Huis verkopen in Herborn – Procedure voor het verkopen van een huis (particulier)

Wanneer men overweegt een huis te verkopen, moet men steeds het lange-termijnperspectief voor ogen houden, d.w.z. taak per taak beginnen te plannen en te organiseren. Het betrouwbare dak boven je hoofd, een vertrouwd thuis voor je familie. Gun uzelf altijd de tijd om uw beslissing te plannen bij de verkoop van uw leegstaande huis in de toekomst, met goede vervoersverbindingen naar alle belangrijke, zoals supermarkten en het stadscentrum. Neem niet te snel en dus overhaast beslissingen, wat de aanleiding voor uw huisverkoop ook mag zijn, of het nu gaat om een gescheiden huwelijk, een groeiend gezin of een luxueus pand. Informeer u uitvoerig, maak een aantekening in gesprekken met makelaars, financierende bank en taxateurs: Uw zeer individuele verkoopdoelstelling. Het loont de moeite om voor de verkoop wat tijd en werk in het huis te steken en het te verfraaien om de waarde van het huis te verhogen en ook om aandacht te besteden aan kleine dingen zoals stopcontacten, deuren, lijstwerk, enz. Het algemene doel moet zijn om de hoogst mogelijke verkoopprijs te krijgen wanneer u handelt – als u niet alle relevante feiten bij de hand hebt, of zelfs als u handelt onder zelfgemaakte of externe tijdsdruk, rekent u meestal met verliezen, dus vooraf plannen is niet alleen belangrijk, maar eigenlijk van cruciaal belang voor u. Om u werk uit handen te nemen en zodat u wat minder in de vakliteratuur hoeft te zoeken en natuurlijk ook voor een goede verkoopconclusie, hebben wij voor u met veel werk en moeite onze handige krant voor de huisverkoop samengesteld.

Tuinbegroening aan buitengevel: beslis slim

 • Formulieren en autoriteiten: De juiste documenten bij de verkoop van onroerend goed?
 • De verkoopprijs optimaliseren met goede tips en trucs: Hoe verhoog ik mijn verkoopwaarde?
 • Verkopen we beter met professionele makelaars of kunnen we het ook privé doen?
 • Welke onroerend goed prijs kan men schatten?

Reihenhaus in Herborn

Onroerend goed verkopen, gratis hulp in opsommingstekens

 • De staat van het huis en de kamers moet worden gehandhaafd
 • Verzamel alle kwitanties, documenten en facturen met betrekking tot het huis in een map voor de voorgenomen verkoop.
 • Focus op hoogtepunten en exclusieve kenmerken van het huis
 • Heldere en vriendelijke opnamen van de voorbeeldkamers en het pand
 • Noem een realistische verkoopprijs

Vraag en antwoord: Alles belangrijk van A tot Z

Elke ochtend ontvangen wij vele e-mails, net zoals wij in gesprekken op de verschillende bouwplaatsen vele vragen tegenkomen. Verzameld en duidelijk verpakt zijn hier de centrale vragen rond de winstgevende verkoop van een onroerend goed.

Wat is de gemakkelijkste manier om een goede onroerend goed prijsberekening te beginnen?

Het bepalen van de waarde van een woning is essentieel voor een gelukkige verkoop, op elk moment. Een goede en bewezen schatting van de waarde van uw oudere woning is altijd afhankelijk van de overweging van ontelbare factoren, zoals de ligging van het huis en de staat (afgelegen buurt voor jonge gezinnen of ook alternatieve buurt, lichtsituatie van schaduw en zon en parkeerruimte voor de auto voor dagelijks gebruik), winkelcentra in de buurt, voor hogere kansen op concurrentie, vooral met online aanbiedingen. Als u wilt weten hoeveel uw eigendom zou kunnen opbrengen tegen de huidige marktprijzen, schrijf ons dan.

Belangrijke certificaten en facturen: Welke documenten hebt u absoluut nodig voor de verkoop van uw eigendom?

Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de soorten onroerend goed, zoals huis, beleggingspand, condominium en grond, maar zijn ook verschillende documenten nodig, zoals plattegronden, uittreksels uit het kadaster en de kadastrale kaart, en nog veel meer.

Het plannen en voorbereiden van de eerste bezichtigingsafspraak van potentiële geïnteresseerden?

Alle belangrijke documenten, zoals het economisch plan en het bewijs van herstelmaatregelen, moeten worden verkregen en uw huis moet gereed worden gemaakt, ongeacht of u er zelf bij betrokken bent of de klus doorgeeft aan een makelaar, alles moet in orde zijn.

Mogen gebreken in uw huis door mij verwaarloosd worden?

