Huis verkopen in Wetzlar – Waar moet u op letten bij de verkoop van een huis

Voordat u overweegt uw eigen huis op de onroerend-goedmarkt te verkopen, moet u altijd rekening houden met de nabije toekomst, d.w.z. rustig aan organisatie en planning doen. Voor velen in Wetzlar is een huis niet alleen een dak boven het hoofd, een eigen huis is iets heel bijzonders dat niet alleen met vele verhalen, maar ook met persoonlijke herinneringen en emoties verbonden is en daarom voor u een persoonlijke waarde heeft, neem daarom de tijd met uw beslissing. Overhaast niets, wat de redenen en ook de oorzaken voor de verkoop van uw huis ook mogen zijn, of het nu de komende kinderen zijn, een nieuwe woning of de liefde voor uw partner. Uw eigen verkoopdoelstelling moet vooraf worden bepaald in eerlijk overleg met gerenommeerde taxateurs, makelaars, financierende bank en handelaars, dus informeer u uitvoerig bij deskundigen alvorens het exposé en de advertentie op te stellen.

In veel brieven wordt ook gevraagd naar de waardestijging van onroerend goed in de aanloop naar de verkoop, is dat mogelijk? Om de aankoopprijs van uw huis of condominium op korte termijn te verhogen, loont het in zeer veel verkopen, in de aanloop naar de verkoop, om waarde te hechten aan betrekkelijk kleine details en om een beetje werk en tijd in het huis te steken. Vage informatie en onnodige druk zijn uit ervaring de meest invloedrijke factoren voor geldelijke verliezen. Overweeg daarom alle belangrijke parameters, zodat u uw huis tegen een hoge prijs kunt plaatsen en uw aanbod zo goed mogelijk naast dat van de concurrentie kunt plaatsen. Met onze kennis en deskundigheid op het gebied van de verkoop van condominiums tot commercieel onroerend goed, planning en uitvoering van nieuwe grootschalige bouwprojecten, wil ik u een overzicht geven van welke punten u in het planningsproces in gedachten moet houden, vaardigheden in de handel met onroerend goed zijn ook winstgevend voor de toekomst en ook kapitaalvoorziening voor de oude dag.

Onroerend goed en huizen verkopen is een beslissing op middellange maar ook lange termijn met verstrekkende gevolgen voor uw toekomst.

  • Prijzen optimaliseren met trucs: Hoe verhoog ik mijn verkoopwaarde?
  • Heb ik een goed geïnformeerde makelaar nodig of moeten we de verkoop van het huis ook privé plannen?
  • Hoe hoog kan ik de koopprijs voor mijn huis op een goede locatie stellen voor een succesvolle verkoop tijdens het verkoopgesprek?
  • Welke aanvragen en officiële documenten hebben we nodig voor de verkoop van het huis?

Mehrfamilienhaus in Wetzlar

Aanbevelingen en expertise voor de verkoop van huizen

  • De algemene staat van de woning en de kamers moeten goed onderhouden lijken
  • Focus op hoogtepunten en exclusieve kenmerken van het huis
  • Foto’s van hoge kwaliteit van de voorbeeldkamers en de woning
  • De voor het voorwerp berekende prijs moet realistisch worden vastgesteld

Vraag en antwoord: De Immo Wiki voor verkopers

Wij ontvangen elke dag veel e-mails, maar komen ook veel vragen tegen in gesprekken op bouwsites. In de loop van weken verzameld en overzichtelijk verpakt, vindt u hier de belangrijkste vragen over de verkoop van onroerend goed.

Hoe bereken ik in principe de beste aankoopprijs voor een woning of wooncomplex in Wetzlar en welke factoren spelen daarbij een rol?

Een gerechtvaardigde marktwaarde staat duidelijk bovenaan uw agenda. Talrijke invloedsfactoren zoals de ligging van het onroerend goed (vrij uitzicht en ontspannen omgeving voor echtpaar of ook hectische buren), sociale voorzieningen moeten hier ook in aanmerking worden genomen om de waarde van het onroerend goed op een begrijpelijke manier te berekenen. Stuur ons uw vraag, zodat u weet welke mogelijke prijs u uiteindelijk kunt krijgen voor uw huis of rijtjeshuis in Wetzlar.

Welke documenten zijn nodig voor de geplande verkoop van uw eigendom: Ontwikkeling & taxaties

Daartoe wordt een onderscheid gemaakt tussen eigendommen zoals vastgoedbeleggingen, condominiums, huizen en percelen grond, en is het ook van belang te beschikken over eigen documenten, zoals kadastrale kaarten, plannen van het terrein en bouwtekeningen. Elke afzonderlijke verkoop van onroerend goed en grond is daarom absoluut onafhankelijk en gedifferentieerd in zijn respectieve complexiteit, laat ons u helpen, zodat u zeker alle details en kleine dingen in het overzicht hebt.

Wat moet ik precies van tevoren voorbereiden voor de eerste potentiële kopers en kopersbezichtigingen?

