7 decoratietips – volledig effect met weinig tijd

Vaak heb je gewoon behoefte aan een andere omgeving, maar heb je niet de tijd, zin of het geld om veel moeite te steken in het opknappen van je eigen vier muren. Gelukkig zijn er ook levenstips voor kleine veranderingen die een groot effect kunnen hebben. Deze kleine tips en trucs zijn bijzonder geschikt voor al diegenen die hun woning een beetje willen verfraaien, liefst met zo weinig mogelijk inspanning.

Geweldige levenstips die onmiddellijk effect hebben

Zelfs kleine dingen kunnen de flair van een hele kamer veranderen. Dergelijke kleine dingen kunnen niet alleen uw comfort verhogen, maar er ook voor zorgen dat u zich veel meer op uw gemak voelt in uw omgeving. In de eerste plaats moet u nadenken over welke kamer u het meest stoort of in welke kamer u de noodzaak ziet van een herinrichting. Voor veel kamers zijn er verschillende inrichtingsmogelijkheden die u kunt aanpassen aan uw individuele behoeften en smaak.

https://www.instagram.com/p/BnbxHjGBq2J/?taken-by=arquicore

Tafelkleed & keukenaccessoires – wanneer tafelen gezellig wordt

Tafelkleden kunnen een speciaal effect hebben. Je zou het niet denken, maar een tafelkleed kan een kamer een bijzondere flair geven. Ze waren een tijdje uit de mode, maar komen langzaam terug. Met name rustieke houten tafels hebben ook zonder tafelkleed een geweldig effect, maar iedereen die altijd zonder tafelkleed heeft gedineerd, zal verbaasd zijn hoe de indruk van een ruimte kan veranderen zodra zijn lievelingsstuk in stof is gehuld. Het is aan uw individuele smaak hoe u het tafelkleed wilt gebruiken. Van felle kleuren tot patronen of gewoon een effen wit model. U beslist welk effect het accessoire kan hebben en hoe het uw kamer verandert. Afhankelijk van de gelegenheid kan met het tafelkleed ook de ruimte worden veranderd. Dus laat je creativiteit de vrije loop en experimenteer met het stukje stof.

Maar er zijn ook leuke accessoires voor de keuken die de ruimte er uitnodigender uit laten zien. Vergeet het vooroordeel dat de keuken alleen bedoeld is om in te koken en integreer hem in je feel-good ruimte en maak er een nieuwe favoriete ruimte van. Kleine accessoires zoals een mooie prullenbak, mooi serviesgoed in een vitrinekast, planken of zelfs een geschilderde muur kunnen wonderen doen en uw keuken er uitnodigend uit laten zien. Koken met vrienden, eten of gezellig aan de keukentafel zitten ziet er opeens niet meer obsceen maar uitnodigend uit.

Verandering van kleur – een nieuwe laag verf voor meubels en muren

Het gebeurt vaak dat u uitgekeken raakt op uw meubels of uw flat. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing. Voor meubelen zoals sofa’s, fauteuils of boxspringbedden is er een eenvoudige oplossing: een nieuwe bekleding. Vooral bij Ikea-meubelen is het allemaal eenvoudiger dan u denkt, omdat hier vaak vervangende hoezen voor de verschillende modellen worden aangeboden, en in verschillende kleuren en patronen. Voor niet-Ikea-meubelen zijn er echter stoffeerders die het meubelstuk een nieuwe toets kunnen geven en het in een nieuw licht kunnen doen schitteren. Met weinig moeite en lage kosten kunt u op deze manier een hele kamer opnieuw inrichten. De nieuwe kleur is echter niet alleen goed voor meubelstukken, maar ook de muurkleur draagt bij tot de flair van de kamer en kan deze ook volledig veranderen. Een hele kamer schilderen kan echter zeer tijdrovend zijn. Een enkele muur daarentegen kan in slechts enkele uren worden geschilderd en geeft de kamer een geheel nieuwe uitstraling. Gewoon de meubels verplaatsen, de ruimte goed afplakken, de kwast pakken en het schilderen kan beginnen.

