Gebouw

Van moderniseringsmaatregelen aan de gevel van bestaande eigendommen tot nieuwbouw op eerder verworven grond, er zijn heel wat vragen wanneer het om de bouw gaat. Vooral voor degenen die hun eerste huis of appartementsgebouw bouwen. Waar moet je op letten bij het bouwen? Welke financieringsmogelijkheden zijn er naast spaartegoeden, huurkoop en leningen?

Maar wie besluit een huis te bouwen, heeft niet alleen financiering nodig, maar ook ideeën! Hoe zou het perfecte huis eruit moeten zien? Designhuis, mediterraan huis, kapiteinshuis, we tonen de verschillen tussen de individuele huistypes. Leer meer over de verschillende bouwmaterialen, bouwtypes, architecten.

Gebouw – woning of investering

Niet iedereen bouwt voor zichzelf, velen investeren in onroerend goed en beschouwen het als een kapitaalinvestering. De maandelijkse cashflow wordt dan gegenereerd door de huurders. Hoe meer eenheden een onroerend goed heeft, hoe belangrijker het onderwerp verhuur wordt in de aanloop. Het verwerven van onroerend goed en projectontwikkeling maken dan evenzeer deel uit van het proces als het op de markt brengen van het onroerend goed.