Alle belangrijke documenten, zoals de rekeningen van de nutsbedrijven en het economisch plan, moeten worden verzameld en de woning moet in optimale staat worden hersteld. Ongeacht of u er alleen mee bezig bent of de klus overlaat aan een makelaar, alles moet beschikbaar zijn voor de bezichtigingsafspraak ter plaatse.

Mogen gebreken aan het onroerend goed voor de koper verborgen worden gehouden?

Alle, werkelijk alle, bekende gebreken moeten aan de potentiële nieuwe eigenaar worden meegedeeld bij de verkoop van het onroerend goed; geen enkel gebrek, hoe onbeduidend in eerste instantie ook, mag worden weggelaten. Wij noemen dit opzettelijk verzwijgen van reële schade aan het onroerend goed “bedrieglijke voorstelling van zaken”. Uiteindelijk moet je rechtop gaan staan om de nu bekende schade te herstellen. De ontbinding van de koop is ook uitvoerbaar in het concrete geval. Eén ding is zeker, laat u niet verleiden om geen melding te maken van bewezen gebreken die u volgens de wet moet aanwijzen, u moet dit principe onthouden voor alle overwegingen, of het nu gaat om een erfenis, een echtscheiding of de financiering van een ander onroerend goed. Dergelijke acties zullen later gegarandeerd juridische gevolgen hebben en kunnen leiden tot hoge, niet-gecalculeerde claims vanwege de hoeveelheid tijd en de gespecialiseerde advocaten.

Aufwertung

Energiecertificaat voor verkoop – Is een energiecertificaat verplicht bij de verkoop van onroerend goed?

Het energiecertificaat als papier geeft informatie over de energetische toestand van een onroerend goed, dat onderworpen is aan de voorschriften van de zogenaamde EnEV of Energiebesparingsverordening. Overhandiging van het energiecertificaat aan de koper is beslist noodzakelijk voor de onbetwiste verkoop van uw huis. meer dan tienduizend euro. Een energiecertificaat kan heel eenvoudig tegen betaling worden ingevuld, bijvoorbeeld door een erkend energie-adviseur.

Je hebt een koper gevonden! Wat moet je nu doen?

Dit betekent dat het, lang vóór de notarisafspraak, absoluut noodzakelijk is dat de financiering van de koper op geloofwaardige wijze door de bank wordt gewaarborgd, om onaangename verrassingen te voorkomen. Vervolgens worden de paragrafen van het koopcontract in Wetzlar besproken. Bijvoorbeeld, wanneer moet de koopprijs worden overgemaakt en nog veel meer. Notarisafspraken worden meestal door u als verkoper gemaakt. Nadat alles is besproken, raadpleegt u de notaris, die nu het ontwerp-koopcontract opstelt, dat onmiddellijk aan beide partijen wordt toegezonden. Nadat de notaris het contract nogmaals heeft voorgedragen, wordt het ondertekend door uw notaris in Wetzlar of omgeving.

Welke berekenbare kosten voor makelaar, notarisbezoek, grondrente zult u moeten maken bij de verkoop van uw eigen huis?

De notaris en kadasterkosten voor de nieuwe eigenaar.

Anders kunnen er geldelijke kosten zijn voor kadastrale kaarten, de aanschaf van nieuwe documenten en plattegronden.

Wie van ons betaalt de makelaarskosten of commissie (de verkoper of de koper)?

Er zijn in Duitsland geen vaste regels voor de overname van kosten voor makelaarscommissies, zodat u als verkoper het desbetreffende bedrag zelf kunt vaststellen. Als u wilt, kunt u uw dankbaarheid tonen voor de winstgevende afsluiting. De commissie van de makelaar moet in twee helften worden verdeeld.

Stedelijke vernieuwing en actuele koopprijzen in Wetzlar

Wetenswaardigheden over de financiering en de onroerend goed markt om huurders zich thuis te laten voelen in Wetzlar. Met een totale oppervlakte van 75,67 km² biedt Wetzlar voldoende ruimte voor huisvesting in de stad en de buitenwijken. 52.446 burgers wonen en werken hier momenteel. Op elke vierkante kilometer van Wetzlar zijn wooncomplexen, flats en betaalbare woningen voor gezinnen in trek bij de bevolking.

Wetzlar woningmarkt: Wonen in Wetzlar

Kopen of huren, waar woon je in Wetzlar? Het Federale Bureau voor de Statistiek heeft enkele dagen geleden actuele statistieken gepubliceerd, volgens welke deze mensen in hun eigen huis of rijtjeshuis wonen, maar ook in hun persoonlijk flatgebouw hun dag doorbrengen. In Wetzlar wonen in totaal slechts een klein aantal huurders in gedeelde flats. Daarbij wonen gehuwden en alleenstaanden in de wooneenheden, zo blijkt uit een marktanalyse van LBS Research. Vraag naar nieuwbouw in de vorm van capaciteit scheppende wooneenheden op oude percelen. Hoe hoog is volgens de huidige studies de trend van het woningtekort? Tot het jaar 2020 voorspelt de helft van de studies over woningbouw in Wetzlar nieuwe eenheden17% ziet alleen nieuwe woningen in de vraag en een derde gaat uit van eenheden in Wetzlar, statistisch gezien worden er in Wetzlar elk jaar alleen nieuwe eenheden opgeleverd. Met een investeringsbedrag van euro’s dit jaar.

