Een huis verkopen in Neustadt Weinstrasse: De procedure voor het verkopen van een huis

Of het nu gaat om een erfenis, een echtscheiding of een nieuwe financiering, als u nu spontaan speculeert op de verkoop van uw huis tegen de huidige prijzen, dan moet u beginnen met de organisatie, maar ook met de uitgebreide planning van de verkoop taak voor taak en ook denken aan de toekomstige levensplanning, voor uw gezin en uzelf. Voor de meeste mensen in Neustadt an der Weinstraße is de eigen woning meer dan een dak boven het hoofd, maar een bijzonder object dat niet alleen met veel verhalen, maar ook met persoonlijke emoties en herinneringen (bijvoorbeeld de diploma-uitreiking van uw kind) is verweven en dus voor altijd een persoonlijke waarde heeft. Neem daarom uw tijd bij het nemen van uw beslissing. Of de plek nu niet meer aanspreekt, een verbroken liefde of het geplande kind – wat de oorzaak van uw huisverkoop ook is, ga stap voor stap voorzichtig te werk! Het persoonlijke verkoopdoel moet vooraf worden bepaald in overleg met makelaars, ambachtslieden en gerenommeerde taxateurs. Informeer u daarom altijd vooraf uitvoerig bij deskundigen op het gebied van het bouwen en verkopen van huizen, en archiveer alle documenten, facturen en ook kwitanties. Als u verkoopt, is het ook de moeite waard om wat extra tijd aan het pand te besteden om de waarde ervan effectief te verhogen en ook om aandacht te besteden aan details zoals elektriciteitsaansluitingen, gloeilampen, enz. Uw onmiddellijke doel bij al uw voorbereidingen moet zijn de optimale verkoopprijs voor uw onroerend goed te krijgen – wie onder tijdsdruk handelt of slecht geïnformeerd is, rekent meestal met financiële verliezen, zodat voorbereiding voor u van groot belang is, onnodige processen, die beslist vermeden kunnen worden, zelfs geheel voorkomen kunnen worden door een zorgvuldige doordachte verkoopvoorbereiding. Voor een vlotte uitvoering en de best mogelijke huisverkoop hebben wij onze uitgebreide verkooptraining geschreven, hoe meer oefening, hoe meer succes u duurzaam zult hebben.

Inspanningen en must haves voor de verkoop van uw huis – vakantieappartement tot stadsvilla

 • Welke papieren en gewaarmerkte documenten hebben wij nodig?
 • Een huis verkopen met een professionele makelaar of kan ik ook particulier verkopen?
 • Hoe hoog zou ik de maximumprijs voor mijn huis op een relatief goede locatie in Neustadt an der Weinstraße kunnen stellen voor een succesvolle verkoop in de advertentie?

Zelf een huis verkopen, tips en aanbevelingen

 • Foto en Expose – Geënsceneerde kamers met gezellige sfeer
 • Begin met een realistische verkoopprijs voor uw eigendom op de markt
 • Besteed bijzondere aandacht aan details betreffende de staat van het eigendom
 • De permanente archivering van alle kwitanties, documenten, in het beste geval als originelen, en facturen in verband met het onroerend goed of het appartement in Neustadt an der Weinstraße.

Onze antwoorden op uw vragen van A voor parkeerruimte tot Z voor centrale ligging

Op onze onroerend goed blog, zult u de meest opwindende vragen en alle belangrijke onderwerpen tegenkomen waar u tegenwoordig zeker rekening mee moet houden, ook bij de planning voor renovatie en bouwbedrijven van het onroerend goed.

Hoe kom ik aan de beste prijs voor een woning in Neustadt an der Weinstraße?

