Huis verkopen: Succesvol uw eigen huis verkopen in Stallendorf

Het kind, de echtgenoot of echtgenote, de familie of broers en zussen na de aanvaarde erfenis, wanneer het eigen huis moet worden verkocht, moet met vele details rekening worden gehouden, van flatgebouw tot luxe loft. Het eigen dak altijd boven het hoofd. Het geliefde huis voor de kinderen en de hele familie. Gun uzelf bij de verkoop van uw huis altijd voldoende onderzoekstijd als u binnenkort uw huis op een toplocatie wilt verkopen. Wat de redenen ook mogen zijn voor de geplande huisverkoop, overhaast in eerste instantie niets, of het nu gaat om redenen van leeftijd, een nieuwe relatie of een verandering van omgeving. Het persoonlijke verkoopdoel of de verkoopdoelen moeten vooraf in eerlijk overleg met makelaars, taxateurs en ambachtslieden worden vastgesteld. Informeer u daarom vooraf uitvoerig bij deskundigen op het gebied van het bouwen en verkopen van huizen, en archiveer bovendien alle kwitanties, facturen en ook de documenten idealiter als originelen.

Af en toe wordt mij ook gevraagd: Kan ik de prijs van mijn eigen woning verbeteren? Om de prijs van uw huis of condominium op korte termijn te verhogen, loont het in de meeste gevallen de moeite om wat werk en tijd in uw eigen woning te steken alvorens deze te verkopen. Vage informatie maar ook druk zijn de oorzaak van mogelijke verliezen. Verzamel daarom alle belangrijke parameters, zodat u uw eigendom tegen een hoge prijs kunt aanbieden voor een zo groot mogelijk bereik en zo veel mogelijk geïnteresseerden in uw online advertentie. Met onze verworven kennis en ervaring in het aanbieden van woningen aan bedrijfspanden, planning en uitvoering van nieuwe woonobjecten, wil ik u hier op ons onroerend goed portaal een overzicht geven, met welke punten u bij de planning van de verkoop in Stallendorf in ieder geval rekening moet houden.

Het doelgericht plannen en organiseren van de verkoop van een huis vergt tijd en veel werk.

 • Onderhandse verkoop of beter met een gerenommeerde makelaar?
 • Welke onroerend goed prijs kunt u adverteren in de advertentie?
 • Gewoon privé, welke trucs en tips kan ik gebruiken om een betere prijs te krijgen?
 • Formulieren en autoriteiten: Beschikt u reeds over alle relevante documenten?

Hausverkauf mit Makler

Uw huis verkopen: praktische hulp in opsommingstekens van de vastgoedprofessional – Checklist

 • Nette staat, dienovereenkomstig moet je ook aandacht besteden aan de vele kleine dingen (kelder, trap, huis ingang, enz.)
 • Zinvol beeldmateriaal voor fotoweergaven en verkoopplatforms
 • Ontdek de hoogtepunten van het huis
 • Alle ontvangen kwitanties, facturen en ook documenten met betrekking tot het huis of condominium beschermd en goed bewaard veilig voor de huisverkoop in Stallendorf.
 • Start de markt altijd met een prijs voor uw huis die past bij de situatie

Vragen en antwoorden die ons vaak worden toegestuurd door verkopers van onroerend goed

Bij ons vindt u antwoorden op de belangrijkste vragen over de winstgeoptimaliseerde verkoop van een onroerend goed.

Met welke precieze, centrale factoren moet ik rekening houden voor een duurzaam stabiele verkoopprijsberekening voor mijn huis?

De voorafgaande berekening van de waarde van een onroerend goed is van cruciaal belang voor het welslagen van de verkoop van onroerend goed, in alle districten. Voor elke aanvaardbare taxatie van onroerend goed, een heleboel dingen moeten dienovereenkomstig worden overwogen, zelfs voordat het gaat in de verkoop fase, zoals de locatie van het huis (niet te ver weg parkeerplaats voor de auto en afgelegen buren of toch alternatieve straat), staat van het pand Je voelt je overweldigd door al deze vele belangrijke punten zo helemaal alleen? Neem dan contact met ons op en we zullen samen de waarde uitzoeken.

Documenten en bescheiden: officiële aanvragen en formulieren die u moet bewaren?

Daartoe wordt een onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten onroerend goed, zoals grond en condominium, en zijn in elk geval verschillende documenten vereist, zoals een uittreksel uit het kadaster, pandrechten op onroerend goed, bouwtekeningen, plattegrond van het terrein en energiecertificaat, enz.

Wat is de beste manier om de bezoeken voor te bereiden?

Of u nu zelf wilt verkopen of de actieve makelaardij wilt overdragen aan een bekende makelaar, alle belangrijke documenten zoals instructies voor technische installaties en servicekostenafrekeningen moeten altijd worden opgesteld.

Reparatie: Hoe zit het met duidelijke en verborgen gebreken in uw huis, kunnen die ook verborgen worden?

