Een huis verkopen: Hoe krijg je topprijzen bij de verkoop van een huis in Minden & omgeving

Particuliere verkoop of beter met makelaar? Hier op onze blog zult u onze elementaire vragen tegenkomen waarmee u altijd rekening moet houden in de huidige marktsituatie voor huizen, inclusief planning voor renovatie en taxateurs.

Winstgevende taxatie van flat en huis, de eerste makelaar afspraak

Het maakt niet uit of uw eerste prioriteit het bereiken van de beste huidige verkoopprijs is. Verkrijg nu alle nodige kennis over de hier beschreven vastgoedmarkt, vind prijzen en. Als u tijd wilt besparen, stuur ons dan een e-mail. Wij zullen u ondersteunen met de nodige know-how in de verkoop van onroerend goed. Als u al die stress niet wilt, neem dan contact op met ons team.

De todo lijst gaat verder met: Plattegronden en architectonische plannen. Officiële aanvragen en facturen zijn belangrijke documenten die u zeker nodig hebt voor de nieuwe eigenaar. Professioneel genomen foto’s verhogen de verkoopwaarde van uw huis, zodat elke potentiële koper een veel realistischer beeld van het huis kan krijgen, wat tijd bespaart Foto’s moeten altijd een goede resolutie hebben (bijvoorbeeld 1700 bij 1150 pixels). Je wilt tenslotte nu verkopen. En het liefst met een eersteklas winst.

Hausverkauf mit Immobilienmakler

Volgende op het schema: Bepaal de marktvraagprijs voor het te verkopen onroerend goed. Verschillende facetten dragen bij tot de bepaling van een verkoopprijs op basis van serieuze gegevenspakketten, zoals omvang, kwaliteit van de inventaris, ouderdom, maar ook staat van het pand en uitrusting. Het telt niet mee wat u zelf ooit aan uw eigendom in Minden hebt uitgegeven, en ook niet wat u in de loop der jaren aan geld en werk hebt betaald. Zoals altijd bepalen vraag en aanbod van onroerend goed de aankoopprijs. Je moet rekening houden met deze regel. Vraag en aanbod van huizen in Minden op de huidige onroerend goed markt bepalen de verwachte waarde die een van de geïnteresseerde partijen bereid is te gaan voor, het feit dat je moet weten Echt, een dergelijke beoordeling belooft veel tijd voor onderzoek, die je moet investeren, voor leken is het duidelijk verwarrend om de huiswaarde correct te bepalen.

Uw volgende taak: het creëren van een map voor potentiële klanten.Denk nu even aan uw eigen gedrag bij het zoeken, al bij het lezen van de beschrijving van het pand en alle details rond EZW en m² bevestigt al voor de meerderheid van de aspirant-kopers, of men welwillend tegenover het exposé staat, dan foto’s wil zien en meer wil weten. Zoals bij het kennismaken telt de allereerste indruk, de tijd voor een aansprekende advertentie, online zoek of in de krant, is dus voor u rendabel bij de verkoop, met alle kenmerken die u het beste kent als vastgoedeigenaar misschien zelfs als vroegere bewoner. Alles moet worden opgeschreven in de advertentie of het exposé van het eigendom. Bijvoorbeeld een tuin, een garage voor fietsen en auto’s en een eigen zwembad, enz. Maak er dan reclame voor op de markt, in een advertentie op een portaal voor onroerend goed of in de goede oude krant. Wacht dan geduldig op de eerste aanvraag. Wordt uw eigendom goed ontvangen door de bezoekers van uw advertentie?

Het volgende punt in uw verkoopplanning gaat over het beheer van vragen over het onroerend goed en algemene post: Met een sterk exposé inclusief diverse galerijen voor foto’s gaat het zoeken vaak sneller dan verwacht, heeft u de eerste feedback al, ontvangt uw agent de brieven voor de verkoper en pas als er nog feedback komt van potentiële kopers, neemt hij persoonlijk contact met u op.

Vergadering voor bezichtiging met mogelijke geïnteresseerden. De spanning wordt opgebouwd. Om ervoor te zorgen dat u uw woning gemakkelijk en tegelijkertijd succesvol verkoopt, organiseert uw makelaar elke ochtend afspraken voor bezichtigingen van woningen in Minden met geïnteresseerde partijen. De makelaar neemt elke vergadering zelfstandig over. Natuurlijk kunt u als eigenaar ook deelnemen aan het gesprek.

Controle van de huidige koopkracht van de persoon die in het onroerend goed geïnteresseerd is

Om ervoor te zorgen dat u bij de verkoop van uw huis geen betalingsmoeilijkheden ondervindt, wordt de kredietwaardigheid van de verzekerde onmiddellijk gecontroleerd aan de hand van informatie.