Zou statistisch gezien zeer tevreden moeten zijn

In Wetzlar zijn alle burgers helemaal tevreden met hun eigen locatie en buurt, ongeacht of het om een eengezinswoning of een flatgebouw gaat; van alle eigenaren van onroerend goed zijn het allemaal tevreden mensen die deze buurt en locatie op prijs stellen, terwijl alleen degenen die minder tevreden zijn met hun woonomgeving tevreden zijn; een soortgelijk beeld is te zien bij huurders, met mensen die minder tevreden zijn in vergelijking met mensen die op dit moment minder tevreden zijn. Wist u al dat de overgrote meerderheid van de bewoners in een eengezinswoning woont en niet in een flat? Wetzlarers wonen in huizen voor één gezin, mensen wonen in huizen met ten minste twee huurders of mensen wonen in tweegezinswoningen, de beroemde twee-onder-een-kapwoning.

Zo ontwikkelt Wetzlar zich vandaag en in de komende jaren

Zuiver statistisch gezien telt de stad veel inwoners, waaronder jonge inwoners, zoals jonge volwassenen van 21 tot 23 jaar, maar ook een aantal mensen van gevorderde leeftijd die belangrijk zijn voor regionale investeringen, zoals 65-plussers, die ook in de bevolkingsontwikkeling groeien. Het aantal inwoners van Wetzlar groeit permanent, van 52.006 mensen ongeveer vier jaar geleden, is Wetzlar met 440 gegroeid tot een statistische 52.885. De prognose gaat verder, we kijken nu naar nieuwe demografische trends voor het jaar 2035.

Miljarden euro’s zijn nu op de vastgoedmarkt van Wetzlar

Ongelooflijk veel euro’s in contanten, volgens de statistische gegevens van de Duitse Bundesbank momenteel op bankrekeningen. Nog hogere financiële middelen, want zuiver mathematisch worden euro’s opzij gezet in de onroerendgoedsector en bestaan er alleen euro’s als consumptiegoed, had u dat gedacht? Zuiver statistisch gezien worden via transacties om de twaalf maanden grote meerwaarden overgedragen, de extrapolatie loopt op tot miljarden euro’s, en bij de nieuwbouw van woningen blijkt uit extrapolaties dat tot miljarden euro’s worden uitgegeven. Modernisering is een steeds centraler thema met tot euro investeringen, en in totaal brengt de onroerend goed markt euro per jaar op.

Leven zonder te huren? Particulier woningbezit in Wetzlar

Wie woont er eigenlijk in Wetzlar zonder huur te moeten betalen ? We hebben eigenaars van onroerend goed in elke leeftijdsgroep. Laten we twee waarden bekijken: volgens de statistieken (empirica) wonen jonge kinderen van 0-10 jaar nu in huizen of flatgebouwen die eigendom zijn van hun familie; in de groep van oudere kinderen, of adolescenten, zijn dat er iets meer. Zeker omdat ouders de kleutertijd achter zich hebben gelaten en werken aan de carrière die zij vroeger ambieerden, kopen nu heel wat mensen hun huis of appartement. Van 11 – 21 jaar wonen in het onroerend goed van hun ouders, beduidend minder zijn de 21-30-jarigen, zij zijn vaak op zoek naar nieuwe uitdagingen over de hele wereld, statistisch leven van hen in hun eigen woning. Hoe ouder ze zijn, hoe groter de kans dat ze een eigen huis bezitten. Zo is het weer met de 31- tot 40-jarigen en een beetje daarboven, met de 41-50-jarigen breng je het op . De leeftijdsgroep 51-60 is eigenaar van onroerend goed en de leeftijdsgroep 61-70 is eigenaar van onroerend goed. Niet zo velen brengen het volgende deel van hun leven door in hun eigen huis, bewoners.

Statistieken in Wetzlar

Huisvestingssituatie – plat

Huisvestingssituatie Nummer
Eigen huis
Condominium
Huur
WG

Bron: Federaal Bureau voor de Statistiek

Huiseigendom

Huiseigenaren in Wetzlar (jaren) Hoeveelheid
0-10
11-21
21-30
31-40
41-50
51-60
61-70
71-80

empirica / LBS Research (bron)

Ontwikkeling

Omgeving

Huishoudens (personen) vandaag 2035 Verschil
1
2
3
4
meer dan 5

Bron: Federaal Bureau voor de Statistiek

Wetzlar

Huishoudens vandaag 2035 Verander
1
2
3
4
5 +

Statistische bron: Federaal Bureau voor de Statistiek