Elke potentiële koper van het huis moet op de hoogte worden gebracht van alle gebreken die reeds zijn ontdekt, zodat het duidelijk is dat de verkoper niets mag verzwijgen. De wet noemt bedrieglijke onjuiste voorstelling van zaken het verzwijgen van werkelijke schade aan de structuur van het gebouw met volledige kennis van zaken. Uiteindelijk moet iemand voor de schade opdraaien, u als eigenaar die van de toestand op de hoogte was. U, als verkoper van het onroerend goed, moet betalen voor het herstel van de reeds bestaande schade. In geval van nood kan uw koper zelfs het gehele eerder gesloten koopcontract voor het onroerend goed ontbinden. Probeer in geen geval de werkelijke gebreken niet te vermelden, die u alleen al door de wet moet aanwijzen, natuurlijk ook om uzelf en eventueel ook uw naaste familieleden te beschermen tegen latere winstderving. Anders zullen dergelijke procedures later juridische gevolgen hebben en zeer duur en tijdrovend worden.

Hausreinigung

Energiecertificaat te koop – Hoe krijgt u een officieel energiecertificaat voor uw woning of wooneenheid?

Het energieprestatiecertificaat als document onthult de energetische toestand van uw huis; dit gebeurt volgens de voorschriften van de zogenaamde energiebesparingsverordening (EnEV). De presentatie aan de kandidaat-koper is verplicht voor de stressvrije onderhandse verkoop van een geërfd huis. U kunt het energiecertificaat bijvoorbeeld aanvragen bij een energieconsulent in de buurt van Stallendorf.

Energieausweis für den Verkauf

Adverteren, zoeken, verkopen: wat zouden uw volgende taken zijn?

Om spontane, ongewenste verrassingen na de verkoop van uw huis te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat de koper van uw huis ook de bedongen kredietlijn van zijn bank krijgt voor de toekomstige regelmatige stroom van betalingen. De verkopers zorgen meestal voor de afspraak voor de verkoop. Uw afspraak is gemaakt, alle vaste en overeengekomen betalingsvoorwaarden alsmede energiecertificaat of gebreken worden nu door de geboekte notaris in een concept van het koopcontract geschreven volgens de huidige specificaties. . Vervolgens, partijen een ontwerp. Wettelijk wordt het contract, na nogmaals te zijn voorgelezen, ondertekend bij uw plaatselijke notaris of in een naburige stad.

Wat zijn de directe kosten voor grondrente, notaris en makelaar in Stallendorf?

Het kan zijn dat u alle oude geregistreerde grondlasten moet laten verwijderen en daarvoor moet betalen.

Na de grondrente en de notaris zijn er, afhankelijk van de situatie, nog de kosten voor plattegronden en adviezen van deskundigen, maar deze zijn van de eigendom.

Zal de makelaarscommissie in afwachting van de verkoop door de verkoper of de koper worden betaald?

Of de verkoper dan wel de koper de kosten van de provisievorderingen van de in opdracht gegeven makelaar draagt, is niet stevig geregeld, zodat u als verkoper van een huis vrij bent om het respectieve bedrag vast te stellen. Het commissieaandeel voor uw makelaar kan, indien u dat wenst, ook worden gehalveerd tussen verkoper en koper. Uw koper betaalt bijna altijd de overeengekomen commissie.

Wat is ongeveer het bedrag van een commissie? Wat zijn de kosten voor de huismakelaar?

Bijna altijd bedraagt de commissie van uw makelaar 5,0 procent van de huizenprijs plus BTW.

Overdrachtsbelasting, financiering, energiecertificaat – Onroerend goed verkoop

Stallendorf is een van de grotere steden in Hessen met 21.388 inwoners.

 1. Spreek met uw makelaar een startdatum af voor de professionele taxatie van uw huis of leegstaand condominium.
 2. Ontvangsten, rekeningen en ook de documenten: Belangrijk voor verkoop en taxatie van onroerend goed
 3. De realistische vraagprijs voor het huis
 4. Laat een exposé ontwerpen voor een leegstaand pand
 5. Aanvaarding van onderzoeken
 6. Het regelen en uitvoeren van bezichtiging afspraken voor geïnteresseerde partijen
 7. Vermogensonderzoek: de kredietwaardigheid laten bevestigen van de persoon die belangstelling heeft voor uw onroerend goed
 8. Het bezoek van de notaris en het sluiten van de definitieve koopovereenkomst
 9. Na inschrijving in het kadaster, of na een prioritaire kennisgeving van overdracht, zal de overeengekomen prijs van uw eigendom onmiddellijk worden betaald.
 10. Betaling van notarisbenoemingen en makelaarsvorderingen
 11. Voila! Je hebt voor alles gezorgd: betalen van overdrachtsbelasting

Lokale innovatie en vastgoedbezit in Stallendorf

De gids van gelukkige huurders naar huisbezit in Stallendorf. In Stallendorf wonen en werken momenteel 1.000 inwoners, van het centrum tot het laatste huis op 78,29 KM². Flats en betaalbare woningen zijn in trek bij de burgers per vierkante kilometer.