Een gerechtvaardigde waarde van uw eigendom staat zeker bovenaan elke to-do lijst. Neem verschillende belangrijke en minder belangrijke factoren in aanmerking, zoals de ligging van het huis en de staat waarin het verkeert (schaduwrijke/zonnige ligging en vrij uitzicht op de straat), de verkeersverbindingen met de stad en het hoofdstation, om de waarde van het onroerend goed op een begrijpelijke manier te berekenen. Neem contact met ons op om de mogelijke aankoopprijs te berekenen die u kunt bereiken voor uw oude woning in Neustadt an der Weinstraße, met een gedetailleerde voorbereiding!

Documenten: Aanbiedingen en inhoudsbeoordelingen die je bij de hand moet hebben?

Daartoe wordt een onderscheid gemaakt tussen eigendommen zoals condominiums, vastgoedbeleggingen en grond, en zijn ook andere documenten van belang, waaronder bouwplannen, pandrechten op eigendom en verzekeringscertificaten, enz. Uniek, complex, maar ook een hele vastgoed verkoop van A tot Z is echt vermoeiend, wij ondersteunen u om altijd het overzicht te bewaren, met tips en ervaring.

Organisatie en voorbereiding van de eerste afspraak tot de bezichtiging van potentieel geïnteresseerden?

Of u nu liever zelf verkoopt of de verkoop uitbesteedt aan een makelaar, alle belangrijke papieren zoals de instructies voor de bouwdiensten, uw energiecertificaat en de notulen van de vergaderingen van de eigenaars moeten altijd worden bijgehouden.

Is het onder bepaalde omstandigheden toegestaan gebreken bij de verkoop te verwaarlozen?

Elke potentiële nieuwe eigenaar moet vóór de verkoop echt alle bekende gebreken te zien krijgen, zodat de verkoper niets mag verzwijgen – voor een eerlijke handel. Een bedrieglijke onjuiste voorstelling van zaken is wat wij noemen het doorgeven van aanzienlijke materiële schade met volledige kennis van zaken. Dan grijpt u in uw portefeuille om alle geregistreerde gebreken te verhelpen. In feite gaat het dan nog verder, zelfs een ontbinding van de koopovereenkomst is in een ernstig geval afdwingbaar voor de betrokken zakenpartner. Laten we niet vergeten dat reeds op grond van de huidige wetgeving alle feitelijke gebreken, maar ook schadegevallen moeten worden aangegeven. U mag in geen geval in de verleiding komen om belangrijke gebreken niet te vermelden; u moet dit rechtsbeginsel in gedachten houden voor alle eventualiteiten, ongeacht of het gaat om een echtscheiding, een overgedragen erfenis of een verandering van beroep. Met dergelijke oneerlijke methoden lokt u gerechtelijke stappen van de koper uit en dat kan u duur komen te staan.

Leisten, Türen, etc.

Energiezuinig wonen: Hoe komt u in de eerste plaats aan een officieel energiecertificaat voor uw huis?

Het energiecertificaat is, in het kort, een document dat controleerbare informatie geeft over de energetische toestand van een huis, volgens de voorschriften van de energiebesparingsverordening of EnEV. Voor de onbetwistbare particuliere verkoop van uw eigendom moet er zeker rekening mee worden gehouden de potentiële koper een energiecertificaat te tonen alvorens het contract te ondertekenen. Boetes kunnen oplopen tot meer dan 10000 euro voor opzettelijke veronachtzaming. Als u een energiecertificaat wilt laten maken, kunt u dat bijvoorbeeld doen bij een energieconsulent in de buurt van Neustadt an der Weinstraße.

Energieausweis für den Hausverkauf

Huis verkocht: Wat moet je nu doen tot je voor de notaris staat?

In de eerste plaats moet de toegezegde financiering via de bank van de koper worden geregeld om onaangename verrassingen te voorkomen. De gezamenlijke afspraak ten kantore van de notaris voor het sluiten van het koopcontract wordt geregeld door de respectieve verkoper nadat de voorwaarden en de wijze van financiering zijn overeengekomen. Alle overeengekomen betalingsvoorwaarden worden nu door de geboekte notaris in een voorontwerp van contract geschreven. Beide partijen, koper en verkoper, ontvangen een exemplaar voor wijzigingen. Bij de laatste notarisafspraak in Neustadt an der Weinstraße of in een naburige stad wordt het koopcontract gereproduceerd. Het wordt juridisch bindend met de handtekening van alle aanwezige partijen.

