Berlijn: trends bij de Bondsdagverkiezingen in september 2017

De huidige peilingen voor de Bundestag verkiezingen zijn gevarieerd! We hebben dus al een kijkje genomen in onze hoofdstad Berlijn! Ideeën worden hier geboren, misschien zelfs een nieuwe constellatie in de Bundestag. Een heel land gaat naar de stembus en natuurlijk bereidt ook Berlijn, met zijn 2.505.718 kiesgerechtigden, zich minutieus voor op de komende verkiezingen in Berlijn.Hier is uw prognose voor Berlijn in Berlijn. De Bondsdagverkiezing dient om op democratische wijze de leden van de Duitse Bondsdag te bepalen en vast te stellen. Zij vindt om de vier jaar plaats overeenkomstig artikel 39 van de basiswet. We hebben de voorspellingen van München tot Hannover. Partijen uit het centrum zoals CDU/CSU, SPD, FDP, Groenen en Die Linke in Berlijn. Maar ook nieuwe partijen als Freie Wähler, AfD en Die Partei. Lees alle feiten! Voor uw stad en kiesdistrict (nummer 911) hebben wij de huidige prognoses, trends en voorspellingen. Op welke dag de verkiezingen voor de Bondsdag in heel Duitsland zullen plaatsvinden, wordt bepaald door de Bondsregering in Berlijn in samenwerking met de deelstaten en de bondspresident, hij of zij beslist, nu de politieke partijen en de rapporterende mediavertegenwoordigers en journalisten zich kunnen voorbereiden op de verkiezingscampagne.

Trends bij de federale verkiezingen van de CDU

De CDU / CSU is een volkspartij van het centrum, die sinds 1945 actief is in de federatie en in de respectieve deelstaten. Als volkspartij in de federatie is het programma van de CDU/CSU in het algemeen gericht op alle lagen en groepen in de federatie. Volgens de prognoses kan de CDU/CSU aanspraak maken op 30,0% in Berlijn (Berlijn). Lees hier meer over de CDU / CSU.

Trends voor de Sociaal-Democratische Partij van Duitsland (SPD) in Berlijn

De SPD, de Sociaal-Democratische Partij van Duitsland, is een nationaal vertegenwoordigde politieke partij in Duitsland en ook in vele deelstaatparlementen met haar ideeën voor milieubeleid, sociaal beleid en begrotingsbeleid. Een centraal doel van de partij en haar programma is onderwijsrechtvaardigheid en opwaartse mobiliteit voor jongeren en kinderen uit onderwijsachterstandsmilieus. De SPD, die in 1945 in het naoorlogse Duitsland opnieuw werd opgericht, krijgt momenteel 25,5% in Berlijn (Berlijn) met 455.138 stemmen. Tegelijkertijd 24,6% van de tweede stemmen met 439.387 stemmen. Als partij heeft zij bijna evenveel leden als de Christendemocratische Unie, en in 2017 kreeg zij er extreem veel leden bij door de verkiezing van Martin Schulz, die velen voorheen alleen kenden van het EU-parlement. Kleine en grote gezinnen worden meer specifiek ondersteund in hun eigen levensplannen. Lees hier meer over de SPD en haar huidige verkiezingsprogramma, of kom meer te weten over de SPD op Wikipedia.

FDP (Die Liberalen), de federale partij met het verkiezingsprogramma

Het basisidee van de FDP en haar vertegenwoordigers is altijd politiek liberalisme geweest. Er staan veel verkiezingsvoorspellingen in kranten. Laten we eens kijken naar de huidige projectie voor de FDP. Voorspellingen overtuigen de FDP tot 25.867 kiezers, dat is 1,4% van de kiezers hier in Berlijn en 3,6% van de tweede stemmen. Lees hier meer over de FDP.

De linkse fractie: Linkse Partij

De Linkspartei, de Linkse Partij, is in 2007 ontstaan uit de fusie van de SPD-afsplitsing (WASG) en de toenmalige Oost-Duitse Linkspartei.PDS. Er zijn veel verkiezingsvoorspellingen. Hier is de huidige prognose voor Berlijn. zal de partij 18,5% van de tweede stemmen winnen. Meer informatie over Die Linke.

Beleid en verkiezingsprogramma van Bündnis 90 / Die Grünen

Bündnis 90/Die Grünen staan voor milieuvriendelijke politiek met een moderne inhoud. In die tijd werden de Groenen nog als alternatief beschouwd. Een essentiële thematische factor van hun beleid is het milieubeleid. Een prestigeproject was de geleidelijke afschaffing van kernenergie. Volgens hun eigen verklaringen staan de Groenen met hun groene beleid voor een ecologisch, kosmopolitisch en rechtvaardig land. Van gegevensbescherming tot de groene economie en de integratie van vluchtelingen. In kranten en in het nieuws verschijnen voortdurend nieuwe verkiezingsvoorspellingen. 243.259 mensen zullen bij de komende federale verkiezingen op de Groenen stemmen, dat is 13,6% van het electoraat. Ontdek hier meer over The Greens of lees meer over The Greens op Wikipedia.

Prognoses voor de Alternative für Deutschland (AfD)

De AfD, Alternative für Deutschland, werd in 2013 opgericht als reactie op de reddingsoperatie voor de euro en is altijd zeer actief geweest in haar mediawerk. Bij haar eerste Europese verkiezingen won zij ook voor het eerst supraregionale mandaten en kwam zij in elf deelstaatparlementen. Wat stemmen de mensen in Berlijn? 67 483 mensen zullen bij de komende verkiezingen op de AfD stemmen, dat is 3,8% van het electoraat dit jaar. Wie is de AfD? De AfD bevindt zich ver rechts van de partijen van de Unie, de AfD wordt geclassificeerd als rechts-populistisch en gecontroleerd en beïnvloed door rechts-populisme, wat door veel journalisten terecht kritisch wordt bekeken.Uitgebreide informatie over de AfD.

Wat interesseert mensen dit jaar

Deze beleidsterreinen zullen de volgende verkiezingscampagne bepalen:

  1. Landbouwbeleid
  2. Gezondheidsbeleid
  3. Mediabeleid
  4. Energiebeleid
  5. Onderwijsbeleid
  6. Defensiebeleid
  7. Europees beleid
  8. Voedselbeleid
  9. Duitse herstelbetalingen beleid

Prognose voor kiesdistrict 911 (Berlijn)

De voorspelling voor het kiesdistrict Berlijn. Lees hier de statistische projectie voor de belangrijkste stad van Berlijn.

Partijen Kiezers Percentage
EPD 455.138 25.5%
Tweede stemming EPD 439.387 24.6%
CDU/CSU 536.332 30.0%
Tweede stemming CDU/CSU 508.643 28.5%
De Groenen 243.259 13.6%
Tweede stem De Groenen 220.737 12.4%
FDP 25.867 1.4%
Tweede stem FDP 63.616 3.6%
De linkerkant 333.148 18.7%
Tweede stemming Links 330.507 18.5%
AfD 67.483 3.8%
Tweede stem AfD 88.060 4.9%
Het feest 16.057 0.9%
Tweede stem De Partij 18.673 1.0%
Onafhankelijke kiezers 8.138 0.5%
Tweede stemming Vrije kiezers 7.531 0.4%

Basis/Bron: De federale verkiezingscommissaris / Wiesbaden 2016 / Uitslag van de verkiezing voor de 18e Duitse Bondsdag op 22 september 2013 omgezet naar de 299 kiesdistricten in de voor de Bondsdagverkiezing 2017 vastgestelde kiesdeler.

Enquêtes in alle federale staten