Vraag naar huisvesting en statistische nieuwbouw

Het Federale Bureau voor de Statistiek had waarden nodig dit jaar, puur statistisch gezien mensen wonen in huizen, zoals de eigenaar bewoond huis, rijtjeshuizen en meergezinswoningen, die gelukkig is eigendom van zichzelf, daarnaast zijn er huurders, volgens de berekening van de studie van LBS Research, mensen in het huwelijk moet momenteel worden bewoond in de gehele Stallendorf huizen en flats en zijn alleenstaanden. Het aantal nieuwe huizen en flats is toegenomen. Hoe wordt in de huidige studies de trend van het woningtekort beoordeeld? In de helft van de nieuwe enquêtes wordt uitgegaan van nieuwe huisvesting tegen 2020, in nog eens ruim een derde tegen die tijd , slechts 17% komt met de behoefte aan nieuwe woningen. Hoeveel eenheden worden er volgens de statistieken eigenlijk gebouwd? In Stallendorf worden elk jaar ongeveer nieuwe eenheden voltooid, waarin hele miljarden euro’s worden geïnvesteerd.

van de eigenaars zijn register stabiele dorp

Tegelijkertijd zijn de bewoners van Stallendorf tevreden over de woonsituatie, net als alle vastgoedeigenaren, die deze uitstekende buurt en locatie op prijs stellen, terwijl alleen de huurders ontevreden zijn, met eenzelfde positief beeld onder de huurders, met bewoners die graag in de buurt wonen. De meeste bewoners wonen in huizen voor één gezin, niet in flats. Stallendorfers wonen in huizen voor één gezin, mensen wonen in huizen met meerdere gezinnen en mensen wonen in tweegezinswoningen, zo leeft Stallendorf.

Onroerend goed planning – toekomst en leeftijdsgroepen

Stallendorf heeft veel jonge inwoners, zoals baby’s onder de één jaar, kinderen van 1 tot 5 jaar, maar ook veel oudere burgers, zoals 65-plussers. Groeitrends zijn ook terug te vinden in de bevolkingsontwikkeling: het aantal inwoners van Stallendorf neemt permanent toe, van 21.209 inwoners iets meer dan 4 jaar geleden, is het aantal inwoners met 179 personen gestegen tot een statistische 21.567, De prognose gaat door, laten we nu eens gericht kijken naar de prognoses voor de woningmarkt in de komende vijftien jaar.

Miljarden euro’s aan kapitaal zijn momenteel geïnvesteerd in onroerend goed in Stallendorf

Volgens statistische gegevens van de Duitse Federale Bank sluimeren ongelofelijke bedragen aan contant geld op de bankrekeningen van Stallendorf en onder de hoofdkussens; veel meer, namelijk miljarden euro’s, zijn belegd in onroerend goed en slechts miljoenen euro’s bestaan als consumptiegoederen. Het totale bedrag van de transacties van aan- en verkopen in Stallendorf ligt momenteel, statistisch gezien, in euro’s; in de nieuwbouw van woningen worden, geëxtrapoleerd, hele miljarden euro’s verplaatst; hele euro’s worden momenteel jaarlijks geïnvesteerd in modernisering. Alles bij elkaar genereert de vastgoedsector jaarlijks bijna onvoorstelbaar veel miljarden euro’s.

Stallendorf vastgoedbezitters naar leeftijd in Stallendorf

Het leven is duidelijk gemakkelijker wanneer men onroerend goed bezit, en Stallendorf heeft zowel jonge als oude eigenaars van onroerend goed. Laten we eens naar een paar cijfers kijken, volgens Duitsland-brede statistieken (empirica) wonen jonge kinderen van 0-10 jaar nu in een eigen huis, dan zijn het er al een paar meer, mogelijk omdat de peuterfase die gepaard gaat met weinig compensatie voorbij is en minstens één ouder dan weer meer betrokken is bij het werk, met 11 tot 21 jaar wonen in een eigen huis. daarna stort de curve bijna in, met 21 tot 30-jarigen, die statistisch gezien in hun eigen huis wonen. Het percentage stijgt naarmate de Stallendorfer ouder wordt, dus met de 31- tot 40-jarigen al weer en iets daarboven, met de huidige 41-50-jarigen maken het tot trotse bezitters van onroerend goed, in de groep van 51-60 jaar wonend in hun eigen vier muren. Onder de 61-70-jarigen zijn er nog veel die hun huis verkopen, en dus zijn er alleen maar bewoners.

De demografische ontwikkeling van Stallendorf op de vastgoedmarkt

Huisvestingssituatie – plat

Huisvestingssituatie Nummer
Huis
Condominium
Huur
WG

Statistische bron: Federaal Bureau voor de Statistiek

Huiseigendom

Eigen woningbezit in Stallendorf (leeftijd) Hoeveelheid
0-10
11-21
21-30
31-40
41-50
51-60
61-70
71-80

empirica / LBS Research (bron)

Ontwikkeling

Omgeving

Huishoudens (personen) vandaag 2035 Groei
1
2
3
4
5+

Gegevensbron: Federaal Bureau voor de Statistiek

Stallendorf

Huishoudens vandaag 2035 Verschil
1
2
3
4
meer dan 5

Gegevensbron: Federaal Bureau voor de Statistiek