Neen, want gebreken waarvan u als eigenaar of zelfs als vorige gebruiker kennis hebt gekregen, mogen in geen geval worden verzwegen en moeten aan de eventuele nieuwe eigenaar worden meegedeeld. Als u opzettelijk aanzienlijke en reële schade verzwijgt, hebt u bedrog gepleegd. Dan zult u in uw portemonnee moeten grijpen voor het herstel van alle werkelijke schade. In dit geval is het ook mogelijk dat de zakenpartner de aankoop van het onroerend goed terugdraait. Laten we niet vergeten dat u, volgens de huidige wetgeving, de koper moet informeren over alle bewezen schade en gebreken. Laat u daarom nooit verleiden tot het verzwijgen van gebreken, zodat u uzelf en mogelijk ook uw naaste familieleden kunt beschermen tegen onnodige verliezen. Dergelijke acties zullen gegarandeerd juridische gevolgen hebben en zeer duur uitvallen.

Hebt u het energiecertificaat absoluut nodig?

Het energiecertificaat als document geeft de energiestatus van uw onroerend goed aan, die is geregeld in de zogenaamde EnEV of Energiebesparingsverordening. Overhandiging van het officiële energiecertificaat aan de koper is absoluut noodzakelijk voor de onbetwistbare verkoop van een vrijstaande of halfvrijstaande woning. In geval van opzettelijke niet-naleving wordt een boete van maximaal 15 duizend euro opgelegd. Indien u nu een energiecertificaat wenst te bekomen, kan u dit vrij eenvoudig doen via een energieadviseur in Herborn.

Wat komt er nadat uw koper in zicht is?

Om onaangename verrassingen na de ondertekening van het contract te voorkomen, is het belangrijk ervoor te zorgen dat de koper van uw huis ook financiering krijgt van zijn of haar bank. Notarisafspraken worden meestal door de verkoper gemaakt. Nadat alle voorwaarden duidelijk zijn vastgesteld, raadpleegt u de notaris voor de contracten, hij of zij zal nu het ontwerp van het koopcontract opstellen dat aan beide partijen zal worden toegezonden. Na voltooiing partijen een van de ontwerpen voor aanpassingen aan adresgegevens of aan het contract. Het contract wordt vervolgens voorgelezen en door beide partijen bij de notarisafspraak ondertekend.

Makelaar, notaris, grondlasten: Welke kosten ontstaan er bij de verkoop van een huis in Herborn?

Als verkoper draagt u de gemaakte notaris- en kadasterkosten.

Anders zullen, afhankelijk van de situatie, de kosten voor het opstellen van het energiecertificaat en de kadastrale kaart worden gemaakt, afhankelijk van de volledigheid en de actualiteit van de ontvangstbewijzen en documenten.

Wie betaalt de kosten voor de makelaar (koper of verkoper)?

Of de koper dan wel de verkoper de provisie van de aangestelde makelaar betaalt, is in Duitsland niet nauwkeurig geregeld en voorgeschreven. Het commissieaandeel voor uw makelaar kan tussen de partijen worden gehalveerd als u dat wenst, bijvoorbeeld vanwege een goede en snelle afronding van de verkoop; meestal betaalt de koper de commissie.

Onroerend goed verkopen in Herborn – Makelaar in Herborn of stap voor stap

Herborn in Hessen is een van de grotere steden met een bevolking van 20.618 inwoners.

 1. Afspraak met de eerste makelaar voor de taxatie van uw huis of mooie condominium.
 2. Terbeschikkingstelling van documenten: Architecturale plattegronden en plannen
 3. Bepaal de prijs voor de onroerend goed advertentie
 4. Creatie van een goed gestructureerd exposé voor klanten van het onroerend goed
 5. Organiseren van verzoeken van belangstellenden
 6. Afspraken maken voor het bezoek in Herborn
 7. Controleer de kredietwaardigheid van de persoon die geïnteresseerd is in uw woning
 8. Afronden van officieel gecertificeerde koopovereenkomst voor onroerend goed samen met de notaris
 9. Na inschrijving in het kadaster (ook prioritaire kennisgeving van overdracht), zal de verkoopprijs van het onroerend goed worden afgelost
 10. Overdracht van hangende vorderingen van huismakelaar en notaris
 11. Het is je gelukt! De overdrachtsbelasting compenseren…

Bevolkingsontwikkeling, vastgoed en woningmarkt in Herborn

Feiten en cijfers over tevreden eigenaars in Herborn tot eigenaars van onroerend goed in Herborn per leeftijdsgroep. Met een totale oppervlakte van 63,8 km2 biedt Herborn voldoende ruimte voor flats. Met mensen op elke KM² wordt leefruimte op zich al een schaars goed.

