekers dan rechtstreeks contact kunnen opnemen.

Hier zijn nog een paar screenshots van het ontwerp:

Web design: Houzez in detail

Zoacres – SEO geoptimaliseerd en aanpasbaar in alle kleuren

Chique, elegant en al voorbereid voor zoekmachine optimalisatie. Het Zoacrea thema wordt geleverd met alle functies die een makelaar zich kan wensen op zijn eigen website. Minimaal van ontwerp maar toch met alle informatie, zelfs direct in het overzicht van de eigendommen. Kleine icoontjes, zoals bedden of badkamers, maken het voor bezoekers heel gemakkelijk om de juiste woning te vinden! Goed gedaan en verdient daarom een plaats in onze lijst van aanbevelingen.

Hier zijn nog een paar screenshots van het ontwerp:

Webdesign: Zoacres Online Portal

Realiteit – Multifunctioneel en grote foto’s

Zoals we allemaal weten, het oog eet altijd met ons mee. Daarom zijn er meestal grote foto’s hier in Realiteit – zodat de aanbiedingen van onroerend goed er perfect uitzien. Door de schermvullende weergave ziet het webdesign er heel netjes en verzorgd uit – een reclamebureau had het niet beter kunnen doen. Met meer dan 10 kant-en-klare ontwerpschetsen kunt u vanaf het begin virtueel de perfecte website in elkaar klikken. Zo gemakkelijk kan het zijn om als makelaar aanwezig te zijn, of het nu in Frankfurt am Main, Mainz of zelfs in de grote stad Berlijn is.

Onze laatste blik op het ontwerp van het thema, hier zijn screenshots van het sjabloon:

Webdesign: Onroerend goed 7

Reclamebureau makelaar: Lead generator onroerend goed