Ihr Besuch beim Notar in Neustadt an der Weinstraße

Grondlasten, notaris, makelaar: Zijn er berekenbare kosten bij de verkoop? Zo ja, welke?

Het is mogelijk dat de verkoper alle oude grondlasten die nog op het eigendom rusten, moet betalen en verwijderen.

Na de notaris en de grondrente kunnen er nog kosten zijn voor een kadastrale kaart en een deskundigenonderzoek, afhankelijk van de volledigheid van de documenten en de bewijsstukken.

Wie van ons draagt de makelaarskosten of commissie (verkoper of koper)?

Welke partij de kosten van de makelaarscourtage betaalt, is in Duitsland nog niet stevig geregeld. Het commissieaandeel kan dus ook tot de helft worden teruggebracht, maar gewoonlijk betaalt de koper van het huis de komende makelaarscourtage voor de ingeschakelde makelaar.

Onroerend goed verkopen in Neustadt an der Weinstraße: stap voor stap

Neustadt an der Weinstraße in Rijnland-Palts is de thuisbasis van 53 209 inwoners en potentiële huizenkopers.

 1. Professionele taxatie van huizen en appartementen: de allereerste makelaarsvergaderingen.
 2. Architecturale plattegrond en plannen: alles wat belangrijk is voor de verkoop
 3. De vraagprijs in euro van uw woning of appartement in Neustadt an der Weinstraße of omgeving
 4. Ontwerp van het professionele exposé voor potentiële klanten van het onroerend goed
 5. Vragen stellen over het huis en telefoontjes beantwoorden
 6. Het regelen en uitvoeren van bezichtiging afspraken
 7. Dekking door kredietcontroles van potentiële nieuwe eigenaars
 8. Notariële benoeming en sluiting van het koopcontract voor onroerend goed
 9. Betaling van de koopprijs aan u als eigenaar na inschrijving in het kadaster (ook prioritaire kennisgeving van overdracht)
 10. Betaling van notaris- en makelaarskosten
 11. Nog één taak! Overdracht van de toepasselijke overdrachtsbelasting

Stedelijke vernieuwing en grondbezit in Neustadt an der Weinstraße

Schatting van onroerend goed eigendom tot de huidige aankoopprijs voor rijtjeshuizen, bouwgrond maar ook huizen in Neustadt an der Weinstraße. Neustadt an der Weinstraße telt momenteel 53.209 inwoners, van west naar oost op 117,09 KM². Neustadt an der Weinstraße is een vrij grote stad. Op elke vierkante kilometer bebouwd en onbebouwd land is er onder de burgers vraag naar flats en betaalbare woningen.

Nieuwbouw onroerend goed: Waar wonen mensen gemiddeld in Neustadt an der Weinstraße?

Volgens de laatste studie van het Federaal Bureau voor de Statistiek wonen de mensen in een huis, rijtjeshuizen en appartementsgebouwen, die eigendom zijn van henzelf en van huurders. Volgens LBS Research zouden gehuwden in de woningen moeten wonen zijn alleenstaanden. Nieuwbouwvraag in de vorm van flats in alle wijken. De vraag naar woningen is groot, studies gaan uit van nieuwe woningen, slechts 33% tegen die tijd en slechts 17% van de berekeningen registreren een vraag naar voltooide woningen in de komende jaren, momenteel zullen volgens statistische waarschijnlijkheid alleen geëxtrapoleerde woningen worden voltooid in Neustadt an der Weinstraße. In ruil daarvoor investeert Neustadt an der Weinstraße veel geld.