In het verdere verloop voert de makelaar de gesprekken over de verkoop van het huis en regelt ook alle formaliteiten van het koopcontract die nog besproken moeten worden, dan bereidt hij samen met de notaris het notariële contract voor en het is duidelijk dat voor de notariële vastlegging van het koopcontract de gang naar de notaris verplicht is. Welke uitdaging u ook had, of gekochte woning met centrale ligging, het hoofddoel is dichterbij dan u zou denkenVerkoper en koper ondertekenen het contract, tot zover alles goed, met de handtekening wordt de woning notarieel geleverd, zodat alleen de laatste afzonderlijke stappen overblijven.

De volgende stap is de betaling van de onderhandelde aankoopprijs van het onroerend goed aan u als eigenaar: Betaling van de onderhandelde onroerend goed koopprijs aan u als de eigenaar na het bijwerken in het kadaster, of ook kennisgeving van overdracht.De notaris schrijft vervolgens het kadaster inschrijving en de kennisgeving van overdracht, het biedt voorbeeld voor de effectieve gevaar uitsluiting van meervoudige verkoop. De notaris geeft de definitieve vrijgave aan de nieuwe eigenaar wanneer deze de contractuele verkoopprijs aan u kan overmaken, waarna u het rekeningsaldo moet controleren op ontvangst van de betaling.

Handel als experts, als volgende punt op uw verkoopplan voor de verkoop van een huis in Minden: Overdracht van openstaande facturen van makelaar en notaris. Uw huis in Minden is snel verkocht, dan staat het factuurbedrag voor de in opdracht gegeven makelaar en notaris nog open, de overboeking hiervoor dient door de verkoper direct na de notarisafspraak te worden verstuurd, hiervoor ontvangt u van beiden een factuur voor de betreffende werkzaamheden.

Verkopen als een onroerend goed professional, het volgende punt op het plan: Je hebt het allemaal gedaan! Berekende overdrachtsbelasting te betalen aan de vervoerder. Aan het eind van de gids nog een laatste cruciaal gegeven: bij de verkoop van een onroerend goed kan vermogenswinstbelasting worden geheven. Dit is het geval als er niet meer dan tien jaar zit tussen de onderhandse verkoop en de doorverkoop van uw huis, plus eventuele kerkbelasting en solidariteitstoeslag. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, bijvoorbeeld als u als eigenaar meer dan drie jaar zelf in uw huis hebt gewoond en het nooit hebt verhuurd. Als echter wordt aangetoond dat u meer dan drie jaar zelf in het huis hebt gewoond en gedurende die tijd niet als verhuurder bent opgetreden, hoeft u geen vermogenswinstbelasting te betalen.

Nieuwbouw, woningmarkt en vastgoed in Minden: Financiering en investering

Onze gids van 67.293 tevreden eigenaars in Minden aan aankoopprijs actueel voor rijtjeshuizen, bouwgronden en rijtjeshuizen. Met een totale oppervlakte van 101,12 km2 biedt Minden genoeg ruimte voor wooneenheden om te wonen en te genieten van 0,08 miljoen inwoners vandaag. Met 807 inwoners per vierkante kilometer is de leefruimte natuurlijk schaars.

Minden woning- en vastgoedmarkt: feiten en cijfers

Maar hoe wonen de mensen in Minden? Uit de laatste studies van het Federaal Bureau voor de Statistiek blijkt dat 31.708 inwoners een eigen woning bezitten en 39.520 inwoners in een huurwoning wonen. Daarvan leven er 48.166 als echtpaar en zijn er 33.471 momenteel alleenstaand in een regionaal huishouden. Behoefte aan nieuwbouw in de vorm van nieuwe wooneenheden in alle districten. Hoe hoog is de trend volgens de nieuwe peilingen? De huidige behoefte aan nieuwe woningen is echt hoog, zo wordt in studies uitgegaan van 29.686 nieuwe woningen17% gaat uit van 34.634 nieuwe woningen in de komende jaren en 33% speculeert dat er in Minden nieuwe woningen moeten worden gebouwd, momenteel worden er statistisch gezien slechts 229 nieuwe woningen gebouwd. Tegelijkertijd zal dit jaar in Minden een trotse 3.163.161.626,67 euro worden geïnvesteerd.