Woningmarkt en nieuwbouwvraag vandaag: tweegezinswoning, eengezinswoning en flat

Volgens de laatste enquête van het Federaal Bureau voor de Statistiek wonen de mensen in een huis, rijtjeshuizen en meergezinswoningen, die gelukkig eigendom is, zijn trotse eigenaars van een condominium, wonen hele bewoners in een huurflat, volgens LBS Research moeten in de flats en huizen wonen mensen in het huwelijk alleenstaand zijn. De behoefte aan nieuwe flats en huizen voor mensen is toegenomen.

Hoe worden in nieuwe enquêtes de nieuwbouwkosten geraamd? In de komende 10, 12 jaar gaat de helft van de nieuwe enquêtes uit van nieuwe woningen17% ziet alleen nieuwe woningen nodig en een goed derde speculeert op te bouwen Herborn-woningen, momenteel worden statistisch alleen woningen voltooid, hele euro’s worden geïnvesteerd.

De inwoners van Herborn weten wat de burgers willen

Herborn is geweldig! De inwoners van Herborn zijn uiterst tevreden met hun woonsituatie. Net zoals de eigenaars, die waarde hechten aan hun eigen leefomgeving, alleen in contrast hiermee minder tevreden zijn, geven de vele huurders eenzelfde positief beeld te zien, met tevreden mensen. Wist je dat? Het grote aantal inwoners woont in een eengezinswoning, niet in een flat, de inwoners van Herborn wonen in een eengezinswoning, aanzienlijk meer dan in flatgebouwen, er wonen en mensen in tweegezinswoningen, dat is Herborn.

Dit is hoe Herborn zich ontwikkelt: heden en toekomst

Herborn heeft een groot aantal jonge inwoners, zoals tieners van 15 tot 17 jaar, maar ook veel oudere burgers, zoals mensen van 40 tot 59 jaar. Maar wat zal de nabije toekomst brengen? De huidige trends zetten zich voort. Laten wij nu overgaan tot de huidige berekeningen voor de komende twintig jaar in Herborn.

Financiering en vastgoedmarkt in Herborn

Het slapende kapitaal is immens gegroeid, hele miljarden euro’s aan contanten staan nu op spaarrekeningen. Veel meer, want puur rekenkundig zijn er miljarden euro’s opzij gezet in onroerendgoedtransacties, had u dat gedacht? Statistisch gezien worden elk jaar alleen al via transacties zeer hoge meerwaarden overgemaakt, tot euro’s toe. In de bouw van flats wordt tot euro’s geschoven, elke 12 maanden worden hier hele euro’s geïnvesteerd in de modernisering van flats en huizen, alles bij elkaar schuift de huizen- en flatmarkt jaarlijks indrukwekkende euro’s.

Huurvrij wonen in Herborn: zo is het wonen in privé-eigendom verdeeld volgens leeftijdssegmenten

Hoeveel mensen wonen er eigenlijk in Herborn zonder dat ze huur hoeven over te maken? We hebben huiseigenaren in alle leeftijdsgroepen Kort, twee van de voorbeelden. Volgens een landelijk onderzoek (empirica) wonen kinderen tot de leeftijd van 10 jaar in flats of huizen die eigendom zijn van hun ouders. In de tienergroep zijn er al een paar meer. Ook vanwege de voltooide peuterleeftijd en het afgeleide feit dat de ouders weer werken aan de eerder nagestreefde loopbaan in het bedrijf, wonen met 11 – 21 jaar in de woning van hun ouders. Aanzienlijk minder zijn er onder de 21- tot 30-jarigen, van wie statistisch gezien een groot deel huurvrij woont. Naarmate de leeftijd stijgt, is de kans groter dat mensen in hun eigen huis blijven wonen. Het stijgt dus met de 31-40 jarigen en een beetje daarboven, met de huidige 41-50 jarigen maken het tot tevreden bezitters. Tussen 51 en 60 jaar wonen zij in hun eigen huis, in het segment van 61 tot 70 jaar maken zij het nog af, meer en meer verkopen zij of geven zij het weg aan hun kinderen en zo zijn er van in totaal Herborn duizend inwoners.

Statistieken in Herborn

Huisvestingssituatie – plat

Huisvestingssituatie Nummer
Huiseigendom
Flat
Huur
WG

Statistieken: Federaal Bureau voor de Statistiek

Huiseigendom

Huiseigendom / Leeftijd Hoeveelheid
0-10
11-21
21-30
31-40
41-50
51-60
61-70
71-80

empirica / LBS Research (gegevensbron)

Ontwikkeling

Omgeving

Huishoudens / personen vandaag 2035 Verschil
1
2
3
4
5+

Bron: Federaal Bureau voor de Statistiek

Herborn

Huishoudens vandaag 2035 Verschil
1
2
3
4
5 +

Bron: Federaal Bureau voor de Statistiek