Wijken Neustadt an der Weinstraßes weten wat burgers willen

Uit enquêtes blijkt dat de meeste inwoners van Neustadt an der Weinstraße heel tevreden zijn waar ze wonen. Net als bij de eigenaren, die juist deze vriendelijke buurt en locatie prettig vinden, tegenover alleen maar ontevredenen, manifesteert zich een soortgelijk vriendelijk beeld bij de huurders, die graag in de buurt wonen. Wist je dat? De meesten van hen wonen in een eengezinswoning en niet in een flatgebouw, cumulatief wonen hier Neustadt an der Weinstrasseers, in flatgebouwen wonen van hen mensen in tweegezinswoningen.

Onroerend goed planning van bevolking en toekomst

Statistisch gezien telt de stad een groot aantal jonge inwoners, zoals kinderen jonger dan één jaar, maar ook enkele inwoners van gevorderde leeftijd, zoals 65-plussers. Wat zullen de komende jaren brengen? De tendens zal zich in de toekomst voortzetten, want reeds over vier jaar zullen, volgens de peilingen, ongeveer 54.967 burgers ruimte nodig hebben om te wonen, dat zijn nog eens 1.758 mensen, kijk nu eens gericht naar de huidige prognoses voor de komende 20 jaar.

Euro’s worden niet gebruikt onder matrassen

Ongelooflijke miljarden euro’s in constant toegankelijke financiële activa, volgens statistische berekeningsgrondslagen van de Bundesbank op bankrekeningen of onder matrassen, nog grotere financiële bedragen, circa euro’s zijn gedeponeerd in onroerend goed, en alleen euro’s bestaan als bruikbare activa, heeft u gerekend met het bedrag van de jaarlijks lopende? Het totale bedrag van de transacties in de vastgoedsector in Neustadt an der Weinstraße loopt momenteel, statistisch gezien, in de miljarden euro’s. In dezelfde periode worden euro’s gebruikt voor de bouw van nieuwe flats, tot miljarden euro’s worden hier momenteel elke twaalf maanden uitgegeven voor de modernisering van flats en huizen, in totaal draagt de onroerend-goedsector elke twaalf maanden indrukwekkende euro’s over.

Zo is het wonen in een eigen woning statistisch verdeeld naar leeftijd

Hoeveel mensen wonen er eigenlijk in Neustadt an der Weinstraße zonder huur te betalen? Volgens een landelijk onderzoek van empirica wonen kinderen van 0 tot 10 jaar in flatgebouwen of huizen die eigendom zijn van hun ouders, zeker omdat de peuterfase voorbij is en minstens één ouder zeker weer meer aan het werk is, nogal wat mensen kopen nu hun huis of, vooral in de steden, een flatgebouw, bij de 11- tot 21-jarigen die in hun eigen huis wonen, daarna storten de statistieken bijna in, bij de 21- tot 30-jarigen, in deze groep zijn er maar één keer mensen die huurvrij wonen. We wonen steeds meer in ons eigen huis, hoe ouder we worden, de 31- tot 40-jarigen bezitten al een eigen woning en iets daarboven, de 41- tot 50-jarigen slagen erin trotse bezitters van een eigen woning te zijn. Op de leeftijd van 51-60 eigen onroerend goed, in het bereik van 61-70 jaar zijn nu , meer en meer te verkopen en dus zijn er slechts .

Statistische gegevens en informatie voor Neustadt an der Weinstraße

Huisvestingssituatie – plat

Huisvestingssituatie Nummer
Eigen huis
Flat
Huur
Gedeeld appartement

Bron: Federaal Bureau voor de Statistiek

Huiseigendom

Huiseigenaar / Leeftijd Hoeveelheid
0-10
11-21
21-30
31-40
41-50
51-60
61-70
71-80

Gegevensbron: empirica / LBS Research

Ontwikkeling

Omgeving

Huishoudens vandaag 2035 Verschil
1
2
3
4
meer dan 5

Bron: Federaal Bureau voor de Statistiek

Neustadt aan de wijnroute

Huishoudens / personen vandaag 2035 Verschil
1
2
3
4
meer dan 5

Statistieken: Federaal Bureau voor de Statistiek