De buurt van Minden biedt veel

In Minden zijn de meeste burgers tevreden met hun woonsituatie, of het nu gaat om een eengezinswoning of een appartementencomplex. Net als 67.293 woning- en flatbezitters die hun eigen woonomgeving prettig vinden, zijn slechts 14.344 ontevreden over de woonsituatie. Maar ook onder huurders in Minden is met 60.020 tevreden mensen een positieve grondstemming te bespeuren. Het aantal Mindeners dat in huizen voor één gezin woont, dus niet in een flat, bedroeg in totaal 42.750 Mindeners, duidelijk meer dan in flatgebouwen, hier wonen 25.368 of 12.661 mensen in huizen voor twee huurders, de bekende twee-onder-een-kapwoning.

Vastgoedplanning in Minden medeburgers in de leeftijd van 25-39 jaar, maar ook veel oudere inwoners die belangrijk zijn voor de koopkracht van Minden, zoals 14.295 inwoners in de leeftijd van 65 jaar en ouder. Wat zegt de toekomst? Minden neemt voortdurend toe, van 80.952 mensen nauwelijks vier jaar geleden, groeide het aantal inwoners met een hele 685 tot nu statistisch 82.320, de lange termijn prognose gaat doorKom nu naar de voorspellingen van de komende 20 jaar.

0,6 miljard euro aan kapitaal wordt geïnvesteerd in huizen en flats in Minden

Het investeringskapitaal is enorm toegenomen, een knappe 497.837.269 euro aan liquide middelen die momenteel op spaarrekeningen en onder kussens staan. Veel hogere bedragen, een geheel van 567.302.935 euro liggen vast in onroerend goed, slechts 104,2 miljoen euro bestaan als bruikbare activa, hebt u al gerekend met het bedrag van? Zuiver statistisch gezien worden jaarlijks grote bedragen overgemaakt via aan- en verkoop of transacties, de prognose komt uit op 7,5 miljard euro, in de nieuwbouw van woningen wordt in totaal 3.163.161.626,67 euro geëxtrapoleerd overgemaakt, modernisering speelt vooral in dichtbevolkte regio’s een steeds belangrijkere rol, zoals Minden met 807 inwoners / vierkante kilometer met momenteel 3,7 miljard euro investeringen. In totaal maakt de woning- en huizenmarkt in Minden een bijna onvoorstelbare 14.378.007.393,94 euro per jaar over.

Particulier woonhuis in Minden

Het leven is duidelijk gemakkelijker wanneer men condominiums en huizen bezit. Daarbij zijn er eigenaren in het groot en in het klein. Laten we even kijken naar een twee-individueel voorbeeld, volgens Duitsland-brede statistieken van empirica, 3.434 kinderen van 0 tot 10 jaar wonen in condominiums of huizen, als ze ouder worden wordt het een beetje meer, zeker als gevolg van het feit dat peuters voorbij zijn en ouders meer gevestigd zijn in hun carrière, nu kopen velen hun huis of een condominium voor het jonge gezin, onder de 11 tot 21 jaar oude kinderen, 4.252 wonen in hun eigen woning, daarachter komt een knik, onder de 21- tot 30-jarigen, zij zoeken de wijde wereld, in deze groep wonen statistisch 930 mensen in hun eigen woning. Het percentage stijgt naarmate men ouder wordt, zo zijn er 3.524 tevreden eigenaars in de leeftijdscategorie 31-40 jaar en 6.095 in de leeftijdscategorie 41-50 jaar, in de leeftijdscategorie 51-60 jaar zijn er 5.581 die in hun eigen huis wonen, in de leeftijdscategorie 61-70 jaar zijn er nog 4.263, steeds meer verkopen en zo daalt het aantal eigenaars tot slechts 2.641 op een totaal van Minden duizend mensen.

Statistieken in Minden

Huisvestingssituatie – plat

Huisvestingssituatie Nummer
Huis 31.708
Condominium 5.021
Appartement te huur 39.520
Gedeeld appartement 5.380

Gegevensbron: Federaal Bureau voor de Statistiek

Huiseigendom

Huiseigenaar in Minden / Leeftijd Hoeveelheid
0-10 3.434
11-21 4.252
21-30 930
31-40 3.524
41-50 6.095
51-60 5.581
61-70 4.263
71-80 2.641

empirica / LBS Research (gegevensbron)

Ontwikkeling

Omgeving

Huishoudens / personen vandaag 2035 Verschil
1 33.471 35.920 2.449
2 27.757 29.389 1.633
3 9.796 8.164 -1.633
4 7.347 6.531 -816
5+ 2.449 2.367 -82

Statistieken: Federaal Bureau voor de Statistiek

Minden

Huishoudens / personen vandaag 2035 Groei
1 43.268 45.717 2.449
2 23.675 22.858 -816
3 7.347 6.531 -816
4 4.898 4.817 -82
meer dan 5 1.633 1.469 -163

Bron: Federaal Bureau voor de Statistiek