Meer groen – planten, planten, planten

Planten zijn een geweldige manier om een kamer die speciale frisse kick te geven. Ze maken momenteel een grote comeback, en planten zoals cactussen en vetplanten zijn bijzonder trendy. Maar als je twijfelt aan je groene vingers en binnen een paar dagen elke plant hebt gedood zonder dat het je bedoeling was, moet je het plezier van echte planten niet opgeven. Gelukkig zijn er zeer onderhoudsarme planten die iedereen in leven kan houden. Daartoe behoren planten zoals aloë vera – die incidenteel kunnen worden gebruikt om thuis verzorgingsproducten zoals maskers of haarbehandelingen te vervaardigen – maar ook de meeste soorten cactussen. Je kunt echt niet fout gaan met deze planten. Het enige wat nog ontbreekt om ze in het juiste licht te zetten, is de juiste pot die de plant stijlvol integreert in de kamer.

Fotowand – sfeer creëren met kleine elementen

Voor een echt korte-termijn verandering, is de makkelijkste manier om een kamer te versieren met fotolijsten. Of het nu gaat om een woonkamer, slaapkamer of badkamer, een fotowand voegt sfeer en persoonlijkheid toe aan een kamer. Bovendien is het leuk om herinneringen vast te houden in fotolijstjes en om foto’s van familie en vrienden op te hangen. Een fotowand waarin fotolijsten in verschillende maten en vormen zijn gecombineerd, ziet er bijzonder mooi uit. Fotolijsten waarbij de afbeelding rechtstreeks op het glas is gelijmd en de achterwand is weggelaten, zijn ook in de mode. Een geweldig stijlelement dat zich onderscheidt van een gewone fotolijst.

Nieuwe kussens – spelen met kleuren en patronen

Je kunt echt niet teveel kussens hebben. Of het nu op de bank, een fauteuil of het bed is, ze zien er altijd goed uit en dragen bij tot gezelligheid. Bovendien kunnen ze een basismeubel enorm opfleuren, vooral door hun verscheidenheid aan kleuren, patronen en vormen. Of het nu als kleuraccent is of gewoon om lekker in te liggen, kussens geven een nieuwe sfeer en zijn een gemakkelijke en goedkope manier om wat variatie in uw eigen vier muren te brengen. Tips voor het vinden van de perfecte bank vindt u in onze gids.

Decanteren – bewaarblikken als blikvanger

Zo simpel kan het zijn. Als je eenmaal je zaakjes op orde hebt en alle zakjes ontbijtgranen, kruidenpotjes en andere verpakkingen uit de keuken haalt en de inhoud decanteert in mooie blikken, kan dat een enorme impact hebben. De kamer ziet er meteen veel harmonieuzer en kleurgecoördineerder uit. De verpakking ziet er al snel onrustig uit omdat veel verschillende kleuren met elkaar botsen en de verpakkingen niet bij elkaar passen. Met opbergbakken kunt u het ontwerp bepalen en aanpassen aan uw keuken. De keuken ziet er stijlvol uit en heeft een zinvolle uitstraling. Alledaagse voorwerpen, zoals de flesjes afwasmiddel of de poetslap voor in de keuken, kunnen de harmonie ook verstoren. Daarom vult u het afwasmiddel gewoon in een pompfles en vervangt u de vod door een vod met een leuk patroon of een kleur die in uw concept past.

Oud in nieuw veranderen – nieuwe kleur voor oude vertrouwde dingen

De laatste truc om spontaan een grote verandering in uw eigen vier muren teweeg te brengen, is gewoon de verfemmer ter hand te nemen en uit oude meubels iets nieuws tevoorschijn te toveren. In plaats van gewone houten meubels zoals stoelen, planken, opbergtafels en dergelijke te vervangen en geld uit te geven aan nieuwe, waarom zou u niet aan de slag gaan met het herinrichten van oude meubels en geld besparen? Pak gewoon de verf van je keuze en verander je oude meubels in unieke stukken.